Gönderen Konu: Yeni City lpg de tekleme sorunsalı  (Okunma sayısı 4383 defa)

ercumentsoykan

  • İleti: 3
Yeni City lpg de tekleme sorunsalı
« : Haziran 11, 2016, 11:12:41 ÖS »
Arkadaşlar merhaba... iki ay önce 2009 model yeni kasa City aldım.. tipi hoşuma gitmişti bagajı da büyük otomatik Honda iyidir 1.4 az yakar diye dusundum.. lpg de tekleme sorunu başladı önce lpg ciye  gittim cunku benzinde yapmıyordu bu arada lpg si landirenzo.. Ankara sasmazda  da olgunlar lpg ye gittim zaten fazla anlayan yok.. ateşleme sistemindendir dedi.. Honda bar a gittim ateşleme bobini arızalı dediler.. yıldız sanayiden çıkma aldım 150 tl ye burada orijinali 500 tl yansanayisi 125 tl.. sorun düzeldi ama dün tekrar yapmaya başladı 2 ayda bir bobin mi değiştirecegim  diye kara kara dusunmeye başladım.. acaba sorun nedir? Nasıl düzelir? Yardımlarınız bekliyorum.



kutsayulu

  • İleti: 6
Ynt: Yeni City lpg de tekleme sorunsalı
« Yanıtla #1 : Ağustos 20, 2016, 12:18:56 ÖÖ »
Hocam aynı sorun 2011 cityde başıma gelmişti süpaplarda zamanla sıkışma oluyormuş bu tüm honda motorlarında oluyormuş gidip ona sanayide ayar çektirdim 5 aydır tekleme sorunum ortadan kalktı. Ancak motor benzinde ısınan kadar ve gaza geçtiğinde beş dakika kadar tekleyip sonra normal seyrine dönüyordu sizdeki sorun sürekli mi belirli bir süre mi oluyor?

vtec08

  • İleti: 552
Ynt: Yeni City lpg de tekleme sorunsalı
« Yanıtla #2 : Ağustos 20, 2016, 07:52:33 ÖÖ »
Daha önce bu ve benzer sorunlara cevap yazmıştım.Öncelikle lpg ayarınız bozuk.fakir karışım sonucu gereğinden fazla ısınan motor ve elektronik aksamlar bobin aşırı ısı sonucu yanıyor.orjinal ateşleme bobini alsanızda belli süre sonunda gene arızalanacak.İlk yapmanız gereken lpg servisinde iyi bir ayar.Sonrada orjinal bobin sıfır almanız.Çıkma yada yan sanayi kesinlikle tavsiye etmem hem ömürleri çok kısa hemde elektronik parçaların orjinal olmaması başka sıkıntılara yol açıyor.Malesef Türkiyede kaliteli iyi lpg servislerinin sayısının çok az olması bilgisizlik yan sanayi parça kullanımı bitmek bilmeyen çözülemeyen ama aslında çok basit tamiri olan işler.Umarım yazdıklarımdan fayda sağlarsınız..

Ene

  • İleti: 25
Ynt: Yeni City lpg de tekleme sorunsalı
« Yanıtla #3 : Haziran 30, 2020, 06:10:35 ÖS »
Konuyu hortlatıyorum. Sonradan bu problemi yaşayanlara ışık tutmak için.
Benim aracım da 2019 kışında hareket halindeyken arasıra teklemeye ve özellikle dönüşlerde 1000devir altına düşüp 2.viteste tekrar gaz verdiğimde tekliyordu. Sonunda evin girişindeki dönüşte yine tekledi ve motor arıza lambası yandı.
(Hızla ileri sarıyorum)
Motorcu gazcı mekik dokuduktan sonra montajı yapanın dışında bir gazcıya gittim. Araca bakar bakmaz buji problemi dedi kronik. Ateşleme bobini değil  dedi. Bujilerin yeni olduğunu söyledim. Buji başlarını ,50mmye düşürttür, düzelir dedi. Ustaya gidip 8'ini de söktürüp 0,50mm yaptırdık. Sorun çözüldü elhamdülillah.