Gönderen Konu: Tampon Boya Çatlaması  (Okunma sayısı 6014 defa)

mayfe

  • İleti: 33
Tampon Boya Çatlaması
« : Haziran 27, 2016, 01:12:51 ÖS »
Merhabalar herkese, 2012 yeni kasa honda aracımı yaklaşık 3 sene boyunca kazasız kullandım bu sürede arka tamponda hafif boya atması olmuştu normal karşılattılar sağolsunlar.
şimdi asıl mesele şu ; arka tamponla ilgili ordu honda serviste aracımda meydana gelen bir darbe sonucu tamir işelemi gördü ve bundan sonra da sıkıntılar başladı. aracın arka tamponu kıvrım yerlerinde özellikle yıldız şeklinde çatlamalar oluştu. Bir defa servise söyledim ve bizden kaynaklı değil demeye getirdiler işi ancak müşteri memnuniyeti deyip bi şekilde yeniden boyadılar tamponu ve yine aynı şekilde yıldızlanmalar mevcut durumda.
aracımı oto yıkama noktalarında özellikle tappon bölgesine tanzikli suyu yakın tutturmadan yıkatıyorum.
Bu sorunla ilgili bana ne önerirsiniz?
Servise göre her şey normal, bu şekilde bir yaklaşım söz konusu olabilir mi?
Ordu honda servisi mümkünse kullanmayın sanayiye gidin daha iyi ilgileneceklerdir emin olun kaporta işliği konusunda.



vtec08

  • İleti: 552
Ynt: Tampon Boya Çatlaması
« Yanıtla #1 : Haziran 30, 2016, 10:19:53 ÖÖ »
Öncelikle geçmiş olsun.Plastik aksamların boyanması zamanla renk değişimi macundaki çatlaklar genelde normal bir durumdur.Peki neden ? Parça plastik olunca kışın soğukta büzülüp sertleşen plastik yazında sıcakta genleşiyor.Budurumda üzerindeki macunlu kısımın büzülme ve genleşme katsayısı oldukça düşük olduğu için macunlu boyalı kısımlar da kılcal akabinde büyük çatlaklar oluşuyor.Bu durumun oluşmaması için kaza sonrası tampon tamir yerine komple değişimi ve macunsuz boyanması sonucu bu tür problemler oluşmuyor.Oyüzdendirki macunlu boyalı araçların ikinci el değeri düşük oluyor.Sizin sorununuzun servisle pek bir ilgisi yok.dışarda sanayi ortamıda olsa macunlu kısmın zamanla çatlayacak olması kaçınılmazdır.Belki serviste istediğiniz müşteri yaklaşımı olmamıştır,olabilir fakat genel anlamda servisin bi hatası yoktur.Saygılarımla..
« Son Düzenleme: Haziran 30, 2016, 10:20:46 ÖÖ Gönderen: vtec08 »

oktayoo

  • Oktay
  • İleti: 4106
Ynt: Tampon Boya Çatlaması
« Yanıtla #2 : Temmuz 04, 2016, 03:48:10 ÖS »
ek olarak macunlu tampona park esnasında küçük dokunmalarda çatlamasına sebep oluyor.