TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Karşılaştırmalar => Konuyu başlatan: SuperMaster - Aralık 15, 2010, 11:09:14 ÖÖ

Başlık: 2011 YENİ ASTRAMI 2011 CİVİCMİ
Gönderen: SuperMaster - Aralık 15, 2010, 11:09:14 ÖÖ
                                                  FİYAT
Yeni  Astra HB 1.4 140 HP AT Sport   48.092

Civic Sedan    1.6  125 HP AT            48.000

Sizce ? ;)
Başlık: Ynt: 2011 YENİ ASTRAMI 2011 CİVİCMİ
Gönderen: Sado01 - Aralık 15, 2010, 11:14:08 ÖÖ
Astra nın 140 Ps lık arabası Civic in motorundan güzel. Donanım olarak Civicde olsa Astra güzel araba
Gönderen: ersinguzen - Aralık 15, 2010, 11:15:53 ÖÖ
alakasız karsılastırma bi yanda ozellikle yazmıssın sport astra bi yanda aile arabası olan elegance bence  2 sininde aynı özelliklerde olanı karsılastırılmalı  :unlem
Gönderen: Sado01 - Aralık 15, 2010, 11:17:32 ÖÖ
alakasız karsılastırma bi yanda ozellikle yazmıssın sport astra bi yanda aile arabası olan elegance bence  2 sininde aynı özelliklerde olanı karsılastırılmalı  :unlem

Haklısın :S
Gönderen: ersinguzen - Aralık 15, 2010, 11:22:23 ÖÖ
Yeni  Astra HB 1.4 140 HP AT Sport

Yeni Civic HB 1.8  140 PS i-VTEC 6 ileri manuel/5 ileri otomatik şanzıman

bu Şekilde olan bi karsılastırmadan daha detaylı fikirler cıkabilir diye düşünüyorum
Gönderen: ed35 - Aralık 15, 2010, 11:38:33 ÖÖ
Burda hb civic'mi yoksa astramı olmalıydı...Ancak astra parasını hak eden bir araç değil,o paraya nice araçlar ve en önemlisi civic alınabilirken kesinlikle opel almazdım...Sanayideki en kaliteli ustanın görüşünü aynen aktarıyorum:
''Sen sen ol 3 araba dışında araba alma Honda-Toyota-Wv...Bmw-mercedesi saymıyorum paran varsa öncelik tabiki onlardır'' dedi...
Gönderen: Adem YILMAZ - Aralık 15, 2010, 11:48:50 ÖÖ
Ben astra derim..
Gönderen: vtecesref - Aralık 15, 2010, 12:36:20 ÖS
Çok uzun sure opel kullandım ama kesınlıkle honda dıyorum yukarıdada arkadasların dedıgı gıbı cok sıkıntılı aracları var hep can sıkıyor ben opel almam bıdaha tovbe ettım..sunuda söliyim kesınlıkle 125 ıle kafa kafada kalkar belkı bıraz honda ondede alabılır
Gönderen: cnzdmr - Aralık 15, 2010, 01:03:59 ÖS
civic artık eskidi kasa değişimide yakın zira astra yepyeni bir araç ve gerek dış gerek iç donanınımı ve motoru gayet tatminkar

opel astra mantıklı seçim olacaktır
Gönderen: seferad - Aralık 15, 2010, 01:22:32 ÖS
bundan önce eski astra vardı civicden tek eksigi performanse dı oda bu motorlarla halledildi astradan inip civice bindim otobana cıktım arabanın içinde ruzgar esiyo kaporta desen darbeler oluştu bu kadarmı kötü olur bi aracın kaportası.civici sadece tip olarak astradan üstün görüyorum gerisi astra her halikarda önde bence konfor diyorlar civicde alakası yok.işçilik malzeme kalite bence astrada lütfen test edin
Gönderen: vtecesref - Aralık 15, 2010, 01:28:28 ÖS
Konfor olarak belkı ustun yonlerı var opelin ama elimden hakketen cok gecti opel hep sıkıntı sıkıntı işin özeti  motor ve elektrikte sıkıntım cıkmasın dıyorsanız Honda kaputu alırken ac satarken alan adam acsın.. hem sunada karsıyım 1.4 motorda turbo japon bilmiyormu bunu  ilerde hepsini görücem..
Gönderen: gmail34 - Aralık 15, 2010, 03:56:23 ÖS
İki aracın da içine bindim, hatta yolculuk yaptım, konfor ve malzeme kalitesi olarak alakaları yok diyebilirim, Astra çok daha konforlu. Araçları kullanmadım ama 140 Hp'lik turbo motor mutlaka daha performanslıdır. Ben olsam Astra alırdım. Astranın yakıt tüketimi daha fazladır tabi onu da unutmayalım.
Gönderen: kacaman - Aralık 15, 2010, 05:48:10 ÖS
opel grubu araçları ruhsuz buluyorum, turbolu benzinli motor kervanına katılan markalar çoğalıyor, bakalım sonu ne olacak, garantisi doldumu vay milletimizin haline, ne fatura kesecekler hep birlikte görücez, daha çok yeni benzinli turbolu motorlar gerçi duyuyoruz tsı ile ilgili sıkıntı yaşayanları daha neler çıkacak, opele antipatim var, sebebini bilmiyorum, sevemedim gitti.
Gönderen: mesut81 - Aralık 15, 2010, 06:01:23 ÖS
Arkadaşlar ben açıkcası karşılaştırmayı pek de sağlıklı bulmuyorum ama sedan ve hb olmaları sebebi ile sadece motor , konfor olarak değerlendirirsek, o zaman ayrı ama , bu turbo motor olayı bayağı fazlalaşmaya başladı performans olayı ok, ama uzun ömürlülük olayında tartışmaya açık, ayrıca opel genel olarak iyi ama çok fazla elektronik arızasınıa bizzat şahit oldum..he bide yeni kasa honda civic çıkınca kıyaslamak gerekir..... 
Gönderen: emre16 - Aralık 15, 2010, 06:16:07 ÖS
performans,konfor olarak astra önde olabilir ama uzun vadeli kullanıcam aile arabası olucak diyorsanız kesinlikle civic ayrıca 1.4 turbodan eksik kalmaz,işçiliği üst düzey olmayabilir ama iç mekanı sınıfının en iyisi ayrıca karizma baştan aşağıya...
Gönderen: koraygeo - Aralık 15, 2010, 06:26:07 ÖS
astra yı sedan ile değilde civic hb ile kıyaslasan daha mantıklı olur..ve sonuç tabiki honda olacaktır..astra 4-5 yıl aynı kasayı üretip sonra cicili bicili bir araç çıkarıyor ama bence piyasaya yeni çıkan opel'e o kadar para bağlanmaz..ben yerinde olsam birazdaha çıkar 6 yıl garantili sıfır hb alırım sanırım şuan 57 000 civarında..ha birde sıfır astra alacağıma ikinci el 2010 temiz bir civic hb yi tercih ederim..
Gönderen: sawass - Aralık 15, 2010, 06:39:41 ÖS
civic 5 seneyi geçti yüzü eskidi artık , astra daha yeni görünüm , yakıtta astra daha az yakacağını düşünüyorum , bence astra tercih edilir.. Ayrıca adamlar motor yapmış fesatlık yapmaya gerek yok , audiside kullanmış bu teknolojiyi , volkswageni de.. En iyisini japon yapar, diğerleride yapsa bile yakında problemler çıkar görürsünüz düşüncesinden bence çıkın durumu kabullenin.. az vergi , az yakıt , fazla güç  >=ok
Gönderen: chevasil - Aralık 15, 2010, 07:03:03 ÖS
CİVİC'TE 4.000 TL İNDİRİM VAR KAMPANYA BİLGİNİZE :)
Gönderen: kacaman - Aralık 15, 2010, 07:04:27 ÖS
1.4 İLE 1.6 vergileri aynı değil mi?
bu neden fesatlık olsun, gerçekleri paylaşmaya çalışıyoruz burada, honda motor konusunda dünyada önde markalardan birisi değil mi?
eğer turbolu motor sağlıklı bişey olacaksa yada motor konusunda en iyisini honda yapar, bak konfor donanım demiyorum lütfen dikkat, motor diyorum.
Gönderen: NeFeR - Aralık 15, 2010, 08:06:41 ÖS
civic artık eskidi kasa değişimide yakın zira astra yepyeni bir araç ve gerek dış gerek iç donanınımı ve motoru gayet tatminkar

