TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: fth01 - Aralık 12, 2016, 07:31:58 ÖS
-
99-01 1.6 ies in arka cam rezistansı bağlantı yerinden koptu. bikaç elektrikciye gittim kaynak mümkün değil arka cam değişecek başka yolu yok diyorlar.
yok mu bunun daha kolay bir yolu yol gösterecek kimse?
buarada Tokattayım burda usta da honda da çok sık rastlanılan birşey değil malesef. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
-
Hocam elin yatkınsa kendin yapabilirsin. Önceki aracımda nasıl yaptığımı ben sana anlatayım.
Loctite 3863 yada Elektrofix iletken boya aldım. Öncelikle kopan ayağı ince zımpara ile temizledim. Boyayı ayağın üzerine damlattım biraz kuruyup yoğunlaşmasını bekledim. Bu işlemi birkaç kez tekrarlayıp ayak üstünde boya tabakası oluşturdum. Ayağı yerine yerleştirdikten sonra elimi çekmeden üstünden japon yapıştırıcısı damlattım. Kuruması bekledim ve elimi çektim. Sonuç başarılı. İnşallah faydası olur.
-
Guzel paylasim..
-
Bir tanıdığım arabasında bu olay olmuştu. 2007 Honda Civic Dream vardı. Kaç yere gösterdi ( Yetkili servisler dahil)bu artık tutmaz dediler. Camın yenisini al dediler Bir elektrikçi ustası ben yaparım demiş rezistansı cama yapıştırmış ( nasıl yaptı bilmiyorum. İletken kablonun yapışmaması lazım ) şu an süper çalışıyor. Ve arkadaşım arabasını sattı. Sattığı kişiye bazen soruyor problem varmı diye ona problem yok diyormuş.
-
Çok teşekkür ederim. Ümidimi kaybetmiştim camı değişcektim. Ama söyledikleriniz çok faydalı oldu hemen siparişi veriyorum iletken boya gelince ilk iş deneyeceğim.
Hava şartlarının önemi var mı, malum kış ayındayız? Yada camın sıcak olması falan gerekir mi ?
Japon yapıştırıcıyı camın üzerindeki rezistansa yapıştırıyoruz dimi eritmez onu?
tekrar teşekkür ederim. uygulayınca sonuçları yazarım. (nasıl resim yükleyeceğimi bilemiyorum bulursam atarım)
-
Arkadaşlar bu konuda iletken yapıştırıcılar var onu kullanabilirsiniz boyadan ziyade bunlar daha zahmetsiz olur bence.
http://www.c3teknoloji.com/TR,561/elektriksel-iletken-yapistiricilar.html
-
Arkadaşlar selam. Konunun üzerinden biraz geçmiş ama aynı problemi 2 sene önce bende yaşadım. Aracımı yıkamaya vermiştim. Geldiğimde arka cam rezistansının kulaklarının kopuk olduğunu gördüm. Tabii ki yıkamacı camı silerken koptuğunu kabul etmedi :) Neyse bir çok elektrikçi ve camcıdan aldığım bilgi tamir olmayacağı, yeni cam takılması gerektiği yönündeydi. İnternette yaptığım araştırmalar sonucu loctite 3863 ile problemin çözenlerin olduğunu gördüm. Çözümü gayet basit. Kaliteli bir japon yapıştırıcı ile kopan kulakların alt kısmını ve etrafına çok taşırmadan dış kısmını güzelce yapıştırıp bir kaç dakika üzerine sağlam yapışması için bastırıyoruz. İyice yapıştıktan sonra loctite'ı güzelce karıştırıp kulakların üzerini ve etrafını cam üzerindeki boyalı kısmın üzerine gelecek şekilde iyice kaplıyoruz. Bu işlemi 5-10 dk ara ile 4-5 defa tekrarlayarak işlemi tamamlıyoruz. Sonrasında kuruduğu zaman işlem tamamdır.İşlemi yapalı 2 yıl oldu ve hiçbir sorun yaşamadım.