Gönderen Konu: Vtec II için 17'' jant ve yay sorusu?  (Okunma sayısı 2353 defa)

Burak VTEC

Vtec II için 17'' jant ve yay sorusu?
« : Temmuz 16, 2009, 04:59:41 ÖS »
Merhabalar arkadaşlar,

Aracım 2002 Civic 1.6Es. :lovee Babamın eski aracı 1.5 aydırda benim(her ne kadar binemesemde:)) Aracın 8 yıldır standart görüntüsünden sıkıldığım için birazcık modlamaya karar verdim.İlk sorum jantlarla ilgili olacak.17inç jantların yakıtı artıdığını ve aracın kalkışını etkilediğini okudum.Bunlarda(özellikle 2ncisi) istemediğim şeyler. O yüzden gözüme de hoş geleceği düşüncesiyle arkalara 17'' jant almaya karar verdim.Daha doğrusu almera sı olan bir arkadaşla takım olarak alacağız o da bende arkalara takacağız jantları. Sadece arkaya 17 takma durumunda da kalkışta negatif etkiyle karşılaşır mıyım?

İkinci sorum ise aracı uzun yolda çok kullanacağım.Özellikle KKTC-Ankara arası yılda 6 defa gelip gidecek bunun üstüne tatil için güneye vs de kullanacağım ve kıbrıstada haftasonları ortalama 200km civarı yapacağım.Bunun için konforu iyi ama arabayı da alçaltacak bir yay istiyorum.3.5 eibach lar ve 35/40 FK ları çok övdüler bu konuda ama eibach 5cm ler ve FK 60/40lar daha çok hoşuma gitti araç üzerinde.Araçta yük olmayacak ama çoğu zaman 4 kişi bineceğiz.Bu durumda hangisini önerirsiniz?

Cevaplayan ve zaman ayırıp okuyan herkese teşekkürler. >=ok

merburvehan

Ynt: Vtec II için 17'' jant ve yay sorusu?
« Yanıtla #1 : Temmuz 16, 2009, 09:43:03 ÖS »
Sadece arkaya 17jant çok saçma olur bence çok anlamsız ve görüntüsü hoş olmayan bir durum.Yay konusuna gelince bununla ilgili çok fazla konu var arama kısmına yaz bak neler çıkar karşına...

ERT

« Yanıtla #2 : Temmuz 16, 2009, 09:52:55 ÖS »
arkadasımında dedıgı gıbı 17 jant sacma olur arkadan ıtıs olsa tamam derım bı nevı kafayı basıp yapanlar var ama bu honda olmaz bence ..... ama gene saygı duyarım herkesın tercıhıne ama gene agırlastırır arabanı ,, yay konusuna gelıncede satılık bolumunde ılanım var ılgını cekerse coıloverları satıyorum kullanamadım 0 gıbı kacırma derım istedigin zaman indirir istedigin zaman kaldırırsın indir kaldır yonunden cok basıt.
« Son Düzenleme: Temmuz 16, 2009, 09:53:46 ÖS Gönderen: neOn_321 »

Melih-Ö

« Yanıtla #3 : Temmuz 16, 2009, 10:40:07 ÖS »
Düzgün bir 17 jant ve FK 6-4 yay ile senin istediğin görünüme kavuşabilirsin. 17 ile kalkışta fazla sorun olcağını düşünmüyorum.

Burak VTEC

« Yanıtla #4 : Temmuz 16, 2009, 10:43:27 ÖS »
Cevaplar için teşekkürler.Bendeki orjinal jantın çok çok benzerinin 17sini bulmuştum bir arkadaşıma photoshop yapması için kendi aracımın ve jantın fotosunu yolladım pek iyi durmamış :) Kuzenimdeki m3te önler 18 arkalar 20ydi onda güzel durmuştu bende ona özendim de değmezmiş komple set alacağım artık jantı.O.Z. ler hoşuma gitti ikinci el bulursam 17lik onlardan alabilirim.Ama daha 3 hafta var tr ye dönmeme o zaman bakarım artık.

Yay içinde konfor olarak FK 6-4 lerin ve 5lik eibach ların pek iyi olmadığını okudum 3.5 eibach alacağım uygun bir ikinci el olaraktan.

neOn_321 hocam coilover 8 ay-1 yıl kullanacağım araç için fazla bir masraf olacaktır.Amam uzun süre kullanacak olsam almayı düşündüğüm bir parçaydı.Nasipse s2k ya da fn2me alırım onu da:)