Gönderen Konu: apaçiler yüzünden ceza yiyeceğiz dikkat  (Okunma sayısı 22884 defa)

gokhannj060

  • İleti: 164
Ynt: apaçiler yüzünden ceza yiyeceğiz dikkat
« Yanıtla #50 : Temmuz 11, 2014, 10:23:19 ÖÖ »
imzamı attım , lütfen imza atan arkadaşlar facebookundada paylaşsın uçuralım şu kampanyayı beyler .



ERTUNGA

  • İleti: 19
Ynt: apaçiler yüzünden ceza yiyeceğiz dikkat
« Yanıtla #51 : Temmuz 11, 2014, 10:34:56 ÖÖ »
Ankara Mamak ilçesinde  22:00 ile 02:00 saatleri arasında yapılan uygulamada 21 araç trafikten men edildi...

gokhannj060

  • İleti: 164
Ynt: apaçiler yüzünden ceza yiyeceğiz dikkat
« Yanıtla #52 : Temmuz 11, 2014, 10:59:55 ÖÖ »
ERTUNGA bey sizdende imza bekliyoruz kampanya için ????

ERTUNGA

  • İleti: 19
Ynt: apaçiler yüzünden ceza yiyeceğiz dikkat
« Yanıtla #53 : Temmuz 11, 2014, 11:30:43 ÖÖ »
Kurallara, kaidelere, araç teknik verilerine ve trafik kurallarına kesinlikle uymak zorundayız...Merak ettim Çagatay bey acaba ruhsata işletmek istediğiniz şeyler neler ?

Şimdi kurallara uygun olarak TÜV den muayeneden geçen bir araba bağlanıyorsa hangi kuraldan bahsetmek mümkün acaba?
Avrupa standartlarına uygun diye muayeneden geçiyor ama polisin keyfi cezalarına maruz kalıyoruz.
yapmayın beyler ;)
egzozu anlarım ama 3.5 yaydan filmden tampon ekinden arabamı bağlanır
Genelde aksesuarlar tüv muayenesinden önce söküldüğü için tüv den geçmesi normal ...Polis keyfi uygulama yapamaz http://www.nvi.gov.tr/Files/File/Mevzuat/Nufus_Mevzuati/Kanun/pdf/polis_vazife_selahiyet_kanunu.pdf polis vazife selahiyet kanunlarının dışına çıkamaz ....Birde trafikten neden ? Men ediliyor ilgili kurallara bakalım....TRAFİKTEN MEN CEZASI İLE SONUÇLANABİLEN

TRAFİK İHLALLERİ

Araç üzerinde yapılan teknik değişikliği 30 gün içinde tescil yapan kuruluşa bildirmemek
Tescili mecburi ve ilk tescili yapılacak araçları satın alma veya gümrükten çekme tarihinden itibaren 3 ay içerisinde tescili için, hurdaya çıkarılması halinde çıkarılış tarihinden itibaren 1 ay içinde tescilin silinmesi için, yazılı olarak tescil kuruluşuna başvurmamak,
Tescilli araçları satın veya devir alarak, 1 ay içerisinde kendi adlarına tescil belgesi almamak,
Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanmak
Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmak
Taşıma sınırı üstünde yük almak veya taşıma sınırı aşılsın veya aşılmasın dingil ağırlıklarını aşacak şekilde yükleme yapmak
Tehlikeli ve zararlı maddeleri gerekli izin ve tedbirleri almadan taşımak
Ağırlık ve boyutları bakımından taşınması özel izne bağlı olan eşyayı izin almadan yüklemek, taşımak ve taşıttırmak
Yük nakli yapılan araçlara, azami toplam ağırlıklarının üzerinde yükleme yaptırmak
Tescil edilen araçları trafik belgesi ve tescil plakası almadan karayoluna çıkarmak
Kamyon, çekici ve otobüslerde takoğraf, taksi otomobillerinde ise taksimetre bulundurmamak, kullanmamak veya kullanılır şekilde bulundurmamak
Zorunlu mali sorumluluk sigortası yaptırmamak
Resmi olmayan araçların tescil plakalarının devlet malı araçlarına ait plaka renginde olması
Tescilsiz olup, karayolunda geçici olarak kullanılacak araçları, geçici trafik belgesi ve geçici tescil plakaları almadan trafiğe çıkarmak, bu belge ve plakaları başka araçta veya süresi bittiği halde kullanmak
Araçlarda, bulundurulması mecburi olan (çalışma yerini ve şeklini, kapasite ile diğer niteliklerini belirleyen plaka, ışık, renk, şekil, sembol ve yazı gibi) ayırım işaretlerini bulundurmamak
Araçların muayene süresini geçirmek
Araçları motorlu araç tescil ve trafik belgesinde gösterilen maksadın dışında kullanmak ve sürülmesine izin vermek
(2013 ten itibaren) İlgili belediyeden izin veya ruhsat almaksızın, belediye sınırları dâhilinde ticari amaçlı yolcu taşımak.
(2013 ten itibaren) İAyırıcı işareti bulunmayan ve ilgili belediyeden izin veya ruhsat almadan faaliyet gösteren araçlardan taşımacılık hizmeti almak.......Kanun,yasa ve yönetmelikler belli hiç bir polis bunların dışında keyfi uygulama yapamaz yaptığı takdir de yargı yolu açıktır...
« Son Düzenleme: Temmuz 11, 2014, 11:32:42 ÖÖ Gönderen: ERTUNGA »

ERTUNGA

  • İleti: 19
Ynt: apaçiler yüzünden ceza yiyeceğiz dikkat
« Yanıtla #54 : Temmuz 11, 2014, 11:56:17 ÖÖ »
Donanım haber forumunda ki bir arkadaşın yazısını trafik kurallarına tam uygun olmasa da izniniz ile yayınlıyorum yapıcı bir yazı herkesin okumasını tavsiye ederim.......Bu işin ölçütleri vardır:
- Lastiğiniz çamurluktan taşma yapmıyorsa, davlumbaza hiçbir şartta sürtmüyorsa istenen jant-lastik takılabilir. Fırlayıp birine saplanmayacaksa isterse ters hareketli jant falan tak. Bana ne? Görsel olarak hoşuma gitmese de kullanıcının zevkidir. Beni ilgilendirmez.

- Göz almıyorsa, yolu gene iyi aydınlatıyorsa, ister angel eye tak, ister kaş göz çiz. Ancak beyaz ampul takma. Çakma xenon takma, merceksiz xenon takma, mercekli ama manuel yükseklik ayarlı araca xenon takıyorsan, ayarlarını çok iyi gözden geçir, beni yorma.

- Egzoz modifiyesi yapıyorsan gürültü yapacak işlere girme. Egzoz modifiyesi sen spor bir hissiyatla araba kullan diye değil, aracı rahatlatmak için yapılır. 110hp dikiş makinesi motorunla ideal egzos performansını almak için gürültü çıkarmak zorunda değilsin. Bunu ikimiz de iyi biliyoruz. Bunu yapma. İstediğin ucu tak. Fazla çıkıntı yapmasın. Bir dalgınlık yapıp, arkadan sana gömersem tamponumda delik açma. Arkandan geçen dalgın yayanın bacağını yakma.

- Bodykit takıyorsan, gözünü seveyim bulunduğun şehrin şartlarına uygun olsun. Tümseklerden geçebil. Çok göz almasın. Gözü çok yormasın. Yayaya çarparsan orjinal tamponundan daha öldürücü olmasın. Onun dışında ne yapıyorsan yap.

- Aracı pıstıracaksan doğru ekipmanla yap. Kasislerde seken bir araban olmasın, kağıt gibi uçup üstüme düşme. Aşırı pıstırma yapma. Kasislerden geçebil. Onun dışında istediğini yap.

- Fren tertibatına dokunmadan 110hp arabayı gözünü seveyim 180-200hp yapma. Sırayla: Yol tutuş, fren, performans. Bunu unutma. "Ama niye ki, ben gene aynı hızla gitçem" deme. 0 dan 100'e 11 saniyede hızlanırken 50km hızla giderken fren koymak ile 0'dan 100'e 7 saniyede hızlanırken gene 50'de fren koymak aynı şey değil. Gözünü seveyim. Acil frenajların çoğu ara hızlanmalar sırasında beklenmedik bir gelişme yaşanmasından yapılır. Arabamın bagajında motif olma.

- Kendi güvenliğin için rica ediyorum airbagli direksiyonunu sökme. Emniyet kemeri tokası kullanma. Emniyet kemeri süsü kullanma. Olası bir kazada %100 ben haklı bile olsam canını aldığımı düşündürterek hayatımı mantar etme.

- Dikkat dağıtıcı, göz alıcı modifiye yapma (alt aydınlatma, çakan fren zottiriği, çakan farlar, polis sireni-ışıkları)

- Tuşa bastığında egzozunda kızartma yapma. Amerikan arabası değilsin, altı üstü bir dandik 1.4, 1.6 bilemedin 2.0. Biz de KFC tavuğu değiliz. Kızarmak için çok genciz. Alev kitlerinden uzak dur.

- Blow-off'un aşırı modifiye olmayan arabalarda işe yarayıp yaramadığı belirsiz bir tartışma konusu. Rica ediyorum aşırı seslilerini kullanma. Bak kullanma demiyorum. Hobi olarak gene kullan. Sadece aşırı gürültülülerini kullanma.

