TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Karşılaştırmalar => Konuyu başlatan: rajoca - Nisan 24, 2011, 04:26:44 ÖS
-
Arkadaşlar bu ara arkadaşın biri yeni jetta aldı ama çocuk daha alalı 2 ay oldu araçtan pek memnun kalmadığını söylüyor bilhassa motor konusunda,sizce yeni jetta 1.2 tsi olan nasıl bir araçtır o kasaya 1.2 tsi yetebiliyormu,yoksa arkadaşmı fazla beklentide bulundu acaba bu arada aşağıdaki ilanda düşündürücü vatandaş zaten 2011 model aracını 2010 yada 2011 model araçla takas olur demiş adam 0 almış 2.el aynı modelle takasa gidiyo acaba NEDEN ??? ,bu konuda gerçekten fanatiklikten uzak(site geneli yorumlar kaliteli fakat aradan bazıları çıkıyo honda hepsini döver mantığında doğru dürüst bilgi sahibi olmayan arkadaşlar oluyo tek tük >%Sakin) objektif yorumlarınızı bekliyorum :balık
-
bahse konu ilanda bu
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2300-km-de-yeni-kasa-jetta-47074650/detay/ >=ok
-
benim görüşüm bu arac asırı yakıyordur o yüzden değiştirmeyi düşünmüştür ..
-
sıfırı 46 bin olan aracı 52 bine nasıl satacak merak ediyorum..Aracı geçen hafta test ettim 1,2 araç gayet konforlu arka diz mesafesi baya iyi lastik sesi çok az, frenler 4000 km deki civicimden çok iyi, 1.2 motor 1. ve 2. vitesde baya iyi ama 3. vites devirlenmesi bana kötü geldi birde üst devirlerde rahatsız edici ses çıkarıyor araçda 4 kişiydik,test aracının 550 km lik ortalama tüketim 7.9 du çoğu kullanıcının aracı zorladığı düşünülürse iyi bir rakam,şehir dışı kullanımda 4.5 lt görenler varmış!! ilk izlenimimde pek hoşuma gitmesede kullanınca keşke bekleyip alsaydım demedim desem yalan olur
-
sıfırı 46 bin olan aracı 52 bine nasıl satacak merak ediyorum..Aracı geçen hafta test ettim 1,2 araç gayet konforlu arka diz mesafesi baya iyi lastik sesi çok az, frenler 4000 km deki civicimden çok iyi, 1.2 motor 1. ve 2. vitesde baya iyi ama 3. vites devirlenmesi bana kötü geldi birde üst devirlerde rahatsız edici ses çıkarıyor araçda 4 kişiydik,test aracının 550 km lik ortalama tüketim 7.9 du çoğu kullanıcının aracı zorladığı düşünülürse iyi bir rakam,şehir dışı kullanımda 4.5 lt görenler varmış!! ilk izlenimimde pek hoşuma gitmesede kullanınca keşke bekleyip alsaydım demedim desem yalan olur
hmm ,ilk kez civicinden pişmanlık duyanı gördüm desem :))
-
1.2 tsi civicten performanslı olamaz kesinlikle ama yakıt tüketiminde iyi olabilir.Ayrıca 1.2 motora yüklendiğinizde bayır yukarı,yüksek devir falan bence ömründen ömür alır.Bana hiç mantıklı gelmiyor...jetta alınıcaksa 1.6 tdi ama oda çok pahalı...
-
birde 1. ve 2. vites baya iyi demişsiniz ancak 1 ve 2 hemen hemen pek kullanmayacağımız vitesler asıl genel kullanımda 3 ve 4 aralığı nasıl örneğin ben hatay dörtyolluyum bizim yaz sezonu yaylaya falan çıkılır, asfalt fakat çok dik ve virajlı yolları vardır bu çok dik olan yokuşlarda bazı araçlar kendini belli eder örneğin toyota corolla d4d ler hep yığılırlar o yokuşlarda yani kasasını kaldıramaz derler (aslında yeni araçları bizim yayla yollarında test edip teknik veri olarak sunmaları lazım zorkun yaylası yollarında yığılma oranı %3.25 gibi falan >%6rol >%6rol >%6rol ) <nohapy
-
Yok dostum ne pişmanlığı aksine aracımdan çok memnunum,sadece jettadan hoşlandım :)) benim aracımda 46 bine maloldu ama navigasyonumdan bodykitime kadar yaptırdım sunroofumuda açınca ..neyleyim jettayı :))
-
1.2 motor o kasayı nasıl kaldırıyor kaldırsa bile düzde anca gider bayırlara gelince hem kendi ömründen hemde sürücünün ömründen ömür gider valla birde düz yolda yaktıgını bayırlı yollarda yakamaz sen yükleneceksin araç yüklenecek motora derken su misali içecektir
-
Yok dostum ne pişmanlığı aksine aracımdan çok memnunum,sadece jettadan hoşlandım :)) benim aracımda 46 bine maloldu ama navigasyonumdan bodykitime kadar yaptırdım sunroofumuda açınca ..neyleyim jettayı :))
yanlış anlamışım ben,bu arada baya ii almışsın sende 46 bine, ben 2011 prem manuel(sunroof sevmiyorum o yuzden prem)+ışıklı civic kapı eşiği nilelajları+park sensörü+bagaj havuzu+deri döşeme+ziebart koltuk koruma=42000tl ye aldım bende çok memnunum :)
-
asıl soru bu motorların ömrü nedir? bu aşırı sıkıştırma oranı (aşırı besleme ile) ile kaç bin km yapabilir.? motor ustaları bu motorlar için ciddi şüphe besliyorlar...
-
bizim 1.4 motorlardan fazlası 60 NM daha fazla torku var ve 200 kg daha agır. 6. vites'te bu araba yıgılıyordur yolda heralde.bence bu motor ona yetmiyordur sollamalar işkence olur bununla ve küçük motoru yüksek sıkıştırmalar ömrünü cabuk yer. ki satan vatandaşta bunun farkına vararak başka bır 2010 model arabayla takas ıstıyor. öyle birini bulursa takası yapar Allah kolaylık versin.
-
bir de 280 kadran varya yani insanın bitarafıyla gülesi geliyor :))
-
bir de 280 kadran varya yani insanın bitarafıyla gülesi geliyor :))
yokuş aşağı görür belki diye koymuştur vw >%6rol .1.4 tsı varken 1.2 tsı fantezisi niye acaba koskoca araba biraz zorlanınca içiyo artık ortasını bulsunlarda 1.3 tsı yapsınlar.:)
-
1.2 tsi jetta civic ten 34 kg ağır ve 23 nm torku daha fazla. Yokuşta çekmez diyenler neye göre çekmez diyor anlamıyorum. Sonuçta turbo var. 1500-4100 aralığında neredeyse rölantiden itibaren size bu torku veriyor. Ha sen alırmısın derseniz riske girip o arabayı almam. gider civic alırım.
-
1.2 tsi jetta civic ten 34 kg ağır ve 23 nm torku daha fazla. Yokuşta çekmez diyenler neye göre çekmez diyor anlamıyorum. Sonuçta turbo var. 1500-4100 aralığında neredeyse rölantiden itibaren size bu torku veriyor. Ha sen alırmısın derseniz riske girip o arabayı almam. gider civic alırım.
yokuşta ceker turbo'ya girdimi ama paralarıda cepten o biçim çeker :)
-
Büyük konuşmayayım ama 1.6 motordan aşağı araba almazdım. 3 aracımda 1.6 motordu.
