TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: polvet44 - Mart 13, 2012, 05:10:31 ÖS
-
merhaba herkes. arabayla iyi yada kötü farketmeyen yolda giderken sol tekerden gelen çıt çıt sesin nereden geldiğini bulamadım.hızlandıkça periyodlarla hızlanan bir ses bu. camı kapadığım zaman çıt çıt ses içeriye gelmiyor . servise gitmeden önce burda bu sorayım dedim sizlere. kolay gelsin
-
Büyük bi olasılıkla lastiğe taş girmiştir
-
araba 4000 km de , yollar kötü ama çok büyük çukura girmedim . bir kere daha olmuştu bu ses bir kaç saat sonra kesilmişti. inşallah kesilir diyelim ...
-
Arkadas olasi nedeni belirtmis zaten
-
Davlumbazı(Yanlış yazmadım inş) Kontrol ettiniz mi Kırık çıkık yada başka birşey olabilir.(Kırık varsa arasına taş vs dolup onlardan ses gelebilir.
Yüksek hızlarda (60 üstü ve 30 dk ve ustü mahalle içi hariç) Ses yoksa taşlardan yapar.
Ama asfaltta sürekli ses varsa başka bir problem vardır.
-
Tas girmis hocam lastigin dislerinin arasina.... Arkadaslar soylemis zaten.
-
cızzzzzzzzzzz diye bir ses falansa balata diye düşünüyorum
-
Hocam çıt çıt çıt diye bir sesse iki olasılık vardır.
1-) lastiğe taş girmiştir çıkar zamanla
2-) lastiğe vida veya çivi girmiştir.(muhtemel olarak vidadır çünkü hemen batmaz ve o sesi yapar) zamanla ses geçer çünkü vida iyice içeriye saplanır ve baş kısmını asfalt eritir.Bir ara benzinliklerin birinde lastikçiye lastiklerini kontrol ettirin.
-
dostum arabada sorun yok araçta hızlandıkça ses te artıyorsa lastiğin tek yerinde taş vs sıkışmıştır.benim arabada sık sık olur ilk başta bende endişelenmiştim.sıkıntı yok araçta iyi günler.
-
ya da jant kapaklarındaki kelepçeden...
-
taştır o!
-
taştır taşşşşş :))
-
benim 2005 jazzda da bahsettıgınız gibi sağ önden çıt çıt dıye bır ses gelıyordu torpıdodan dırek bakalitlerine kadar sökmüştüm her tarafa çift taraflı bant çekmiştim ama sesı kesemedım,sonra çok iyi bi usta olan arkadaşım hemen buldu,çamurlugun içinden geçen kablolar var plastik kelepçesi kırılmış ve o kablo hız arttıkça daha çok vurdugundan dolayı ses de git gide artıyordu.2 dakıkada bı kelepçe takarak psikolojımı duzeltmişti :)