Gönderen Konu: Michelin Energy Saver Hakkında?  (Okunma sayısı 3745 defa)

secco35

Michelin Energy Saver Hakkında?
« : Eylül 30, 2013, 12:33:03 ÖS »
Merhaba arkadaşlar. 2005 model otomatik jazzımla aranıza yeni katıldım. ilk arabam. pekte deneyimli bir sürücü değilim. aracı aldığımda daha 3-5 bin km. kullanılmış michelin energy saver lastikleri vardı üzerinde. ama takıldığım bir çok forumda lastiklerin kötü olduğunu özellikle su olan yol ve virajlarda çok tehlike yarattığından bahsetmekteler. hatta birisi 60km hızla yumuşak virajda aracın kaydığını belirtmiştir. bende deneyimsiz bir sürücü olduğum için okuduklarımdan etkilendim ve açıkçası biraz da korktum. sizce lastiklerimi 4 mevsim daha iyi ve yol tutuşu güzel lastiklerle değiştirmek mantıklı mı? izmir gibi bir yerde yaşadığım için kışlık lastiğe ihtiyacım olacağını düşünmüyorum. siz değerli arkadaşların bana bilgi vermesini rica ediyorum.

can3520

Ynt: Michelin Energy Saver Hakkında?
« Yanıtla #1 : Eylül 30, 2013, 01:10:45 ÖS »
Oncelikle araciniz hayirli olsun. Vtec2de energy saver kullaniyorum yol sesi digerlerine gore daha az. Yazin sicakta tutmuyormus gibi gelebilir ama yagmur performansi gayet iyi. Yazin sicaktan asfalt mahvoluyor o da o yuzden. Bu sekilde devam edin derim

secco35

« Yanıtla #2 : Eylül 30, 2013, 01:12:48 ÖS »
Oncelikle araciniz hayirli olsun. Vtec2de energy saver kullaniyorum yol sesi digerlerine gore daha az. Yazin sicakta tutmuyormus gibi gelebilir ama yagmur performansi gayet iyi. Yazin sicaktan asfalt mahvoluyor o da o yuzden. Bu sekilde devam edin derim

teşekkür ediyorum yorumunuz için. ama işte dedim ya biraz etraftan okuduğum bilgilerden kaynaklı bu hisse kapıldım. hatta bazı arkadaşlar energy saver alarak baştan hata yapmışsın gibi tavır takınmışlar. başka arkadaşlarında yorumlarını alalım :)

BHAAL

« Yanıtla #3 : Eylül 30, 2013, 01:36:16 ÖS »
öncelikle 4 mevsim diye bir lastik türü olmadığını belirtelim. lastikler kuru ve ıslak zemin diye ayrılır. karlı yağmurlu havalar için özel lastik almak gerekir ancak, antalya gibi kar görmeyen bir memlekette yaşıyorsanız, aldığınız kuru hava lastiği sizin için "4 mevsim" sayılabilir.

energy saver lastiklerin özelliği sürtünmelerinin azaltılmış olmasıdır. ancak yere sürtünmeyen bir lastiğin yeri tutmayacağı da aşikardır. bu tip lastikler çok düşük hızlarda çok kısa mesafe yol giden araçlar için tasarlanmıştır. misalen 30-40 km hız sınırı olan küçük avrupa şehirleri gibi. ancak bizdeki şehirleşme mantığıyla biz hiçbir zaman "şehir içi" yahut kısa mesafe yol almayız. üstelik bizde ortalama hız da her daim daha yüksektir. o yüzden bu tip lastikler pek tavsiye edilmez. siz her daim performans lastiği diye tabir edilen lastikleri seçin ama isme de çok aldanmayın zira standart bir jant için üretilen lastik ne kadar performans lastiği olabilir tartışılır ancak yolu çok daha iyi tutacağından emin olabilirsiniz.

size tavsiyem bridgestone ve michelin'den vazgeçmemenizdir. turanza makul bir seçim olur diye düşünüyorum.

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #4 : Eylül 30, 2013, 01:37:24 ÖS »
Bende yeni aldım 2 adet. Şimdilik sıkıntı yok. Yağmur ve sıcakta deneme yaptım. Bana göre performans güzel. Michelin En iyilerden bir tanesi. Ben 175 TL adet olarak aldım. 2 adet yazlık 4 adet de kışlık aldım.

Eren53

« Yanıtla #5 : Eylül 30, 2013, 06:08:43 ÖS »
michelinden nefret etmemi sağlayan lastik

tükürük üstünden geçsem başlıyordu kaymaya

secco35

« Yanıtla #6 : Eylül 30, 2013, 06:14:16 ÖS »
arkadaşlar yorumlar için saolun. işte eren53 arkadaşın yaptığı yorum gibi bu yöndeki yorumlar çok fazla.demekki gerçekten sıkıntı var.  
« Son Düzenleme: Eylül 30, 2013, 06:15:44 ÖS Gönderen: secco35 »