TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: alfaus007 - Mart 14, 2013, 11:25:10 ÖÖ

Başlık: Bir kaç veled-i zina'nın eserinden bir tanesi
Gönderen: alfaus007 - Mart 14, 2013, 11:25:10 ÖÖ
(http://b1303.hizliresim.com/17/g/l1kdh.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)

Bu göçükleri nasıl halledebiliriz , bilen var mı ? Ayrıcada arabanın etrafında pasta-cilayla falan geçmeyecek çizikler var ,boyatmak lazım mı (çünkü çok kötü gözüküyor araba malesef.. ) Yoksa kaplama mı yapılsa ? Kaplama yapmak için tavanı illa düzeltmek gerekecek ama nasıl olacak acaba, çıkmazlar içindeyim doğrusu..

Edit : Kaplama işindede sormak istediğim bir kaç soru var.. Kaplama kaç sene dayanıyor , sonra söküldüğünde iz bırakıyor mu falan , aracını kaplatmış arkadaşlar düşüncelerini esirgemez ise sevinirim
Başlık: Ynt: Bir kaç veled-i zina'nın eserinden bir tanesi
Gönderen: alfaus007 - Mart 14, 2013, 11:30:07 ÖÖ
Bu arada çok sevdiğim arabam , 2006 yılında yine terör örgütü üyeleri tarafından yabancı plakalı araçların çizilmesi neticesinde 4 kapı + sağ ön çamurluk + bagaj kaputu servisinde boyanmıştır.  Tekrar bir boya işlemine girmesi sağlıklı olur mu ?
Gönderen: thetolgasena - Mart 14, 2013, 11:39:45 ÖÖ
vakumla düzeltme işlemleri yapılmakta.. biraz kaliteli bir kaportacıya giderseniz size yardımcı olacaktır.. benim eski aracımın tavanında benzer işlemi bu yöntemle halletmiştim..
Gönderen: alfaus007 - Mart 14, 2013, 11:48:22 ÖÖ
vakumla düzeltme işlemleri yapılmakta.. biraz kaliteli bir kaportacıya giderseniz size yardımcı olacaktır.. benim eski aracımın tavanında benzer işlemi bu yöntemle halletmiştim..

Ben bir kaç yere sordum vakumla düzelmez dediler ama bakalım soruşturalım
Gönderen: kacaman - Mart 14, 2013, 11:50:17 ÖÖ
ne isterler bu arabalardan anlamıyorum, geçmiş olsun
Gönderen: alfaus007 - Mart 14, 2013, 11:57:08 ÖÖ
ne isterler bu arabalardan anlamıyorum, geçmiş olsun

Teşekkürler
Gönderen: ccanturk - Mart 14, 2013, 11:59:05 ÖÖ
Benim önceki aracıma çatıdan kar kütlesi inmişti.Çok kötü durumdaydı.Vakumla düzelttiler.Satarken bile anlaşılmadı.
Gönderen: alfaus007 - Mart 14, 2013, 12:03:23 ÖS
Benim önceki aracıma çatıdan kar kütlesi inmişti.Çok kötü durumdaydı.Vakumla düzelttiler.Satarken bile anlaşılmadı.

