Gönderen Konu: Araç bakımı Hakkında Fikirlerinizi bekliyorum  (Okunma sayısı 1584 defa)

hayaletajan

Araç bakımı Hakkında Fikirlerinizi bekliyorum
« : Haziran 24, 2016, 11:43:18 ÖÖ »
Merhaba arkadaşlar ankarada ikamet etmekteyim aracım 96 euro civic bakım yaptırmam gerekiyor ama enteresan fiyatlarla karşılaşmaktan çekiniyorum .Aşağıda yaptıracağım bakımlar ne karac civarında tutar fikirlerinizi bekliyorum.
 -Sağ sol rotil ve sol üst rotil
 -Bir adet buji de yağ oluşuyor yağ contası değişecek
 - Yağ contası değişmişken sibop ayarlarına baktırmak istiyorum
 - Araç vitesteyken debriyaj pedalını yarım kaldırırken kavrama noktasında hırıltı yapıyor ( baskı balatamın kavramasında sorun yok yük varken ve rampada kaçırma yaşamıyorum fakat biraz yukardan kavrıyor bakılacak)
- klima motorumun kayışı takılı değil motor arızalı ise kayışın takılı olması bir sıkıntı yaratırmı.

vtec08

Ynt: Araç bakımı Hakkında Fikirlerinizi bekliyorum
« Yanıtla #1 : Haziran 24, 2016, 12:08:13 ÖS »
rotiller yaklaşık 150 buji ve contası 50 sibob ayarı 80 eger debriaj baskı balata değişecekse işçilik dahil 400 toplam 680-700 arası masrafınız olur.Bujide yağ oluşuyor derken motor iç kısımdan yani bujinin ateşleme ucunda yağlama oluyorsa motorunuzun durumu pek parlak gözükmüyor.şayet dış kısımda yağlanma varsa üst kapak contası değişimi gerekli .Şanzıman sökülmeden debriaja bakılma şansı yok hırıltı debriaj bilyasından gelir onuda şanzıman sökülerek değiştirilir şanzıman sökülünce zaten komple set değişir çünkü sökme takma 200-250 tl işçilik var.klima motoru devreye girdiğinde motor dönmez kayış dönmeye çalışırbir müddet sonra dönemeyen zorlanan kayış yanmaya başlarki Allah korusun.ya klimayı tamir ettirin yada kayış takmayın.