- DB odaklı ses sistemi kurdu isen de, trafik tıkandığında cam çerçeve sallama. Ben SQ'cuyum çocuk. Havada karada döverim seni. Bagajda 3 tane tanesi 1000 Euroluk ampli, dsp ünitesi, tizi, midi, bassı ayrı ayrı toplanmış hoparlör sürücüleri ile geziyorum. Hacamat eder, iki saniyede harcar tükürür, tekrar kaliteli müziğime dönerim. Arabaya Hertz komponenti çakıp, JBL 1000 bass takıp, 8AWG kablo ile tesisat kuruyorsan, Haddini bil evladım. 0 AWG kabloyu çektiğim gibi döverim seni. Gürültü yapma. Efendi ol. Yüksek sesle müzik dinlemeyi seviyorsan, milleti rahatsız etmeyeceğin yerlerde yap.

Bu kurallar dahilinde bence her türlü modifiye mübahtır. Sevmesem de, aracı kullananın keyfidir.   http://forum.donanimhaber.com/m_94424525/mpage_2/tm.htm

teachers71

  • İleti: 1132
Ynt:
« Yanıtla #55 : Temmuz 11, 2014, 01:57:02 ÖS »
Güzel yazı. Kim yazmışsa eline sağlık. Ama polis arkadaşlar muğlak maddeleri bazen olumsuz değerlendiriyorlar. Araç üstündeki her türlü teknik değişiklik maddesi açıklanmalı. 1 karışlık stickeri bile bu maddeye sokanlar var. Film olayı başlı başına muallak. Yasadaki "arac içinden dışarıyı görüşü engelleyecek" maddesine göre yasak diyorlar. oysa film dışardan içeriyi görmeyi engelliyor. Bi avukat bu cezayı iptal ettirmişti. Yasaya aracın içini görmeyi engelleyecek cümlesi ekleyemiyorlar anayasadaki temel haklar "özel hayatın gizliliği" prensibine göre kesin iptal edilir. ancak poliste kendi tarafından haklı. İçi gözükmeyen araçta hertürlü yasadışı iş yapılabilir. (Bomba vs) . Ama burda yönetmeliği kanunu açıkça belirtmek gerekir. Şüphe halinde polisin aracın içini görmesini engelleyecek şekilde kamuflaj amacıyla kaplanmış film dese poliste bizde rahatlarız.

cagatay54

  • İleti: 1229
Ynt: apaçiler yüzünden ceza yiyeceğiz dikkat
« Yanıtla #56 : Temmuz 11, 2014, 05:19:05 ÖS »
Kurallara, kaidelere, araç teknik verilerine ve trafik kurallarına kesinlikle uymak zorundayız...Merak ettim Çagatay bey acaba ruhsata işletmek istediğiniz şeyler neler ?

Şimdi kurallara uygun olarak TÜV den muayeneden geçen bir araba bağlanıyorsa hangi kuraldan bahsetmek mümkün acaba?
Avrupa standartlarına uygun diye muayeneden geçiyor ama polisin keyfi cezalarına maruz kalıyoruz.
yapmayın beyler ;)
egzozu anlarım ama 3.5 yaydan filmden tampon ekinden arabamı bağlanır
Genelde aksesuarlar tüv muayenesinden önce söküldüğü için tüv den geçmesi normal ...Polis keyfi uygulama yapamaz http://www.nvi.gov.tr/Files/File/Mevzuat/Nufus_Mevzuati/Kanun/pdf/polis_vazife_selahiyet_kanunu.pdf polis vazife selahiyet kanunlarının dışına çıkamaz ....Birde trafikten neden ? Men ediliyor ilgili kurallara bakalım....TRAFİKTEN MEN CEZASI İLE SONUÇLANABİLEN

TRAFİK İHLALLERİ

Araç üzerinde yapılan teknik değişikliği 30 gün içinde tescil yapan kuruluşa bildirmemek
Tescili mecburi ve ilk tescili yapılacak araçları satın alma veya gümrükten çekme tarihinden itibaren 3 ay içerisinde tescili için, hurdaya çıkarılması halinde çıkarılış tarihinden itibaren 1 ay içinde tescilin silinmesi için, yazılı olarak tescil kuruluşuna başvurmamak,
Tescilli araçları satın veya devir alarak, 1 ay içerisinde kendi adlarına tescil belgesi almamak,
Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanmak
Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmak
Taşıma sınırı üstünde yük almak veya taşıma sınırı aşılsın veya aşılmasın dingil ağırlıklarını aşacak şekilde yükleme yapmak
Tehlikeli ve zararlı maddeleri gerekli izin ve tedbirleri almadan taşımak
Ağırlık ve boyutları bakımından taşınması özel izne bağlı olan eşyayı izin almadan yüklemek, taşımak ve taşıttırmak
Yük nakli yapılan araçlara, azami toplam ağırlıklarının üzerinde yükleme yaptırmak
Tescil edilen araçları trafik belgesi ve tescil plakası almadan karayoluna çıkarmak
Kamyon, çekici ve otobüslerde takoğraf, taksi otomobillerinde ise taksimetre bulundurmamak, kullanmamak veya kullanılır şekilde bulundurmamak
Zorunlu mali sorumluluk sigortası yaptırmamak
Resmi olmayan araçların tescil plakalarının devlet malı araçlarına ait plaka renginde olması
Tescilsiz olup, karayolunda geçici olarak kullanılacak araçları, geçici trafik belgesi ve geçici tescil plakaları almadan trafiğe çıkarmak, bu belge ve plakaları başka araçta veya süresi bittiği halde kullanmak
Araçlarda, bulundurulması mecburi olan (çalışma yerini ve şeklini, kapasite ile diğer niteliklerini belirleyen plaka, ışık, renk, şekil, sembol ve yazı gibi) ayırım işaretlerini bulundurmamak
Araçların muayene süresini geçirmek
Araçları motorlu araç tescil ve trafik belgesinde gösterilen maksadın dışında kullanmak ve sürülmesine izin vermek
(2013 ten itibaren) İlgili belediyeden izin veya ruhsat almaksızın, belediye sınırları dâhilinde ticari amaçlı yolcu taşımak.
(2013 ten itibaren) İAyırıcı işareti bulunmayan ve ilgili belediyeden izin veya ruhsat almadan faaliyet gösteren araçlardan taşımacılık hizmeti almak.......Kanun,yasa ve yönetmelikler belli hiç bir polis bunların dışında keyfi uygulama yapamaz yaptığı takdir de yargı yolu açıktır...


sizin savunduğunuz düşünceye saygı duyuyorum.siz madem savunduğunuz bu düşünceyi bizlere öğretmeye göstermeye çalışıyosunuz ben sizden gerçekten yardım istiyorum.benim aracımda 2009 cıvıc ım var. üzerinde 17" jantlarım var kaputumu rr olarak yaptırdım tampon eklerim tamponların plastik camlarımda en açık cam filmi var farlarım orjinal stoplarım led li.açık hava filtresi var fakat egsozla işim yok.5 cm lik vogland marka tuv onaylı yaylarım var.bu şekilde aracımda hiçbir değişiklik yapmadan muayneye girdim ve çıktım.ben bunları sizin dediğiniz gibi kayıt ettirmek istiyorum.sıkıntı yaşamak istemiyorum.bunun için yol gösterebilir misiniz?

ERTUNGA

  • İleti: 19
Ynt: apaçiler yüzünden ceza yiyeceğiz dikkat
« Yanıtla #57 : Temmuz 11, 2014, 07:43:20 ÖS »
Kurallara, kaidelere, araç teknik verilerine ve trafik kurallarına kesinlikle uymak zorundayız...Merak ettim Çagatay bey acaba ruhsata işletmek istediğiniz şeyler neler ?

Şimdi kurallara uygun olarak TÜV den muayeneden geçen bir araba bağlanıyorsa hangi kuraldan bahsetmek mümkün acaba?
Avrupa standartlarına uygun diye muayeneden geçiyor ama polisin keyfi cezalarına maruz kalıyoruz.
yapmayın beyler ;)
egzozu anlarım ama 3.5 yaydan filmden tampon ekinden arabamı bağlanır
Genelde aksesuarlar tüv muayenesinden önce söküldüğü için tüv den geçmesi normal ...Polis keyfi uygulama yapamaz http://www.nvi.gov.tr/Files/File/Mevzuat/Nufus_Mevzuati/Kanun/pdf/polis_vazife_selahiyet_kanunu.pdf polis vazife selahiyet kanunlarının dışına çıkamaz ....Birde trafikten neden ? Men ediliyor ilgili kurallara bakalım....TRAFİKTEN MEN CEZASI İLE SONUÇLANABİLEN