opel astra mantıklı seçim olacaktır
katılıyorum illa civic diyorsanız yeni kasayı beklemeniz daha iyi olur.
Gönderen: Sado01 - Aralık 16, 2010, 02:41:05 ÖÖ
Elektrik aksam mış oymuş buymuş opelde öyle bi sorun görmedim.opel hakkında duyduğunuz yorumlara inanmayın.opele bindinizmide ondan bundan konuşuyorsunuz?
Gönderen: fearless.32 - Aralık 16, 2010, 03:44:19 ÖÖ
Şu turbo arabalarla karşılaştırılmasını bi türlü anlayabilmiş değilim.
Arkadaşın biri çok güzel söylemiş. Japon bilmiyormu bunu arabaya koymasını.
Firmacıyken 1.4 Opel kullandım. Babamın Doğan L'si ondan daha az ses alıyodur valla.
100 bine kadar 100 arıza çıkarır o araç. Firmanın aracı 30 bin bakımında (2007 yılında) yaklaşık 1500 tl masraf çıkarmıştı. Gerçi servis şişirmişti faturayı ama katılımı desen bile çok yaav.
Gönderen: fsunnetci - Aralık 16, 2010, 03:52:27 ÖÖ
Benim düşüncem Opel Astra çok daha iyi bir seçim olur çünkü gerçekten yeni Astra çok başarılı olmuş..
Gönderen: canguder - Aralık 16, 2010, 04:43:38 ÖÖ
opel elektronik aksamlarda çok sorun çıkartan bir araçtır. istediğiniz sanayiye gidip sorun en çok opel bmw'den ekmek yerler. toyota honda alırsan bir daha usta yüzü görmezsin.
Gönderen: vtecesref - Aralık 16, 2010, 04:51:26 ÖÖ
tekrar söyluyorum arkadasım bak elimden hakketen cok gecti opel hep sıkıntı sıkıntı sanayide 1 honda servis varsa 4 opel var işin özeti  motor ve elektrikte sıkıntım cıkmasın dıyorsanız Honda kaputu alırken ac satarken alan adam acsın.. hem sunada karsıyım 1.4 motorda turbo cok sacma japon bilmiyormu bunu yapmayı   ilerde hepsini görücem asfaltta piston kol cıkartmıs durumda..
Gönderen: pasa35 - Aralık 16, 2010, 05:13:16 ÖÖ
bildiğim bütün opeller biraz eskidimi masraf cıkardı dayanıklılık olarak biraz sorun var bence opellerde yenı modellerinde belkı olay değişmiş olabilir
Gönderen: gmail34 - Aralık 16, 2010, 05:46:17 ÖÖ
Arkadaşlar Honda da artık Turbo motor koyacak yeni modellerine, belki ilerde turbo dizel motorlu araç da yapar. Bırak turbo motorlu araç kullanmayı, daha araba kullanmayı bilmeyen cahil adama araba verseniz canını çıkarır, insanımız daha turbo araç kullanmaya alışamadı, çok basit olan bir iki ayrıntıya (stop etmeden önce yarım dakika ile bir dakika arası motoru rölantide çalıştırmak gibi) bakmadan gaza abanıyorlar, doğal olarak motor da buna dayanmıyor. Honda turbo motorlu araç çıkardığı zaman torbo arızası sorunlarını Honda'dan da duyacağız, istediği kadar sağlam yapsın turbo motoru, şöför, aracı insan gibi kullanmazsa mutlaka arıza yapar
Opel'ler çok arıza yapıyor denmiş, ben de 2 yıl Astra Gsi kullandım, bakımlarını düzenli yaptırdım, hiç sorun yaşamadım. Bilinçli kullanıldığı zaman sorun çıkaracağını sanmıyorum çok fazla.
Gönderen: ekopol - Aralık 16, 2010, 08:15:37 ÖÖ
bende ıkı arac arasında kaldım sanırım honda alıcamm
Gönderen: fearless.32 - Aralık 16, 2010, 08:38:32 ÖÖ
Arkadaşlar Honda da artık Turbo motor koyacak yeni modellerine, belki ilerde turbo dizel motorlu araç da yapar. Bırak turbo motorlu araç kullanmayı, daha araba kullanmayı bilmeyen cahil adama araba verseniz canını çıkarır, insanımız daha turbo araç kullanmaya alışamadı, çok basit olan bir iki ayrıntıya (stop etmeden önce yarım dakika ile bir dakika arası motoru rölantide çalıştırmak gibi) bakmadan gaza abanıyorlar, doğal olarak motor da buna dayanmıyor. Honda turbo motorlu araç çıkardığı zaman torbo arızası sorunlarını Honda'dan da duyacağız, istediği kadar sağlam yapsın turbo motoru, şöför, aracı insan gibi kullanmazsa mutlaka arıza yapar
Opel'ler çok arıza yapıyor denmiş, ben de 2 yıl Astra Gsi kullandım, bakımlarını düzenli yaptırdım, hiç sorun yaşamadım. Bilinçli kullanıldığı zaman sorun çıkaracağını sanmıyorum çok fazla.
Forumda bi video paylaşılmıştı. Honda motorunun içine kovayla su döküyolar sabah akşam çalıştırıyolar motoru buna rağmen motor çalışıyordu. Eğer Honda turbo koyacaksa araçlarına artık zamanı geldiği içindir. Öyle boş beleş turbo koyacaklarını zannetmiyorum. Dediğiniz gibi araç kullanmayı bilmeyen adamın eline hangi aracı verirsen ver canını çıkarır demişsiniz doğru hepsinin canı çıkar. Ama aynı kullanımda en son canı çıkacak motor honda olur.
Hani bi laf var '' CAN ÇIKAR HUY ÇIKMAZ'' diye. Honda'nın canı da çıksa Honda yine Honda :)
Gönderen: Adem YILMAZ - Aralık 16, 2010, 08:50:46 ÖÖ
İki markanında est araçları var, git bak içine hangisi sinerse onu al.. Şimdiden hayırlı olsun..
Gönderen: Sado01 - Aralık 16, 2010, 09:59:25 ÖÖ
Astra
Gönderen: ferad - Aralık 16, 2010, 12:55:26 ÖS
arkadaslar bu kadar da abartmayin ya zamaninda tr de uretilen vectra b lerin 1 kac elektronik sorunu yuzunden neler neler uyduruyorsunuz madem opel`in elektrik tesisati bu kadar problemli benim niye hic basima gelmedi ya da arkadaslarimin ?dusunun biraz yorum yapmadan once gozunuzu seweyim
Gönderen: kacaman - Aralık 16, 2010, 12:59:26 ÖS
şimdi söyleyeceğim şey abartı olmasın ve yanlış anlaşılmasın, bir kaç yıl önce almanyada opelin fabrikasının bulunduğu şehirdeki konsoloslukta görev yapan emniyet müdürü bir tanıdığımın söylediklerini aktarıyorum, opelin fabrikasında çalışan türk işçilerinin konsoloslukta işleri olduğunda geldiklerini ve opelin nasıl diye sorduğunu ve işçilerin de sakın alma bu arabayı dedikleri birebir arkadaşım bana söyledi, emniyet müdürü adamın yalan söyleyecek hali yok.
Gönderen: ed35 - Aralık 16, 2010, 01:21:39 ÖS
arkadaslar bu kadar da abartmayin ya zamaninda tr de uretilen vectra b lerin 1 kac elektronik sorunu yuzunden neler neler uyduruyorsunuz madem opel`in elektrik tesisati bu kadar problemli benim niye hic basima gelmedi ya da arkadaslarimin ?dusunun biraz yorum yapmadan once gozunuzu seweyim
Ne kadar kaba tabirle konuşuyorsunuz ya!  >%Sakin Adam diyorki elimden çok opel geçti ve sorunlu...Sizde buna uydurma arkadaşım diyorsunuz,böyle bir foruma yakışmadı böyle birşey...Adam yaşamışki söylüyor  >%Sakin

Aynı şekilde yakın akrabamın opel corsa 1.3 cdtı enjoy var,bin pişman bir elinden çıkarsa kurtulacak...Kliması çalışmıyor,hava-sıcaklık ölçer gösterge panelinin elektrik kablosu ön taraftan yere sarkıyordu bu ne dedik çıkardık paramparça elektrik tesisat kablosu  :vaww...Sizce opel çokmu sağlam :!:
Gönderen: ed35 - Aralık 16, 2010, 01:25:37 ÖS
Elektrik aksam mış oymuş buymuş opelde öyle bi sorun görmedim.opel hakkında duyduğunuz yorumlara inanmayın.opele bindinizmide ondan bundan konuşuyorsunuz?
Bindik konuşuyoruz  :!:
Gelin birde sizi Honda'ya bindireyim farkı görün...
Birdebir kaç arkadaş şunu söylüyor opel konforluymuş..pehh..Biz niye görmedik o konforu.Astara'ya bindik,Vectraya bindik,Corsa'ya bindik..Olsa olsa insignia konforludur yoksa astra,corsa,vectra bunlar boş araçlar ve bunların konforu Honda ile kıyaslanamaz fikrimce...
Gönderen: sawass - Aralık 16, 2010, 01:44:49 ÖS
Yaa arkadaşlar bu ne marka fanatikliğidir ypmayın , 1.si kasasının değişeceğini bildiğin bi aracı almak mantıksız bi davranış.. konforda opel  iyi olduğunu kabullendiniz , kaportasının boyasının opelin iyi olduğunu kabullendiniz , motor da motor diosunuz yahuu adamlarrr daha iyisinii yapmışlarr , yakıtı daha iyi , performansı daha iyi , 3 seneyi geçti bu turbolular çıkalı sorun yok motorlarda hala ne bu.. Sadece marka fanatikliği..
Gönderen: canguder - Aralık 16, 2010, 03:04:57 ÖS
Yaa arkadaşlar bu ne marka fanatikliğidir ypmayın , 1.si kasasının değişeceğini bildiğin bi aracı almak mantıksız bi davranış.. konforda opel  iyi olduğunu kabullendiniz , kaportasının boyasının opelin iyi olduğunu kabullendiniz , motor da motor diosunuz yahuu adamlarrr daha iyisinii yapmışlarr , yakıtı daha iyi , performansı daha iyi , 3 seneyi geçti bu turbolular çıkalı sorun yok motorlarda hala ne bu.. Sadece marka fanatikliği..

