TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Karşılaştırmalar => Konuyu başlatan: nisay - Şubat 12, 2010, 08:24:06 ÖÖ
-
1-Hyundai Accent Era 32.968
2-Renault Symbol 23.989
3-Renault Megane 17.052
4-Toyota Corolla 14.096
5-Hyundai Getz 13.654
6-Ford Focus Sedan 13.512
7-Fiat Albea 10.931
8-Fiat Linea 10.066
9-Ford Fiesta 9.667
10-Honda Civic Sedan 9.028
11-Opel Corsa 8.171
12-Renault Clio HB 6.659
13-VW Passat 6.352
14-Ford Focus HB 6.234
15-Mercedes C Serisi 6.285
16-Volkswagen Jetta 5.996
17-Opel Astra HB 5.991
18-VW Golf 5.148
19-Fiat Grande Punto 4.622
20-Opel Astra Sedan 4.466
21-VW Polo 4.443
22-Toyota Auris 4.345
23-Hyundai i30 4.285
24-Chevrolet Cruze 4.202
25-Nissan Qashqai 3.809
26-Peugeot 308 3.753
27-Renault Fluence 3.639
28-Opel Insignia 3.494
(Kaynak: www.ekotrent.com)
-
Accent dediğimiz arabanın zaten %30 müşterisi taksicilerden oluşuyor. Ayrıca oto kiralama şirketlerinin hepsinde onlarca accent era var. Yine ayrıca şirketlerin çoğu şirket aracı olarak accent erayı tercih ediyor. Yani accentin üretim amacı ve hitap ettiği pazar civicle aynı değil. O yüzden bu bir başarının göstergesi olamaz.
-
Accent dediğimiz arabanın zaten %30 müşterisi taksicilerden oluşuyor. Ayrıca oto kiralama şirketlerinin hepsinde onlarca accent era var. Yine ayrıca şirketlerin çoğu şirket aracı olarak accent erayı tercih ediyor. Yani accentin üretim amacı ve hitap ettiği pazar civicle aynı değil. O yüzden bu bir başarının göstergesi olamaz.
Katılıyorum, artı olarak fiyatlarıda oldukça makuldu. ötv indiriminde 24-25000 arası dizellerini satıyorlardı.
-
bu listedeki araçları segment ve fiyatlarına göre sınıflandırıp öyle karşılaştırma yapılmalı bence
-
Çok normal Hondaya kadar olan ilk 10 da arac fiyatlarını bir karsılastırın. Sonra alt sıralara bakın.Lüks segment tabiki daha az satıs yapacaktır fiyat nedeniyle.
-
evet gayet normal bir liste era çok tutuldu o fiyata o araç renaulttan iyidir...
-
civic'in ezelden beri rakibi corolla olmuştur,bence burdada kıyaslama yapmak için diğer tüm araçları bir kenara koyup corolla-civic satış karşılaştırması yapılmalı,burda benim gördüğüm corollanın bariz bir üstünlüğü var,fakat corollanın türkiyeye dizel bir motor getirmesi bunu doğuruyor,çünkü bildiğim kadarıyla corolla satışlarının %60 gibi bir kısmını dizel corolla oluşrutuyor,yan,aslında burda corollanın bir üstünlüğü yok,sadece kullanım maliyetleri çok uygun olduğu için,ve bunun yanında japon tomobilindende vazgeçmek istemeyenler corolla dizele yönlenmişler,yoksa iki aracın birbirine denk olan benzinli modellerini kıyaslarsak corolla 6000 adetlerde kaldığını görürüz,bence burada civicğin bariz bir başarısı var,sadece benzinli olarak (burada bir şeyi belirtmek isterim,yeni civic öyle tutumlu bir araba falan değil, şehir içinde 10 litreyi öldürmüyor 100 kmde) evet sadece benzinli olarak hemde 40.000 lirayı aşan bir fiyata bu kadar civic satılmış olmasıdır,bu bir başarıdır,tek başına civiğin kendi başarısıdır,çünkü aynı başarıyı accord kesinlikle yakalayamıyor,yada jazz,yada city, o kategoride corolla, focus yada megane %60-70 dizel satarak buraya giriyorlar,ben bu tablodan mutluluk duydum hondacı olarak,şöyle civiğin 100-110 beygirlik 1.6 litrelik dizelinin olduğunu düşünsenize???? 20.000 rakamını kafadan bulur bence