TRAFİK İHLALLERİ

Araç üzerinde yapılan teknik değişikliği 30 gün içinde tescil yapan kuruluşa bildirmemek
Tescili mecburi ve ilk tescili yapılacak araçları satın alma veya gümrükten çekme tarihinden itibaren 3 ay içerisinde tescili için, hurdaya çıkarılması halinde çıkarılış tarihinden itibaren 1 ay içinde tescilin silinmesi için, yazılı olarak tescil kuruluşuna başvurmamak,
Tescilli araçları satın veya devir alarak, 1 ay içerisinde kendi adlarına tescil belgesi almamak,
Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanmak
Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmak
Taşıma sınırı üstünde yük almak veya taşıma sınırı aşılsın veya aşılmasın dingil ağırlıklarını aşacak şekilde yükleme yapmak
Tehlikeli ve zararlı maddeleri gerekli izin ve tedbirleri almadan taşımak
Ağırlık ve boyutları bakımından taşınması özel izne bağlı olan eşyayı izin almadan yüklemek, taşımak ve taşıttırmak
Yük nakli yapılan araçlara, azami toplam ağırlıklarının üzerinde yükleme yaptırmak
Tescil edilen araçları trafik belgesi ve tescil plakası almadan karayoluna çıkarmak
Kamyon, çekici ve otobüslerde takoğraf, taksi otomobillerinde ise taksimetre bulundurmamak, kullanmamak veya kullanılır şekilde bulundurmamak
Zorunlu mali sorumluluk sigortası yaptırmamak
Resmi olmayan araçların tescil plakalarının devlet malı araçlarına ait plaka renginde olması
Tescilsiz olup, karayolunda geçici olarak kullanılacak araçları, geçici trafik belgesi ve geçici tescil plakaları almadan trafiğe çıkarmak, bu belge ve plakaları başka araçta veya süresi bittiği halde kullanmak
Araçlarda, bulundurulması mecburi olan (çalışma yerini ve şeklini, kapasite ile diğer niteliklerini belirleyen plaka, ışık, renk, şekil, sembol ve yazı gibi) ayırım işaretlerini bulundurmamak
Araçların muayene süresini geçirmek
Araçları motorlu araç tescil ve trafik belgesinde gösterilen maksadın dışında kullanmak ve sürülmesine izin vermek
(2013 ten itibaren) İlgili belediyeden izin veya ruhsat almaksızın, belediye sınırları dâhilinde ticari amaçlı yolcu taşımak.
(2013 ten itibaren) İAyırıcı işareti bulunmayan ve ilgili belediyeden izin veya ruhsat almadan faaliyet gösteren araçlardan taşımacılık hizmeti almak.......Kanun,yasa ve yönetmelikler belli hiç bir polis bunların dışında keyfi uygulama yapamaz yaptığı takdir de yargı yolu açıktır...


sizin savunduğunuz düşünceye saygı duyuyorum.siz madem savunduğunuz bu düşünceyi bizlere öğretmeye göstermeye çalışıyosunuz ben sizden gerçekten yardım istiyorum.benim aracımda 2009 cıvıc ım var. üzerinde 17" jantlarım var kaputumu rr olarak yaptırdım tampon eklerim tamponların plastik camlarımda en açık cam filmi var farlarım orjinal stoplarım led li.açık hava filtresi var fakat egsozla işim yok.5 cm lik vogland marka tuv onaylı yaylarım var.bu şekilde aracımda hiçbir değişiklik yapmadan muayneye girdim ve çıktım.ben bunları sizin dediğiniz gibi kayıt ettirmek istiyorum.sıkıntı yaşamak istemiyorum.bunun için yol gösterebilir misiniz?
Öncelikle teşekkürederim Çağatay bey .......Hepsini bir kenara bırakalım yani aracınız  üstünde ki aksesuarları modifiyeleri bir kenara bırakalım sadece fabrika verisi 15-16 jant olan araca 17 jant takılmasını hiçbir memur affetmez basar cezayı diğer aksesuarlara v.b bakarak trafikten men olayına kadar gidebilir .....Kayıt konusuna gelirsek şu an ki mevcut kanun ve yönetmeliklere göre kayıt ettiremezsiniz .Çağatay bey hangi ildesiniz bilmiyorum isterseniz bulunduğunuz ilin trafik tescil şubesine başvurarak ya da dilekçe yazarak öğrenme hakkınızı kullanın şube size ilk resmi ağızdan gerekli cevabı verir yazılı olarak belki gelen evrakta ki memur arkadaşlar kendi aralarında espri bile yaparlar dilekçeniz hakkında ama yasal olarak mecbur cevap vermek zorundadırlar.

By_emre

  • İleti: 1387
Ynt: apaçiler yüzünden ceza yiyeceğiz dikkat
« Yanıtla #58 : Temmuz 11, 2014, 08:07:31 ÖS »
Arabaya Hertz komponenti çakıp, JBL 1000 bass takıp, 8AWG kablo ile tesisat kuruyorsan, Haddini bil evladım. 0 AWG kabloyu çektiğim gibi döverim seni. Gürültü yapma. Efendi ol. Yüksek sesle müzik dinlemeyi seviyorsan, milleti rahatsız etmeyeceğin yerlerde yap.

:D 8awg kalınlık olsa ne olucak çok rahatta kaldırır kaldıki 4ga çekse yeterli

ERTUNGA

  • İleti: 19
Ynt: apaçiler yüzünden ceza yiyeceğiz dikkat
« Yanıtla #59 : Temmuz 11, 2014, 09:05:24 ÖS »
Milletvekillerinin araçlarına trafik cezası kesilemiyor hatta çevrilemiyorlar, ve hatta ve hatta milletvekilinin vermiş olduğu 2. plakalı araçta trafik cezası ve çevirmeye girmiyor (oğlunun-kızının vs araçları)

Onlar son model Mercedes-şirokko-Audi vs araçları ile 80 radarlarında durmadan makas atarak geçmeleri normalde benim, basık aracım ile sağdan sağdan gitmem suç ise....

Ankarayı bilenler için söylüyorum, Eskişehir yolunda ben çok rast geldim son model mercedes bmw lerin basıp gittiğine.

Trafik ceza kanunu ucu açık ve "Sıfır km Stock" bir araca dahi Ceza yazılabilecek bir Ülkedeyiz.
Biz burda "Polise uzanan eller kırılsın" başlığı altında toplanıp konvoy yapalım, onlarda konvoyu çevirip tek tek ceza yazsınlar.

O zaman bende "4.1 Headers - 51 lik düz borum ve  HKS Muffler Egzozum" ile 6500 devirde "vutututu" diyerek onları selamlarım
Hayrlı Ramazanlar.

 
Mehmet bey EGM konu hakkında ki duyurusu : 04.07.2014 
 
Son günlerde bazı basın yayın organlarında Milletvekillerinin yanı sıra aile fertlerine de trafik cezası uygulanmayacağı yönünde yer alan haber ve köşe yazılarıyla ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.
Anayasal dokunulmazlıkları bulunan Milletvekillerinin trafikte yaptıkları kural ihlalleri tutanakla tespit edilerek mevzuat gereği TBMM Başkanlığına gönderilmektedir. Bu işlem bizzat milletvekillerinin kullandığı araçlar için geçerlidir. Haberlerde iddia edildiği gibi trafik kurallarını ihlal eden aile fertlerine yönelik bir düzenleme bulunmamaktadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

cagatay54

  • İleti: 1229
Ynt: apaçiler yüzünden ceza yiyeceğiz dikkat
« Yanıtla #60 : Temmuz 11, 2014, 10:11:07 ÖS »
Kurallara, kaidelere, araç teknik verilerine ve trafik kurallarına kesinlikle uymak zorundayız...Merak ettim Çagatay bey acaba ruhsata işletmek istediğiniz şeyler neler ?

Şimdi kurallara uygun olarak TÜV den muayeneden geçen bir araba bağlanıyorsa hangi kuraldan bahsetmek mümkün acaba?
Avrupa standartlarına uygun diye muayeneden geçiyor ama polisin keyfi cezalarına maruz kalıyoruz.
yapmayın beyler ;)
egzozu anlarım ama 3.5 yaydan filmden tampon ekinden arabamı bağlanır
Genelde aksesuarlar tüv muayenesinden önce söküldüğü için tüv den geçmesi normal ...Polis keyfi uygulama yapamaz http://www.nvi.gov.tr/Files/File/Mevzuat/Nufus_Mevzuati/Kanun/pdf/polis_vazife_selahiyet_kanunu.pdf polis vazife selahiyet kanunlarının dışına çıkamaz ....Birde trafikten neden ? Men ediliyor ilgili kurallara bakalım....TRAFİKTEN MEN CEZASI İLE SONUÇLANABİLEN

TRAFİK İHLALLERİ

Araç üzerinde yapılan teknik değişikliği 30 gün içinde tescil yapan kuruluşa bildirmemek
Tescili mecburi ve ilk tescili yapılacak araçları satın alma veya gümrükten çekme tarihinden itibaren 3 ay içerisinde tescili için, hurdaya çıkarılması halinde çıkarılış tarihinden itibaren 1 ay içinde tescilin silinmesi için, yazılı olarak tescil kuruluşuna başvurmamak,
Tescilli araçları satın veya devir alarak, 1 ay içerisinde kendi adlarına tescil belgesi almamak,
Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanmak
Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmak
Taşıma sınırı üstünde yük almak veya taşıma sınırı aşılsın veya aşılmasın dingil ağırlıklarını aşacak şekilde yükleme yapmak
Tehlikeli ve zararlı maddeleri gerekli izin ve tedbirleri almadan taşımak
Ağırlık ve boyutları bakımından taşınması özel izne bağlı olan eşyayı izin almadan yüklemek, taşımak ve taşıttırmak
Yük nakli yapılan araçlara, azami toplam ağırlıklarının üzerinde yükleme yaptırmak
Tescil edilen araçları trafik belgesi ve tescil plakası almadan karayoluna çıkarmak
Kamyon, çekici ve otobüslerde takoğraf, taksi otomobillerinde ise taksimetre bulundurmamak, kullanmamak veya kullanılır şekilde bulundurmamak
Zorunlu mali sorumluluk sigortası yaptırmamak
Resmi olmayan araçların tescil plakalarının devlet malı araçlarına ait plaka renginde olması
Tescilsiz olup, karayolunda geçici olarak kullanılacak araçları, geçici trafik belgesi ve geçici tescil plakaları almadan trafiğe çıkarmak, bu belge ve plakaları başka araçta veya süresi bittiği halde kullanmak
Araçlarda, bulundurulması mecburi olan (çalışma yerini ve şeklini, kapasite ile diğer niteliklerini belirleyen plaka, ışık, renk, şekil, sembol ve yazı gibi) ayırım işaretlerini bulundurmamak
Araçların muayene süresini geçirmek
Araçları motorlu araç tescil ve trafik belgesinde gösterilen maksadın dışında kullanmak ve sürülmesine izin vermek
(2013 ten itibaren) İlgili belediyeden izin veya ruhsat almaksızın, belediye sınırları dâhilinde ticari amaçlı yolcu taşımak.
(2013 ten itibaren) İAyırıcı işareti bulunmayan ve ilgili belediyeden izin veya ruhsat almadan faaliyet gösteren araçlardan taşımacılık hizmeti almak.......Kanun,yasa ve yönetmelikler belli hiç bir polis bunların dışında keyfi uygulama yapamaz yaptığı takdir de yargı yolu açıktır...