opeli bu forumda hiç savunma dostum çünkü savunulacak bir tarafı yok , hondayla kıyaslayabileceğin almanlardan vw var. zaten mercedes bmw ile kıyas kabul etmez. opel almanların en kötü otomobil markasıdır. almanyada şahin doğan diye biniyorlar. hiç tanıdığınız akrabanız yokmu almanyada yaşayan ? arayın sorun onlarda aynısını söyleyecektir.
Gönderen: sawass - Aralık 16, 2010, 03:55:18 ÖS

opeli bu forumda hiç savunma dostum çünkü savunulacak bir tarafı yok , hondayla kıyaslayabileceğin almanlardan vw var. zaten mercedes bmw ile kıyas kabul etmez. opel almanların en kötü otomobil markasıdır. almanyada şahin doğan diye biniyorlar. hiç tanıdığınız akrabanız yokmu almanyada yaşayan ? arayın sorun onlarda aynısını söyleyecektir.
Seni vw le yapılan karşılaştırmadan hatırladımda sen volkswageni de yerin dibine sokup çıkarmıştın , servisten bi girmiştin , arızaları falan filan doldurmuştun.. Bak kendinde diosun mercedes , bmw , vw.. bu markaların yanında opel tabi doğan şahin olur , honda japon değilde alman malı olsaydı emin olki almanyanın şahini doğanı honda olurdu , çünkü fiyat aralıkları belli, kalitesi belli ;)
Gönderen: gmail34 - Aralık 16, 2010, 04:20:14 ÖS
Gerçekten fanatiklik hat safhada, bazı yorumlar gerçekten çok komik.
Binin 2011 model Astra'nın içine, sonra 2011 Civic'in içine oturun, eğer Astra'nın içine gözleriniz kapalı oturmadıysanız farkı çok net görebilirsiniz. Bazı insanlar yapıları gereği kendilerinde hangi araba varsa gözü kapalı biçimde onu savunuyorlar, tarafsız olamıyor maalesef, bu sitede çok var bu tip insanlardan...
Gönderen: pasa35 - Aralık 16, 2010, 05:45:09 ÖS
2yıl kadar 1.7 corsaya bındım yukardakı yorumu yaparken ona gore yaptım buarada.genel olarak masraflıa araclardı opeller dediğim gibi yeni modelleri belkı sağlamdır.turbo motor genelde daha cok yıpranır bilinen bir olaydır bu.araba işi zevk işidir şunu al bunu al demek pek doğru değil bence.aslında gayet kolay bir olay ikisiylede test sürüşüne çık hangisi hosuna giderse al.gerci konuyu acan arkadas konuyu acmıs sonra kacmıs sanırım
Gönderen: adyobatik - Aralık 16, 2010, 06:13:15 ÖS
arkadaşlar motor olarak 1.4 de olsa turbo motorla atmosferik motoru karşılaştırmayın,burada malesef fizik kuralları konuşuyor,kim ne derse desin turboda doğuştan tork var,yapacak bişey yok,honda da turbo motor çıkarana kadar bu motor muhabbetini kapatın bence,çünkü yok sağlamlıkmış,yok uzun ömürmüş,kim arabasına 300.000 km biniyor allah aşkına,%90 nımız 70-80 bin binmeden kurtlanıp satmıyormuyuz,

bizim şirketten bir kız arkadaşımız aldı yeni astrayı,1.4 turbo motor,donanımlısı,şimdi araç gayet güzel araca denilebilecek bişey yok,sadece ben o araca 47 bin lira vermem,alınan para bu,bence 40-42 aralığında olsaydı alınır derdim ama 47-50 bin aralığında bir araç değil,girdik inceledik,gayet başarılı,ama kasası cruze dan bile sönük,direk sadelik akıyor,şimdi sen golf değilsinki oturmuş bir kasan olsun bunu bozmayacağım diye uğraşasın,her astrada değişik bişey yapmak zorundasın,bunda bence çok sönük bir araç yapmışlar,

bence şu anda civicte alınmaz ,astrada alınmaz,1 yıl daha bekleyin,şimdilik 2. el bir araç alın yeni civic çıkınca alırsınız,yada yeni focusun resimleri bile yayınlandı,civici muhtemelen corolla takip edecektir yeni kasa konusunda, yani 1 yıl daha bekleyin,şu anda alacağınız 45 bin liralık civiğe yeni kasa çıkınca eminim 37-39 bin liraya sahip olacaksınız,yada 45 bin liraya yeni kasa alırsınız,astra klasik öyle oldu,eski kasa civic öyle oldu,corolla keza aynı,focus aynı oldu makyajlanmadan önce,megane öyle oldu,

bence bekleyin 1 yıl daha,ondan sonra para cebinizde kafanıza göre hangidi uygun gelirse onu alırsınız,bence ikiside bu paralara alınmaz ne astra ne civic
Gönderen: ferad - Aralık 16, 2010, 06:13:41 ÖS
arkadas konfor konfor demiste bana accord haricinde yol sesi almayan kaportasi saglam 1 honda gostersin amacim laf kalabaligi yapmak degil ama bazilari fazla asiyor haddini
Gönderen: pasa35 - Aralık 16, 2010, 06:45:01 ÖS
arkadas konfor konfor demiste bana accord haricinde yol sesi almayan kaportasi saglam 1 honda gostersin amacim laf kalabaligi yapmak degil ama bazilari fazla asiyor haddini

hocam yazıosunda biraz araştırıp yaz bence!koskoca legend var
Gönderen: ferad - Aralık 16, 2010, 07:02:30 ÖS
biliyorum abi de tr de kac tane legend war hani arkadaslar corsa deyip duruyor ya
Gönderen: L3v3nT - Aralık 16, 2010, 07:06:01 ÖS
Enjoy modelinin sunduğu standart özellikler:

* ABS
    * ESPplus
    * Fren destek sistemi (BAS)
    * Hidrolik fren yardımı (HBFA)
    * Elektronik fren gücü dağılımı (EBD)
    * Virajda tork kontrolü (CTC)
    * Virajda fren kontrolü (CBC)
    * Elektronik kalkış torku kontrolü (EDC)
    * Dinamik çekiş kontrolü (TCplus)
    * Hıza duyarlı elektro hidrolik direksiyon
    * MacPherson ön süspansiyon
    * Watt bağlantılı arka süspansiyon
    * Sürücü ve ön yolcu hava yastığı
    * Ön yolcu hava yastığı devre dışı bırakma özelliği
    * Perde hava yastıkları (önde ve arkada)
    * Yan hava yastıkları (önde)
    * 2 yönlü aktif koltuk kafalıkları (önde)
    * Aktif ve çift gergili ön emniyet kemerleri
    * Emniyet kemeri uyarı sistemi
    * Katlanabilir pedal sistemi
    * Arka koltuklarda ISOFIX çocuk koltuğu düzeneği (ek üstten sabitleme özelliği ile)
    * Adaptif fren lambaları
    * Otomatik tehlike flaşörleri
    * Gündüz farları
    * Arka sis lambası
    * Yol Bilgisayarı
    * 17 inç yapısal jantlar
    * Spor Egzos borusu (sadece 1.6 180 HP ve 1.4 140 HP motorlar ile)
    * Gövde rengi yan aynalar
    * Gövde rengi kaplı kapı kolları
    * Kırmızı iç mekan aydınlatması
    * 6 yönlü sürücü koltuğu
    * 4 yönlü yolcu koltuğu
    * 60/40 katlanabilir arka koltuklar
    * Yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon
    * CD 300 - Radyo / CD / MP3 / WMA çalar - Üçlü Bilgi Ekranı - 4 adet hoparlör
    * AUX girişi ile harici müzik cihazı bağlayabilme özelliği
    * 12V elektrik çıkışı
    * Elektrikli ısıtmalı yan aynalar
    * Elektrikli ön ve arka camlar
    * Klima
    * Uzaktan kumandalı merkezi kilit

Donanım listesi çok dolu eğer bu listeye bakarak araç alacaksak koşarak gidip opel alalım.

Ancak!

Honda nın motor ömrü kalitesi kıyaslanır mı? Hayır.

Her yüz opel kullanıcısın dan en az 70 i şikayetciyken,

Honda da bu rakam söz konusu mu? Hayır.

Uzun lafın kısası honda ve opelin atmosferik motorları bile kıyaslanmazken turbo motorlu opel ?...

Bitmek bilmeyen arızaları kullanıcıları canından bezdirirken o fiyata opel almak....