-
civic'in ezelden beri rakibi corolla olmuştur,bence burdada kıyaslama yapmak için diğer tüm araçları bir kenara koyup corolla-civic satış karşılaştırması yapılmalı,burda benim gördüğüm corollanın bariz bir üstünlüğü var,fakat corollanın türkiyeye dizel bir motor getirmesi bunu doğuruyor,çünkü bildiğim kadarıyla corolla satışlarının %60 gibi bir kısmını dizel corolla oluşrutuyor,yan,aslında burda corollanın bir üstünlüğü yok,sadece kullanım maliyetleri çok uygun olduğu için,ve bunun yanında japon tomobilindende vazgeçmek istemeyenler corolla dizele yönlenmişler,yoksa iki aracın birbirine denk olan benzinli modellerini kıyaslarsak corolla 6000 adetlerde kaldığını görürüz,bence burada civicğin bariz bir başarısı var,sadece benzinli olarak (burada bir şeyi belirtmek isterim,yeni civic öyle tutumlu bir araba falan değil, şehir içinde 10 litreyi öldürmüyor 100 kmde) evet sadece benzinli olarak hemde 40.000 lirayı aşan bir fiyata bu kadar civic satılmış olmasıdır,bu bir başarıdır,tek başına civiğin kendi başarısıdır,çünkü aynı başarıyı accord kesinlikle yakalayamıyor,yada jazz,yada city, o kategoride corolla, focus yada megane %60-70 dizel satarak buraya giriyorlar,ben bu tablodan mutluluk duydum hondacı olarak,şöyle civiğin 100-110 beygirlik 1.6 litrelik dizelinin olduğunu düşünsenize???? 20.000 rakamını kafadan bulur bence
Çok isabetli bir yorum olmuş. Ayrıca civicten başka bir modelin listeye girememesi şirketin satış politikalarını gözden geçirmesini gerektiriyor kanımca.
-
Çok isabetli bir yorum olmuş. Ayrıca civicten başka bir modelin listeye girememesi şirketin satış politikalarını gözden geçirmesini gerektiriyor kanımca.
satış politikasından ziyade modelleri ve fiyatları gözden geçirmesi gerekli gibi :)
listedekilerle karşılaştırınca accord çok uçuk, jazz çok küçük, city de biraz şekilsiz ve fiyat-özellik olarak hangi segmentte olduğu belli olmayan bi araç, hr-v'yi karıştırmıyorum bile
-
aynen katılıyorum..jazz veya city nin fiyatı cruze ile aynı..vatandaş gidip city alacağına cruze alır(hondaya uymasada)..en azından c sınıf araç almış olur
-
satış politikasından ziyade modelleri ve fiyatları gözden geçirmesi gerekli gibi :)
listedekilerle karşılaştırınca accord çok uçuk, jazz çok küçük, city de biraz şekilsiz ve fiyat-özellik olarak hangi segmentte olduğu belli olmayan bi araç, hr-v'yi karıştırmıyorum bile
Honda' nın yapmış olduqu TR'deki modellerinde bir anormal fiyatlar var zaten.Millet doqal olarak almıyor.Bende şahsen 0 Cıvıc veya Accord veya herhangi bir modeli durumum iyi olmadıkça almam.Millet hep HONDA marka araç alacaqı zaman 2. el arıyor.Fiyatları çok pahalı Honda'ların.Satılmamasının büyük bir sebeblerinden birisi bu bence. 2. olarakta şunu örnek vereyim; Hiç bir TV reklamında Honda çıkmıyor.Reklam da yapmaları lazım.İnsanların içlerindeki ''Honda sağlam araç ama pahalı alamam'' zihniyetini çıkartmaları lazım.Ne kadar farklı ve zevki ap ayrı bir araç olsa da Honda bu kadar az satılması gayet normal denilebilir ve şunu da eklemek isterim; Honda'nın ''dizeL yakıtlı'' aracı yok.Satış rakamlarının düşük olmasında bence bunun da ufakta olsa bir payı var.Daha eklenmesi gereken çok şey var ama uzaaaarr gider :) Benim şahsi düşüncem bu.
