Gönderen Konu: 2009 yılı otomobil satış rakamları. Karşılaştırın...  (Okunma sayısı 25145 defa)

alican_07

Ynt: 2009 yılı otomobil satış rakamları. Karşılaştırın...
« Yanıtla #25 : Şubat 18, 2010, 11:35:34 ÖÖ »
eranın fulu 34 bin lira arabada yok yokk dijital klimadan sunroofa esp den 10 hava yastığına kadar he bide eranın parça fiyatları tofaşla aynı gibi bişiy arka tampn 53 lira elektrikli aynalar 80 lira ön tampon 80 lira sisleri ile beraber niye alınmasın ki era.Ayrıca servis fiyatları çok çok uygun.

FLoRFlex

« Yanıtla #26 : Şubat 18, 2010, 01:45:17 ÖS »
Era diince Midem Kalkıor ya :D Bindim Böyle Bi işcilik bu kadar dandik olmaaz :D O paraya 0 Punto alırım era araçmı ya şakamısınız  :dil

doan

« Yanıtla #27 : Şubat 18, 2010, 01:54:57 ÖS »
insanların şartları ve dşünceleri farklıdır ancak 34.000liram olsa ben bakmam era'ya. zaten satılan araçların çook büyük bir bölümü şirketler tarafından alınıyor/kiralanıyor. bizim şirkette bile 8-10 tane era var.ucuz yedek parça az yakar çok kaçar motor tercih edilmesinin temel sebebide.
neyse konuya dönersek dediğim gibi civic'ten önceki araçların tümü ve ondan sonra gelen araçların büyük bir bölümü yine dizel olmasıyla listedeki yerlerini bulmuşlar. civic'in sırf benzinli motoruyla orada olması çoğu şeyi açıklıyor :)

mikaileren

« Yanıtla #28 : Şubat 18, 2010, 02:08:03 ÖS »
ışıgı goren era alıyor.hele ankarada bir cok doğanı şahini satan almıs :D

alp55

« Yanıtla #29 : Şubat 18, 2010, 04:15:03 ÖS »
civic'in ezelden beri rakibi corolla olmuştur,bence burdada kıyaslama yapmak için diğer tüm araçları bir kenara koyup corolla-civic satış karşılaştırması yapılmalı,burda benim gördüğüm corollanın bariz bir üstünlüğü var,fakat corollanın türkiyeye dizel bir motor getirmesi bunu doğuruyor,çünkü bildiğim kadarıyla corolla satışlarının %60 gibi bir kısmını dizel corolla oluşrutuyor,yan,aslında burda corollanın bir üstünlüğü yok,sadece kullanım maliyetleri çok uygun olduğu için,ve bunun yanında japon tomobilindende vazgeçmek istemeyenler corolla dizele yönlenmişler,yoksa iki aracın birbirine denk olan benzinli modellerini kıyaslarsak corolla 6000 adetlerde kaldığını görürüz,bence burada civicğin bariz bir başarısı var,sadece benzinli olarak (burada bir şeyi belirtmek isterim,yeni civic öyle tutumlu bir araba falan değil, şehir içinde 10 litreyi öldürmüyor 100 kmde) evet sadece benzinli olarak hemde 40.000 lirayı aşan bir fiyata bu kadar civic satılmış olmasıdır,bu bir başarıdır,tek başına civiğin kendi başarısıdır,çünkü aynı başarıyı accord kesinlikle yakalayamıyor,yada jazz,yada city, o kategoride corolla, focus yada megane %60-70 dizel satarak buraya giriyorlar,ben bu tablodan mutluluk duydum hondacı olarak,şöyle civiğin 100-110 beygirlik 1.6 litrelik dizelinin olduğunu düşünsenize???? 20.000 rakamını kafadan bulur bence

güzel yorum olmuş tebrik ederim
ayrıca civic kriz çıkana kadarki dönemde araç için sıra dahi olmuştu, malum doğu bloku pazarını honda türkiye besliyor (sedan)
« Son Düzenleme: Şubat 18, 2010, 04:17:37 ÖS Gönderen: alp55 »

