TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: justsmile - Eylül 28, 2013, 11:52:34 ÖÖ

Başlık: Hava filtresi temizliği
Gönderen: justsmile - Eylül 28, 2013, 11:52:34 ÖÖ
Arkadaşlar, abiler arabamda spor hava filtresi var ve bayada dolu gözüküyor. Ben bunu yarın söküp temizlemeyi düşünüyorum. Fakat baktım temizlik setleri hava filtresinden pahalı. Ben söküp suyun altına tutsam güzelce süngerle ya da deterjanlı suyla süngerle filan yıkasam kurumasını beklesem bi sorun olur mu? Yağ filan döküyorlar sonuna içine pislik toz kaçmasın diye sabahtır araştırıyorum herkes farklı bir şey söylemiş. Daha önceden benim dediğim gibi yapan ya da farklı bir önerisi olan var mı?
Başlık: Ynt: Hava filtresi temizliği
Gönderen: kacaman - Eylül 28, 2013, 12:30:12 ÖS
feyri ile yıkıyorum takıyorum aem caı, zararı varmıdır bilmem fakat 40bin km dir böyle kullanıyom.
Gönderen: justsmile - Eylül 28, 2013, 12:32:43 ÖS
Ben arabayı alalı 1,5 ay oluyor önceki alan arkadaşa sordum ne zaman temizlediğini o da bilmiyor suyun altına filan tutmuş direk ama internette araştırdım adamlar bunun spreyini yağını yapmışlar yani bi bildikleri vardır diye düşündüm. Filtre iyice doluya benziyor kararsız kaldım şimdi.
Gönderen: 23korg23 - Eylül 29, 2013, 10:07:20 ÖÖ
2-3 ay kadar once k&n filtre temizleme kiti aldim fiyati 50 lira gibi biseydi tam hatirlamiyorum fakat bir kit yaklasik 3-3,5 yil gitmisti tabi kullanima gore degisir ama uzun sure para vermiyosun bidaha
Gönderen: 23korg23 - Eylül 29, 2013, 10:14:06 ÖÖ
http://www.motobakkal.com/?urun-2460.html
Gönderen: justsmile - Eylül 30, 2013, 03:00:23 ÖS
Yok üstad parasında pulunda değilim hava filtrem zaten 40 lira civarlarında bir şey şimdi gidip almaktansa daha basit yolu varsa öyle yapayım diye düşündüm, yıkayanlar varsa bi bilgi sahibi olmak istedim.
Gönderen: fermannn - Eylül 30, 2013, 03:17:19 ÖS
Takip.
Gönderen: justsmile - Ekim 01, 2013, 01:34:38 ÖS
Güncel.
Gönderen: By_emre - Ekim 01, 2013, 01:58:07 ÖS
Kovaya köpüklü su yap içine 12 gibi koyup sabah al
Gönderen: Carismatiq - Ekim 01, 2013, 02:04:28 ÖS
Bende filtremi kendi yöntemlerim ile temizliyorum :)

Leğenin içine ılık su içine biraz çamaşır suyu, iki - üç saat kadar tutuyorum bir kere daha suyu değiştiriyorum ve çıkan kire hayretle bakıyorum. Sonra balkonda serinlemeye bırakıyorum sabah araca takıyorum. Tertemiz sesimizi almaya devam  :D
Gönderen: justsmile - Ekim 02, 2013, 09:37:44 ÖÖ
Tamam arkadaşlar dediğiniz gibi bi yapayım inş. bi sorun çıkarmaz. Temizlikte değilde sonradan dökülen yap kafama takıldı benim, içine toz girmesin tozu tutsun diye bi yağ sürüyorlardı neyse. Bu hafta nasip olursa temizliyeyim dediğiniz gibi.
Gönderen: YUNUS MERİÇ - Ekim 02, 2013, 09:50:20 ÖÖ
benim uyguladığım yöntem araçın bakımları yapılırken (ayda bir)çıkartıyorum ve hava tutup balata spreyi ile temizliyorum ve yine hava tutuyorum tertemiz oluyor uzun zamndırda yapıyorum bu işi bir sıkıntı yaşamadım...