-
civicten önce ki bütün arabalar ve sonraki arabaların büyük bölümü o satış rakamlarına dizel modelleriyle geldiler. en büyük etken bu bana göre
-
civicten önce ki bütün arabalar ve sonraki arabaların büyük bölümü o satış rakamlarına dizel modelleriyle geldiler. en büyük etken bu bana göre
Aynen kardeşim.En büyük etken bu bence de.
-
arkadaşlar honda modellerine bir bakın
alıcıya, ekonomik koşullara, fiziki ve iklim şartlarına, coğrafyaya göre tasarlanmış araçlar değiller.
honda modellerini, müşterisine göre tasarlamıyor
tasarladığı araçlara göre müşteri bekliyor.
yani honda alan birisi bilinçli ve gerçekten aracı bilen alıcı grubu oluyor, aramızda tesadüfen honda almış birisi varmıdır sizce, bence yoktur.
diğer markalar öyle değil, tasarımında olmayan bagajı ekleyip, motor hacmini vergilerden dolayı küçültüp, hatta lpg takıp, yay atıp aracı yükseltip, jant çapını küçültüp lastik yanaklarını kalınlaştırıp, ne bileyim bin bir paket ve opsiyon seçeneği sunup, bunun yanında geniiiş bir motor seçeneği sunaraktan pazarlıyor. eminim corallanın dizeli olmasaydı, şirketler bu dizel corollaları filo olarak kullanmaya kiralamasalardı bu rakamları mümkünsüz yakalayamazlardı, siz hiç ticari civic gördünüz mü , yada şirket arabası civic ben görmedim varsa bile çok az istisnadır.
-
benzinli araçlarda civic hepsinden çok satmış.
-
Dizel modelleri arti kazanc saglamis diye dusunuyorum..Ama yinede nereye baksam honda.
-
Bence Gene 1.6 Tek Motor Ve Benzinli Secenekli Bi Honda İyi Satmış.Adamlarda 4-5 Tane Motor Secenegi + Dizel Var.Varmı Listede Tek Motor Benzinli Acaba :).
-
bırde sole bısı war HONDA nın saglamlıgından hala suphe edılıo Hondanın ne oldugunu bılmeyen ınsan cok war.
bence TR ye dizel motor getırtılmelı ve saglam bı reklam yapılmalı.ınsanlar gormelı ne oldugunu :D
-
Arkadaşlar ilk ötv indirimi çıktığında Civic satışlarda Corolla'yı geçmişti.(Totalde). Ancak Honda Türkiye'nin yanlış stratejisi sonucu (ekonomik krizinde etkisiyle üretimi kısma kararı sebebiyle) talebin çok altında üretim yaptı. Ayrıca ilk ötv indiriminden sonra bahtsız bir şekilde araçlara ekstra zam yapıldı. 2009'un son 5 ayında ihtiyaca cevap verememesi ve fiyat artışının etkisiyle rakamlar ciddi şekilde Corolla'ya döndü. Ayrıca sizlerinde belirttiği gibi dizel araç avantajını kullanan Toyota'nın bu satış rakamı aslında büyük bir başarısızlık bence.
-
aslında corollanın 1.4 yerine 1.6 lık bi motoru olsaydı dahada fazla satardı
-
ouvv renault fluence gerilerde. bu duruma sevindim. biraz burunları sürtsün. nissan qushqai nasıl bukadar satıyor anlamıyorum. çok tipsiz, segmenti bile yok. ilk 3 sıradaki araçlar ticari amaçla kullanılıyor. yani genelde çok beğenildiğinden alınmıyor. az yakması sorunun az olması parçası ucuz olması etkiliyor.