sizin savunduğunuz düşünceye saygı duyuyorum.siz madem savunduğunuz bu düşünceyi bizlere öğretmeye göstermeye çalışıyosunuz ben sizden gerçekten yardım istiyorum.benim aracımda 2009 cıvıc ım var. üzerinde 17" jantlarım var kaputumu rr olarak yaptırdım tampon eklerim tamponların plastik camlarımda en açık cam filmi var farlarım orjinal stoplarım led li.açık hava filtresi var fakat egsozla işim yok.5 cm lik vogland marka tuv onaylı yaylarım var.bu şekilde aracımda hiçbir değişiklik yapmadan muayneye girdim ve çıktım.ben bunları sizin dediğiniz gibi kayıt ettirmek istiyorum.sıkıntı yaşamak istemiyorum.bunun için yol gösterebilir misiniz?
Öncelikle teşekkürederim Çağatay bey .......Hepsini bir kenara bırakalım yani aracınız  üstünde ki aksesuarları modifiyeleri bir kenara bırakalım sadece fabrika verisi 15-16 jant olan araca 17 jant takılmasını hiçbir memur affetmez basar cezayı diğer aksesuarlara v.b bakarak trafikten men olayına kadar gidebilir .....Kayıt konusuna gelirsek şu an ki mevcut kanun ve yönetmeliklere göre kayıt ettiremezsiniz .Çağatay bey hangi ildesiniz bilmiyorum isterseniz bulunduğunuz ilin trafik tescil şubesine başvurarak ya da dilekçe yazarak öğrenme hakkınızı kullanın şube size ilk resmi ağızdan gerekli cevabı verir yazılı olarak belki gelen evrakta ki memur arkadaşlar kendi aralarında espri bile yaparlar dilekçeniz hakkında ama yasal olarak mecbur cevap vermek zorundadırlar.


bimere yazdım cevap bekliyorum.afedersiniz ama benim aldığım jantı faturası varsa hiçbir polis basamaz cezayı.yok öyle bir dünya.jantım yüzünden men alırsam trafikten heryere dava açarım.kanunları bilmeniz gereklidir bana göre.bir maddede açık varsa o maddeyi karşılamıyorsa işlenen fiil nasıl neye göre ceza vereceksiniz.tamam ben kayıt ettirmek istiyorum aracımda en ufak yaptığım ayrıntıyı.bütün iyi niyetimle kayıt ettirmek istiyorum fakat kayıt etmiyoruz ee bu ne perhiz derler.biz bunu anlatmaya çalışıyoruz ama siz tek pencereden bakıyorsunuz.sahibindene girin jant yazın binlerce jant var.bunu alıp kullananlara değil bunu satana yaptırım uygulanması gerekiyor ama bu ülke birilernin elinde bu hale de geldi.sizin savunduğunuz konu neye benziyor biliyor musunuz ıraktan süriyeden kaçak kamyonlarla sigara geliyor onlara hiçbir engelleme yok satılıyor bu sigarayı içene kaçak sigara içtin cezası kesiliyor.bu aynı buna benziyor.bu kanunun ucu açıktır ve hiçbir şekilde ceza YA-ZI-LA-MAZ.bu bu kadar basittir.eğer bundan dolayı men alırsam açtığım davaları da kaybedersem zaten bu devlete güven kalmaz ortamı siz düşünün.milleti yoldan çıkartmasınlar artık.

ERTUNGA

  • İleti: 19
Ynt: apaçiler yüzünden ceza yiyeceğiz dikkat
« Yanıtla #61 : Temmuz 11, 2014, 10:49:15 ÖS »
Kurallara, kaidelere, araç teknik verilerine ve trafik kurallarına kesinlikle uymak zorundayız...Merak ettim Çagatay bey acaba ruhsata işletmek istediğiniz şeyler neler ?

Şimdi kurallara uygun olarak TÜV den muayeneden geçen bir araba bağlanıyorsa hangi kuraldan bahsetmek mümkün acaba?
Avrupa standartlarına uygun diye muayeneden geçiyor ama polisin keyfi cezalarına maruz kalıyoruz.
yapmayın beyler ;)
egzozu anlarım ama 3.5 yaydan filmden tampon ekinden arabamı bağlanır
Genelde aksesuarlar tüv muayenesinden önce söküldüğü için tüv den geçmesi normal ...Polis keyfi uygulama yapamaz http://www.nvi.gov.tr/Files/File/Mevzuat/Nufus_Mevzuati/Kanun/pdf/polis_vazife_selahiyet_kanunu.pdf polis vazife selahiyet kanunlarının dışına çıkamaz ....Birde trafikten neden ? Men ediliyor ilgili kurallara bakalım....TRAFİKTEN MEN CEZASI İLE SONUÇLANABİLEN

TRAFİK İHLALLERİ

Araç üzerinde yapılan teknik değişikliği 30 gün içinde tescil yapan kuruluşa bildirmemek
Tescili mecburi ve ilk tescili yapılacak araçları satın alma veya gümrükten çekme tarihinden itibaren 3 ay içerisinde tescili için, hurdaya çıkarılması halinde çıkarılış tarihinden itibaren 1 ay içinde tescilin silinmesi için, yazılı olarak tescil kuruluşuna başvurmamak,
Tescilli araçları satın veya devir alarak, 1 ay içerisinde kendi adlarına tescil belgesi almamak,
Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanmak
Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmak
Taşıma sınırı üstünde yük almak veya taşıma sınırı aşılsın veya aşılmasın dingil ağırlıklarını aşacak şekilde yükleme yapmak
Tehlikeli ve zararlı maddeleri gerekli izin ve tedbirleri almadan taşımak
Ağırlık ve boyutları bakımından taşınması özel izne bağlı olan eşyayı izin almadan yüklemek, taşımak ve taşıttırmak
Yük nakli yapılan araçlara, azami toplam ağırlıklarının üzerinde yükleme yaptırmak
Tescil edilen araçları trafik belgesi ve tescil plakası almadan karayoluna çıkarmak
Kamyon, çekici ve otobüslerde takoğraf, taksi otomobillerinde ise taksimetre bulundurmamak, kullanmamak veya kullanılır şekilde bulundurmamak
Zorunlu mali sorumluluk sigortası yaptırmamak
Resmi olmayan araçların tescil plakalarının devlet malı araçlarına ait plaka renginde olması
Tescilsiz olup, karayolunda geçici olarak kullanılacak araçları, geçici trafik belgesi ve geçici tescil plakaları almadan trafiğe çıkarmak, bu belge ve plakaları başka araçta veya süresi bittiği halde kullanmak
Araçlarda, bulundurulması mecburi olan (çalışma yerini ve şeklini, kapasite ile diğer niteliklerini belirleyen plaka, ışık, renk, şekil, sembol ve yazı gibi) ayırım işaretlerini bulundurmamak
Araçların muayene süresini geçirmek
Araçları motorlu araç tescil ve trafik belgesinde gösterilen maksadın dışında kullanmak ve sürülmesine izin vermek
(2013 ten itibaren) İlgili belediyeden izin veya ruhsat almaksızın, belediye sınırları dâhilinde ticari amaçlı yolcu taşımak.
(2013 ten itibaren) İAyırıcı işareti bulunmayan ve ilgili belediyeden izin veya ruhsat almadan faaliyet gösteren araçlardan taşımacılık hizmeti almak.......Kanun,yasa ve yönetmelikler belli hiç bir polis bunların dışında keyfi uygulama yapamaz yaptığı takdir de yargı yolu açıktır...


sizin savunduğunuz düşünceye saygı duyuyorum.siz madem savunduğunuz bu düşünceyi bizlere öğretmeye göstermeye çalışıyosunuz ben sizden gerçekten yardım istiyorum.benim aracımda 2009 cıvıc ım var. üzerinde 17" jantlarım var kaputumu rr olarak yaptırdım tampon eklerim tamponların plastik camlarımda en açık cam filmi var farlarım orjinal stoplarım led li.açık hava filtresi var fakat egsozla işim yok.5 cm lik vogland marka tuv onaylı yaylarım var.bu şekilde aracımda hiçbir değişiklik yapmadan muayneye girdim ve çıktım.ben bunları sizin dediğiniz gibi kayıt ettirmek istiyorum.sıkıntı yaşamak istemiyorum.bunun için yol gösterebilir misiniz?
Öncelikle teşekkürederim Çağatay bey .......Hepsini bir kenara bırakalım yani aracınız  üstünde ki aksesuarları modifiyeleri bir kenara bırakalım sadece fabrika verisi 15-16 jant olan araca 17 jant takılmasını hiçbir memur affetmez basar cezayı diğer aksesuarlara v.b bakarak trafikten men olayına kadar gidebilir .....Kayıt konusuna gelirsek şu an ki mevcut kanun ve yönetmeliklere göre kayıt ettiremezsiniz .Çağatay bey hangi ildesiniz bilmiyorum isterseniz bulunduğunuz ilin trafik tescil şubesine başvurarak ya da dilekçe yazarak öğrenme hakkınızı kullanın şube size ilk resmi ağızdan gerekli cevabı verir yazılı olarak belki gelen evrakta ki memur arkadaşlar kendi aralarında espri bile yaparlar dilekçeniz hakkında ama yasal olarak mecbur cevap vermek zorundadırlar.