Uzun yolda 1.3 doblo kullandım. Yok üstatlar, turboda olsa asla tat vermiyor. Tamam gazı kökleyince araç ivmeleniyor ama anlık göstergede yakıt neredeyse 3 katına fırlıyor.
-
:):) hala yaşlı dayı mantığı var o arabayı o motor çekmez falan motorun büyüklüğü önemli değil artık sadece çok basacaksan önemli ne yani 2.0 vectra lar ın motor hacmi büyükte ne oluyor 136 ps en babası adam 1.4 220 bile yapmış....araç ayrıca bildiğin az yakıyor yani turbo+supercharger neyi çekmiyo :):) hani güvenemem ben honda alırım diyosanız hayırlı olsun iyi seçim o da :)
-
1,2 Motorun ağzı olsa da konuşsa turbo ile ne işkence çektiğini anlatsa.
Arabanın kasa harika diyecek bir şey yok ama keşke şu turboyu 1,2 motora uygulamak tam anlamıyla fantazi
Motorun yanma odası hacmi çok küçük olacağından zorlanır da zorlanır.
Bir de aracın ağırlığını koy üstüne....
Bunu şimdi anlamazsınız ama 4-5 sene sonra turbolar ele alınmaya başlayınca
bir anlamı olmadığını görürsünüz.
Bir de madem motor hacminin bir alakası yok turboyu biraz büyütünce neden piston çıkıyor bunu da açıklarınız sanırım.
-
Büyük konuşmayayım ama 1.6 motordan aşağı araba almazdım. 3 aracımda 1.6 motordu.
Uzun yolda 1.3 doblo kullandım. Yok üstatlar, turboda olsa asla tat vermiyor. Tamam gazı kökleyince araç ivmeleniyor ama anlık göstergede yakıt neredeyse 3 katına fırlıyor.
aynen kardeşim hondadan önceki aracım dobloydu devamlı uzun yola çıktıgım için bagajıiçin tercih etmiştim ama beklentilerimi asla karşılamadı 1.3 multijet araç boşken ve düz yolda turbo açınca gidiyor ama yüklü ve bayırlara gelince bayılıp kalması sagdan sagdan gitmek can sıkıcı ve yüklenince yakıtı 3 katına çıkıyor buda bana göre dezavantaj artı olarak 130-140 arası araçta aşırı titreme kontrolden çıkacakmış gibi his vermeside hiç hoş degil jetta da neredeyse doblo agırlıgında 1.2 motor en kısa zamanda test edecegim kadranı 280 km yapmışlar ama sanmıyorum ki o hıza ulaşabilsin yada ulaştı diyelim motordaki titremeler vs merak konusu bende
-
arkadaşın ne istediğine bağlı
konfor ise jetta yeterli olur
daha fazlası için çok zor
280 km hız yazmışlar o yazıldğı ile kalır bence
gerçi mazda RX-8 1300cc fırtına koparıyor
bekleyip görmek lazım
-
arkadaşlar devir değişti.şimdi siz onlardan çokmu biliyorsunuz yada kullandınızmıda bu yorumları yuapıyorsunuz dicem ukalalık olacak.ama koskoca ww sizce bunu düşünememişmidir..hani adı sanı duyulmamış bir marka çıkartsa hadi canım dersin ama bu adamlar bunu yaptılarsa mutlaka bir bildikleri vardır.280 olayına gelince seri üretim olduğu için bence 280 ibre vardır.yani 1,5 ex 1,6 si göstergeleri gibi yada golf IV 260 ibre var.yani bir çok örneği var.
ben en kısa zamnada test sürüşü yapıcam çok merak ettim aracı.
-
rx-8 ile jettanın hiç bir ilgisi yok brawe arkadaşım. Wankel tamamen farklı bir motor , tsi normal atmosferik motorun turbolanmış hali. İkisini karşılaştırmak yanlış olur. Bana göre jettanın üzerindeki bildiğimiz motorsiklet motoru :) Zaten kaputu açınca küçük kutu gibi içine 2-3 hortum bağlamışlar üstünede 1 tane vw yazan kapak alın size motor. 1.2 o aracı turbolu olsada kaldırmaz. Yani sınırlarda götürür ivmelenmesi tat vermez. Yüksek hızlara çıksanız bile araç bir süre sonra kesilir.
-
1.2 tsı vergiden yırtar turbodan patlak verir araba :D ekonomik ömrü 5 sene falandır galiba
-
:):) hala yaşlı dayı mantığı var o arabayı o motor çekmez falan motorun büyüklüğü önemli değil artık sadece çok basacaksan önemli ne yani 2.0 vectra lar ın motor hacmi büyükte ne oluyor 136 ps en babası adam 1.4 220 bile yapmış....araç ayrıca bildiğin az yakıyor yani turbo+supercharger neyi çekmiyo :):) hani güvenemem ben honda alırım diyosanız hayırlı olsun iyi seçim o da :)
o arabayı o motor çehmez yiğenim :)
-
jettanın hakkı golfe konan 1.4tsı dır bence eğerki jetta 1.4tsı ile çıksaydı civicmi jettamı diye durup düşünürdüm,sonra yine civic alırdım :)), ha birde o araba 1.2motorla(bu arada turbo belli bir süratten sonra bişi ifade etmiyo 0-100 de belki önemli ama yüksek hızlarda bi anlamı yok) 280 görürse ben civicle 300 görürüm her türlü :)) (gerçi kadran 999 ama o kadarda basmam :)))
-
bu vw lerin en ucuz parçası turbo ya siz turbo arızası diyosunz ya :) 900 tl sıfırını takıyosun yani.. bi de tsi ı küçümsemeyin öyle atmosferıge turbo takmışlar işte diye geçiştirmeyin supercharger var ayrıca arkadaş sırf rakamsal yakınlıktanmıdır nedir ne alakası var 1.3 dizel motorla 1.2 benzinli hemde turbo+supercharger ın :):) hacime göre karşılaştırma nerden çıktı doblo gıtmesse buda gıtmez :) (alırsam yinede 1.4 tsi alırm :) )
-
Valla 1.2sini bilmem ama,ben 1,6 dizeL comforta girdim,daha oncede kullandim,resmen asik oldum,3aydir anca sattim hondaya gelince,valla honda iyi guzelde yakit amirtisor sesi,valla pisman olmayacam sanirim,honda dizel getircekmi saglam olucakmi derken attim artik o,piskolojiyi,hondanin bagajiyla sonra jetta bagajini gormek,Bune be kardesim dicek kadar buyuk teslim alim detaylari kelimesi kelimesine paylasicam dostlar,arkadasim 950 km rahat yapiyorum diyo,hic memnun kalmassam en azindan dizel avantaji mutlu edecektr insallahhhhhhh
-
bu tsi işi daha piyasada yokken dikkatinizi çekmek isterim 2004 yılında mercedes turbo beslemeli 6 ileri 700 cc 110 hp brabus smart roadster yapmıştı. Yani vw yeni bir keşif yapmadı olan teknolojiyi kullandı. Bence mercedes bu iş tutsaydı diğer modellerinede turbo beslemeli motor koyardı diye düşünüyorum. Ama koymadı , mercedes şu anda araçlarında supercharger kullanıyor. Vw umarım 1.2 1.4 tsi motorlarla müşterilerini zor durumda bırakmaz uzun ömürlü olurlar.Temennimiz bu yönde.
