asdf 3434 nick li arkadaşım. Ben yıllardır s2k tutkunuyum ve üzerinde çok araştırma yaptım. Senin aklına gelen fikir benim de gelmişti hani olur mu acaba LPG diye. Bu işin üstadları ile konuştum ustalarla konuştum. Onlar komik olmasından ziyade zararlı olur diyorlar.
ÇÜNKÜÜÜü , s2k motoru yani F20C kodlu motor normal bir otomobil motoru gibi değil. 9000 devir çeviren farklı bir teknoloji ile üretilmiş pistonların alt kısmında özel jet denilen cisimcikler bulunan bir motor. Tüm değerleri benzinin patlama şiddetine göre ayarlanmış bir motor. LPG de geçtim performans kaybını. Araç 240 değil de 210 HP ye düşsün ne olacak ki. Şekli yeter ama işte tek sorun o değil. Motoru eline alma ihtimali var 10-15 bin km sonra. LPG den kar edecem derken Mutlu h a n'ın kapısında beklersin 10 bin TL ye motor getirsinler diye. LPG yi geçtim BOR power falan gibi katlı bile koymayın diyorlar... Düşün artık gerisini.
S2k kiralamışsın ve gezmişsin aynısı bende yaptım. Benzin 3.30 ken 500 KM yol yaptım ve 200 TL benzin aldım. Tabi ki kiraladığında işin bokunu çıkartıyorsun ve araç çok yakıyor. Aynısı kendi dizel aracınla da yapsan oda çok yakacak.
SAna şöyle söyliyim şehir içinde sakin kullanım da s2000 100 km de 7.5-8 litre civarı yakar. Gazlar sıkıştırırsan 12-12.5 litreyi görür. BU güçte ki başka bir araç en az 14-15 litre yakar şehir içinde. S2k az yakıyor yani emsallerine göre buna emin ol. Ama sana şunu diyim aracı alırsan her köşe başında yanlayamasın. Kıyamazsın yani

Dayından amcandan anne ve babandan da her ay 50 TL daha fazla harçlık aldın mı bu iş tamamdır. LPG ye falan gerek kalmaz.
İnşallah sana yardımcı olabilmişimdir. Sen LPG yi az yaksın diye istiyorsun ama emin ol daha ağır külfetler çıkarır sana. Maslak sanayide KURTEZ var. Orada Hüseyin usta var. S2k yı çok çok iyi bilir. Git anlatsın sana her şeyi ile. Tüm merak ettiğin şeylere cevap bulursun bence.
İnşallah gönlünde ki aracı alırsın güzel güzel binersin.
Bu da çok beğendim bir söz
ASLAN BESLEYEN YEMİNİ DÜŞÜNMEZ