TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: timmaah - Kasım 05, 2006, 03:19:39 ÖS
-
Malumunuz sevgili kış geldi çattı. :olamaz Yağmurdu,kardı derken üzerine titrediğimiz çok sevdiğimiz angellarımız su almaya ve buhar yapmaya başladı.... Bu buhar problemini yaşayan ve atlatmış sevgili arkadaşlarımdan yardım istiyorum.. İlk angelım da su alması sonucu bi kaç sene içinde sapssarı oldu ve kullanılamaz hale geldi.. :'( :'( #-o
Farlara pek zarar vermeden bu sorunu nasıl çözebiliriz acebaaaa ??? ??? ??? ](*,) ](*,) ](*,)
saygılar ve buharsız günner... ::)
-
etrafına kople cam silikou sık.) hem buhar hemde suda kurturlumuş olursun.)
-
Peki icinde kalan buharı nasıl çıkarıcak?
-
o buhar çıkana kadar bekliceksin:) ardından silikonu bass..bak bi daha oluyormu \:D/
-
Peki icinde kalan buharı nasıl çıkarıcak?
Uzun ampulünü çıkartınca motorun ısısından ve normal farların ısısından yok olacak, veya silikon işlemi için zaten farı araçtan ayırmak gerekli :) Oda sıcaklığında (veya fön yardımı ile de olabilir) buhar çözülür benim kanaatimce, su olup dibe de çökebilir :) Ampul deliklerinden su çıkartılır vs. vs. Tabi içini açıp camını temizlemek falan daha mantıklı olabilir ama kolay açılmıyor sanırım farın içi, bu tarz üj-bej şey ile halledilebilir..
-
fara fön makinası fln tutarak veya ampulleri söküp arkadan tazyikli hava tutarak buharı yok edebilirsin...Silikon olarak ta Sista marka Şeffaf silikon öneririm...Farı araçtan ayır..komple sök yani:d ondan sonra far camı ile far kasasının birleştiği kısımlara silikon sık...parmağınla veya spatula gibi birşeyle iyice yedir...2-3 saat kurumasını bekle...sonra aracına farları tak..bir daha problem yaşamassın emin olabilirsin...
-
bide angelları patlıor aslında acılmışken angellar ve merceğini deiştirip kapayıp silikonladıktan sonra bide xenon takıldımı cook ii olur:)
-
teşekkür ederim herkese ya aslında önceki farları silikonlamıştım ama bunnarın hadi orjinalliği gitmesin dedim :roll: :roll:
ama sanırım bu kadar orjinallik yeter son ve en etkili çare olarak sanırsam silikon olaylarına geri dönüces tekrardan herkese çok teşekkürler arkadaşlar... =d>
-
sadece buhar olayını çözmek ve silikonlamak istiyorsan farları açmana gerek yok ...araçtan ayır farları tüm kenar kısımlarını silikonla....olay budur...kolay gelsin...
-
sadece buhar olayını çözmek ve silikonlamak istiyorsan farları açmana gerek yok ...araçtan ayır farları tüm kenar kısımlarını silikonla....olay budur...kolay gelsin...
eywallah abi saolasın..
-
dun 6 saat bu sorunla uğraştık ne silikon ne fitil ne yaparsan yap olmuyor bugun arabayı yıkattım yıne buharlanma yaptı