bimere yazdım cevap bekliyorum.afedersiniz ama benim aldığım jantı faturası varsa hiçbir polis basamaz cezayı.yok öyle bir dünya.jantım yüzünden men alırsam trafikten heryere dava açarım.kanunları bilmeniz gereklidir bana göre.bir maddede açık varsa o maddeyi karşılamıyorsa işlenen fiil nasıl neye göre ceza vereceksiniz.tamam ben kayıt ettirmek istiyorum aracımda en ufak yaptığım ayrıntıyı.bütün iyi niyetimle kayıt ettirmek istiyorum fakat kayıt etmiyoruz ee bu ne perhiz derler.biz bunu anlatmaya çalışıyoruz ama siz tek pencereden bakıyorsunuz.sahibindene girin jant yazın binlerce jant var.bunu alıp kullananlara değil bunu satana yaptırım uygulanması gerekiyor ama bu ülke birilernin elinde bu hale de geldi.sizin savunduğunuz konu neye benziyor biliyor musunuz ıraktan süriyeden kaçak kamyonlarla sigara geliyor onlara hiçbir engelleme yok satılıyor bu sigarayı içene kaçak sigara içtin cezası kesiliyor.bu aynı buna benziyor.bu kanunun ucu açıktır ve hiçbir şekilde ceza YA-ZI-LA-MAZ.bu bu kadar basittir.eğer bundan dolayı men alırsam açtığım davaları da kaybedersem zaten bu devlete güven kalmaz ortamı siz düşünün.milleti yoldan çıkartmasınlar artık.
Aslına bakarsanız Çağatay bey sorularınızın ve sorunlarınızın muhatabı ben değilim sadece bana sorduğunuz için yardımcı olmaya çalıştım .Muhatabınız il ve ilçede ki  trafik tescil şubeleridir yukarıda ki yazdıklarınızı söze ya da yazıya dökerseniz kesinlikle eminim ki misli ile karşılığını alırsınız tescilde ki arkadaşlardan  devlet dili yazı dilidir... İyi geceler dilerim. Unutmadan her zaman yargı yolu açıktır.....
« Son Düzenleme: Temmuz 11, 2014, 10:50:23 ÖS Gönderen: ERTUNGA »

cagatay54

  • İleti: 1229
Ynt: apaçiler yüzünden ceza yiyeceğiz dikkat
« Yanıtla #62 : Temmuz 12, 2014, 12:30:27 ÖÖ »
Kurallara, kaidelere, araç teknik verilerine ve trafik kurallarına kesinlikle uymak zorundayız...Merak ettim Çagatay bey acaba ruhsata işletmek istediğiniz şeyler neler ?

Şimdi kurallara uygun olarak TÜV den muayeneden geçen bir araba bağlanıyorsa hangi kuraldan bahsetmek mümkün acaba?
Avrupa standartlarına uygun diye muayeneden geçiyor ama polisin keyfi cezalarına maruz kalıyoruz.
yapmayın beyler ;)
egzozu anlarım ama 3.5 yaydan filmden tampon ekinden arabamı bağlanır
Genelde aksesuarlar tüv muayenesinden önce söküldüğü için tüv den geçmesi normal ...Polis keyfi uygulama yapamaz http://www.nvi.gov.tr/Files/File/Mevzuat/Nufus_Mevzuati/Kanun/pdf/polis_vazife_selahiyet_kanunu.pdf polis vazife selahiyet kanunlarının dışına çıkamaz ....Birde trafikten neden ? Men ediliyor ilgili kurallara bakalım....TRAFİKTEN MEN CEZASI İLE SONUÇLANABİLEN

TRAFİK İHLALLERİ

Araç üzerinde yapılan teknik değişikliği 30 gün içinde tescil yapan kuruluşa bildirmemek
Tescili mecburi ve ilk tescili yapılacak araçları satın alma veya gümrükten çekme tarihinden itibaren 3 ay içerisinde tescili için, hurdaya çıkarılması halinde çıkarılış tarihinden itibaren 1 ay içinde tescilin silinmesi için, yazılı olarak tescil kuruluşuna başvurmamak,
Tescilli araçları satın veya devir alarak, 1 ay içerisinde kendi adlarına tescil belgesi almamak,
Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanmak
Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmak
Taşıma sınırı üstünde yük almak veya taşıma sınırı aşılsın veya aşılmasın dingil ağırlıklarını aşacak şekilde yükleme yapmak
Tehlikeli ve zararlı maddeleri gerekli izin ve tedbirleri almadan taşımak
Ağırlık ve boyutları bakımından taşınması özel izne bağlı olan eşyayı izin almadan yüklemek, taşımak ve taşıttırmak
Yük nakli yapılan araçlara, azami toplam ağırlıklarının üzerinde yükleme yaptırmak
Tescil edilen araçları trafik belgesi ve tescil plakası almadan karayoluna çıkarmak
Kamyon, çekici ve otobüslerde takoğraf, taksi otomobillerinde ise taksimetre bulundurmamak, kullanmamak veya kullanılır şekilde bulundurmamak
Zorunlu mali sorumluluk sigortası yaptırmamak
Resmi olmayan araçların tescil plakalarının devlet malı araçlarına ait plaka renginde olması
Tescilsiz olup, karayolunda geçici olarak kullanılacak araçları, geçici trafik belgesi ve geçici tescil plakaları almadan trafiğe çıkarmak, bu belge ve plakaları başka araçta veya süresi bittiği halde kullanmak
Araçlarda, bulundurulması mecburi olan (çalışma yerini ve şeklini, kapasite ile diğer niteliklerini belirleyen plaka, ışık, renk, şekil, sembol ve yazı gibi) ayırım işaretlerini bulundurmamak
Araçların muayene süresini geçirmek
Araçları motorlu araç tescil ve trafik belgesinde gösterilen maksadın dışında kullanmak ve sürülmesine izin vermek
(2013 ten itibaren) İlgili belediyeden izin veya ruhsat almaksızın, belediye sınırları dâhilinde ticari amaçlı yolcu taşımak.
(2013 ten itibaren) İAyırıcı işareti bulunmayan ve ilgili belediyeden izin veya ruhsat almadan faaliyet gösteren araçlardan taşımacılık hizmeti almak.......Kanun,yasa ve yönetmelikler belli hiç bir polis bunların dışında keyfi uygulama yapamaz yaptığı takdir de yargı yolu açıktır...


sizin savunduğunuz düşünceye saygı duyuyorum.siz madem savunduğunuz bu düşünceyi bizlere öğretmeye göstermeye çalışıyosunuz ben sizden gerçekten yardım istiyorum.benim aracımda 2009 cıvıc ım var. üzerinde 17" jantlarım var kaputumu rr olarak yaptırdım tampon eklerim tamponların plastik camlarımda en açık cam filmi var farlarım orjinal stoplarım led li.açık hava filtresi var fakat egsozla işim yok.5 cm lik vogland marka tuv onaylı yaylarım var.bu şekilde aracımda hiçbir değişiklik yapmadan muayneye girdim ve çıktım.ben bunları sizin dediğiniz gibi kayıt ettirmek istiyorum.sıkıntı yaşamak istemiyorum.bunun için yol gösterebilir misiniz?
Öncelikle teşekkürederim Çağatay bey .......Hepsini bir kenara bırakalım yani aracınız  üstünde ki aksesuarları modifiyeleri bir kenara bırakalım sadece fabrika verisi 15-16 jant olan araca 17 jant takılmasını hiçbir memur affetmez basar cezayı diğer aksesuarlara v.b bakarak trafikten men olayına kadar gidebilir .....Kayıt konusuna gelirsek şu an ki mevcut kanun ve yönetmeliklere göre kayıt ettiremezsiniz .Çağatay bey hangi ildesiniz bilmiyorum isterseniz bulunduğunuz ilin trafik tescil şubesine başvurarak ya da dilekçe yazarak öğrenme hakkınızı kullanın şube size ilk resmi ağızdan gerekli cevabı verir yazılı olarak belki gelen evrakta ki memur arkadaşlar kendi aralarında espri bile yaparlar dilekçeniz hakkında ama yasal olarak mecbur cevap vermek zorundadırlar.