Saygılar.
Gönderen: canguder - Aralık 17, 2010, 03:47:01 ÖÖ

Seni vw le yapılan karşılaştırmadan hatırladımda sen volkswageni de yerin dibine sokup çıkarmıştın , servisten bi girmiştin , arızaları falan filan doldurmuştun.. Bak kendinde diosun mercedes , bmw , vw.. bu markaların yanında opel tabi doğan şahin olur , honda japon değilde alman malı olsaydı emin olki almanyanın şahini doğanı honda olurdu , çünkü fiyat aralıkları belli, kalitesi belli ;)

ben farkındaysan vw dsg şanzıman ve tsi motorları eleştirdim vw'nin elektronik aksamı , yürüyeni ile ilgili herhangi bir eleştiride bulunmadım. opel vw'den kat kat daha sorunlu bir marka. ecotec otomatik diye bir astra vardır bilirsiniz vites geçişleri rezalettir abs ışığı yakar el freni lambası yakar motor ışığı yakar. biraz internette araştırma yapın opel en sorunlu araçlar listesinde hep başı çeker. honda ve toyota hep en alt sıralarda olur. opel birde turbo motor olunca orda dur derim. alacak kişi içine sindiyse gitsin astra alsın herkesin kendi zevki. ama opeli bu forumda övmeyin. Opelin övülecek tek modeli omega onun dışındakilere ben şahsen para vermem. umarım opel kendini yeni modellerde düzeltir bizede cevabı vermiş olur.
Gönderen: ed35 - Aralık 17, 2010, 04:37:35 ÖÖ
Enjoy modelinin sunduğu standart özellikler:

* ABS
    * ESPplus
    * Fren destek sistemi (BAS)
    * Hidrolik fren yardımı (HBFA)
    * Elektronik fren gücü dağılımı (EBD)
    * Virajda tork kontrolü (CTC)
    * Virajda fren kontrolü (CBC)
    * Elektronik kalkış torku kontrolü (EDC)
    * Dinamik çekiş kontrolü (TCplus)
    * Hıza duyarlı elektro hidrolik direksiyon
    * MacPherson ön süspansiyon
    * Watt bağlantılı arka süspansiyon
    * Sürücü ve ön yolcu hava yastığı
    * Ön yolcu hava yastığı devre dışı bırakma özelliği
    * Perde hava yastıkları (önde ve arkada)
    * Yan hava yastıkları (önde)
    * 2 yönlü aktif koltuk kafalıkları (önde)
    * Aktif ve çift gergili ön emniyet kemerleri
    * Emniyet kemeri uyarı sistemi
    * Katlanabilir pedal sistemi
    * Arka koltuklarda ISOFIX çocuk koltuğu düzeneği (ek üstten sabitleme özelliği ile)
    * Adaptif fren lambaları
    * Otomatik tehlike flaşörleri
    * Gündüz farları
    * Arka sis lambası
    * Yol Bilgisayarı
    * 17 inç yapısal jantlar
    * Spor Egzos borusu (sadece 1.6 180 HP ve 1.4 140 HP motorlar ile)
    * Gövde rengi yan aynalar
    * Gövde rengi kaplı kapı kolları
    * Kırmızı iç mekan aydınlatması
    * 6 yönlü sürücü koltuğu
    * 4 yönlü yolcu koltuğu
    * 60/40 katlanabilir arka koltuklar
    * Yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon
    * CD 300 - Radyo / CD / MP3 / WMA çalar - Üçlü Bilgi Ekranı - 4 adet hoparlör
    * AUX girişi ile harici müzik cihazı bağlayabilme özelliği
    * 12V elektrik çıkışı
    * Elektrikli ısıtmalı yan aynalar
    * Elektrikli ön ve arka camlar
    * Klima
    * Uzaktan kumandalı merkezi kilit

Donanım listesi çok dolu eğer bu listeye bakarak araç alacaksak koşarak gidip opel alalım.

Ancak!

Honda nın motor ömrü kalitesi kıyaslanır mı? Hayır.

Her yüz opel kullanıcısın dan en az 70 i şikayetciyken,

Honda da bu rakam söz konusu mu? Hayır.

Uzun lafın kısası honda ve opelin atmosferik motorları bile kıyaslanmazken turbo motorlu opel ?...

Bitmek bilmeyen arızaları kullanıcıları canından bezdirirken o fiyata opel almak....

Saygılar.
Mükemmel tespit  >=ok ancak bazıları at gözlüğünü hiç çıkartamıyor .. :!:
Gönderen: canguder - Aralık 17, 2010, 04:48:09 ÖÖ
canguder, kusura bakma da senin Honda ve Mercedes dışında eleştirmediğin (kendi araçların olduğu için eleştirmezsin), yerden yere vurmadığın bir araba markası var mı??? Varsa söyle, o markayı kullanalım, kimsede kafa çalışmıyor demekki, sadece sen akıllısın, hani bizi de aydınlatırsan milletçe sana minnettar kalırız.

yeni model toyota bmw nissan honda mercedes daha ucuz birşeyler istiyorsan hyundai bile alabilirsin. benim eniştem hyundai kullanıyor 2006 dan beri araç bir kere bile arıza vermedi. babamda fiat albea var oda 2006'dan beri bizde 1 kere bile arıza vermedi. piyasayı araştırdıktan sonra sorunsuz arabada bulunur. ben araç sorunluysa sorunlu derim. hakkı neyse söylerim. sen gider opele sağlam dersin toyotaya hondaya dandik dersin o senin görüşündür. ben şimdi susup senin opeli övmene seyircimi kalacağım sandın ? milleti siz yanlış bilgilendiriyorsunuz.
Gönderen: gmail34 - Aralık 17, 2010, 05:09:58 ÖÖ
Ben de iki yıl Opel kullandım, eşim 270 bin küsur kilometreye kadar Citroen Xsara 1,8 kullandı, ne o, ne de ben hiç sorunla karşılaşmadık. Ben de bildiklerimi söylerim. Madem sorunlu söylediğin araçlar, neden millet almaya devam ediyor.
Senin mantığına göre şu an herkesin Honda'ya biniyor olması gerekiyor.
Gönderen: fearless.32 - Aralık 17, 2010, 05:22:23 ÖÖ

Honda Almanya'nın Şahin'i Doğan'ı olurdu ha..!
Muhahahahahahahaaa
Gönderen: gmail34 - Aralık 17, 2010, 05:33:32 ÖÖ
Her arabanın kendine göre üstünlükleri, zayıflıkları oluyor, çok normaldir, hiçbir araba mükemmel değildir ki bir sürü araba markası ve bu markaları alan insanlar var. Yani senin araban A markasıysa başka markaları kötüleme hakkı kimsenin yoktur.
Honda Civic, 30 milyar da olsa, sıfırdan yüz kilometre hıza 5 saniyede de çıksa ben almam, neden, çünkü dizel modeli yok. Benzinin 4 Tl'yi geçtiği bir ülkede benzinli araç almam, bu benim mantığımdır.
Başkası da der ki, benim için benzin sorun değil, zaten ayda 1000 - 1500 km yol yapıyorum, o zaman zevki doğrultusunda gider Civic alır, yani herkesin görüşü, mantığı, imkanı farklı farklıdır.
Dizel motoru yok diye Honda'yı küçümsemek mi lazım? Hayır, tabiki de değil, o markanın satış ve pazarlama stratejisidir bu.
Gönderen: fearless.32 - Aralık 17, 2010, 05:37:42 ÖÖ
2 gün önce Burdur'da bi işimiz vardı. Bi arkadaşla gittik. Arkadaşımın işini yapacağı adam Opel insignia almış. sıfır fiatı neydi tam bilmiyorum ama 50 küsür bin para vermiş.
Araçta yok yok. Herşey elektronik. Sanırsın ki dreksiyonu bıraksan araba kendi gidecek.
Alalı yaklaşık 1-2 ay olmuş. Başka bir arkadaşı da yine 50-60 bin lira verip 2.el A6 almış.
O abi A6 ya binince neler düşünmüş burda söylemiyeyim :)
Gönderen: idedeler - Aralık 17, 2010, 07:38:32 ÖÖ
arkadaşım kadar astra'sına temiz bakan bir insan daha görmedim ki yol bilgisayarı 70.000 km den itibaren CHECK OİL LEVEL hatası veriyor ben hondanın 70000 de yağ yaktıgını görmedim(O TİTİZLİKTE KULLANIRSAN HELE 200000 KM YAĞ YAKMAZ).KISACA KARDEŞİM OPEL SORUN ÇIKARTIR. :con
Gönderen: fearless.32 - Aralık 17, 2010, 07:55:22 ÖÖ
Bazı arkadaşlar Fanatiklik yapmayın demiş ya benim anlamadığım neden yapmayalım fanatiklik?
Futbol takımı tutuyoruz. O takımın bize beş kuruş faydası yok. Ama yine de o takıma laf söyletmiyoruz yeri geldiğinde. Ben neden arabama laf söyleteyim kardeşim :D
Fanatiğim işte. Honda futbol takımı olsaydı benden tiribün lideri olurdu herhal ya da amigo :D :D
Gönderen: ferad - Aralık 17, 2010, 08:00:02 ÖÖ
daha 5000 km yi gecmeden yag lambasi yanan civic e ne diyorsun peki ?
Gönderen: idedeler - Aralık 17, 2010, 08:18:14 ÖÖ
CİVİC kötüyse ASTRA daha kötü bence o zaman 2side alıncak araç deil
Gönderen: kayaci26 - Aralık 17, 2010, 08:54:26 ÖÖ

