TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: wordsman - Temmuz 02, 2011, 02:25:40 ÖS

Başlık: Oto teybinin saat özelliği ve çektiği elektrik hk.
Gönderen: wordsman - Temmuz 02, 2011, 02:25:40 ÖS
Arkadaşlar,
Aracıma şu usb özelliği olan ucuz teyiplerden aldım taktırdım, teybi kontağa bağlatmamıştım, şimdi bişey dikkatimi çekti,
teybi off tuşu ile tamamem kapattığımda teybin saat fonkisoyonu hala aktif kalıyor ve ekrana saat geliyor,
yani teyp saat modunda çalışıyor,
sürekli teyp kafasını sök tak yapmak istemiyorum, örneğin1 hafta hiç kullanmasam  aküye bir zararı olur mu?

Başlık: Ynt: Oto teybinin saat özelliği ve çektiği elektrik hk.
Gönderen: civic2011 - Temmuz 02, 2011, 03:43:01 ÖS
bendede sony marka cd çalar vardı aynı şekilde kapatsan bile ekrandaki saat çalışıyordu elektirigi ise aküden aldıgını fark ettim akü kutup başlarını sökünce ekrandan gidiyordu takınca tekrar saat çıkıyordu bi ayarı var onun o zaman tamamen kapanıyor off tuşuna basılı tutunca servisi o şekilde ayarlamıştı
Gönderen: wordsman - Temmuz 02, 2011, 04:17:00 ÖS
aslında mantıken arabanın saati de çalışıyor (ekranda gözükmese bile arabayı kapatıp birkaç gün sonra tekrar çalıştırdığımızda saat doğru olduğuna göre geri planda saat çalışıyor, aynı şekilde alarm ve merkezi kilit kumandası içinde bir devre aktif elektrik çekiyor araba kapalı olduğu halde ama denemkki az elektrik çekiyorki bişey olmuyor aküye,akü bitmiyor)
bu teypde de aynı durumun olduğunu düşünüyorum, ama yinede siz üstadlar yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.
Gönderen: mali - Temmuz 02, 2011, 04:23:04 ÖS
aküde bir problem yoksa 1 hafta araba çalışmasa bile bişey olmaz
Gönderen: galantus - Temmuz 05, 2011, 08:17:44 ÖÖ
arkadaşlar bu özellik hemen hemen son cıkan bütün teyplerde vardır. Yani isterseniz komle kapatabilir isterseniz sadece teybi kapatıp saat fonksiyonunu açık bırakabilirsiniz. Bu sıkıntıyı yaşayan ve saatin teybi kapatsanız bile açık kalacağını düşünen cok arkadaş var ama öyle değil. Mutlaka komple kapatılır. Mesela benim kendi kullandığım teybimde off tuşuna bir kere basınca (pardon teyp değilde cd çalarım diyelim:) saat fonksiyonu açık kalır sadece cd calar kapanır ama off tuşuna 2 3 saniye kadar basık tutunca komple kapanır.
Gönderen: wordsman - Temmuz 05, 2011, 09:21:13 ÖÖ
ya aslında bişey daha fark ettim,
off tuşuna basılı tutunca tamamen kapanıyor gibi gözüküyor özellikle akşam lcd ekranda hiçbirşey  gözükmüyor fakat gündüz aynı şeyi yaptığınızda güneşinde etkisiyle lcd ekranda saatin çalıştığını görebiliyorsunuz. aslında arabanın saatide çalışıyor, alarm kapı kumandasıda çalışıyor.