bimere yazdım cevap bekliyorum.afedersiniz ama benim aldığım jantı faturası varsa hiçbir polis basamaz cezayı.yok öyle bir dünya.jantım yüzünden men alırsam trafikten heryere dava açarım.kanunları bilmeniz gereklidir bana göre.bir maddede açık varsa o maddeyi karşılamıyorsa işlenen fiil nasıl neye göre ceza vereceksiniz.tamam ben kayıt ettirmek istiyorum aracımda en ufak yaptığım ayrıntıyı.bütün iyi niyetimle kayıt ettirmek istiyorum fakat kayıt etmiyoruz ee bu ne perhiz derler.biz bunu anlatmaya çalışıyoruz ama siz tek pencereden bakıyorsunuz.sahibindene girin jant yazın binlerce jant var.bunu alıp kullananlara değil bunu satana yaptırım uygulanması gerekiyor ama bu ülke birilernin elinde bu hale de geldi.sizin savunduğunuz konu neye benziyor biliyor musunuz ıraktan süriyeden kaçak kamyonlarla sigara geliyor onlara hiçbir engelleme yok satılıyor bu sigarayı içene kaçak sigara içtin cezası kesiliyor.bu aynı buna benziyor.bu kanunun ucu açıktır ve hiçbir şekilde ceza YA-ZI-LA-MAZ.bu bu kadar basittir.eğer bundan dolayı men alırsam açtığım davaları da kaybedersem zaten bu devlete güven kalmaz ortamı siz düşünün.milleti yoldan çıkartmasınlar artık.
Aslına bakarsanız Çağatay bey sorularınızın ve sorunlarınızın muhatabı ben değilim sadece bana sorduğunuz için yardımcı olmaya çalıştım .Muhatabınız il ve ilçede ki  trafik tescil şubeleridir yukarıda ki yazdıklarınızı söze ya da yazıya dökerseniz kesinlikle eminim ki misli ile karşılığını alırsınız tescilde ki arkadaşlardan  devlet dili yazı dilidir... İyi geceler dilerim. Unutmadan her zaman yargı yolu açıktır.....

muhatabı siz değilsiniz biliyorum ama bize aşılamak istediğiniz düşünceye tepkidir benimki.demek ki sizde bizim gibi düşünüyorsunuz fakat düşünceleriniz doğruyu söylemeye engel oluyor ve ya önyargılarınız diyelim.önyargıyı kırmak atom parçalamaktan zordur demiş gerçekten de doğrudur.savunduğunuz düşünce nin doğru olmadğını gördük sanırsam.Allahın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.

ERTUNGA

  • İleti: 19
Ynt: apaçiler yüzünden ceza yiyeceğiz dikkat
« Yanıtla #63 : Temmuz 12, 2014, 02:13:23 ÖÖ »
Cogito ergo sum (düşünüyorum öyleyse varım Descartes) Çağatay bey bu nasıl bir cümledir ''sizde bizim gibi düşünüyorsunuz fakat düşünceleriniz doğruyu söylemeye engel oluyor'' Niye engel olsun ki herkes kendi doğrusunu söylemekte özgür ...Devlet diyor ki cam filmi takamazsın aracına ben izin vermeden hiçbir aksesuar takamazsın motorunu eksozunu modifiye edemezsin değiştiremezsin v.s  bu sizin ve diğer kişilerin can mal emniyeti bakımından uygun değildir diyor bu anlaşılması çok zor değil ki bunu kanun ,genelge ve talimatlarla da desteklemiş ...Ben hiç kimseye bir düşünce ,doktrin aşılamaya çalışmıyorum sadece kendi doğrularımı değil yasa ve genelgelerle desteklenmiş doğruları paylaşıyorum.... Evet önce sözü tam yazalım  Einstein “Ön yargıları parçalamak, atomu parçalamaktan zordur…” kim demiş Einstein demiş ama ön yargılı ( ön yargı ayrı yazılır) olan tarafın kim olduğu tartışılır derim öncelikle ön yargı  ideolojik fikri veya bakış açısını koşulsuz desteklemek manasında kullanılır yahut bir kişinin kararlarının nesnel olmayıp öznel olduğunu ifade etmek için kullanılır ki ön yargılı davrandığımı kabul etmiyorum ve donanım haber forumundan bir arkadaşın yazısını da paylaştım bu sitede modifiye ile ilgili dediğiniz gibi ön yargılı yaklaşsa idim paylaşmaz idim ya  neyse.... Son kelimeniz ise bence buz dağına çarpan titanik gibi  ''savunduğunuz düşünce nin doğru olmadğını gördük sanırsam'' yok böyle bir sonlama Çağatay bey biraz doldurun kendinizi derim ...Selametle.
« Son Düzenleme: Temmuz 12, 2014, 02:16:17 ÖÖ Gönderen: ERTUNGA »

teachers71

  • İleti: 1132
Ynt:
« Yanıtla #64 : Temmuz 12, 2014, 09:28:30 ÖÖ »
Cam filmi cezası hangi maddeye göre kesiliyor ertunga bey.  "Şöförün görüşünü engellemek" diyorsanız biliyorsunuz o  iş patladı. Avukatın biri gidip noterden tutanak tutturup görüşünü engellemediğini belgeleyip cezayı mahkemede iptal ettirdi biliyorsunuz. Ama her vatandaş böyle uğraşamadığı için maalesef egm bu keyfi uygulamayı devam ettiriyor. Cam filmi (ön cmda yoksa) şöförün görüşünü engellemez. Bu konuda trafik kanunu eksik ve yoruma açıktır. Bi polis arkadaş diğer forumda artık o maddeye göre kesmiyoruz teknik değişiklik maddesine göre kesiyoruz demişti. Bu çok daha komik durum. Teknik değişikliğin aracn çalışmasına mekaniğine etkili olması gerektiğini kendileride gayet iyi bilirler ama kendi kafalarında film yasak önyargısı olduğundan o madde  olmadı şu maddeden yazalım gibi saçmalığa girişiyorlar. Yukardaki mesajımda yazdığım gibi film olayı yoruma açık bırakılmamak üzere çerçevesi net belirlenmeli. Gürültülü Eksoz ,yay  kesimi, motor modifiye vs konularında kesinlikle sizinle ve egm ile aynı fikirdeyim. Proje ile yapılmalı. aracın güvenliğini çalışma prensibini ve durma mesafesi gibi teknik verilerini değiştiren teknik değişiklikler keyfe göre rastgele yapılmamalı. Jant olayını anlamadım. Fazla yakmaktan öte (çamurluğa sürtmüyorsa) bi sakıncası (örneğin  fren mesafesine) varmıdır. Saygılarımla.

ERTUNGA

  • İleti: 19
Ynt: apaçiler yüzünden ceza yiyeceğiz dikkat
« Yanıtla #65 : Temmuz 12, 2014, 02:47:33 ÖS »
Cam filmi cezası hangi maddeye göre kesiliyor ertunga bey.  "Şöförün görüşünü engellemek" diyorsanız biliyorsunuz o  iş patladı. Avukatın biri gidip noterden tutanak tutturup görüşünü engellemediğini belgeleyip cezayı mahkemede iptal ettirdi biliyorsunuz. Ama her vatandaş böyle uğraşamadığı için maalesef egm bu keyfi uygulamayı devam ettiriyor. Cam filmi (ön cmda yoksa) şöförün görüşünü engellemez. Bu konuda trafik kanunu eksik ve yoruma açıktır. Bi polis arkadaş diğer forumda artık o maddeye göre kesmiyoruz teknik değişiklik maddesine göre kesiyoruz demişti. Bu çok daha komik durum. Teknik değişikliğin aracn çalışmasına mekaniğine etkili olması gerektiğini kendileride gayet iyi bilirler ama kendi kafalarında film yasak önyargısı olduğundan o madde  olmadı şu maddeden yazalım gibi saçmalığa girişiyorlar. Yukardaki mesajımda yazdığım gibi film olayı yoruma açık bırakılmamak üzere çerçevesi net belirlenmeli. Gürültülü Eksoz ,yay  kesimi, motor modifiye vs konularında kesinlikle sizinle ve egm ile aynı fikirdeyim. Proje ile yapılmalı. aracın güvenliğini çalışma prensibini ve durma mesafesi gibi teknik verilerini değiştiren teknik değişiklikler keyfe göre rastgele yapılmamalı. Jant olayını anlamadım. Fazla yakmaktan öte (çamurluğa sürtmüyorsa) bi sakıncası (örneğin  fren mesafesine) varmıdır. Saygılarımla.
Hocam söyleye söyleye dilimde tüy bitti YARGI YOLU AÇIKTIR İSTEYEN YEDİĞİ CEZADAN DOLAYI MAHKEMEYE BAŞVURABİLİR...Noter olayını gayet iyi biliyorum iki üç senelik mevzu emsal teşkil eder alın size açık kapı daha ne diyeyim.Memur arkadaşlar şu maddeden dolayı yazıyorlar tekrar yazayım. ''  Eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak, kara yolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmak '' Memur yeter ki ceza yazmak istesin bulur yazar yoruma açıktır senelerdir memur arkadaşlar genellikle bu abartılı araçları görmezden geldiler çoğu kişide yüz buldu bu işleri abarttılar EGM baktı ki bu işin amiyane tabir ile boku çıktı şikayetler çoğaldı bazıları kendinin ve diğer insanların hayatına kastetmeye başladı (aklı başında olanları tenzih ederim) yasal sert önlemler almaya başladı  .Jant olayını anlamadım diyorsunuz her aracın bir fabrika verisi ( orijinal teknik verileri) vardır .Mesela benim 2008 crv için fabrika 17 ya da 18 jant kullanabilirsin diyor bir alt ya da bir üst jant kullanamazsın diyor yani 16 jant ve altını 19 jant ve üstünü kullanamam neden ? Hocam zaten siz şu cümlenizle gerekli cevabı vermişsiniz aynen dediğiniz gibi '' aracın güvenliğini çalışma prensibini ve durma mesafesi gibi teknik verilerini değiştiren teknik değişiklikler keyfe göre rastgele yapılmamalı '' yani jant büyüdükçe ya da küçüldükçe aracın fren sistemi ,rot,balansı,tekerlere binen yükleri v.b bir çok teknik veri değişiyor.Fren mesafesi uzuyor Hocam kesinlikle etkilenir.Saygılarımla...
« Son Düzenleme: Temmuz 12, 2014, 02:52:59 ÖS Gönderen: ERTUNGA »