-
Ya bizim insanımız Ya clio ya biniyor Ya era ya :) halbuki o paralara Ne araçlar alınır :D
-
Ya bizim insanımız Ya clio ya biniyor Ya era ya :) halbuki o paralara Ne araçlar alınır :D
0 km o fiyata o kalitede araç yokki
-
yalnız gözüme bişiy takıldı golf ta 18. sırada bencebu listeyi hazırlayan kaynak yanlış hazırlamış çünkü ben ortalıkta getz den çok golf görüyorum sizde dikkat edin ortalıkta golf resmen kızılay dağıtmış gibi
-
sen era ya binmemişsin anlaşılan dizel era hiç yakmıyor ve bizim ies leri filan alıyor tahmin edemeyeceğin bi şaka aracı hem gidişi hem sana sunduğu standartlar olarak hemde fiyat olarak.
-
eranın fulu 34 bin lira arabada yok yokk dijital klimadan sunroofa esp den 10 hava yastığına kadar he bide eranın parça fiyatları tofaşla aynı gibi bişiy arka tampn 53 lira elektrikli aynalar 80 lira ön tampon 80 lira sisleri ile beraber niye alınmasın ki era.Ayrıca servis fiyatları çok çok uygun.
-
Era diince Midem Kalkıor ya :D Bindim Böyle Bi işcilik bu kadar dandik olmaaz :D O paraya 0 Punto alırım era araçmı ya şakamısınız :dil
-
insanların şartları ve dşünceleri farklıdır ancak 34.000liram olsa ben bakmam era'ya. zaten satılan araçların çook büyük bir bölümü şirketler tarafından alınıyor/kiralanıyor. bizim şirkette bile 8-10 tane era var.ucuz yedek parça az yakar çok kaçar motor tercih edilmesinin temel sebebide.
neyse konuya dönersek dediğim gibi civic'ten önceki araçların tümü ve ondan sonra gelen araçların büyük bir bölümü yine dizel olmasıyla listedeki yerlerini bulmuşlar. civic'in sırf benzinli motoruyla orada olması çoğu şeyi açıklıyor :)
-
ışıgı goren era alıyor.hele ankarada bir cok doğanı şahini satan almıs :D
-
güzel yorum olmuş tebrik ederim
ayrıca civic kriz çıkana kadarki dönemde araç için sıra dahi olmuştu, malum doğu bloku pazarını honda türkiye besliyor (sedan)
-
açıkçası hondanın dizeli olsaydı daha çok satardı görüşüne katılmıyorum.Honda yı tercih edenler genelde gençler honda nın yaptığı arabalarda zaten gençlere hitap ediyor.Ben benzinli arabayı dizele değişmem.Hemen hemen bütün gençlerin görüşüde aynıdır.Dizel araba alacak olsaydım zaten gider focus alırdım.Honda dizel motor çıkarsada dizel alacak olan insanlar zaten hondayı tercih etmezler.Yani bi dizel hondanın bi corolla bi focus kadar satılacağını düşünmüyorum
-
Ya Hu Millet Era yı kötülemiş ama bence linea era dan kat kat daha berbat bi araç...fiat olması zaten en büyük eksisi
-
Ya Hu Millet Era yı kötülemiş ama bence linea era dan kat kat daha berbat bi araç...fiat olması zaten en büyük eksisi
Niye Fiat kötü bir marka mı ?
-
ouvv renault fluence gerilerde. bu duruma sevindim. biraz burunları sürtsün. nissan qushqai nasıl bukadar satıyor anlamıyorum. çok tipsiz, segmenti bile yok. ilk 3 sıradaki araçlar ticari amaçla kullanılıyor. yani genelde çok beğenildiğinden alınmıyor. az yakması sorunun az olması parçası ucuz olması etkiliyor.