hondariza

« Yanıtla #30 : Şubat 21, 2010, 09:45:00 ÖÖ »
açıkçası hondanın dizeli olsaydı daha çok satardı görüşüne katılmıyorum.Honda yı tercih edenler genelde gençler honda nın yaptığı arabalarda zaten gençlere hitap ediyor.Ben benzinli arabayı dizele değişmem.Hemen hemen bütün gençlerin görüşüde aynıdır.Dizel araba alacak olsaydım zaten gider focus alırdım.Honda dizel motor çıkarsada dizel alacak olan insanlar zaten hondayı tercih etmezler.Yani bi dizel hondanın bi corolla bi focus kadar satılacağını düşünmüyorum

ultrakif

« Yanıtla #31 : Şubat 21, 2010, 10:20:28 ÖÖ »
Ya Hu Millet Era yı kötülemiş ama bence linea era dan  kat kat daha berbat bi araç...fiat olması zaten en büyük eksisi

aRas

• Furkan Aras Alağaç
« Yanıtla #32 : Şubat 21, 2010, 06:19:05 ÖS »
Ya Hu Millet Era yı kötülemiş ama bence linea era dan  kat kat daha berbat bi araç...fiat olması zaten en büyük eksisi

Niye Fiat kötü bir marka mı ?

ramcom

« Yanıtla #33 : Şubat 21, 2010, 09:02:13 ÖS »
ouvv renault fluence gerilerde. bu duruma sevindim. biraz burunları sürtsün. nissan qushqai nasıl bukadar satıyor anlamıyorum. çok tipsiz, segmenti bile yok. ilk 3 sıradaki araçlar ticari amaçla kullanılıyor. yani genelde çok beğenildiğinden alınmıyor. az yakması sorunun az olması parçası ucuz olması etkiliyor.
fluence ne zaman satışa sunuldu biliyormusunuz son 1-2 ayda satışa sunulan bir araç 3500 satmış ve burnunu sürtüyo ölemi

FLoRFlex

« Yanıtla #34 : Şubat 22, 2010, 12:44:00 ÖS »
Yani Fiat Hyundai gibi bir tenekeden kesinlikle Daha iyi bir marka :) Fiat Çok güzel Başarılara imza attı Motor olsun konfor olsun Güvenlik olsun Şu doğancı mantığından kurtulun artık.Doğanlar yıllarca milletin kahrını çekti ha olay bu ya türke iyilik yapan yaranamaz :) Fiat Gine kötü marka oldu :)

FLoRFlex

« Yanıtla #35 : Şubat 22, 2010, 12:45:32 ÖS »
ouvv renault fluence gerilerde. bu duruma sevindim. biraz burunları sürtsün. nissan qushqai nasıl bukadar satıyor anlamıyorum. çok tipsiz, segmenti bile yok. ilk 3 sıradaki araçlar ticari amaçla kullanılıyor. yani genelde çok beğenildiğinden alınmıyor. az yakması sorunun az olması parçası ucuz olması etkiliyor.
Fluance Gbii kötü Bir tasarım Görmedim Açıkcası yani Bu kadar biçimsiz Bir arka başka bir araçta Yok :)

kacaman

« Yanıtla #36 : Şubat 22, 2010, 05:05:34 ÖS »
hakikaten fulence kullanıcısı olan bir kaç sürücü ile konuştum, hepsi fiyasko olduğunu ve çok kötü bir araç aldıklarını üzülerek itiraf ettiler, gerçekler acıdır.

aRas

• Furkan Aras Alağaç
« Yanıtla #37 : Şubat 22, 2010, 06:51:52 ÖS »
Yani Fiat Hyundai gibi bir tenekeden kesinlikle Daha iyi bir marka :) Fiat Çok güzel Başarılara imza attı Motor olsun konfor olsun Güvenlik olsun Şu doğancı mantığından kurtulun artık.Doğanlar yıllarca milletin kahrını çekti ha olay bu ya türke iyilik yapan yaranamaz :) Fiat Gine kötü marka oldu :)

Heralde yaa,ben hergün bu araçların içlerindeyim.Kaçbinde araçlar geldiğini bilseler böyle yorum yapanların dudakları uçuklar galiba.Bence Fiat çok iyi araba yapıyorlar.Koç'un bünyesinde olduqundan sonra herşey daha güzel olmaya başladı.Sağlam araç yapıyorlar düzgün kullanıldıqı süreçte hiç bi arıza vermeyeceğine garanti veririm ;)

mehmet1971

« Yanıtla #38 : Şubat 22, 2010, 07:09:32 ÖS »
Ayrıca fluence satışa sunulalı 1-2 ay değil 5 ay oldu. Ben bizim burada servis olmasına rağmen 5 aydan beri sadece 1 tane gördüm.  O da özürlü araç indirimi ile alınmış bir araçtı.