-
o motor çekmez yiğen :))
-
ya bu 1.2 jetta enteresan bi araba... 1 ay kadar önce arkadaşa polo bakmaya girdik doğuşa, o arada bunun verilerini gördüm... 5.5 şehir içi demişler... dedim bu araba bunu yakmaz, yaksa da dizel alan salak mı niye 10 milyar fark versin o zaman. kız yok cidden böyle diye diretti... hatta alın deneyin görün dedi. o pas gol olmaz mı dedim çıktım istanbul yoluna... hiç abanmadan 11.5 yakıp geri döndük...anahtarı verdim, gülerek çıktım :) yalan o değerler yani... %100 den de fazla hatalı üstelik. abansam çok daha fazla da yakardım kesinlikle. ama araç hiç 1.2 gibi değil hakkını vermek lazım! oldukça seri... ama ben bu tsi'ların alayına şaibeyle bakıyorum... turbo koymak işin ucuzuna kaçmaktır... arge yok, git turbo satın al tak fsi'a sonra gel bana yılın motoru edebiyatı yap, vw de ucuza kaçar oldu yani, adını satıyo sadece... tabi bunda henüz resmini bile görmeden 8000 passat siparişi veren vw meraklısı yurdum insanının da payı var üçkağıtçı doğuşun da... adamlar en düşük vw leri getirip bi ton paraya gömüyolar meraklısına. ama nerde o eski vw'ler!
-
ya bu 1.2 jetta enteresan bi araba... 1 ay kadar önce arkadaşa polo bakmaya girdik doğuşa, o arada bunun verilerini gördüm... 5.5 şehir içi demişler... dedim bu araba bunu yakmaz, yaksa da dizel alan salak mı niye 10 milyar fark versin o zaman. kız yok cidden böyle diye diretti... hatta alın deneyin görün dedi. o pas gol olmaz mı dedim çıktım istanbul yoluna... hiç abanmadan 11.5 yakıp geri döndük...anahtarı verdim, gülerek çıktım :) yalan o değerler yani... %100 den de fazla hatalı üstelik. abansam çok daha fazla da yakardım kesinlikle. ama araç hiç 1.2 gibi değil hakkını vermek lazım! oldukça seri... ama ben bu tsi'ların alayına şaibeyle bakıyorum... turbo koymak işin ucuzuna kaçmaktır... arge yok, git turbo satın al tak fsi'a sonra gel bana yılın motoru edebiyatı yap, vw de ucuza kaçar oldu yani, adını satıyo sadece... tabi bunda henüz resmini bile görmeden 8000 passat siparişi veren vw meraklısı yurdum insanının da payı var üçkağıtçı doğuşun da... adamlar en düşük vw leri getirip bi ton paraya gömüyolar meraklısına. ama nerde o eski vw'ler!
Buradaki yorumlarınızın bence en dikkat çekici yanı bu motorlar için ''oldukça seri''demenizdir.
Çünkü genel inanış hantal bir araç olduğu yönünde.
Anlattıklarınıza göre araç seri ve oldukça tatminkar ama bedeli yüksek.
-
oldukça seri derken 1.2 motora göre tabiki :) ben çok daha hantal olmasını beklemiştim
-
bunu söylerken şunu da ekle istersen vw de 94 yılında milletin 6 silindir den aldığını 4 silindir 1.8 motordan üretmişti ;)
-
kardeş kusura bakma ama inanmıyorum yazdığına bende test sürüşüne çıktım bu araç ile tamam fabrika verisini tutturamadık ama 7.8 litreyide geçmedi araç fazla gazlamayınca.ayrıca o senin dediğin şehir içi 5.5 litre jetta dizel dsg için geçerli olan değer hatta oda 5.5 litre değil 5.6 litre ;)
-
ve birde o motor o arabayı çekmez,yürütmez,hızlandırmaz diyen arkadaşlar neye göre bunu söylüyor bunu bana bi zahmet açıklasınlar aracı çeken nedir arkadaşlar tork doğrumu ee peki bu jettanın torku ne? 175 nm.peki civic in torku ne? 152 nm yani 1.2 motor jetta bu güne kadar üretilmiş 1.6 motor civiclerin hepsinden daha yüksek bi tork sunuyor ve jetta ile civic in arasında sadece 34 kg fark var bence bu açıklama gayet yeterli olmuştur fanatikliğin alemi yok.
-
ve birde o motor o arabayı çekmez,yürütmez,hızlandırmaz diyen arkadaşlar neye göre bunu söylüyor bunu bana bi zahmet açıklasınlar aracı çeken nedir arkadaşlar tork doğrumu ee peki bu jettanın torku ne? 175 nm.peki civic in torku ne? 152 nm yani 1.2 motor jetta bu güne kadar üretilmiş 1.6 motor civiclerin hepsinden daha yüksek bi tork sunuyor ve jetta ile civic in arasında sadece 34 kg fark var bence bu açıklama gayet yeterli olmuştur fanatikliğin alemi yok.
arada 23 tork farkı var diye bi de neredeyse 1.2 105hp > 1.6 125hp diyelim tam olsun dimi :)) , ayrıca o arabayı full yukleyip bi bizim yayla yollarına vuralım bakalım minareye tırmanıyo gibi bayılıyomu bayılmıyomu bakalım ama tabii size göre 1.2 olsun hatta 1.0 olsunda wv olsun mantığı var anladığım kadarıyla ya hondanız yok yada honda markasına bi antipati besliyosunuz bence çünkü hangi konuya baksam yazılarınız daima honda markasınında şurası şöle o kadarda büyütmeyin o arabayı yok burası böyle tarzında,ben şahsen hiçbir başka marka arac sitesinin forumuna uye değilim kimsenin arabasınıda karalamıyorum çünkü benim hondam var ve çok çok mutluyum , bu gün araba alacak olayım yine honda civic aılırım ,umarım sizde bir gün benim kadar memnun kalacağınız bir araca sahibi olursunuz...
bu arada amacım kimseyi kırmak değil sadece düşüncelerim bu yönde , saygılar
-
ayrıca 1.2 motor zorlandıkça yakacaktır canınızı,benzin 4.20 :)) , şu an benim şehir içi yakıt tuketimim 7.2/100 :))
-
arada 23 tork farkı var diye bi de neredeyse 1.2 105hp > 1.6 125hp diyelim tam olsun dimi :)) , ayrıca o arabayı full yukleyip bi bizim yayla yollarına vuralım bakalım minareye tırmanıyo gibi bayılıyomu bayılmıyomu bakalım ama tabii size göre 1.2 olsun hatta 1.0 olsunda wv olsun mantığı var anladığım kadarıyla ya hondanız yok yada honda markasına bi antipati besliyosunuz bence çünkü hangi konuya baksam yazılarınız daima honda markasınında şurası şöle o kadarda büyütmeyin o arabayı yok burası böyle tarzında,ben şahsen hiçbir başka marka arac sitesinin forumuna uye değilim kimsenin arabasınıda karalamıyorum çünkü benim hondam var ve çok çok mutluyum , bu gün araba alacak olayım yine honda civic aılırım ,umarım sizde bir gün benim kadar memnun kalacağınız bir araca sahibi olursunuz...