teachers71

  • İleti: 1132
Ynt:
« Yanıtla #66 : Temmuz 12, 2014, 05:08:45 ÖS »
Sonuçta aynı fikirdeyiz. teknik değişikliklerde güvenlik mutlaka ön planda olmalı. film konusunda kısmen ayrılıyoruz. Zift gibi film hariç Ve ön camda yoksa ben filmin sakıncası olmadığını düşünüyorum. ne görüşümü engelliyor nede kaza anında sakınca doğuruyor.bilakis cam kırılmalarında camın parçalanmasını engeller. Ayrıca polis 1 km öteden benim özel mülküm olan aracımın içindekileri (karımı, kızımı ) neden görebilsinki. yakından zaten görülüyor. Jant konusunda haklı olabilirsiniz. Onu belirttim. Bu olayın amacı yollarda fenni muayensiz dolaşan katil araçları engellemekken benim gibi aracına düşük numara film kaplayan belki abartılı  olmayan body kit yapıp yolunda gidip gelen insanlara kan kusturmak olmamalı. bahsettiğim katil araçları zaten gündüz ana yollarda göremezsiniz. onlar gece ara sokaklarda çıkıyorlar saklandıkları inlerden. O saatlerde ise maalesef memur arkadaşları yollarda göremiyoruz. :) saygılarımla...
not:benim eşim gündüz 50 numara koruyuculu güneş kremi sürmeden sokağa çıkamıyor. Bunu anlayışla karşılayacak bir memur olacağını umut ederim :)

ERTUNGA

  • İleti: 19
Ynt: apaçiler yüzünden ceza yiyeceğiz dikkat
« Yanıtla #67 : Temmuz 12, 2014, 06:37:27 ÖS »
Sonuçta aynı fikirdeyiz. teknik değişikliklerde güvenlik mutlaka ön planda olmalı. film konusunda kısmen ayrılıyoruz. Zift gibi film hariç Ve ön camda yoksa ben filmin sakıncası olmadığını düşünüyorum. ne görüşümü engelliyor nede kaza anında sakınca doğuruyor.bilakis cam kırılmalarında camın parçalanmasını engeller. Ayrıca polis 1 km öteden benim özel mülküm olan aracımın içindekileri (karımı, kızımı ) neden görebilsinki. yakından zaten görülüyor. Jant konusunda haklı olabilirsiniz. Onu belirttim. Bu olayın amacı yollarda fenni muayensiz dolaşan katil araçları engellemekken benim gibi aracına düşük numara film kaplayan belki abartılı  olmayan body kit yapıp yolunda gidip gelen insanlara kan kusturmak olmamalı. bahsettiğim katil araçları zaten gündüz ana yollarda göremezsiniz. onlar gece ara sokaklarda çıkıyorlar saklandıkları inlerden. O saatlerde ise maalesef memur arkadaşları yollarda göremiyoruz. :) saygılarımla...
not:benim eşim gündüz 50 numara koruyuculu güneş kremi sürmeden sokağa çıkamıyor. Bunu anlayışla karşılayacak bir memur olacağını umut ederim :)
Hocam zaten görevli memur arkadaş çevirme de arabaya, sürene ,sürenin konuşma tarzına ,yaklaşımına ,jest ve mimiklere dikkat ediyor.Bakıyor oturaklı ,ne dediği bilen, gevşek konuşmayan, efendi ise bir de ailesi çoluk çocuğu yanında ise kesinde bir ihbar yok ise şöyle bir bakıp yolluyor fakat arabaya da göz ucuyla bakıyor açık numara filmi var yani kapkara değil aracında başka abartı yok yolluyor...Aslına bakarsanız açık numara filimden ceza yiyen arkadaşlar filime yazılmıyor o ceza size yazılıyor hal ,hareket ,tavrınıza ,konuşmanıza yazılıyor burada genelleme yapıyorum istisnalar kaideyi bozmaz her ceza yazılan da yukarıda saydığım özelliklerde de değildir. Hiç bir memur arkadaşın eşinizin durumunu izah ettik den sonra ceza yoluna gideceğini sanmam çünkü biz memurların da bir ailesi var...Hocam benim eşimde 50 faktör kullanıyor gayet iyi bilirim....İşin özü seviyeli ve terbiyeli insanlar her zaman memurun gözünde maça 1-0 galip başlarlar.......

cagatay54

  • İleti: 1229
Ynt: apaçiler yüzünden ceza yiyeceğiz dikkat
« Yanıtla #68 : Temmuz 13, 2014, 07:40:54 ÖÖ »
Cogito ergo sum (düşünüyorum öyleyse varım Descartes) Çağatay bey bu nasıl bir cümledir ''sizde bizim gibi düşünüyorsunuz fakat düşünceleriniz doğruyu söylemeye engel oluyor'' Niye engel olsun ki herkes kendi doğrusunu söylemekte özgür ...Devlet diyor ki cam filmi takamazsın aracına ben izin vermeden hiçbir aksesuar takamazsın motorunu eksozunu modifiye edemezsin değiştiremezsin v.s  bu sizin ve diğer kişilerin can mal emniyeti bakımından uygun değildir diyor bu anlaşılması çok zor değil ki bunu kanun ,genelge ve talimatlarla da desteklemiş ...Ben hiç kimseye bir düşünce ,doktrin aşılamaya çalışmıyorum sadece kendi doğrularımı değil yasa ve genelgelerle desteklenmiş doğruları paylaşıyorum.... Evet önce sözü tam yazalım  Einstein “Ön yargıları parçalamak, atomu parçalamaktan zordur…” kim demiş Einstein demiş ama ön yargılı ( ön yargı ayrı yazılır) olan tarafın kim olduğu tartışılır derim öncelikle ön yargı  ideolojik fikri veya bakış açısını koşulsuz desteklemek manasında kullanılır yahut bir kişinin kararlarının nesnel olmayıp öznel olduğunu ifade etmek için kullanılır ki ön yargılı davrandığımı kabul etmiyorum ve donanım haber forumundan bir arkadaşın yazısını da paylaştım bu sitede modifiye ile ilgili dediğiniz gibi ön yargılı yaklaşsa idim paylaşmaz idim ya  neyse.... Son kelimeniz ise bence buz dağına çarpan titanik gibi  ''savunduğunuz düşünce nin doğru olmadğını gördük sanırsam'' yok böyle bir sonlama Çağatay bey biraz doldurun kendinizi derim ...Selametle.


bana türkçe dersi vermeye kalkmayın sakın.tartıştığımız konu çok ayrı bu çok ayrı.ayrıca ön yargı bitişik YAZILMAZ. http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.53c2153bed23b5.83752181 buyrun arayın.onun için boş konuşmayın bu konularda üzülürsünüz.ayrıca konuyu başka yerlere çekmeye de kalkmayın.bir laf vardır para ile imanın kimde olduğu belli olmaz diye.onun için bişey yaparken dikkatli olun.


gelelim konumuza.devlet cam filmi yasak diyemiyor.bunu bir aklımıza sokalım.madem bilgilisiniz ilgili kanunda
:
görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs aksesuar eşya ve çıkıntıları olan araçları kullananlarla, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanan sürücüler


der ki görüşümü engelleyecek cam filmi aracımda yok.cam filmlerinin faydaları çok fakat ne zararı var pek bilmiyorum.şimdi diyeceksiniz ki polis içeriyi göremiyor ondan yasak.polis benim arabamın özel yaşam alanımın içinde ne işi var.evin perdelerini de açalım içeriyi de görün.var mı böyle bir mantık??orjinal simsiyah camlara neden ceza yazılmıyor??onları orjinal siyah benimki filmli siyah olduğu için mi?benim aracıma taktığım film ,orjinal plastik tamponlar jantım kimin hangi güvenliğini tehdit ediyor bana bir açıklama yapar mısınız?düşünceleriniz söyledikleriniz nereye yakın olduğunuzun en büyük kanıtıdır ki konuştukça batıyorsunuz farkında değilsiniz..bu kadar peşin hükümlü olmaya gerek yok.

devlet aynı zamanda kanunda diyor ki araçta yapılan değişiklikleri 30 gün içinde tescil kuruluşuna bildirmek zorundasın.ama bildirilecek bir yer kurum kuruluş bişey yok.bu nasıl bir mantık??savnduğunuz mantığı gözden geçirin bence.olduğunuz yere göre savunma ve düşünce üretmeyin.hepimizin bildiği DOĞRUları savunun.benim filmimin tamponumun jantımın kime ne zararı var.bunun cevabını kanunlarda yzıldığı şekilde verin sizden özür dileyecem ve aracımda ne var ne yok söküp buraya resmini de koyacağım.buyrun...



