hacimleri dolayısıyla torkları farklı 2 aracı kıyaslamak yanlış. şu ifade dikkatimi çekti " Honda çok övündüğü küçük hacim yüksek hp motorlar yaparken Bmw sizce bunu yapamadıgından mı? yoksa tork aradıından mı yüksek hacimli motor üretiyor."
küçük hacimden litre başına 120 hp çıkarmak marifet ve buna dünya şapka çıkardı aramızdaki bikaç kişi hariç. ama yüksek hacimden bmw nin çıkardığı tork adama helal olsun dedirtmiyor. sorarım size, sizce honda bunu yapamadığından mı? honda istese yüksek hacim motorla üretebileceği tork m3 ten aşağı kalır mı? bence kalmaz hatta daha iyisi çıkar.
O lafım dikkatinizi çektiği iyi olmuş özellikle vurgulamak istedigim bir noktaydı orası

Bakın alican arkadasımız da demiş bende söyleyim lt basına 120 hp almak Honda yı dünyanın en iyisi yapmazve ya herkesi geçer denmez.Ayrıca yapılan açıklamarda biraz daha mantık yürütelim verilere bakalım diye o kadar uzun bir mesaj attım keske tamamı okunsa da ona göre yorum yapılsa marka fanatikliği olmadan.
Honda evet hp olarak iyi kötü DEMEDİM zaten ama tork fakiri oldugunu tüm dünya biliyor ve söylüyor ama buna ragmen yeni üretilen arabasına bakıyosun yine tork fakiri bunu da görmemezlikden gelmemek lazım.
Ben Honda tutkunu birisiyim bunu da kiimseye ıspat etmek zorunda değilim ama bu iki markayıda tanıyorum ve daha iyi (bazı noktalarda daha iyi) olanı ayırt edebiliyorum diye ben BMW fanatiği olmam akisine bu beni marka fanatikliğinden uzak TUTUYOR anlamına gelir.
Lütfen Dikkat! Konuyu acan arkadas S2000 alcam ama bu m3 meretinin hp si aklımı kurcalıyor demiş ama tip olarak da 3.16 bile aynı olabiliyor demiş.
peki konu ne olmuş ...idik katılımı gibi olmuş zaten hep böyle oluyo bu tarz konular, Bende gerçekleri kabul ediip görelim diye öyle bir mesaj yazdım ama arkadasın sorusuna çok net cevap verdim.
HP aklını kurcalıyosa o zaman m3 al dedim tip istiyosan da s2000 al dedim bukadar açık...