ramcom

« Yanıtla #39 : Şubat 23, 2010, 12:54:55 ÖÖ »
Ayrıca fluence satışa sunulalı 1-2 ay değil 5 ay oldu. Ben bizim burada servis olmasına rağmen 5 aydan beri sadece 1 tane gördüm.  O da özürlü araç indirimi ile alınmış bir araçtı.
evt 5 ay olmuş ama bu karşılaştırmada 2009 karşılaştırması son 2 ayı çık ayrıca otomobil firmaları satışlarının çoğunu ötv indiriminde yaptı bunuda gözardı etmeyin.ayrıca bende burda hiç civic görmüyorum eğer bu bi kriterse

ultrakif

« Yanıtla #40 : Şubat 23, 2010, 01:14:50 ÖÖ »

kötü tabi  o fiyata göre çok kötü bi araç tabi bu  benim şahsi görüşüm 2000 fiat palio parasına 96 97 honda civic var(hatta 1000 tl eklicen üstüne) demek ki arada bi kalitesizlik var ki böyle farklar oluşuyor...
« Son Düzenleme: Şubat 23, 2010, 01:17:13 ÖÖ Gönderen: ultrakif »

FLoRFlex

« Yanıtla #41 : Şubat 23, 2010, 12:05:53 ÖS »
Paliıo 2000 Model hakkında Bir fikrim Ve bilgim yok ama yeni araçları punto Olsun Çok güzel araçlar Bravo olsun.1.6 kendi dizel Sınıfında en güçlü tork'a Sahip Araç Yeni nesil multijetler oldu Hafife almayalım Fiat'ı arkadaşlar .Zamanında İlk nesil Punto 1.3 70 hp meultijet kullanıcısı olarak Tork Konusunda O kadar 2 000 motor araca bindim ancak hiçbirinde Bu derece kanınız çekilmemiştir.Çok güzel Bir motor Şasi ergonomisi vardı araçta kendisi ile aynı motora sahip 1.3Cdti Corsalar la Kalkış yaptığınızda Anlıyorsunuz Fiat ın farkını Saygılar.

FLoRFlex

« Yanıtla #42 : Şubat 23, 2010, 12:09:01 ÖS »

Heralde yaa,ben hergün bu araçların içlerindeyim.Kaçbinde araçlar geldiğini bilseler böyle yorum yapanların dudakları uçuklar galiba.Bence Fiat çok iyi araba yapıyorlar.Koç'un bünyesinde olduqundan sonra herşey daha güzel olmaya başladı.Sağlam araç yapıyorlar düzgün kullanıldıqı süreçte hiç bi arıza vermeyeceğine garanti veririm ;)
kesinlikle Katılıyorum Gerek Albealar Olsun Taksicilerin benzinlisini bile kullandığı araçlar.Ve motor Ömrü ve sağlıklılığı Bakımlara dikkat ederseniz çok uzun süreler Kullanılabilecek araçlar.

adrenaliinn

« Yanıtla #43 : Şubat 23, 2010, 05:29:31 ÖS »
civic in dizel motorlusu olsa ilk 5 e kesin girer

aRas

• Furkan Aras Alağaç
« Yanıtla #44 : Şubat 23, 2010, 07:54:19 ÖS »

kötü tabi  o fiyata göre çok kötü bi araç tabi bu  benim şahsi görüşüm 2000 fiat palio parasına 96 97 honda civic var(hatta 1000 tl eklicen üstüne) demek ki arada bi kalitesizlik var ki böyle farklar oluşuyor...

Tabii ki,herkesin görüşü farklıdır ama işin içinde olunca gerçekten de herşey çok rahat anlaşılıyor.

aRas

• Furkan Aras Alağaç
« Yanıtla #45 : Şubat 23, 2010, 07:58:49 ÖS »

kesinlikle Katılıyorum Gerek Albealar Olsun Taksicilerin benzinlisini bile kullandığı araçlar.Ve motor Ömrü ve sağlıklılığı Bakımlara dikkat ederseniz çok uzun süreler Kullanılabilecek araçlar.