BU YORUMA CAN-I GÖNÜLDEN KATILIYORUM . . .
Gönderen: ed35 - Aralık 17, 2010, 09:02:40 ÖÖ
daha 5000 km yi gecmeden yag lambasi yanan civic e ne diyorsun peki ?
İstisna.. Ona bakarsan fabrikadan alınan sıfır arabanın değişmedik parçasının kalmadığını 1 yıl sonra öğrenmeye ne diyorsunuz?...Şimdi mesela opelde 10 arabadan 5 i problemlidir,Honda'da 20 araçtan 3'ü yani her markada olur bu...O nedenle oda bir hata sadece.
Gönderen: ed35 - Aralık 17, 2010, 09:03:55 ÖÖ
Bazı arkadaşlar Fanatiklik yapmayın demiş ya benim anlamadığım neden yapmayalım fanatiklik?
Futbol takımı tutuyoruz. O takımın bize beş kuruş faydası yok. Ama yine de o takıma laf söyletmiyoruz yeri geldiğinde. Ben neden arabama laf söyleteyim kardeşim :D
Fanatiğim işte. Honda futbol takımı olsaydı benden tiribün lideri olurdu herhal ya da amigo :D :D
>%6rol yani mantıklı  >%6rol
Gönderen: gmail34 - Aralık 17, 2010, 09:21:51 ÖÖ

Çıkalım sokağa araba markaları için döner bıçaklarıyla birbirimize saldıralım o zaman, ne dersin??? Fanatik taraftarlar öyle yapıyor ya nasılsa.
Gönderen: gmail34 - Aralık 17, 2010, 09:25:01 ÖÖ
Tht dahil iki forumda yazarım sadece ama başka marka forumlarını da okurum, burdaki kadar başka markaları aşağılayan başka bir marka görmedim.
Daha önce yazmıştım bir bayan arkadaşımın sıfır Honda Civic marka aracının rot çıkması sonucunda kaza yapıp artık bitkisel hayatta yaşıyor olmasından, kimse kaale almadı nedense. Sıfır aracın rotu nasıl çıkar ya aklım mantığım almadı...
Gönderen: fearless.32 - Aralık 17, 2010, 09:54:36 ÖÖ

Çıkalım sokağa araba markaları için döner bıçaklarıyla birbirimize saldıralım o zaman, ne dersin??? Fanatik taraftarlar öyle yapıyor ya nasılsa.

Karrdeşim ben Fanatik dedim Pisikopat demedim. İkisini karıştırma.
Gönderen: fearless.32 - Aralık 17, 2010, 09:58:56 ÖÖ
Tht dahil iki forumda yazarım sadece ama başka marka forumlarını da okurum, burdaki kadar başka markaları aşağılayan başka bir marka görmedim.
Daha önce yazmıştım bir bayan arkadaşımın sıfır Honda Civic marka aracının rot çıkması sonucunda kaza yapıp artık bitkisel hayatta yaşıyor olmasından, kimse kaale almadı nedense. Sıfır aracın rotu nasıl çıkar ya aklım mantığım almadı...
Nası bi hızda gidiyomuş nasıl olmuş yaa :(
Gönderen: gmail34 - Aralık 17, 2010, 10:15:44 ÖÖ
Nası bi hızda gidiyomuş nasıl olmuş yaa :(

Ailesi ile çok yakındım, anlattıklarına göre İzmir'de şehir içinde 60 - 70 km süratle gidiyormuş, zaten süratten korkan bir insandı. Rot çıkması da eksper raporu ve trafik tarafından bildirildi. Bir insanın hayatına maloldu sonuç olarak. Trilyonluk dava da açsalar, kazanıp trilyonlar da alsalar o kız geri gelir mi? Gelmez...
Gönderen: scarface - Aralık 17, 2010, 01:01:06 ÖS
civic.
Gönderen: vtecesref - Aralık 17, 2010, 02:05:14 ÖS
konu dagılmıs yine..yok rot cıkması falan sonucta hepsı el yapımı kul yapımı hepsinde olabilir...sen arkadasım git en guzel kafana yatan gönlün ne istiyorsa onu al.
Gönderen: kacaman - Aralık 17, 2010, 04:58:50 ÖS
arkadaşlar, o bayan arkadaşın yaşadıklarına gerçekten çok üzüldüm, Allah kendisine ve ailesine yardımcı olsun, gelelim bizim konuya kazanın oluş şekli neticenin vehametini belirler, dökme demir değilki araçlarımızın hiç birisi, netekim panzer veya zpt ile kazalarda da içindeki insanlar ölüyor neticede.
Gönderen: kayaci26 - Aralık 18, 2010, 04:57:55 ÖÖ
ARKADAŞLAR;

FORUMA GİRİŞ SAYISI SADECE ve SADECE "BİR"  (1) OLAN KULLANICININ AÇTIĞI SAYFA YI 600 KEZ GÖRÜNTÜLEMİŞİZ, 60 DAN FAZLA YORUM EKLEMİŞİZ, VE YUKARIDAKİ ANKETE 40 CİVARI OY VERMİŞİZ... BIRAKALIM ALLAH AŞKINA, BİRİLERİ BU FORUMU KULLANANLARIN SAFLIK DERECESİNİ ÖLÇÜYOR SANIRIM...

HANİ HERŞEYE RAĞMEN TOYOTA COROLLA SEDAN A/T ile HONDA CIVIC PREMIUM A/T yi karşılaştırın, anketleyin :) falan neyse...
Gönderen: mesut81 - Aralık 18, 2010, 06:05:29 ÖS
ya arkadaşlar bi seferinde de yine araba alacağını söyleyip konu açan birisi için 8 sayfa yazı yazıldı , tartışmalar oldu, ama o kişi sadece konuyu açmış ve bir daha bakmamış, gerek yok birbirinizi kırmaya , kim ne alıyorsa alsın, ne honda ne de başka amrka bana bedava araba vermiyor , ben Honda kullanırken keyif alıyorum o yüzden honda kullanıyorum, başkası beğenmez gider opel alır , saygı duyarım.. O yüzden o kişi eğer tekrar okursa bu konuları gitsin denesin , baksın ne istiyor ise onu alsın...
Gönderen: L3v3nT - Aralık 18, 2010, 07:38:32 ÖS
Arkadaslar konu almış basını gitmiş yine...

Kıyaslama konuları niye bu hale geliyor anlamıyorum herkes fikrini söylemekte özgür ancak kimse birbirlerinin fikirlerinden ötürü yargılayamaz ayrıca saygısızlık söz konusu ise asla olmaz o yüzden lütfen bu uyarıdan herkes alması gerekeni alsın ve mesaj yazarken biraz daha dikkatli olalım kıyaslama konularını sürekli kitlemek zorunda kalıyoruz ne gerek var?...

saygılar.
Gönderen: egc - Aralık 19, 2010, 07:15:43 ÖÖ
2011 CİVİC,opelden oldum olası haz duymam
Gönderen: seferad - Aralık 19, 2010, 10:52:17 ÖÖ
kalite+konfor+performanse= opel diyorum
Gönderen: egc - Aralık 19, 2010, 12:25:27 ÖS
kalite,performans ve opel aynı cümlede ne kadar komik geldi birden :) hadi konforu anlarımda oda tokluk anlamında geri kalan hic bir konuda opel önde olamaz
Gönderen: seferad - Aralık 19, 2010, 01:49:42 ÖS
içindeki malzeme ve işçiligi git bi gör o zaman he g kasa demiyorum güncel kasaya bak.1,6 180 beygirlik motor performanse yoksunu degildir heralde bendede civic var ama bu sitede hangi arabayla karşılaştırılsa herşeyde hondayı övüyorsunuz bu kadarda fanatiklik yapılmaz biraz gerçekçi olalım.
Gönderen: scarface - Aralık 19, 2010, 02:42:19 ÖS

olmadı bu yorum :)
Gönderen: egc - Aralık 19, 2010, 02:45:13 ÖS
içindeki malzeme ve işçiligi git bi gör o zaman he g kasa demiyorum güncel kasaya bak.1,6 180 beygirlik motor performanse yoksunu degildir heralde bendede civic var ama bu sitede hangi arabayla karşılaştırılsa herşeyde hondayı övüyorsunuz bu kadarda fanatiklik yapılmaz biraz gerçekçi olalım.
hocam fanatiklik yapmıyorum kendi adıma konusayım,öncelikle 2 ay once civicimi satip yeni avensis aldım yani artık hondam yok hadi hondan var körü körüne savunuyosun desen sanırım bu tezini çürütmeye yeterlidir bu birincisi.ikinci olarak zamanında astradan cok cektım ve babam vectrası ile hala cekmeye devam edıyor,Opel güvenini oyle bir kaybettirdiki yeni kasalarda durumu toplamaya calısıyor ama ben şahsen bu güvensizlikle opelın yaptıgı turbo arabaya binmem binemem her an bişileri cıkar korkusu ile.
Şimdi 2011 avensis sahibi olarak avensis şöyle güzel böyle güzel ezer gecer her arabanın ıcnden gecer mi demem lazım illa işte onu yaparsam fanatik de bana,ama ben hala civic diyorum anlatabildimmi?
Gönderen: Sado01 - Aralık 19, 2010, 03:18:24 ÖS
şu an benim 2003 otomatik astram var. araba lpg li ve tekliyor durmadan :S 2003 model ve hala turbosuna basılmamış. basmaya korkuyorum opele güvenmiyorum artık.

şimdi kararım ya Civic ya Peugeot 3008 yada 2005-2006 model bi KİA Sorento almayı düşünüyorum.