arkadaşım ben hiç bi yerde honda şöyle veya böyle demedim 1. si bu ben kaç zamandır bas bas bağırıyorum vtec 2 kullanıyorum hazırlamakta olduğum vti ım var 2. side bu bunuda geç bilmiyorum foruma kaç zamandır takılıyorsun ama ben 3 yıldır foruma takılıyorum artık git gide fanatikliğe vuruldu iş benim bi marka fanatikliğim yok bunu bi kere aklınızdan çıkarın ayrıca 105 hp büyük filan değil 125 hp den ama o aradaki 23 nm tork yokuşta jettanın civicden daha iyi tırmanacağı gerçeğini ortaya koyuyo bu belli araçtaki ağırlık arttıkça tork kendini belli eder ve yokuşta.burda honda karaladığım filan yok sadece filtre ve egzostlu typer ile imprezanın kıçında yürüdüğümüzü söyleyen kişide benim ben objektif bakarım olaya evet gözünüzde bu kadar büyütmeyin diyende benim yalan değil söylediğim altı üstü 125 hp hee ben civici büyütmeyin diyipde jettayı golfü haksız yere övüyorsam haklısın ama ben ortaya somut verileri koyarım bir başka araba bariz üstünken genede honda ayırır yok hoplatır zıplatı diyen adamada lafımı hiç esirgemeden sokarım çünkü bunun adı fanatiklik ben burda 1.2 jetta civicden iyi gibi bişey demedim ama yerden yere vurmanın da anlamı yok arabayı burda marka karalıyan birileri varsa işte o fanatiklerdir buda benim görüşüm.
-
ayrıca 1.2 motor zorlandıkça yakacaktır canınızı,benzin 4.20 :)) , şu an benim şehir içi yakıt tuketimim 7.2/100 :))
işte hata burda kardeşim bu araç neden zorlansın??? araba 105 hp 175 nm tork veriyor neden zorlansın bu araç neden kasasını çakemesin bana bunu açıkla tamam diycem.
-
benım anlamadıgım nokta şu , bu aracın kadranı 280(yaparmı yapmaz mı oarasını bilemem :D ) fakat söylemek istediğim kadran 60 e kadar 20 şer artıyor 60 dan sonra 40 ar artıryor, yani o ibre bunu ayarlayabılırmıki? gerçekten merak ediyorum
-
1.2 tsı vergiden yırtar turbodan patlak verir araba :D ekonomik ömrü 5 sene falandır galiba
+1000
-
arkadaşım ben hiç bi yerde honda şöyle veya böyle demedim 1. si bu ben kaç zamandır bas bas bağırıyorum vtec 2 kullanıyorum hazırlamakta olduğum vti ım var 2. side bu bunuda geç bilmiyorum foruma kaç zamandır takılıyorsun ama ben 3 yıldır foruma takılıyorum artık git gide fanatikliğe vuruldu iş benim bi marka fanatikliğim yok bunu bi kere aklınızdan çıkarın ayrıca 105 hp büyük filan değil 125 hp den ama o aradaki 23 nm tork yokuşta jettanın civicden daha iyi tırmanacağı gerçeğini ortaya koyuyo bu belli araçtaki ağırlık arttıkça tork kendini belli eder ve yokuşta.burda honda karaladığım filan yok sadece filtre ve egzostlu typer ile imprezanın kıçında yürüdüğümüzü söyleyen kişide benim ben objektif bakarım olaya evet gözünüzde bu kadar büyütmeyin diyende benim yalan değil söylediğim altı üstü 125 hp hee ben civici büyütmeyin diyipde jettayı golfü haksız yere övüyorsam haklısın ama ben ortaya somut verileri koyarım bir başka araba bariz üstünken genede honda ayırır yok hoplatır zıplatı diyen adamada lafımı hiç esirgemeden sokarım çünkü bunun adı fanatiklik ben burda 1.2 jetta civicden iyi gibi bişey demedim ama yerden yere vurmanın da anlamı yok arabayı burda marka karalıyan birileri varsa işte o fanatiklerdir buda benim görüşüm.
arkadaşım 1.si polemik sevmem ,2. böyle maddeleyerek üst perdeden konuşanlardanda hazzetmem , üsluba dikkat 3.sü demiyorum düzden konuşmama devam ediyorum 1.2 motor o araç 280 kadran var o araçla o hız yapılamaz her türlü iddiasına varım yani 260 bile gööremez 1.2 si ile yani o motor o ksaya olmamış ok. çekmez mekmez kısmını takıntı yapıyosan o işin espirisi olduğunu tekrar tekrar yazışımdan vede bir arkadaşın yaşlı dayı mantığı diye bahsettiğinden alıntı yapıp altına yazışımdan anlayabilirdin vede bence sadece torkla o motor o yukte ömründen ömür yer (yani çekmez , çekmezden kasıt o an için değil ömrü fazla yetmez çekmez anlatabildimmi)bu arada 1.2 motorun hız arttıklça fısslayacağınıda belirteyim turbo sayesinde 0-100 ok ama sonrası her türlü fıslama başlayacak (bunu araca bizzatii binip denemiş biri olarak söylüyorum , ayrıca laf sokarım falan yazmışsın çok yanlış bir üslup (ben asla honda fanatikliği yapmadım ,ama arabamdan çok memnunum dedim , fark var bu ikisinde)işin kısası bu üslubuna bende çok sert yazardım ama bu 15 yaşında çocuk kavgası gibi olurdu o yüzden benim görüşlerim bunlar senin görüşlerinde sana kalsın kardeş kimsenin kafadan atıp tuttuğu yok dediklerimin arkasındayım ve buraya üye olmaktan mutluyum (takılmak gibi bi üslupta ters , üyeyim yaklaşık 3 aydır)
ve yine tekrarlıyorum o araba çehmez yiğenim :))
-
ayrıca yokuşlarda yine yığılacaktır 175 torkta olsa >=ok
-
1.2 tsi iyi motor olabilir vw boşu boşuna yapmaz sonuçta.Fakat bence bu motora sahip bir jettayı alırken riski de göze alıyosunuz demektir. Bu motor bence kesinlikle çok fazla sıkıştırıldığı için uzun ömürlü olmaz. 200bin görsün helal olsun derim.Bence kesinlikle 1.4 tsi olmalıydı ve anlamadığım jettayla golf aynı sınıftaysa neden birinin motoru farklı ki yani geçmişte hep aynı motorları taşıyorlardı. Neden 1.2 tsi? bence anlamsız bi motor....
-
dayııııı öyle demee :) .... almıyosanız bok atmayın kardeşim :D 105 hp az yakıyo vergı vermıyon doru duzgn :D bok atmayın almıyosanz bende almıyom ama bokda atmıyom..
-
adam ilana dsg şanzımanlı yazmış nal gibi düz vites araba, nası olucak :D
-
Bence 1.2 litre ye takılmamak lazım çünkü artık teknoloji ilerledi. Küçük hacimlerden büyük güçler elde edebiliyorlar. FORD 2012 de 1 litre den 120 Hp elde ettiği motorları piyasaya sürecek.
Sonuç olarak 99 yılınca HONDA S2000'de 2 lt den 240 Hp aldı. O zamanda denmiştir belki bakmayın 240 Hp olduğuna 2 lt o araç hızlı gitmez o o kadar denmiştir. Ama görüyoruz ki 2011 de bile çıkan 2 litre atmosferik arabalardan daha hızlı.