fluence ne zaman satışa sunuldu biliyormusunuz son 1-2 ayda satışa sunulan bir araç 3500 satmış ve burnunu sürtüyo ölemi
-
Yani Fiat Hyundai gibi bir tenekeden kesinlikle Daha iyi bir marka :) Fiat Çok güzel Başarılara imza attı Motor olsun konfor olsun Güvenlik olsun Şu doğancı mantığından kurtulun artık.Doğanlar yıllarca milletin kahrını çekti ha olay bu ya türke iyilik yapan yaranamaz :) Fiat Gine kötü marka oldu :)
-
Fluance Gbii kötü Bir tasarım Görmedim Açıkcası yani Bu kadar biçimsiz Bir arka başka bir araçta Yok :)
-
hakikaten fulence kullanıcısı olan bir kaç sürücü ile konuştum, hepsi fiyasko olduğunu ve çok kötü bir araç aldıklarını üzülerek itiraf ettiler, gerçekler acıdır.
-
Yani Fiat Hyundai gibi bir tenekeden kesinlikle Daha iyi bir marka :) Fiat Çok güzel Başarılara imza attı Motor olsun konfor olsun Güvenlik olsun Şu doğancı mantığından kurtulun artık.Doğanlar yıllarca milletin kahrını çekti ha olay bu ya türke iyilik yapan yaranamaz :) Fiat Gine kötü marka oldu :)
Heralde yaa,ben hergün bu araçların içlerindeyim.Kaçbinde araçlar geldiğini bilseler böyle yorum yapanların dudakları uçuklar galiba.Bence Fiat çok iyi araba yapıyorlar.Koç'un bünyesinde olduqundan sonra herşey daha güzel olmaya başladı.Sağlam araç yapıyorlar düzgün kullanıldıqı süreçte hiç bi arıza vermeyeceğine garanti veririm ;)
-
Ayrıca fluence satışa sunulalı 1-2 ay değil 5 ay oldu. Ben bizim burada servis olmasına rağmen 5 aydan beri sadece 1 tane gördüm. O da özürlü araç indirimi ile alınmış bir araçtı.
-
Ayrıca fluence satışa sunulalı 1-2 ay değil 5 ay oldu. Ben bizim burada servis olmasına rağmen 5 aydan beri sadece 1 tane gördüm. O da özürlü araç indirimi ile alınmış bir araçtı.
evt 5 ay olmuş ama bu karşılaştırmada 2009 karşılaştırması son 2 ayı çık ayrıca otomobil firmaları satışlarının çoğunu ötv indiriminde yaptı bunuda gözardı etmeyin.ayrıca bende burda hiç civic görmüyorum eğer bu bi kriterse
-
kötü tabi o fiyata göre çok kötü bi araç tabi bu benim şahsi görüşüm 2000 fiat palio parasına 96 97 honda civic var(hatta 1000 tl eklicen üstüne) demek ki arada bi kalitesizlik var ki böyle farklar oluşuyor...
-
Paliıo 2000 Model hakkında Bir fikrim Ve bilgim yok ama yeni araçları punto Olsun Çok güzel araçlar Bravo olsun.1.6 kendi dizel Sınıfında en güçlü tork'a Sahip Araç Yeni nesil multijetler oldu Hafife almayalım Fiat'ı arkadaşlar .Zamanında İlk nesil Punto 1.3 70 hp meultijet kullanıcısı olarak Tork Konusunda O kadar 2 000 motor araca bindim ancak hiçbirinde Bu derece kanınız çekilmemiştir.Çok güzel Bir motor Şasi ergonomisi vardı araçta kendisi ile aynı motora sahip 1.3Cdti Corsalar la Kalkış yaptığınızda Anlıyorsunuz Fiat ın farkını Saygılar.
-
Heralde yaa,ben hergün bu araçların içlerindeyim.Kaçbinde araçlar geldiğini bilseler böyle yorum yapanların dudakları uçuklar galiba.Bence Fiat çok iyi araba yapıyorlar.Koç'un bünyesinde olduqundan sonra herşey daha güzel olmaya başladı.Sağlam araç yapıyorlar düzgün kullanıldıqı süreçte hiç bi arıza vermeyeceğine garanti veririm ;)
kesinlikle Katılıyorum Gerek Albealar Olsun Taksicilerin benzinlisini bile kullandığı araçlar.Ve motor Ömrü ve sağlıklılığı Bakımlara dikkat ederseniz çok uzun süreler Kullanılabilecek araçlar.