Gönderen: ed35 - Aralık 19, 2010, 03:28:16 ÖS
Sorento aman ha :) sattık civic aldık,aşırı ve gereksiz bir yakıt tüketimi olan araç 50 tl'lik dizelle 100 km'yi geçemezsiniz.
Gönderen: Sado01 - Aralık 19, 2010, 03:43:02 ÖS
Sorento aman ha :) sattık civic aldık,aşırı ve gereksiz bir yakıt tüketimi olan araç 50 tl'lik dizelle 100 km'yi geçemezsiniz.

:) teşekkürler uyarınız için :)

birde yazmayı unutusum arkadaş gümrükden çıkma bir araç satıyor. Almanyadan geliyor 2008 model bmw 3.18i dizel. 22.000 TL ye satıyor :s ama anlamadığım şey ne için bu kadar ucuza gidiyor :S tereddüt ettiğim için düşünmüyorum şu an :S
Gönderen: yoLcu - Aralık 19, 2010, 04:58:17 ÖS
Ben astra derim..
mitsubishiyi unutmuş  usta :D
Gönderen: pasa35 - Aralık 19, 2010, 05:16:18 ÖS
şu an benim 2003 otomatik astram var. araba lpg li ve tekliyor durmadan :S 2003 model ve hala turbosuna basılmamış. basmaya korkuyorum opele güvenmiyorum artık.

şimdi kararım ya Civic ya Peugeot 3008 yada 2005-2006 model bi KİA Sorento almayı düşünüyorum.

usta sanırım bi yanlıslık var aracınız anladığım kadarı ile 1.6 benzınlı otm vites.bu modellerde turbo yokki!
Gönderen: ferad - Aralık 19, 2010, 06:06:42 ÖS

yuh be  boylesini gormedim adam sirf dikkat ceksin die olmayan arabasini kotuluyor pess dogrusu
Gönderen: avans - Aralık 19, 2010, 06:51:03 ÖS
+00000000000000000
Gönderen: Sado01 - Aralık 20, 2010, 02:53:26 ÖÖ

usta sanırım bi yanlıslık var aracınız anladığım kadarı ile 1.6 benzınlı otm vites.bu modellerde turbo yokki!

Ya S İşareti var turbo sanıyorum :S

yuh be  boylesini gormedim adam sirf dikkat ceksin die olmayan arabasini kotuluyor pess dogrusu

ne dikkati be adam! görüşümü belirtiyorum opeli sevmiyorum kardeşim !

Gönderen: gmail34 - Aralık 20, 2010, 04:07:32 ÖÖ

:) :) :)
Gönderen: gmail34 - Aralık 20, 2010, 04:15:37 ÖÖ

Opel'i sevmiyorsun ama daha kullandığın arabanın motorunun ne olduğunu bilmiyorsun.
Lpg'yi nerde taktırdın, sıralı lpg mi yoksa eski teknoloji, taksicilerin taktırdıkları tüpten mi taktırdın aracına? Muhtemelen Lpg'nin ayarsızlığından, bujilerden, benzin filtresinin tıkanmasından falan tekliyordur, servise veya ustaya gösterdin mi aracını? Teklemenin bir sürü sebebi olabilir.
Basmaya korkuyorum demişin ya, muhtemelen gaza basmamaktan dolayı aracın motoru sağırlaşmıştır muhtemelen, dediğim gibi bir sürü sebebi olabilir.
Gönderen: canguder - Aralık 20, 2010, 07:47:43 ÖÖ
+00000000000000000

kalite+konfor+performans alabileceğin araçlar bmw mercedes gibi araçlardır. 40-50 bin lira verip opelde bu 3 ayrıntıyı bir arada bulamazsın. konforu olursa performansı viraj kabiliyeti zayıf olur. kalitesi yüksek ise fiyatı pahalı olur satın alamazsın. opelin en üst donanımlı ve performanslı aracı bmw 5 serisinin lastiği bile olamaz. 2.8 benzinli insignia en full donanımlı 160 bin lira para istiyorlar. 5.30 dizel 186 bin lira. 5.20 dizel 154 bin lira. gidip insigniamı alırsın bmw 5 serisimi ? gerçi aynı sınıf bile değiller. insignia bmw 3 serisi ile aynı segmentte. D sınıfı oluyor. burda şimdi eğri oturup doğru konuşalım opel bu kadar parayı hak etmiyor. astrayı kıyaslayınca aynı sınıfta çok daha iyi arabalar var. opelin sorunlarını geçtim fiyatıyla bile ne kadarda zarar ettiğinizi açıkladım. opel tasarımda bir adım öne atıldı ama piyasadaki kötü imajını yok etmesi için sıfır araçlarının çok kaliteli ve sorunsuz olması gerekiyor. İstediği kadar turbo motor koysun sorun çıkardıktan sonra ağzıyla kuş tutsa yine bu millet opele binmez. 2.el alırken şüpheli yaklaşır.
Gönderen: mthonda - Aralık 20, 2010, 07:52:53 ÖÖ
honda ile opeli kıyaslamam bile
kaldı ki astra ile...
Gönderen: ferad - Aralık 20, 2010, 01:16:28 ÖS
honda ile opeli kıyaslamam bile
kaldı ki astra ile...

neye gore bunu soyluyorsunuz biraz lafi acarmisiniz ?
Gönderen: ferad - Aralık 20, 2010, 01:17:13 ÖS

ziyaaaaa sirf forumdakileri yaranmak icin mi bunlari soyluyorsun helal
Gönderen: Sado01 - Aralık 20, 2010, 01:27:30 ÖS
sayın ferad arkadaşım.

Forumdaki arkadaşlarım alınmasın ama kim oluyorlarda onlara yaranıyorum?Ben görüşümü bildirdim.Sana bunu değerlendirmek düşmez.
Gönderen: BGR19 - Aralık 20, 2010, 02:31:44 ÖS
opel almayın kardeşim  >%Sakin benim ark astra 1.6 a/t 2011 aldı ilk haftasında frenden arıza verdi, hız ibresi 70 model araba gibi sallanıodu ve 2. el sitelere bakın millet opelleri satıp kurtulmaya çalısıo özellikle insignia benden söylemesi...
Gönderen: ferad - Aralık 20, 2010, 03:25:49 ÖS
yok yok vazgectim coluk cocuga opel`i savunmaktan lan utanmasaniz yolda giderken ortadan 2 ye ayrildi diyeceksiniz cahilliginde bu kadari hep kulaktan duyma
Gönderen: kacaman - Aralık 20, 2010, 03:36:15 ÖS
yok yok vazgectim coluk cocuga opel`i savunmaktan lan utanmasaniz yolda giderken ortadan 2 ye ayrildi diyeceksiniz cahilliginde bu kadari hep kulaktan duyma
değerli üyemiz;
üslubunuzu yumuşatmanızı diliyorum,
site üyelerimizin alımı sırasında yaş haddi gözetilmeksizin kaydı yapılmaktadır,
kimsenin sizinle ikili bir sorunu olduğunu sanmıyorum, ısrarla yada yukarıdaki tarz ve tutumlu yazılarla sadece kırıcı olacağınız kanaatindeyim, sitemizde kayıtlı olmak demek sadece bir üyelikten ibaret demek değildir, bu ailenin bir ferdi olmak anlamına da gelmektedir, bunu hatırlatmak istedim, saygılar ve teşekkürller.
Gönderen: Sado01 - Aralık 20, 2010, 04:08:21 ÖS
değerli üyemiz;
üslubunuzu yumuşatmanızı diliyorum,
site üyelerimizin alımı sırasında yaş haddi gözetilmeksizin kaydı yapılmaktadır,
kimsenin sizinle ikili bir sorunu olduğunu sanmıyorum, ısrarla yada yukarıdaki tarz ve tutumlu yazılarla sadece kırıcı olacağınız kanaatindeyim, sitemizde kayıtlı olmak demek sadece bir üyelikten ibaret demek değildir, bu ailenin bir ferdi olmak anlamına da gelmektedir, bunu hatırlatmak istedim, saygılar ve teşekkürller.
Katılıyorum.

Sizin seviyenize düşmek istemiyorum.
Gönderen: ed35 - Aralık 20, 2010, 04:58:39 ÖS
Ya bu nedir?Bu kadar ağzı bozuk böyle bir üye görmedim,opel size para veriyor herhalde ''ferad'' ...Yönetim görsede işlemi yapsa bari bu üye hakkında..
Sürekli herkese ağır hakaret  :döv
Gönderen: kacaman - Aralık 20, 2010, 05:12:50 ÖS
Ya bu nedir?Bu kadar ağzı bozuk böyle bir üye görmedim,opel size para veriyor herhalde ''ferad'' ...Yönetim görsede işlemi yapsa bari bu üye hakkında..
Sürekli herkese ağır hakaret  :döv
değerli üyelerimiz;
yönetim olarak cezalandırmadan yana değiliz, aksine insanları kazanmak ve bilgi paylaşımı yanlısıyız.
arkadaşımızın gereken nezaketi göstereceğini düşündüğümüz ve fevri mesajlarını bir anlık kızgınlıktan dolayı yazmış olması ihtimalinden dolayı, durumu ibretle takip etmekteyiz, teşekkürler.
Gönderen: musclemurat - Aralık 20, 2010, 06:46:08 ÖS
Arkadaşlar sakin, herkes görüşlerini serbestçe dile getirebilir, kimi bir cümle ile belirtir, kimi yaşantısından örneklerle. Ferad arkadaşım öyle bir hırsla yazmışsın ki kulaktan dolma  bile diyememişsin.. Sakin sakin
Gönderen: adyobatik - Aralık 20, 2010, 07:05:18 ÖS
konuyu kilitleyin bence,zaten 5 sayfa olmuş,arkadaşlar kararlarını vermişlerdir,yeni konulara bakalım
Gönderen: mesut81 - Aralık 20, 2010, 09:15:33 ÖS
Arkadaşlar burada birbirine hakaret edercesine tartışan arkadaşlara yazıyorum bunu , konuyu açan ''supermaster '' diye bir üye yeni üye, ve sadece 1 mesaj atmış o da bu konu , bizde burada konu hakkında yorumlar yapıyoruz , ama kırıcı olmaya gerek yok, araba alacak kişi gider kullanır, kendisi bakar, dener ve karar verir, fikir ve kullanıcı tavsiyesi almak isterse de açtığı konuya bakar , o yüzden bence admin bu konuyu kapatsın.. konunun dışına çıkılalı bayağı oldu.
Gönderen: L3v3nT - Aralık 21, 2010, 08:36:47 ÖÖ
Arkadaslar konuyu kitlemiycez ancak gerekli uyarı yapıldı halde aynı uslüpla mesaj atan üyeler takip ediliyor bilgilerinize...
Gönderen: ahmet290 - Aralık 21, 2010, 12:33:34 ÖS
görünüş olarak ikiside güzel araba..