Sonuç olarak motor olayına takılmamak lazım. Yakıt ve vergi için düşünülmüş ve VW nin bizim gibi! ülkelere sattığı bir motor bu.
280 kadran meselesine gelince. Seri üretim olduğu için motor değiştiğinde kadranı da değiştirmek maliyet olacağından hepsini aynı yapmışlar. Yoksa 280 i rüyasında bile göremez :) :) :) :)
Kendi fikrimi de söyleyeyim. VW 1.2 den 300 Hp alsa da Rabbim bana VW almayı nasip etmesin :) :) :)
-
Ayrıca eklemek istiyorum VW nin turbolarında zaten bir sıkıntı var ve Türk insanı turbo araç kullanmayı pek bilmiyorum.
Isıtmadan hareket etmemeli , 1-2 dk rolantide çalışmasını bekleyip öyle stop etmeli gibi gibi....
Ben 1.2 TSI motorların uzun süre dayanacağını zannetmiyorum bizim Türk şöförlere :) :) :)
-
Ayrıca eklemek istiyorum VW nin turbolarında zaten bir sıkıntı var ve Türk insanı turbo araç kullanmayı pek bilmiyorum.
Isıtmadan hareket etmemeli , 1-2 dk rolantide çalışmasını bekleyip öyle stop etmeli gibi gibi....
Ben 1.2 TSI motorların uzun süre dayanacağını zannetmiyorum bizim Türk şöförlere :) :) :)
haklısın bu konuda cidden katılıyorum ...
-
aman diyeyim arkadaşlar jettadan uzak durun kessinlikle ben 7.000 kmde sattım 2006 senesinde 0 kmydi yeniside aynı olur diye tahmin ediyorum benim cruze bile 9.5 yakmasına rağmen jetta 11-12 lt rahat yakıyordu tam bir problem ve benzin canavarı...tavsiyem sen civicinle gezmeye devam et jettaya sakın bulaşma ;)
-
aman diyeyim arkadaşlar jettadan uzak durun kessinlikle ben 7.000 kmde sattım 2006 senesinde 0 kmydi yeniside aynı olur diye tahmin ediyorum benim cruze bile 9.5 yakmasına rağmen jetta 11-12 lt rahat yakıyordu tam bir problem ve benzin canavarı...tavsiyem sen civicinle gezmeye devam et jettaya sakın bulaşma ;)
Evet bir kullanıcıdan cevap geldi yeterli olur heralde >=ok >=ok
-
Satma sebepleri farklı olabilir , beklentisini karşılayamamış olabilir , sahibindene girip 2010 - 2011 civic araştıralım varmı yokmu ? Bence bu fanatiklik , buluyosun bi ilan acaba neden satıyo neyi var vs tamamen kötülemek amaçlı.. 1.4 turbolu araçlar çıktığında herkezin tepki aynıydı kaldırmaz gitmez , bayırda kalır falan şimdi adamlar dahada geliştirdi 1.2 yaptılar 105 bg var , 1.2 70 bg değil sonuçta , üstelik torkuda iyi bayırda belkide civic ten daha iyi olur.. ve 100 bin üstü çok tsi var kimse tsi şöle kötü böle kötü demedi..Yakında kasa değiştiğinde civic tede olur büyük ihtimal yani büyük konuşmayın..
-
yinede ben 1.2 tsi a kesinlikle o paraları vermem , belki golf motoru olan 1.4tsi olabilir ona lafım yok , ama 1.2 tsi o arabaya olmaz yazık bize kaktırmaya çalışıo adamlar bu tip motorları
-
valla bugün kırmızı ışıklarda bu jettaya denk geldim benım aracım 1.4 is sedan 2 kişiydik oda bastı bende bastım 2. vites sonunda bay bay dedim :) arkamdanda vw caddy kovalıyordu kediden kactık bırde vw'ler abluka altına aldı bugun :) ama sıyrıldık.
-
bi kere jetta tsi sa söylediğin mümkün değil 90 hp lik arabanla caddy 1.9 tdi sa yine mümkün değil 90 hp lik aracınla caddy ağır olsada 310 tork var senın 140 larda gezen torkuna karşılık ayrıca 130 hp var
-
bi kere jetta tsi sa söylediğin mümkün değil 90 hp lik arabanla caddy 1.9 tdi sa yine mümkün değil 90 hp lik aracınla caddy ağır olsada 310 tork var senın 140 larda gezen torkuna karşılık ayrıca 130 hp var
Transporterlarla karıştırma. Çünkü yeni caddy ler 105 hp ve 13 sn gibi bir sürede 100 km ye çıkıyor.
iyi bir kalkışla 1,4 is in kalkışta geçmesi çok normal hatta geçemezse bir problem var demektir.
Ama Caddy max torkunu 250 nm ve 1900 devirde veriyor yani 3. vites sonlarına doğru caddy bye bye der hatta
4. vites sonunda kaybolur.
Bu arada 1,4 is in torku söylediğinden de düşük. Zaten tek sorunu bu ya 127 nm.
-
1.2 tsi civicten performanslı olamaz kesinlikle ama yakıt tüketiminde iyi olabilir.Ayrıca 1.2 motora yüklendiğinizde bayır yukarı,yüksek devir falan bence ömründen ömür alır.Bana hiç mantıklı gelmiyor...jetta alınıcaksa 1.6 tdi ama oda çok pahalı...
düşük motordan asla yakıt ekonomisi beklemeyin arkaaşlar bu seferde gitsin diye basıyorsunuz aradaki fark kapanıyor. En ideal motor gene 1,6. Bir kere kasa ağır. Eğer bir firma bir aracın 3 -4 motor seçeneğini çıkarıyorsa asla en düşüğüne kaçmayın derim ben. 1,2 motorla jetta tsi 100,000 km görmesi kesinlikle mucize servisler woswos kaynıyor malesef. Bende bir ara düşünmedim değil ama servislerin durumunu kontrol edince geri çekildim. Düşük motor yüksek beygir aracın motoru direk nakavt.
birde en önemlisi düşük motorda yapılan uzun yollar yani şehirlerarası motor yok dolayısıyla tork yok buda kafanızı şişiriyor. hiç bir zaman tasarruf için 1,2 yada1,4 araba almam o hatayı bir kez yaptım ben. 1,6 focus 100 beygirde yaşamıştım bunu araba 100 görünce motor patlıcak gibi oluyoru öyle bir seski anlatamam. Daha sonra 1,6 115 ps aldım o daha iyiydi. Kötünün iyisi.
-
herşey arabamıdır yani sürücü faktörü hiçmi yok Allah aşkına :D
-
yinede ben 1.2 tsi a kesinlikle o paraları vermem , belki golf motoru olan 1.4tsi olabilir ona lafım yok , ama 1.2 tsi o arabaya olmaz yazık bize kaktırmaya çalışıo adamlar bu tip motorları
+99999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999+1
-
1.2 tsi iyi motor olabilir vw boşu boşuna yapmaz sonuçta.Fakat bence bu motora sahip bir jettayı alırken riski de göze alıyosunuz demektir. Bu motor bence kesinlikle çok fazla sıkıştırıldığı için uzun ömürlü olmaz. 200bin görsün helal olsun derim.Bence kesinlikle 1.4 tsi olmalıydı ve anlamadığım jettayla golf aynı sınıftaysa neden birinin motoru farklı ki yani geçmişte hep aynı motorları taşıyorlardı. Neden 1.2 tsi? bence anlamsız bi motor....
ne 200,000 km si hocam 100,000 göremiyor 100,000 14 tsi ler neden bahsediyorsunuz siz kaldıki 1,2 motor ?inanmayan gider woswos servislerini gezer bakar sonra gelir konuşur.