 

ERTUNGA

  • İleti: 19
Ynt: apaçiler yüzünden ceza yiyeceğiz dikkat
« Yanıtla #69 : Temmuz 13, 2014, 01:24:49 ÖS »
Cogito ergo sum (düşünüyorum öyleyse varım Descartes) Çağatay bey bu nasıl bir cümledir ''sizde bizim gibi düşünüyorsunuz fakat düşünceleriniz doğruyu söylemeye engel oluyor'' Niye engel olsun ki herkes kendi doğrusunu söylemekte özgür ...Devlet diyor ki cam filmi takamazsın aracına ben izin vermeden hiçbir aksesuar takamazsın motorunu eksozunu modifiye edemezsin değiştiremezsin v.s  bu sizin ve diğer kişilerin can mal emniyeti bakımından uygun değildir diyor bu anlaşılması çok zor değil ki bunu kanun ,genelge ve talimatlarla da desteklemiş ...Ben hiç kimseye bir düşünce ,doktrin aşılamaya çalışmıyorum sadece kendi doğrularımı değil yasa ve genelgelerle desteklenmiş doğruları paylaşıyorum.... Evet önce sözü tam yazalım  Einstein “Ön yargıları parçalamak, atomu parçalamaktan zordur…” kim demiş Einstein demiş ama ön yargılı ( ön yargı ayrı yazılır) olan tarafın kim olduğu tartışılır derim öncelikle ön yargı  ideolojik fikri veya bakış açısını koşulsuz desteklemek manasında kullanılır yahut bir kişinin kararlarının nesnel olmayıp öznel olduğunu ifade etmek için kullanılır ki ön yargılı davrandığımı kabul etmiyorum ve donanım haber forumundan bir arkadaşın yazısını da paylaştım bu sitede modifiye ile ilgili dediğiniz gibi ön yargılı yaklaşsa idim paylaşmaz idim ya  neyse.... Son kelimeniz ise bence buz dağına çarpan titanik gibi  ''savunduğunuz düşünce nin doğru olmadğını gördük sanırsam'' yok böyle bir sonlama Çağatay bey biraz doldurun kendinizi derim ...Selametle.


bana türkçe dersi vermeye kalkmayın sakın.tartıştığımız konu çok ayrı bu çok ayrı.ayrıca ön yargı bitişik YAZILMAZ. http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.53c2153bed23b5.83752181 buyrun arayın.onun için boş konuşmayın bu konularda üzülürsünüz.ayrıca konuyu başka yerlere çekmeye de kalkmayın.bir laf vardır para ile imanın kimde olduğu belli olmaz diye.onun için bişey yaparken dikkatli olun.


gelelim konumuza.devlet cam filmi yasak diyemiyor.bunu bir aklımıza sokalım.madem bilgilisiniz ilgili kanunda
:
görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs aksesuar eşya ve çıkıntıları olan araçları kullananlarla, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanan sürücüler


der ki görüşümü engelleyecek cam filmi aracımda yok.cam filmlerinin faydaları çok fakat ne zararı var pek bilmiyorum.şimdi diyeceksiniz ki polis içeriyi göremiyor ondan yasak.polis benim arabamın özel yaşam alanımın içinde ne işi var.evin perdelerini de açalım içeriyi de görün.var mı böyle bir mantık??orjinal simsiyah camlara neden ceza yazılmıyor??onları orjinal siyah benimki filmli siyah olduğu için mi?benim aracıma taktığım film ,orjinal plastik tamponlar jantım kimin hangi güvenliğini tehdit ediyor bana bir açıklama yapar mısınız?düşünceleriniz söyledikleriniz nereye yakın olduğunuzun en büyük kanıtıdır ki konuştukça batıyorsunuz farkında değilsiniz..bu kadar peşin hükümlü olmaya gerek yok.

devlet aynı zamanda kanunda diyor ki araçta yapılan değişiklikleri 30 gün içinde tescil kuruluşuna bildirmek zorundasın.ama bildirilecek bir yer kurum kuruluş bişey yok.bu nasıl bir mantık??savnduğunuz mantığı gözden geçirin bence.olduğunuz yere göre savunma ve düşünce üretmeyin.hepimizin bildiği DOĞRUları savunun.benim filmimin tamponumun jantımın kime ne zararı var.bunun cevabını kanunlarda yzıldığı şekilde verin sizden özür dileyecem ve aracımda ne var ne yok söküp buraya resmini de koyacağım.buyrun...



 
Yazmaktan bıktım artık aracına bırak cam filmini sticker bile yapıştırırsan cezayı yersin cam filmi görüşü engelliyor bu da ceza yazılmasına sebeptir.Ajitasyon yapmayın sizin evinizin içinden polise ne perdelerini açmak istiyorsan aç kimseyi ilgilendirmez...O acayip tamponları da takamazsınız bir yaya ya çarptığın zaman o çakma tamponunun insan vücuduna neler yaptığını görürsün aracınıza sürten koca koca jantları da takamazsınız takarsanız cezayı işlem uygulanır....Eğer illa takacağım bunu da 30 gün içinde devlete bildireceğim diyorsanız gelin EGM ye şöyle çekin aracınızı bahçeye yazın dilekçenizi trafik tescile bu kadar basit gördünüz mü kurumda var kuruluşta size kırk kere yazdım TRAFİK TESCİL ŞUBESİNE GİDECEKSİNİZ DİYE ama anlamamakta ısrar ediyorsunuz...Zaten yakın zamanda tıkır tıkır sökeceksiniz o arabanızda ki acayip şeyleri artık trafikte öyle gezmek yok direk men işlemini yedikten sonra YAPMA KOMSERİM ETME ABİM PAŞAM muhabbetine başlar ÇOGU KİŞİ ...Yok kardeşim ben mahkemeye veririm kimse beni men edemez diyorsanız hodri meydan YARGI YOLU AÇIK BUYRUN MAHKEMEYE VERİN....Tüm acayip araçlar trafikten temizlenecek bitti. 

cagatay54

  • İleti: 1229
Ynt: apaçiler yüzünden ceza yiyeceğiz dikkat
« Yanıtla #70 : Temmuz 13, 2014, 01:40:23 ÖS »
bak sana öyle bir msaj yazardım ki dua et aldığım terbiye buna müsade etmiyor.ben bu yaşıma kadar kimseye yalvarmadım yalvarmam da.paranızı devlet veriyor diye mecburen böyle konuşuyorsun sen.neyi savunduğun çok açık.önceki mesajımda kırmızı işaretlemişsin ya aynen buydu işte.herkes işine bakacak.bu ülke senin gibi zihniyetliler yüzünden bu halde.benim arabamı bu yüzden alacak polisi de yolla alsın bakalım nasıl alıyor.benim aracımdaki çakma tampon dediğin tampon orjinal plastik tampondur.YETKİLİ SERVİS in taktığı tampondur.o kadar düşünüyosan insan hayatını demir tamponlu araçlara laf edeceksin.bilip bilmeden burda sallamayacaksın.hani yer gösteriyosun ya trafik tescile gideceksin diye.ben hergün o trafik tescildekilerle oturup kalkıyorum.daha işleten yok.hadi trafik şubeye gittik kayıt ettirmek istedik oldu ki kayıt ediyoruz dediler o zaman o tamponları takmak jantları takmak meşru mu oluyor.bu saatten sonra susuyorum istediğini yaz.çok güzel bir söz vardır Mevlana tarafından."suskunluğum asaletimdendir. her lafa verecek cevabım vardır. ama bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adamı mı diye"

Allah ın rahmeti ve bereketi üzerine olsun.

ERTUNGA

  • İleti: 19
Ynt: apaçiler yüzünden ceza yiyeceğiz dikkat
« Yanıtla #71 : Temmuz 13, 2014, 02:12:43 ÖS »
bak sana öyle bir msaj yazardım ki dua et aldığım terbiye buna müsade etmiyor.ben bu yaşıma kadar kimseye yalvarmadım yalvarmam da.paranızı devlet veriyor diye mecburen böyle konuşuyorsun sen.neyi savunduğun çok açık.önceki mesajımda kırmızı işaretlemişsin ya aynen buydu işte.herkes işine bakacak.bu ülke senin gibi zihniyetliler yüzünden bu halde.benim arabamı bu yüzden alacak polisi de yolla alsın bakalım nasıl alıyor.benim aracımdaki çakma tampon dediğin tampon orjinal plastik tampondur.YETKİLİ SERVİS in taktığı tampondur.o kadar düşünüyosan insan hayatını demir tamponlu araçlara laf edeceksin.bilip bilmeden burda sallamayacaksın.hani yer gösteriyosun ya trafik tescile gideceksin diye.ben hergün o trafik tescildekilerle oturup kalkıyorum.daha işleten yok.hadi trafik şubeye gittik kayıt ettirmek istedik oldu ki kayıt ediyoruz dediler o zaman o tamponları takmak jantları takmak meşru mu oluyor.bu saatten sonra susuyorum istediğini yaz.çok güzel bir söz vardır Mevlana tarafından."suskunluğum asaletimdendir. her lafa verecek cevabım vardır. ama bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adamı mı diye"

Allah ın rahmeti ve bereketi üzerine olsun.
Size söyleyeceğim öncelikle dengenizi koruyun '' bak sana öyle bir msj yazarım dua et yok terbiyem müsade etmiyor falan filan gevşemeyin Çağatay bey yazdıklarınızın kayıt altında olduğunu ve sizinde sorumlu olduğunuzu hatırlatırım...

cagatay54

  • İleti: 1229
Ynt: apaçiler yüzünden ceza yiyeceğiz dikkat
« Yanıtla #72 : Temmuz 13, 2014, 02:21:57 ÖS »
:) alttan tehdit etmeyi bırakın isterseniz.

ERTUNGA

  • İleti: 19
Ynt: apaçiler yüzünden ceza yiyeceğiz dikkat
« Yanıtla #73 : Temmuz 13, 2014, 02:24:22 ÖS »
:) alttan tehdit etmeyi bırakın isterseniz.
Bu tehdit değil yasal bir hatırlatma nasıl anlarsan ....

cagatay54

  • İleti: 1229
Ynt: apaçiler yüzünden ceza yiyeceğiz dikkat
« Yanıtla #74 : Temmuz 13, 2014, 02:29:23 ÖS »
sana gülüp geçiyorum.sen hatırlatmaya devam et ;) mevlananın sözü var çok güzel.nasıl anlarsan.hayırlı işler