TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: goker38 - Temmuz 26, 2014, 04:07:11 ÖÖ
-
Aracım 2005 model vtec es aracım hararet yaptı sağa çektim radyatör üzerine su döktüm fan açmamıştı arabam suyu dökünce fanı açtı soğudu stok ettim.
Şimdi ise marş yapıyor ama kompresör yok araçta kapak mı gitti motor yatak mı sardı sizce?
Motor yağım çok pis kokuyor Aksaray da Arif ustaya çektirdim japoncu kendisi yarın açılacak bakalım ne çıkacak.
Kinder süpriz yumurta şimdilik...
-
ve beklenen oldu çok dayanıklı honda motorumuzu elimize aldık:) 4500 tl cik
-
50 TL'lik Radyatör Borusundaki kucuk yırtık yuzunden Motoru kucagına (3750TL) alan bir arkadasım var.
-
Gecmis olsun ama sen susuz birakmissin motorun sucu yok
-
öncelikle geçmiş olsun.araç kaç bin km de.bakımları düzenli yapılmış mı?eğer hersey tamamsa suç motorun.yok motor bakımsız kalmış ise dayanıklılıkla bir ilgisinin olacağını düşünmüyorum.
-
Kardeşim hararet çubuğu kalktığında hemen kenarda dursaydın ya kırmızıya kadar getirdin mi
-
4500 mü?
-
Krank kol kapak istemediği sürece 4500 çok fazla
-
geçmiş olsun geç fark ettin galiba dostum benim nissanımda fan cortladı denizli tugayın karşında arabayı bırakıp sanayiden fan almıştım
-
geçmiş olsun en çok bu problemden nefret ediyorum vtec2 lerde nadiren daha az eskilere göre ama genede oluyor
-
Araç 116 bin km de bakımları 10 bin demeden yapılır su eksiltmesi vs olan bir araç değil herşey ani oldu üst kapak yamulmuş blok yüzeyide sıkıntılı pistonlarda sarma vs yok ama komple motor bulmaya çalışıyorum
-
üst kapak ancak ısıdan yamulur saglam motor bulma dilegiyle dostum
-
Hacı hararet yapmış motorun üstüne su dökmüşsün çok sağlam honda motoru diyorsun yamulur da çatlar da motor ne kadar sağlam olursa olsun
-
geçmiş olsun.
-
aslinda birazda sanş işi 300 bin km deki ilk honda 1.4 aracimda ayni sorun vardi .. yaklaşik otobanda 200 300 km full hararet kullandim motoru kucaklamadiğim için şansliydim açıkcasi arabayi aldiğim ik gündü birde o sinirle şükür birşey olmadi. ama tahliyeden çıkartip havasini aliyordum radyotörden o basinci düşürmek çok çok önemli hararet yapan araba stop edilmez devir daimde önemli. tabi suda sökülmez motorun üzerinde çok gerekliyse soğuk olmamak kaydiyla radyötere dökülebilir oda raydotöre güveniyorsaniz yoksa oda elinizde kalabilir. bayramda tamda lazim olacaği zaman benim arabada kapida yatiyor sinirlenmeye başladim hondaya :)
-
Hacı hararet yapmış motorun üstüne su dökmüşsün çok sağlam honda motoru diyorsun yamulur da çatlar da motor ne kadar sağlam olursa olsun
Kardeşim radyatörün üstüne döktüm motorun üstüne değil benim amcalarım kamyoncu motor hakkında bilgim fazladır. Ancak aracı ben kullanmıyordum uyuyordum ben uyandığımda herşey için çok geçti.
-
Krank kol kapak istemediği sürece 4500 çok fazla
Japon parçalarla toplayacağım tutuyor kardeşim ucuza da çıkar ama gönlüm el vermez 1 sene sonra satarım alana yazık kimsenin vebaline giremem.
-
bu saatten sonra gözün sürekli hararette olur bu kadar olay yaşadıktan sonra ben aynıyım şu ara arabanın sürekli suyuna yagına bakıyorum alışkanlık yaptı eski araba yüzünden gözüm hararette ..
-
Geçmiş olsun üstadım.
-
radyatöre su dökmenin mantalitesi nedir bize açıklayabilir misin öle bi durum gelirse bizde yapalım mı
-
Radyatoru catlatmak ne olcak baska
-
radyatöre su dökmenin mantalitesi nedir bize açıklayabilir misin öle bi durum gelirse bizde yapalım mı
Radyatörde su varsa hortum patlamamış aşırı yüklenmeden sıcaktan dolayı hararet yapmış ise parmak kalınlığının katılımı kalınlığında şişe ile radyatöre su fışkırtırsanız motor 2 dakikada normal sıcaklığına düşer yola devam edersiniz özellikle yayla yollarında yada arkadaşın amcaları ağır yük taşımacalığında yokuş çıkmaya devam edebilmek için iyi bir yöntem.
Tutup buzlu suyu biranda boşaltırsan tepesinden aşağıya çatlar tabi.