-
10 km yi göremiyor hatta çalıştırıyon gidiyo araba :)
-
dikkat edersen sevgili arkadaşım cadyy gectim demiyorum arkamda cady vardı yanımda jetta jettayı 2. vites sonunda gectım cadyy'den kactım diyorum. jettayı gecınce saga gectım ve caddy gectı gıttı yanımdan sadece vw'ler abluka altına aldı dıye cadyy'i söylemek istedim.
-
yalanmı sölüyorum sana arkadaş git sor yaa gel birgün serfisleri gezelim senle erel vosvogene uzay woswogene doğuş oto ya gidelim de açılmış silindir bloklarını gör kendi gözünle. Gördüğümü söylüyorum. Bi siz doğrusunuz yaaa. Kaç tane motor ustası arkadaşım var işim gereği hepsi yalancı yada işi bilmiyor siz doğrusunuz pess yani yaa. 1,4 motor 140 beygir üretirse sonucu bu olur ve çokta normal motorun çok az zamanlarda bitmesi.
-
jagajagooo oku bunu oku woswogenin sitesinden alıntı bak ta görrrrrrr. Yuva yıkıyor yuva savunduğun motorrr. oku aşağığı bir zahmett arkadaşım .
selam vw dostları ben bir ay kadar önce 2007 tsi confortline golf aldım araba 41000 km de olduğu için içim rahattı aracı soruşturdum batı otomotivin kendi kullandığı araç olduğunu öğrendim tamam bu araç alınır dedim aracı aldım daha şehir içinden çıkmadan 200 km yapamadan araç marş basmadı neyse aracı batı ya çektirdim 1 hafta oldu bana söylenen araca yığdırma yapıldığı ve bu sebeble 2 adet sübap kestiği vede biyel kolunun eğrildiği bana ön ekspertiz olarak 21000 tl civarında masrafı olduğu söylendi
1) ben aracı 60km/h fazla hız yapmadım yığdırmayla olacak iş değil
2) 6. vitesden 3e saatte 180le giderken geçermi(yığdırma böyle olurmuş)
3) ben ne yapacam nerde yaptırsam acaba motoru nerede kaça yaptırabilirim.
4) 2007 tsi larda sorun olduğunu ve bu yüzden çoğu aracın arızalarının ücretsiz yapıldığını duydum böyle birşey varsa ben nasıl bir yol izlemeliyim
lütfen yardım edin neredeyse 5 gündür ne yemek yiyorum nede uyku uyuyabiliorum 3aylık evliyim boşanmanın eşiğine geldim lütfen yardım edin
inanmayana link aşağıdadır.
http://www.autoclub.com.tr/actforum/default.aspx?g=posts&t=103563
-
tsi 2007 de çıkmıştı zaten.Bir ürünü ilk çıktığı gibi almak bence hata çünkü tofaşta yeni doblo gövde bölümünde staj yapıyorum ve hala tam oturmuş değil bazı şeyler hep iyileştirmeler yapılıyor.Gerçekten çok üzücü bir durum 21.000tl doğal olarak eşi kızabilir, bir teneke parçasına bu kadar para ve sonra bir o kadar daha para....burdan tsi lara kesinlikle güven olmayacağını görüyoruz. Hele hele 1.2tsi... 1.4 tamamda...
-
yalanmı sölüyorum sana arkadaş git sor yaa gel birgün serfisleri gezelim senle erel vosvogene uzay woswogene doğuş oto ya gidelim de açılmış silindir bloklarını gör kendi gözünle. Gördüğümü söylüyorum. Bi siz doğrusunuz yaaa. Kaç tane motor ustası arkadaşım var işim gereği hepsi yalancı yada işi bilmiyor siz doğrusunuz pess yani yaa. 1,4 motor 140 beygir üretirse sonucu bu olur ve çokta normal motorun çok az zamanlarda bitmesi.
ya konuşmayım diyorumda zorla konuşturuyorsunuz antalyada bizde vw yetkili servisiyiz yok öyle 100 binde ölen bi motor vw de sizin o motor ustası arkadaşlarınızdan 23 tane biz çalıştırıyoruz.
-
ya konuşmayım diyorumda zorla konuşturuyorsunuz antalyada bizde vw yetkili servisiyiz yok öyle 100 binde ölen bi motor vw de sizin o motor ustası arkadaşlarınızdan 23 tane biz çalıştırıyoruz.
boşuna uğraşma abi nedesen boş sanki dünyada sadece honda geçiyo 100.000 leri.
-
madem woswogewn servisisiniz bulandırmayın buraları siz onların ne mal olduğunu biliyorsunuz benden para kazanamayacaksınız. Woswogwni beğendir burda sat sonra servise çağır tamamen duygusal. merak ediyorum acaba woswogwenin fun sitesindede kayıtlımısınız
-
dikkat ederseniz abinin(alican07) aracı honda.
-
boşuna uğraşma abi nedesen boş sanki dünyada sadece honda geçiyo 100.000 leri.
ne alaka hocam bu gün fiatin multijetinden niye bahsetmiyorsunuz peki bence 10 numara bir dizel motor bu adamların bile hakkını verebilirim. Ama konu woswogense gözümle gördüğümden daha doğru olamazsınızya !
-
dikkat ederseniz abinin(alican07) aracı honda.
bence yanlış yapmış kesşe woswogen alsaydı hem servisiymişte neden woswogene binmiyor. Yoksa honda woswogenden daha iyi bir arabamı ?
-
vw servisi diye illa ki vw e mi bincek lütfen ya <nohapy
-
alın bir link daha size 1,4 traktör pardon 1,4 golf hemide TSI motor. Şu yeni teknolojiden
lütfen sesi dinlermisin.
http://forum.donanimhaber.com/m_16498540/mpage_4/tm.htm
-
Buyrun tipik 1,4 golf tsi okuyun lütfen buyrun link
http://otomatiksanzimanci.net/forums/showthread.php?34-golf-1-4-ts-motor-DSG-TPTRONK&langid=2
golf 1.4 tsı motor DSG TİPTRONİK
Ustam, 34 bin km de bu marka aracım var. 2008 model.
6 ileri vites
1 konumundan 2 ye geçişlerde sarsıntı var.
çok dik yokuşta araba geri kaçıyor.
Bu sorun için ne dersiniz.
Servisinizde bana ne gibi bir çözüm sunarsınız?
Maliyet
teşekkürler
-
wwfunclup tan alınmadır.
TSI motor kandırmacadır....Bu motorlar daha yeni olduğu için sorunları tam bilinmiyor.Ancak iki üç sene sonra bu motorlar
dökülecek....Resmen ve alenen dopingli sporcular gibi bu motorlar....
Milleti kandırıyorlar.Bu motorlarda sıkıştırma fazla olduğu için hemen yıpranacaklar....
Şunu unutmayın:Büyük büyüktür;küçük de küçüktür.....
-
hadi ben yalancıyım kullananlardamı öyleler ?
-
o araç problemli galiba yazın 1.4 tsı golf 140 hp baya etkilemişti beni.ama 1.6 vtı kadar type r kadar etkileyen yok yolcu koltuğuna binmem yetti..
