TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: fahrettin - Ocak 06, 2012, 09:48:38 ÖS

Başlık: kalorifer yardım
Gönderen: fahrettin - Ocak 06, 2012, 09:48:38 ÖS
arkadaşlar arac 2005 vtec. son iki gündür kalorifer ısıtmıyor. gaza biraz basınca ılık üflüyor. gazdan çekince soğuk üflemeye başlıyor. usta kalorifer peteğinin tıkanmış olduğunu söyledi. forumda araştırdım ama bi sonuç bulamadım. göğsü sökmeden peteği çıkartabilirmiyiz. petek tam olarak nerde. şoför koltuğunun ordan alt taraftan sökülebilir mi. veya hiç petek sökülmeden temizlenir mi. gerçekten peteğin tıkandığını kesin olarak nasıl anlayabiliriz. 2005 model bi aracın peteği hemen tıkanır mı.
Başlık: Ynt: kalorifer yardım
Gönderen: inventor - Ocak 06, 2012, 10:14:28 ÖS
petek bu kadar çabuk tıkanmaması lazım benim aracım 92 model daha geçen gün söküp değiştirdik torpidoyu sökmen gerekir
sizin termostat tam açmıyor olabilir b baktırın veya bakın derim eğer termostat düzgün çalışıyorsa kalorifer peteğini porçöz yardımıyla yıkayabilirsiniz kalorifer peteğine giren çıkan horumları söküp içine porçöz dökün 5-10dk bekleyin hortum yardımıyla peteğin içini yıkayın
Gönderen: fahrettin - Ocak 06, 2012, 10:23:01 ÖS
geçen gün arabayı yaklaşık 50 dakika çalıştırdım rolantide arada bir de gaz verdim. bir türlü fanı açmadı. bu durum termostatın arızalı olduğunu gösterir mi. ama hararet göstergesi sabit inip çıkma yok. 50 dakika boyunca radyatör kapağı açıktı. bunun bi zararı olur mu.
Gönderen: can98 - Ocak 06, 2012, 10:40:15 ÖS
Benim kalorifer ilk çalıştırdığımda 3 dk soğuk üflüyor yazın soğuk klimasını açıncada sıcak üflüyordu
Gönderen: fahrettin - Ocak 07, 2012, 06:16:23 ÖS
arkadaşlar würt diye bir ilaç varmış. onu radyotöre döksem açar mı? yoksa radyatör ve kalorifer peteğine zarar verir mi? kullanan oldu mu hiç? yardımcı olursanız sevinirim.
Gönderen: cobra34 - Ocak 07, 2012, 06:21:44 ÖS
abi haftaya atla gel kayseriye yaptıralım.
Gönderen: hdyt - Ocak 07, 2012, 06:24:11 ÖS
hararet saati hiç çıkmıyorsa termostat açık kalmış demektir. motor ısınamıyor. Termostatı değiştir.
Gönderen: fahrettin - Ocak 07, 2012, 07:08:35 ÖS
hararet ortaya gelip sabitleniyor. sorun büyük ihtimalle kalorifer peteği tıkalı. onu nasıl açabiliriz göğsü sökmeden acaba.
Gönderen: BuCaLI - Ocak 08, 2012, 04:24:53 ÖS
hararet ortaya gelip sabitleniyor. sorun büyük ihtimalle kalorifer peteği tıkalı. onu nasıl açabiliriz göğsü sökmeden acaba.

invertor'ün yorumundakini aynen yaparsan petek tıkanmışsa açabilirsin. bu şekildede açılmıyorsa illaki şişlenmesi gerekiyorsa mecburen göğüslüğü söküp çıkarıcaksın ya şişleteceksin yada değiştireceksin. ben bilinçsizce direk göğüslüğü söktürdüm ve şişlettim böyle çok masraflı oldu meğer invertorun dediği gibi hortumları söküp porçöz gibi bi ilaçla tazzikli su veya hava verip açılabiiyormuş.

petek bu kadar çabuk tıkanmaması lazım benim aracım 92 model daha geçen gün söküp değiştirdik torpidoyu sökmen gerekir
sizin termostat tam açmıyor olabilir b baktırın veya bakın derim eğer termostat düzgün çalışıyorsa kalorifer peteğini porçöz yardımıyla yıkayabilirsiniz kalorifer peteğine giren çıkan horumları söküp içine porçöz dökün 5-10dk bekleyin hortum yardımıyla peteğin içini yıkayın
Gönderen: bayar - Ocak 08, 2012, 06:06:07 ÖS
Hocam bence 2005 model bi aracın kalörifer peteği suya tıkatıcı bi madde konmadığı sürece kolay kolay tıkanmaz,benim aklıma gelen ilk olarak hava yapması,birde havalandırmada sıcak ve soğuk havanın gelmesini ayarlayan mekanizmanın bozulması.
Gönderen: fahrettin - Ocak 08, 2012, 07:51:09 ÖS
Arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim. İyiki varsınız. Havasına baktık. Kapalı sistem olduğu için hava yapmaz dediler. hava yapsa hararet yapar dediler. Acaba porçöz peteğe zarar verir mi? bunların peteği bakır mı? bilen var mı acaba.
Gönderen: inventor - Ocak 09, 2012, 10:15:37 ÖS
arkadaşlar würt diye bir ilaç varmış. onu radyotöre döksem açar mı? yoksa radyatör ve kalorifer peteğine zarar verir mi? kullanan oldu mu hiç? yardımcı olursanız sevinirim.
ben önce porçöz döktürdüm az açar gibi oldu sonra würt kullandım değişen birşey olmadı bizim radyatörler bakır geçen hafta torpidoyu söküp radyatörü değiştirdik oradan biliyorum :)
araba 50 dk çalıştırdığında su radyatörünün alttan çıkan hortumuna bak eğer soğuksa termostat açmıyordur ama sıcaksa fan müşürün bozuktur değiştir
Gönderen: fahrettin - Ocak 10, 2012, 04:49:32 ÖS
ben önce porçöz döktürdüm az açar gibi oldu sonra würt kullandım değişen birşey olmadı bizim radyatörler bakır geçen hafta torpidoyu söküp radyatörü değiştirdik oradan biliyorum :)
araba 50 dk çalıştırdığında su radyatörünün alttan çıkan hortumuna bak eğer soğuksa termostat açmıyordur ama sıcaksa fan müşürün bozuktur değiştir
torpidu mu sökülüyor yoksa göğüs mü? fan müşürü kalorifer sıcaklığını etkiler mi? şimdiden teşekkürler.
Gönderen: murat_ozbek - Ocak 10, 2012, 11:12:15 ÖS
2005 arabanın hele ki honda..eğer antifirizi falan düzgün kontrol edildiyse tıkanması imkansız.sen ilk önce tamircine git arkadaşım radyatöre giden hotumları söktür hava falan bastır.eğer tıklıysa bununla ilgili ürünler kullan olmadı torpidoyu indirt.torpidoyu airbag tamiri yapan yerlerde indirirsen iyi olur.inmesi sorun değilde montajından sonra ses yapması can sıkabilir.