-
civic in dizel motorlusu olsa ilk 5 e kesin girer
-
kötü tabi o fiyata göre çok kötü bi araç tabi bu benim şahsi görüşüm 2000 fiat palio parasına 96 97 honda civic var(hatta 1000 tl eklicen üstüne) demek ki arada bi kalitesizlik var ki böyle farklar oluşuyor...
Tabii ki,herkesin görüşü farklıdır ama işin içinde olunca gerçekten de herşey çok rahat anlaşılıyor.
-
kesinlikle Katılıyorum Gerek Albealar Olsun Taksicilerin benzinlisini bile kullandığı araçlar.Ve motor Ömrü ve sağlıklılığı Bakımlara dikkat ederseniz çok uzun süreler Kullanılabilecek araçlar.
Albealar çok iyi,düşük beygirli araçlar ama tork eğirileri çok yüksek.Hatta Linea'lar bile Type-R'ın verdiği torktan daha yüksek bi torka sahip. (Bahsettiğim Linea T-JET ;) ) İyi yürüyen araçlar,ayaqını yerden kesiyor. 1.3 motorlarında bile eğer araç temiz ise,debimetrede pislik vs yoksa gaza yüklendiğinizde o torkun tadına varıyorsunuz :) Ama VTEC ile karşılaştırabilirmisin dersen; ASLA :) O bende bi hastalık ve ap ayrı bişey VTEC :) Benim için bi yaşam tarzı oldu :D xD
Paliıo 2000 Model hakkında Bir fikrim Ve bilgim yok ama yeni araçları punto Olsun Çok güzel araçlar Bravo olsun.1.6 kendi dizel Sınıfında en güçlü tork'a Sahip Araç Yeni nesil multijetler oldu Hafife almayalım Fiat'ı arkadaşlar .Zamanında İlk nesil Punto 1.3 70 hp meultijet kullanıcısı olarak Tork Konusunda O kadar 2 000 motor araca bindim ancak hiçbirinde Bu derece kanınız çekilmemiştir.Çok güzel Bir motor Şasi ergonomisi vardı araçta kendisi ile aynı motora sahip 1.3Cdti Corsalar la Kalkış yaptığınızda Anlıyorsunuz Fiat ın farkını Saygılar.
+1
-
Fiat bir asırdır otomotiv sektöründe ve ferrari,alfa romeo gibi dünya devi markalarında en büyük hissedarıdır.Bir hyundai ile fiat'ı karşılaştırmak haksızlıktır. Ben yollarda en çok gördüğüm araçları size söyleyeyim 1.Era 2.kango,fiorino,doblo tarzı araçlar 3.toyota corolla . Fiatın linea modeli era'dan kat kat üstündür.Biraz adil olalım derim.Satış rakamlarının yüksek olmasının sebebi 20 bin liraya sıfır araç alabilmeniz ve şirketlerin tercih meselesiyle ilgili.Benim şahsi görüşüm bu tip araçlara para verilmeyeceği.5 bin lira daha fazla verip punto linea gibi araçlara yönelmekte fayda var.
-
8 sene önce ilk arabam fiat tempraydı. Evet biraz nazlı arabaydı (zaman zaman ufak sorunlar çıkarıyordu) ama uzun yolda gerçekten rahat bir arabaydı.
-
Fiat bir asırdır otomotiv sektöründe ve ferrari,alfa romeo gibi dünya devi markalarında en büyük hissedarıdır.Bir hyundai ile fiat'ı karşılaştırmak haksızlıktır. Ben yollarda en çok gördüğüm araçları size söyleyeyim 1.Era 2.kango,fiorino,doblo tarzı araçlar 3.toyota corolla . Fiatın linea modeli era'dan kat kat üstündür.Biraz adil olalım derim.Satış rakamlarının yüksek olmasının sebebi 20 bin liraya sıfır araç alabilmeniz ve şirketlerin tercih meselesiyle ilgili.Benim şahsi görüşüm bu tip araçlara para verilmeyeceği.5 bin lira daha fazla verip punto linea gibi araçlara yönelmekte fayda var.