karar vermek zor ama honda kendine cekiyo adıyla gösterişiyle..
Gönderen: fearless.32 - Aralık 23, 2010, 08:23:26 ÖÖ
Bu insignia Türkiye'de yaklaşık kaç adet sattı bilen var mı?
O satılanların 336 tanesi sadece 1 sitede tekrar satılığa çıkmış bilginize :D
Gönderen: fearless.32 - Aralık 23, 2010, 08:28:51 ÖÖ
Ha bu arada benim 11 yaşındaki 1.6 İES aracımın kardeşleri de var satılık olan.
Onların sayısı da 488
Gönderen: fearless.32 - Aralık 23, 2010, 08:36:17 ÖÖ
Astranın da satış adetlerini vereyim dedim ama hangisiyle karşılaştıracağımı şaşırdım benim ies'si yaav. Astıranın tamı tamına 32 adet 1.6 motoru olan çeşidi var yaav. Bizim ies'i hangisiyle karşılaştırsakkine.
          1.6 16V Cosmo (123)
          1.6 Cabrio (16)
          1.6 CD (790)
          1.6 Centennial (2)
          1.6 Champion (2)
          1.6 Classic (370)
          1.6 Club (59)
          1.6 Comfort (482)
          1.6 Cool (1)
          1.6 Dream (1)
          1.6 Edition 2000 (125)
          1.6 Elegance (710)
          1.6 Elegant (21)
          1.6 Enjoy (1066)
          1.6 Enjoy Twinport (257)
          1.6 Essentia (11)
          1.6 Expression (7)
          1.6 Family (8)
          1.6 GL (812)
          1.6 GL Plus (26)
          1.6 GLS (422)
          1.6 GLX (57)
          1.6 Merit (2)
          1.6 Optima (1)
          1.6 Sİ CD (27)
          1.6 Si GL (34)
          1.6 Sİ GLS (19)
          1.6 Sport (49)
          1.6 Sportive (19)
          1.6 Style (2)
          1.6 T Cosmo (21)
          1.6 T Enjoy (88)
Gönderen: canguder - Aralık 23, 2010, 08:44:18 ÖÖ
Bu insignia Türkiye'de yaklaşık kaç adet sattı bilen var mı?
O satılanların 336 tanesi sadece 1 sitede tekrar satılığa çıkmış bilginize :D

evet sorunsuz olduğu için 336 tanesi en eskisi 2008 model olmak üzere satılığa çıkmış :) kaç tane satabilirki 2009 ocak-nisan arası 800 adet satmış. toplasan 2000-3000 tane piyasada vardır. daha 2 sene geçmeden millet neden satıyor diye düşünmek lazım.
Gönderen: fearless.32 - Aralık 23, 2010, 08:49:29 ÖÖ
Bu arada civic de tüm modelleri dahil 2008 ve yukarısı 1746 adet satılık var.
Gönderen: fearless.32 - Aralık 23, 2010, 08:50:31 ÖÖ
Tüm modeller derken 1.6 1.8 2.0 motorlu tüm modeller. Type-R den tutunda ies se kadar
Gönderen: battalgazi - Aralık 23, 2010, 08:52:36 ÖÖ
Astra iç ve dış tasarımıyla gerçekten harika civicden güzel bana göre,ama aracı biraz araştırdığınızda yeni modelde bile düzeltilmeyen birçok arızasını göreceksiniz,araçlar daha doğru dürüst km yapmadan sorunların çıkması ve bunların opel tarafından yeni model yılında düzeltilmemesi aracın ilerde baya baş ağrıtacağını az çok gösterir,termostat arızalasından dolayı çekiciyle çekilen astralar,fren müşürü arızasıyla titreyen fren lambaları,kendi kendine devreden çıkan hız sabitleyici,çalışmayan usb girişi(tamir olarak opel kutup başlarını söküp takıyor sonra yıne aynısı),lastik sesi yok ama 100 km hızı geçince giren rüzgar sesi ilginçtir bu sesi servisler duymuyormuş alanlara ses yok deyip gönderiyorlar!!,115 ps lik yerinden kalkmakta zorlanan ihtiyar motoru vb..... bu aracı tercih etmemek için yeterli sanırım,1.4T 140 hp lik motorlu sport donanımlı aracı 42,500 bırakacaklardı 42 bine civici tercih ettim
Gönderen: kayaci26 - Aralık 23, 2010, 11:50:20 ÖÖ
MADEM YAZDINIZ KONU DIŞINDA BİR KAÇ KELİME DE BEN ÇİZİKTİREYİM...

YENİSİNİ BİLMEM, ESKİSİNİ GETİRİN...

ARKADAŞLAR, 2 YIL ÖNCE 174.000 KM DE 1999 MODEL HONDA CIVIC 1.6i ES A/T ALDIM...

- ORJİNAL EKZOST SUSTURUCUSU (SON SUSTURUCU DİYE BİLİNİR)
- ORJİNAL ÖN FREN DİSKLERİNİ
- ORJİNAL Z ROTLARINI
- ORJİNAL VİRAJ DENGE LASTİKLERİNİ
- ORJİNAL 1 ADET ROT KOLUNU ve 1 ADET ROTİLİNİ (AŞINDIĞINDAN DEĞİL, 140km HIZLA ÇUKURA GİRDİĞİM İÇİN)
- ORJİNAL ARKA CAMINI (SADECE RZİSTANS ÇALIŞMADIĞI İÇİN)

DEĞİŞTİRDİM...

BUNLARIN DIŞINDA ARAÇTA HERHANGİ BİR DEĞİŞİK DURUM YOK, MASRAF YOK,
40.000km de BUJİLERİ, 100.000 km de BUJİ KABLOLARI, 60.000km de ŞANZIMAN YAĞI, 50.000 km DE ÖN FREN BALATALARI, 100.000 - 150.000 km ARASI ARKA FREN BALATALARI, DEĞİŞEN, SALINCAKLARI, VİRAJ DENGE KOLLARI, YAYLARI, AMASÖRLELERİ VS AKSAMI HER TÜRLÜ ZORLU KOŞULDA SIKINTI ÇIKARMAYAN,

KISACASI SAHİBİNİ ÜZMEYEN BİR OPEL MODELİ VARSA ÇIKARIN MEYDANA DA ONU TARTIŞALIM YAWWW....

Gönderen: ferad - Aralık 24, 2010, 08:03:41 ÖÖ

ARKADAŞLAR, 2 YIL ÖNCE 174.000 KM DE 1999 MODEL HONDA CIVIC 1.6i ES A/T ALDIM...

- ORJİNAL Z ROTLARINI
- ORJİNAL 1 ADET ROT KOLUNU ve 1 ADET ROTİLİNİ (AŞINDIĞINDAN DEĞİL, 140km HIZLA ÇUKURA GİRDİĞİM İÇİN)

DEĞİŞTİRDİM...

40.000km de BUJİLERİ, 100.000 km de BUJİ KABLOLARI, 60.000km de ŞANZIMAN YAĞI, 50.000 km DE ÖN FREN BALATALARI, 100.000 - 150.000 km ARASI ARKA FREN BALATALARI, DEĞİŞEN, SALINCAKLARI, VİRAJ DENGE KOLLARI, YAYLARI, AMASÖRLELERİ VS AKSAMI HER TÜRLÜ ZORLU KOŞULDA SIKINTI ÇIKARMAYAN,

KISACASI SAHİBİNİ ÜZMEYEN BİR OPEL MODELİ VARSA ÇIKARIN MEYDANA DA ONU TARTIŞALIM YAWWW....