-
madem woswogewn servisisiniz bulandırmayın buraları siz onların ne mal olduğunu biliyorsunuz benden para kazanamayacaksınız. Woswogwni beğendir burda sat sonra servise çağır tamamen duygusal. merak ediyorum acaba woswogwenin fun sitesindede kayıtlımısınız
terbiyesizliğin lüzumu yok haddini bilerek konuş bana karşı senin karşında 15 yaşında çocuk yok vw sitesinde üye filan değilim sen daha team honda nın linkini bilmesken biz antalyada toplantılar düzenliyorduk ben bu sitenin 3 yıllık üyesiyim yok öyle beğendir sat filan ayrıca neden vw e binmediğim konusunu soruyorsan vw de binmediğim araç kalmadı scirocco,cc ,eos vs de dahil akrabalarınım hepsinde vw var zaten bi farklılık yapıp honda aldım hoşuma gitti hafif bi araba şimdi bi tanede vti yapıyorum kendime.
-
işte yanan bir can daha buyrun link . bakın lütfen
24 ağustos 2010 da odamız adına bir passat 1.4 tsi araç aldık bir hafta sonra araç bizi yolda bıraktı çalışmama sorunu çıkardı servis müdehale etti akü değişimi oldu bu olaydan 15 gün sonra araç la geri geri gitmeye kalktığımızda aracın ön tarafından küt diye bir ses gelmeye başladı servise gitti ön takım sökülüp yağlanmış hallettiler bu olaydan yaklaşık 10 gün sonra araç kartı takıp çalıştırmak istendiğinde yine çalışmama sorunu çıkardı bu sefer debriyaj sensörü değişti halloldu dediler bir hafta sonra yine aynı servis le görüştüğümüzde aracın herhangi bir sorunu olmadığını söleyip bizi başlarından sağdılar sağolsunlar şu an aracta bunların dışında araçla kalkış yaparken motor takozlarından tak diye bir ses geliyor ama servis bununda normal olduğunu söledi birdebenzin otomatiğinden vıy vıy ses geliyor buda normalmiş biz doğuş otoya aracı aide alırmısın dediğimizde bizi verdikleri cevap gerçekten mahalle tamircisinin vermiyeceği cevaptı daha insancıl yaklaşıp şunu teklif ettik bu aracı alın size ödediğimiz sıfır bedelinden değilde 3 .5 aşağı alın 60 000 tl verdğimiz aracı 1 ay sonra 50 000 tl ye geri almayı önerdiler kabul etmedik şu an tekrar fiyat veriyorlar 46 000 tl böle bir şey olamaz tüketici mahkemesine gideceğiz bunları yazmadan içim rahat etmedi bursa doğuş oto ve passat 1.4 tsi dikkat biz sıkıntı yaşadık siz yaşamayın
http://forum.donanimhaber.com/m_44694431/tm.htm
-
bi kere size yalancı diyen yok relax.ona kaldıktan sonra aratın honda problemleri diye bi sürü şey çıkar.kesinlikle honda vw den her konuda sağlam.adam turbo araba kullanmayı bilmiyo sonra zırt pırt problem çıkıyo marşa basar basmaz 5000-6000 asılırsan yallah vw servisine...ha size şu konuda katılırım 1.4 neysede 1.2 ne ya tamamen fantazi...
-
terbiyesizliğin lüzumu yok haddini bilerek konuş bana karşı senin karşında 15 yaşında çocuk yok vw sitesinde üye filan değilim sen daha team honda nın linkini bilmesken biz antalyada toplantılar düzenliyorduk ben bu sitenin 3 yıllık üyesiyim yok öyle beğendir sat filan ayrıca neden vw e binmediğim konusunu soruyorsan vw de binmediğim araç kalmadı scirocco,cc ,eos vs de dahil akrabalarınım hepsinde vw var zaten bi farklılık yapıp honda aldım hoşuma gitti hafif bi araba şimdi bi tanede vti yapıyorum kendime.
güle güle kullan ben isterimki 10 tane daha honda al. güzel araba de hafif deme istersen. Yoksa yaptırdığın vti'yle onlarımı tokatlayacaksın :D terbiyeyide senden öğrenecek değilim. maden terbiye bekliyorsun yaşını belirt tanıtımda hürmet edelim. Biz edebide adabıda biliriz. Bu arada şu sahibi olduğun woswogen servisin adınıda söylersen eğer bende ihtiyacı olan arkadaşlarımı yönlendiririm.
-
alın bir link daha size 1,4 traktör pardon 1,4 golf hemide TSI motor. Şu yeni teknolojiden
lütfen sesi dinlermisin.
http://forum.donanimhaber.com/m_16498540/mpage_4/tm.htm
karalamak için elinden geleni yapar senin gibi fanatikler nedense sadece karalamayla alakalı olan şeyleri paylaşıyorsun o video nun hemen altında başka birinin yaptığı yorumuda millete neden söylemiyorsun?
-
bi kere size yalancı diyen yok relax.ona kaldıktan sonra aratın honda problemleri diye bi sürü şey çıkar.kesinlikle honda vw den her konuda sağlam.adam turbo araba kullanmayı bilmiyo sonra zırt pırt problem çıkıyo marşa basar basmaz 5000-6000 asılırsan yallah vw servisine...ha size şu konuda katılırım 1.4 neysede 1.2 ne ya tamamen fantazi...
abi ben ne diyorum aynı şeyde buşluştuk bak aslında aynı şeyi söylüyoruz. Ama nedense hep muhalefetlik var yaaa. Kusura bakmayın atışma gibi oldu sanırım özür diliyorum hepinizden.
-
estafurullah.abi sizden kesin küçüğüm.:) ama tsı lar gerçekten o kadar da kötü değil.adam gibi kullanan biri 200.000 + ları görebilir diyorum.
abi ben ne diyorum aynı şeyde buşluştuk bak aslında aynı şeyi söylüyoruz. Ama nedense hep muhalefetlik var yaaa. Kusura bakmayın atışma gibi oldu sanırım özür diliyorum hepinizden.
-
güle güle kullan ben isterimki 10 tane daha honda al. güzel araba de hafif deme istersen. Yoksa yaptırdığın vti'yle onlarımı tokatlayacaksın :D terbiyeyide senden öğrenecek değilim. maden terbiye bekliyorsun yaşını belirt tanıtımda hürmet edelim. Biz edebide adabıda biliriz. Bu arada şu sahibi olduğun woswogen servisin adınıda söylersen eğer bende ihtiyacı olan arkadaşlarımı yönlendiririm.
honda hafif araba benim vtec 2 1092 kg aynı model bi golf 1358 kg ayrıca vti yaptırmıyorum kendim yapıyorum şu an ankaradayım araba kendi garajımda sökük duruyor normalde bu haftasonu biticekti ama işlerim var ankarada bitiremedim büyük ihtimalle yaza sarkıcak aracın bitmesi üniversite ile ilgili problemler var.rahat ol golf ve scirocco ile çok vti tokatladım şimdi de tam tersini yapabilirim sonuçta araba bunlar.terbiye hususunda adamın ilk önce kendine saygısı olur işte o bende var kimseye terbiyesizlik yapmam taaaki benim saygı sınırımı geçesiye kadar.o sınırdan sonra adamında ......... ;) bana hürmet göstermene gerek yok veya benim sana ama benim sana seninde bana saygı duyman şart yoksa dünyada hiç bir şey yürümez pc erkekliğine de gerek yok.bizim servisi sorarsan emin oto antalyalıysan eski sanayide git bak kontrol et.