+ 111 katılıyorum
-
8 sene önce ilk arabam fiat tempraydı. Evet biraz nazlı arabaydı (zaman zaman ufak sorunlar çıkarıyordu) ama uzun yolda gerçekten rahat bir arabaydı.
tempra bendede Vardı 2000 Yılında almıştık Sx_A idi Gerçekten Biraz hassas bir arabaydı takımları çok Çukura gelmiyordu ama Asfaltta Gercekten güzel araçtı :) Ve o seneler içinde Bindiğim en iyi Kokpit'lerden Biri ondaydı :))
-
+ 111 katılıyorum
Bende katılıyorum.Yeni Cıvıc'te olmayan donanımlar,özellikler Linea'da mevcut.Denildiği gibi Fiat günden güne büyüyen ve gelişen bi marka.Fiat,Ferrari,Maserati,Alfa Romeo,Lancia bir markalar.Bi ara Fiat Crysler'i de satın aldı diye duymuştum ama ne oldu pek haberim yok.
tempra bendede Vardı 2000 Yılında almıştık Sx_A idi Gerçekten Biraz hassas bir arabaydı takımları çok Çukura gelmiyordu ama Asfaltta Gercekten güzel araçtı :) Ve o seneler içinde Bindiğim en iyi Kokpit'lerden Biri ondaydı :))
Seneler öncesinde bende bi dizi filmde görüyordum hep Tempra'yı :D Çok hoşuma gidiyordu. :) ama şimdi gitmiyor tabi :) Çünkü o zaman Honda'yı keşfetmemiştim :D
-
güzel söylüosunuzda fiat madem iyi motora sahip neden araçlarının çoğu yağ eksiltir?
-
güzel söylüosunuzda fiat madem iyi motora sahip neden araçlarının çoğu yağ eksiltir?
Bize hiç böyle bir şikayet gelmiyor
-
muhalefet yapıyosunuz diyen arkadasım!!!,varmı bi dokuman bi liste?neye göre fiat araclarının cogu yag eksiltiyor sen hala şahinlerde doganlardamı kaldın??? dizel motorları güzeldir kaldıkı common raili ilk piyasaya sunan firma kendileri,adi dedigimiz albea multijetler 300 bin kmleri deviriyor.Benzinlileri aynı sekilde cok yol aldı ve bir arastır bakalım kac kişi yag yakıyor diye şikayet ediyor??oyle cogu aracı yakıyomus demekle olmuyor kaynak göster,at çamuru izi kalsın olyından kurtulmamız lazım,degilmi arkadasım?Bazı şeyleri sindirmemiz lazım.MIŞ larla MİŞ lerle olmuyor
-
Kim ne derse desin fiat her zaman hyundai markasından üstündür.Burda avukatlığını yapmıyoruz ama italyanların ürettiği araçlara bakın birde korelilerin ürettiklerine bakın.İtalyanların ferrarisi lambosu alfası var.Korelilerin neyi var ? Benim bildiğim bir tek coupe fx tasarım olarak güzel ondada motor yok.
-
Ben burada ki rakamları topladım eğer bir yanlışlık yapmadıysam 247 bin araç satılmış. ben buna süper lüx araçları ekliyorum.
Sonuç olarak 2009 yılında Türkiye'de ortalama 250 bin tane araç satılmış...
HANİ BU MEMLEKETTE KRİZ VARDI... ???????????
-
Fiatın Yağ eksilttiğini hiç duymadım Açıkcası.Bmw Bile 7 den 70 E yağ eksilten bir araçtı Bmw ye Kötü diyebilirmisin ?
-
Ben burada ki rakamları topladım eğer bir yanlışlık yapmadıysam 247 bin araç satılmış. ben buna süper lüx araçları ekliyorum.
Sonuç olarak 2009 yılında Türkiye'de ortalama 250 bin tane araç satılmış...
HANİ BU MEMLEKETTE KRİZ VARDI... ???????????