2.5 sene once 2000 model astra g aldim ilk olarak triger kayisini degistirdim yag degisimini 7000 km de bir yapiyorum ama simdiye dek ne 1 kere yolda birakti ne de arizasini gordum sadece 1 defa klima gazi bitti normal bakimlar haricinde daha akusunu bile degistirmedim bu kadar abartmayin gozunuzu seveyim
Gönderen: Salih6993 - Aralık 24, 2010, 08:14:29 ÖÖ
Astranın da satış adetlerini vereyim dedim ama hangisiyle karşılaştıracağımı şaşırdım benim ies'si yaav. Astıranın tamı tamına 32 adet 1.6 motoru olan çeşidi var yaav. Bizim ies'i hangisiyle karşılaştırsakkine.
          1.6 16V Cosmo (123)
          1.6 Cabrio (16)
          1.6 CD (790)
          1.6 Centennial (2)
          1.6 Champion (2)
          1.6 Classic (370)
          1.6 Club (59)
          1.6 Comfort (482)
          1.6 Cool (1)
          1.6 Dream (1)
          1.6 Edition 2000 (125)
          1.6 Elegance (710)
          1.6 Elegant (21)
          1.6 Enjoy (1066)
          1.6 Enjoy Twinport (257)
          1.6 Essentia (11)
          1.6 Expression (7)
          1.6 Family (8)
          1.6 GL (812)
          1.6 GL Plus (26)
          1.6 GLS (422)
          1.6 GLX (57)
          1.6 Merit (2)
          1.6 Optima (1)
          1.6 Sİ CD (27)
          1.6 Si GL (34)
          1.6 Sİ GLS (19)
          1.6 Sport (49)
          1.6 Sportive (19)
          1.6 Style (2)
          1.6 T Cosmo (21)
          1.6 T Enjoy (88)

arkadaşım sen astranın bütün kasalarının motor seçeneklerini yazmışsın. Konun başlığında 2011 astra diyor, 2011 astra'da 1.6 motorda 2 seçenek var ya 115 hp yada 180 hp paketi biraz fazla
Yeni Astra HB 1.6 115 HP Enjoy Plus
Yeni Astra HB 1.6 115 HP Active
Yeni Astra HB 1.6 115 HP Sport
Yeni Astra HB 1.6 115 HP Active Select Sport
Yeni Astra HB 1.6 180 HP Active Select Cosmo
Gönderen: L3v3nT - Aralık 24, 2010, 08:20:32 ÖÖ

- ORJİNAL Z ROTLARINI

DEĞİŞTİRDİM...

2.5 sene once 2000 model astra g aldim ilk olarak triger kayisini degistirdim yag degisimini 7000 km de bir yapiyorum ama simdiye dek ne 1 kere yolda birakti ne de arizasini gordum sadece 1 defa klima gazi bitti normal bakimlar haricinde daha akusunu bile degistirmedim bu kadar abartmayin gozunuzu seveyim

@ferad

İstisnalar kaideyi bozmaz diye boşa dememişler sen opelle sorun yasamamıssın ama bu opelin sorunsuz oldugu anlamına gelmez bütün arkadaslar bundan bahsederken olayı kişiselleştirmek dogru olmaz, opel markasıyla ilgili genel kanı aracın çok sorunlu oldugu sık arıza çıkardığı ve parçasının pahalı oldugudur. Arıza konusun da opel ile Honda kıyaslaması söz konusu bile olamaz.

Lütfen mesaj yazarken saygı çerçevesini aşmadığımıza dikkat edelim,

Keyifli Forumlar. ;)
Gönderen: ferad - Aralık 24, 2010, 08:43:15 ÖÖ
ben sorunsuz 1 marka demiyorum zaten ama bahsedildigi gibi yok elektrik sorunlari bitmez falan bunlar cok abartiliyor
Gönderen: a_tunc - Aralık 24, 2010, 09:02:39 ÖÖ
Honda formda sorarsan herkes Honda der, opel formda sorarsan da orada opel çıkar. Zaten buradaki kişilerin burada olmalarının sebebi de hondaya olan sempatisi. Yani hondası olupta lanet olsun bu arabaya diyen bir insan yoktur bu sitede.
O yüzden bence kıyaslamayı yaptığınız yer yanlış.
+ olarak da Japon ve Alman'ları kıyaslamak çok doğru değil. Opel yada Honda sonuçta belli konularda birbirine üstün gelsede farklı araçlar.
Bir corolla ile civic deseniz o zaman 2 markayı çatır çatır kıyaslardık. Ama alman ve japon çok adil değil 2 marka içinde.
• Opel konforlu ama hantaldır. Yol tutuşu fena değildir.
• Honda spor ve atak bir arabadır. Sağlamdır. Ama viraj ve yol ses gibi konularda biraz daha iyi olabilir.

Son olarak da bence Almanların yüz karası bir araçtır.

1. kalite alman : bmw-mercedes, porsche
2. kalite alman : volkswagen, audi
3. kalite alamn : opel

90'lı yıllardaki Opeller şimdikilerden 10 kat daha sağlamdır. Bence General Motors'un tüm araçları şu an için iğrenç.
Chevrolet Cruze, Opel insignia bunlara örnek. Insıgnıa'ya  bindim ve ona verilen paraya acıdım.
Gönderen: canguder - Aralık 24, 2010, 09:21:58 ÖÖ
Honda formda sorarsan herkes Honda der, opel formda sorarsan da orada opel çıkar. Zaten buradaki kişilerin burada olmalarının sebebi de hondaya olan sempatisi. Yani hondası olupta lanet olsun bu arabaya diyen bir insan yoktur bu sitede.
O yüzden bence kıyaslamayı yaptığınız yer yanlış.
+ olarak da Japon ve Alman'ları kıyaslamak çok doğru değil. Opel yada Honda sonuçta belli konularda birbirine üstün gelsede farklı araçlar.
Bir corolla ile civic deseniz o zaman 2 markayı çatır çatır kıyaslardık. Ama alman ve japon çok adil değil 2 marka içinde.
• Opel konforlu ama hantaldır. Yol tutuşu fena değildir.
• Honda spor ve atak bir arabadır. Sağlamdır. Ama viraj ve yol ses gibi konularda biraz daha iyi olabilir.

Son olarak da bence Almanların yüz karası bir araçtır.

1. kalite alman : bmw-mercedes, porsche
2. kalite alman : volkswagen, audi
3. kalite alamn : opel

90'lı yıllardaki Opeller şimdikilerden 10 kat daha sağlamdır. Bence General Motors'un tüm araçları şu an için iğrenç.
Chevrolet Cruze, Opel insignia bunlara örnek. Insıgnıa'ya  bindim ve ona verilen paraya acıdım.

doğru tespit , arkadaşımıza katılıyorum.
Gönderen: CAGLAR28 - Aralık 24, 2010, 12:15:27 ÖS
her türlü hondaaa.opelin servisler maşallah + ağır araba seri değil
Gönderen: a_tunc - Aralık 24, 2010, 12:34:09 ÖS
Konuyu açan adam 1 mesaj atmış ve gitmiş. Konu silinsin lütfen.
Lütfen belli bir seviyeye gelmeyen üyeler başlık açamasınlar. Önce katılım göstersinler sonra başlık açma hakkı kazansınlar.
Adam üye oluyor ya 1 mesaj atıp bi daha selam bile vermiyor, yada sadece satılık ilanı sitesi muamelesi yapıyor.
Ne amaçla konu açıp takip etmiyorlar anlamıyorum.
Bence artık konuyu daha fazla konuşmak gereksiz.
Gönderen: goldbergbrk - Aralık 24, 2010, 01:11:18 ÖS
bende yeni sattım 2001 opel astra elegance eskiler sağlamdı evet doğru ama yeniler çok dandik artık sağlam değil elektronik olarakda yürüyen olarakda.bu g kasaların elektronik z motor olanları kullananlar olmuştur bunlarda kesici yok devir 8 lere gelir çakılır orda kalır çip varmışcasına ben okadar zorladım ettim motor olarak yine canavar gibiydi son devir 2 3 dk gittiğimi biliyorum rahat hemde son satmaya yakın zamanlar sadece oda benim hatam aracın akslarını yedim onu yaptırdım okadar sonra sattım zaten. buda gazı dip kökleyip el freni ve ayak frenine birden asılınca küt etti :D
Gönderen: ersinguzen - Aralık 24, 2010, 01:15:58 ÖS
Ne opelmiş be kardeşim bitmek bilmedi opelin Hondaya yaraşması için onuda çekik gözlü insanların üretmesi lazım :)
Gönderen: ferad - Aralık 24, 2010, 01:40:48 ÖS
bende yeni sattım 2001 opel astra elegance eskiler sağlamdı evet doğru ama yeniler çok dandik artık sağlam değil elektronik olarakda yürüyen olarakda.bu g kasaların elektronik z motor olanları kullananlar olmuştur bunlarda kesici yok devir 8 lere gelir çakılır orda kalır çip varmışcasına ben okadar zorladım ettim motor olarak yine canavar gibiydi son devir 2 3 dk gittiğimi biliyorum rahat hemde son satmaya yakın zamanlar sadece oda benim hatam aracın akslarını yedim onu yaptırdım okadar sonra sattım zaten. buda gazı dip kökleyip el freni ve ayak frenine birden asılınca küt etti :D
bende x14xe motor var devir kesicili ustelik dokum blok
Gönderen: L3v3nT - Aralık 25, 2010, 11:14:52 ÖÖ
Arkadaşlar bu kıyaslama da yapılan oylama sonucu % 62.5 ile HONDA % 37.5 ile opelin önünde talep görmüştür bu iki marka ile tecrübesi olan arkadaslar tecrübelerini paylaşmıştır. Soru cevabını  bulduğu için konu Tarafımdan kitlenmiştir.

Keyifli forumlar...