Albealar çok iyi,düşük beygirli araçlar ama tork eğirileri çok yüksek.Hatta Linea'lar bile Type-R'ın verdiği torktan daha yüksek bi torka sahip. (Bahsettiğim Linea T-JET ;) ) İyi yürüyen araçlar,ayaqını yerden kesiyor. 1.3 motorlarında bile eğer araç temiz ise,debimetrede pislik vs yoksa gaza yüklendiğinizde o torkun tadına varıyorsunuz :) Ama VTEC ile karşılaştırabilirmisin dersen; ASLA :) O bende bi hastalık ve ap ayrı bişey VTEC :) Benim için bi yaşam tarzı oldu :D  xD

Paliıo 2000 Model hakkında Bir fikrim Ve bilgim yok ama yeni araçları punto Olsun Çok güzel araçlar Bravo olsun.1.6 kendi dizel Sınıfında en güçlü tork'a Sahip Araç Yeni nesil multijetler oldu Hafife almayalım Fiat'ı arkadaşlar .Zamanında İlk nesil Punto 1.3 70 hp meultijet kullanıcısı olarak Tork Konusunda O kadar 2 000 motor araca bindim ancak hiçbirinde Bu derece kanınız çekilmemiştir.Çok güzel Bir motor Şasi ergonomisi vardı araçta kendisi ile aynı motora sahip 1.3Cdti Corsalar la Kalkış yaptığınızda Anlıyorsunuz Fiat ın farkını Saygılar.

+1

canguder

« Yanıtla #46 : Şubat 23, 2010, 11:52:43 ÖS »
Fiat bir asırdır otomotiv sektöründe ve ferrari,alfa romeo gibi dünya devi markalarında en büyük hissedarıdır.Bir hyundai ile fiat'ı karşılaştırmak haksızlıktır. Ben yollarda en çok gördüğüm araçları size söyleyeyim 1.Era 2.kango,fiorino,doblo tarzı araçlar 3.toyota corolla . Fiatın linea modeli era'dan kat kat üstündür.Biraz adil olalım derim.Satış rakamlarının yüksek olmasının sebebi 20 bin liraya sıfır araç alabilmeniz ve şirketlerin tercih meselesiyle ilgili.Benim şahsi görüşüm bu tip araçlara para verilmeyeceği.5 bin lira daha fazla verip punto linea gibi araçlara yönelmekte fayda var.

nisay

« Yanıtla #47 : Şubat 24, 2010, 07:53:48 ÖÖ »
8 sene önce ilk arabam fiat tempraydı. Evet biraz nazlı arabaydı (zaman zaman ufak sorunlar çıkarıyordu) ama uzun yolda gerçekten rahat bir arabaydı.

FLoRFlex

« Yanıtla #48 : Şubat 24, 2010, 10:36:44 ÖÖ »
Fiat bir asırdır otomotiv sektöründe ve ferrari,alfa romeo gibi dünya devi markalarında en büyük hissedarıdır.Bir hyundai ile fiat'ı karşılaştırmak haksızlıktır. Ben yollarda en çok gördüğüm araçları size söyleyeyim 1.Era 2.kango,fiorino,doblo tarzı araçlar 3.toyota corolla . Fiatın linea modeli era'dan kat kat üstündür.Biraz adil olalım derim.Satış rakamlarının yüksek olmasının sebebi 20 bin liraya sıfır araç alabilmeniz ve şirketlerin tercih meselesiyle ilgili.Benim şahsi görüşüm bu tip araçlara para verilmeyeceği.5 bin lira daha fazla verip punto linea gibi araçlara yönelmekte fayda var.
+ 111 katılıyorum

FLoRFlex

« Yanıtla #49 : Şubat 24, 2010, 10:39:16 ÖÖ »
8 sene önce ilk arabam fiat tempraydı. Evet biraz nazlı arabaydı (zaman zaman ufak sorunlar çıkarıyordu) ama uzun yolda gerçekten rahat bir arabaydı.
tempra bendede Vardı 2000 Yılında almıştık Sx_A idi Gerçekten Biraz hassas bir arabaydı takımları çok Çukura gelmiyordu ama Asfaltta Gercekten güzel araçtı :) Ve o seneler içinde Bindiğim en iyi Kokpit'lerden Biri ondaydı :))