>=ok
-
muhalefet yapıyosunuz diyen arkadasım!!!,varmı bi dokuman bi liste?neye göre fiat araclarının cogu yag eksiltiyor sen hala şahinlerde doganlardamı kaldın??? dizel motorları güzeldir kaldıkı common raili ilk piyasaya sunan firma kendileri,adi dedigimiz albea multijetler 300 bin kmleri deviriyor.Benzinlileri aynı sekilde cok yol aldı ve bir arastır bakalım kac kişi yag yakıyor diye şikayet ediyor??oyle cogu aracı yakıyomus demekle olmuyor kaynak göster,at çamuru izi kalsın olyından kurtulmamız lazım,degilmi arkadasım?Bazı şeyleri sindirmemiz lazım.MIŞ larla MİŞ lerle olmuyor
Evet haklısın dediğine bişey eklemek isterim.
Fiat dandik araç,kalitesiz bir araç. Peki neden servise 500.000 KM'de Albea'lar geliyor ? Adi olduqu için olsa gerek. Ve bu araçlar hala sapa sağlam,kendi gözümle görüp şahit oluyorum.Ayrıca Fiat tutulmayan ve adi olan bi araç olsaydı 2009'un en iyilerinden seçilmezdi.Aptal değil ya bu millet,adi olsa niye alsın bile bile.Biraz mantıklı konuşun allah aşkına.Aklınız hep kalmış Şahinler de Doqanlar da. Lanet gelsin o arabaya da :D
-
aras;bi konuda yanlısmı anlamıssın beni banamı oyle gelıyor ben zaten fiatın denildigi kadar hafife alınacak bir arac olmadıgını anlatmaya calsııyorum ben halk dilinde adi diye tabir edilen albeadan, sıfır dizeli 20 milyar olan bir arabanın bile o kmleri yaptıgını, aslında bahsedildigi gibi bir arac olmadıgına vurgu yapmaya calıstım.Millet sırf kalite icin tercih etmiyor tabi bu aracları o fiyata d,zel araba alıyosun daha ne olsun ama o arac bile dikkat edildiginde uzun yıllar hizemt veriyor.
-
adı çıkmış dokuza inmez sekize fiat arabaları eskisi kadar kötü bi araba değil bence mesela ben 2008 doblo kullandım 1.3 multijet birincisi yakıtı kokluyo ikincisi çok da sağlam genelde kullanım alanım asfaltta değil patika yollar o yollara honda olsa dayanırmı bilmiyorum.haa konforu yoktur ivmelenmesi ii değildir frenleri ii değildir o ayrı mesele ama şunu da söylemeden edemiicem bi arkadaşımın akrabasında palio vardı adam kaza yaptı airbag tüpüyle birlikte adamın suratına fırlamış adam vefat etti airbag olmasa adam yaşıyacaktı belkide ama bunlar istisna tabi.
-
aras;bi konuda yanlısmı anlamıssın beni banamı oyle gelıyor ben zaten fiatın denildigi kadar hafife alınacak bir arac olmadıgını anlatmaya calsııyorum ben halk dilinde adi diye tabir edilen albeadan, sıfır dizeli 20 milyar olan bir arabanın bile o kmleri yaptıgını, aslında bahsedildigi gibi bir arac olmadıgına vurgu yapmaya calıstım.Millet sırf kalite icin tercih etmiyor tabi bu aracları o fiyata d,zel araba alıyosun daha ne olsun ama o arac bile dikkat edildiginde uzun yıllar hizemt veriyor.
Yok ben size demedim :) Yazdıqını beqendim,alıntı yaptım.Sana katılarak bi yorum yaptım :) Seni yanlış anlamadım yani :) Aynı şeyleri düşünüyoruz
-
hondadan şaşmayın arkadaşlar geçen ank-ist yollunda focus megan coralla era punto c4 tozunu dumana kattık
-
hondadan şaşmayın arkadaşlar geçen ank-ist yollunda focus megan coralla era punto c4 tozunu dumana kattık
iyide, hız hersey demek değilki
-
honda her haliyle 1.sınıf bir fanatiklik bence