Serviste mi yapmak lazım , yoksa auto king tarzı yerlerde halleder mi , heralde mini onarıma falan girmez
Gönderen: gecetilkisi - Mart 14, 2013, 12:42:26 ÖS
gecmiş olsun dostum
Gönderen: bilalsahin - Mart 14, 2013, 12:51:07 ÖS
Çok geçmiş olsun kardeşim. Emin ol resimleri görünce çok saydırdım senin veled-i zinalara
Bence tavan hariç tekrar iyi bir kaportacıda icabına baktır. Tavanı ellemeni pek önermem malum bizim insanlarımız sıcak bakmıyor arabada boyaya! Önemli olan değişeni olmasın.
Yanlız kafama takılan bu olaylar Lefkoşa'da mı oldu? Eşimin ailesi de Kıbrıs'ta ve devamlı gider geliriz, hiç böyle olaylar olduğunu duymamıştım daha önce! Tekrar çok geçmiş olsun.
Gönderen: Tekos - Mart 14, 2013, 04:21:28 ÖS
Merhaba ilk olarak çok geçmiş olsun çok sinir oldum "kimliği belirsiz çoçuklarına" ben sinirden kendimi yerdim herhalde.
Auto King mini onarıma girmez.Eğer servise yaptırırsanız daha saglıklı olur zaten bir çok servis bazı parçaları autoking'de yaptırıyor.Düzgün yapılmazsa servisin başına ekşiyebilirsiniz.
Resimlerden anladıgım kadarıyla Üst taraf vakum ile düzelmeyebilir zaten o köşelere vakum olmaz , yapılacak işlem üst döşeme sökülecek alttan doğrultma işlemi yapılacak.Araç daha önceden neredeyse her tarafı boyanmış zaten yani değer kaybedeceği kadar etmiş 2.defa boya çok fark ettirmez merak etmeyin ama resimlerini çekin sonra satarken sorun olmasın.
İlk önce işini bilen düzgün bir usta bulacaksınız.Daha sonra düzeltme işlemi ve boya.( bu arada tavanı kesip yapcaz vs. derslerse sakın kestirmeyin sizin göçüklerin ona ihtiyacı yok)
Kaplama çözüm degil kalitesine göre 1000.tl ile 2500tl. arasında değişen fiyatları var , zamanla her ne kadarda köşelerinden atma vs. yapmıyor deselerde atıyor.(3m'in iyi bir serisi ve iyi bir ustada atmalar yaşanmaz ama o da çok zor)
İstanbul'da yaptıracaksanız çok iyi bir usta tanıyorum ama boya ustası değil göçük ustası,ben hiç yaptırmadım ama işlemlerinin resimlerini gördüm boyasız başka bir yerde , iyi bir usta.
Tekrar geçmiş olsun.
Gönderen: ozN - Mart 14, 2013, 05:44:11 ÖS
arac boyalıysa zaten boyattır temiz olsun ama ben olsam böle binerdim
Gönderen: alfaus007 - Mart 15, 2013, 12:39:22 ÖÖ
Çok geçmiş olsun kardeşim. Emin ol resimleri görünce çok saydırdım senin veled-i zinalara
Bence tavan hariç tekrar iyi bir kaportacıda icabına baktır. Tavanı ellemeni pek önermem malum bizim insanlarımız sıcak bakmıyor arabada boyaya! Önemli olan değişeni olmasın.
Yanlız kafama takılan bu olaylar Lefkoşa'da mı oldu? Eşimin ailesi de Kıbrıs'ta ve devamlı gider geliriz, hiç böyle olaylar olduğunu duymamıştım daha önce! Tekrar çok geçmiş olsun.
Yok hocam araba siirtte su an, kibrista ogrenciyim ben arabayi getircemde buraya bu haliyle pek binesim kalmadi arabaya o yuzden ugras veriyorum.. Araba daha 46000 km de ama iste kasanin bu halde olmasi uzuyor insani..
Gönderen: alfaus007 - Mart 15, 2013, 12:41:50 ÖÖ
Merhaba ilk olarak çok geçmiş olsun çok sinir oldum "kimliği belirsiz çoçuklarına" ben sinirden kendimi yerdim herhalde.
Auto King mini onarıma girmez.Eğer servise yaptırırsanız daha saglıklı olur zaten bir çok servis bazı parçaları autoking'de yaptırıyor.Düzgün yapılmazsa servisin başına ekşiyebilirsiniz.
Resimlerden anladıgım kadarıyla Üst taraf vakum ile düzelmeyebilir zaten o köşelere vakum olmaz , yapılacak işlem üst döşeme sökülecek alttan doğrultma işlemi yapılacak.Araç daha önceden neredeyse her tarafı boyanmış zaten yani değer kaybedeceği kadar etmiş 2.defa boya çok fark ettirmez merak etmeyin ama resimlerini çekin sonra satarken sorun olmasın.
İlk önce işini bilen düzgün bir usta bulacaksınız.Daha sonra düzeltme işlemi ve boya.( bu arada tavanı kesip yapcaz vs. derslerse sakın kestirmeyin sizin göçüklerin ona ihtiyacı yok)
Kaplama çözüm degil kalitesine göre 1000.tl ile 2500tl. arasında değişen fiyatları var , zamanla her ne kadarda köşelerinden atma vs. yapmıyor deselerde atıyor.(3m'in iyi bir serisi ve iyi bir ustada atmalar yaşanmaz ama o da çok zor)
İstanbul'da yaptıracaksanız çok iyi bir usta tanıyorum ama boya ustası değil göçük ustası,ben hiç yaptırmadım ama işlemlerinin resimlerini gördüm boyasız başka bir yerde , iyi bir usta.
Tekrar geçmiş olsun.

Gecmis olsun dilekleriniz icin tesekkurler oncelikle, cocuklar arabanin ustunde geziniyordu resmen ya kaputtada bu durumlar var maalesef.. Bu haliyle binesi gelmiyor ya insanin mecbur yapilcak,  yapcak bisey yok.. Aracim buyuk ihtimal yaz aylarina dogru yapilacak ve serviste yapilacak en azindan bi hata olursa muhattap olur karsida diye dusunuyorum. Bayagi bi miktarda para gidecek gibi duruyor ama bakalim hayirlisi,  daha 46000 km de olan bir arabanin basina bu olaylarin gelmesi uzucu.
Gönderen: bugra1945 - Mart 15, 2013, 01:13:44 ÖÖ
aracın için gerçekten çok üzüldüm geçmiş olsun. sıkıntı yapılacak bişey yok bence beterin beteri var.
dostum kaplama işlemi yapan yere göre değişir.. eğer kaplama da yaptırsan göçük olan bölgeler macunlanır ve aracın macun yapıldıktan sonra giydirilir..
5-6 sene garanti veren yerler var kaplama için fakat ben inanmıyorum..
sökerken de ufak tefek vernik kalkması oluyor..
kaplama dan uzak dur derim.. aracını komple güzelce kaporta boyaya sokmanı öneririm..
Gönderen: becoca - Mart 16, 2013, 08:32:26 ÖS
Öncelikle geçmiş olsun. Aracının büyük kısmı boyanmış.Satarken değer kaybın zaten olacak.

Anladığım kadarıylada bi 3 5 yıl binecek gibi görünüyorsun.

Ben olsam boyatır temiz temiz binerim.

O veletlerden malesef kurtulmanın yolu yok :( Benim garajım var. Gittiğim yerde çiziyorlar bu sefer. Allahtan üstüne çıkan yok.

Geçmiş olsun tekrardan...