-
1.2 tsi hakkında kesşn birşey konuşmak tamamen kafadan sallamaktır daha kimse bişey bilniyor çünkü ama 1.4 tsi gibi ise iyidir bizim servise gelen şirket araçları var arabalar 200.000 km yi geçeli baya bi olmuş ama cayır cayır gidiolar temiz kullan yeter turbo araç kullanmayı bilmek arabanın motor ömrünü 50 bin km uzatır.
-
yaşımı da sormuşun yaşım 23
-
ya bu 1.2 jetta enteresan bi araba... 1 ay kadar önce arkadaþa polo bakmaya girdik doðuþa, o arada bunun verilerini gördüm... 5.5 þehir içi demiþler... dedim bu araba bunu yakmaz, yaksa da dizel alan salak mý niye 10 milyar fark versin o zaman. kýz yok cidden böyle diye diretti... hatta alýn deneyin görün dedi. o pas gol olmaz mý dedim çýktým istanbul yoluna... hiç abanmadan 11.5 yakýp geri döndük...anahtarý verdim, gülerek çýktým :) yalan o deðerler yani... %100 den de fazla hatalý üstelik. abansam çok daha fazla da yakardým kesinlikle. ama araç hiç 1.2 gibi deðil hakkýný vermek lazým! oldukça seri... ama ben bu tsi'larýn alayýna þaibeyle bakýyorum... turbo koymak iþin ucuzuna kaçmaktýr... arge yok, git turbo satýn al tak fsi'a sonra gel bana yýlýn motoru edebiyatý yap, vw de ucuza kaçar oldu yani, adýný satýyo sadece... tabi bunda henüz resmini bile görmeden 8000 passat sipariþi veren vw meraklýsý yurdum insanýnýn da payý var üçkaðýtçý doðuþun da... adamlar en düþük vw leri getirip bi ton paraya gömüyolar meraklýsýna. ama nerde o eski vw'ler!
kardeþ kusura bakma ama inanmýyorum yazdýðýna bende test sürüþüne çýktým bu araç ile tamam fabrika verisini tutturamadýk ama 7.8 litreyide geçmedi araç fazla gazlamayýnca.ayrýca o senin dediðin þehir içi 5.5 litre jetta dizel dsg için geçerli olan deðer hatta oda 5.5 litre deðil 5.6 litre ;)
ben bu msji yeni gordum cevabi yeni yaziyorum kusura bakmayin arkadaslar. birinci 5.5 5.6 arasinda hicbir fark yok benim icin konu bile etmem zira ben arabamla 12 ustunde yakarak geziyorum. sonra ben fanatik falan degilim yanlis anlasilmasin hatta ilk msjimda hem artilarini hem eksilerini yazmaya calismistim. ek olarak o arabayla 11,5 yaktigima inanmayan benle o dogusa gelsin hem o gorevlilerle tanistiricam vakanin teyidini alicam hem de araci tekrar deneyecegiz ve bu sefer 15 yakicam. yakamazsam ben o araci size alicam yok yakarsam siz bana alicaksiniz. var mi iddiaya giren vwci? ben 1,5dci renaulta bile rahatca 11 kusur ortalama tutturmusum turbo benzinliye mi tutturamicam ya siz neden bahsediyosunuz. ayruca tekrarliyorum madem o makina o kadar az yakiyo dizeline ne gerek var, ona on bin lira fark veren vwci gerizekali mi yani?
-
honda hafif araba benim vtec 2 1092 kg aynı model bi golf 1358 kg ayrıca vti yaptırmıyorum kendim yapıyorum şu an ankaradayım araba kendi garajımda sökük duruyor normalde bu haftasonu biticekti ama işlerim var ankarada bitiremedim büyük ihtimalle yaza sarkıcak aracın bitmesi üniversite ile ilgili problemler var.rahat ol golf ve scirocco ile çok vti tokatladım şimdi de tam tersini yapabilirim sonuçta araba bunlar.terbiye hususunda adamın ilk önce kendine saygısı olur işte o bende var kimseye terbiyesizlik yapmam taaaki benim saygı sınırımı geçesiye kadar.o sınırdan sonra adamında ......... ;) bana hürmet göstermene gerek yok veya benim sana ama benim sana seninde bana saygı duyman şart yoksa dünyada hiç bir şey yürümez pc erkekliğine de gerek yok.bizim servisi sorarsan emin oto antalyalıysan eski sanayide git bak kontrol et.
sen haklıymışsın kardeş ne diyosan doğru sölediklerin. seninle polimiğe girdiğim için özür dilerim nereye çekersen çek bu lafıda
-
ya bu 1.2 jetta enteresan bi araba... 1 ay kadar önce arkadaþa polo bakmaya girdik doðuþa, o arada bunun verilerini gördüm... 5.5 þehir içi demiþler... dedim bu araba bunu yakmaz, yaksa da dizel alan salak mý niye 10 milyar fark versin o zaman. kýz yok cidden böyle diye diretti... hatta alýn deneyin görün dedi. o pas gol olmaz mý dedim çýktým istanbul yoluna... hiç abanmadan 11.5 yakýp geri döndük...anahtarý verdim, gülerek çýktým :) yalan o deðerler yani... %100 den de fazla hatalý üstelik. abansam çok daha fazla da yakardým kesinlikle. ama araç hiç 1.2 gibi deðil hakkýný vermek lazým! oldukça seri... ama ben bu tsi'larýn alayýna þaibeyle bakýyorum... turbo koymak iþin ucuzuna kaçmaktýr... arge yok, git turbo satýn al tak fsi'a sonra gel bana yýlýn motoru edebiyatý yap, vw de ucuza kaçar oldu yani, adýný satýyo sadece... tabi bunda henüz resmini bile görmeden 8000 passat sipariþi veren vw meraklýsý yurdum insanýnýn da payý var üçkaðýtçý doðuþun da... adamlar en düþük vw leri getirip bi ton paraya gömüyolar meraklýsýna. ama nerde o eski vw'ler!
kardeþ kusura bakma ama inanmýyorum yazdýðýna bende test sürüþüne çýktým bu araç ile tamam fabrika verisini tutturamadýk ama 7.8 litreyide geçmedi araç fazla gazlamayýnca.ayrýca o senin dediðin þehir içi 5.5 litre jetta dizel dsg için geçerli olan deðer hatta oda 5.5 litre deðil 5.6 litre ;)
ben bu msji yeni gordum cevabi yeni yaziyorum kusura bakmayin arkadaslar. birinci 5.5 5.6 arasinda hicbir fark yok benim icin konu bile etmem zira ben arabamla 12 ustunde yakarak geziyorum. sonra ben fanatik falan degilim yanlis anlasilmasin hatta ilk msjimda hem artilarini hem eksilerini yazmaya calismistim. ek olarak o arabayla 11,5 yaktigima inanmayan benle o dogusa gelsin hem o gorevlilerle tanistiricam vakanin teyidini alicam hem de araci tekrar deneyecegiz ve bu sefer 15 yakicam. yakamazsam ben o araci size alicam yok yakarsam siz bana alicaksiniz. var mi iddiaya giren vwci? ben 1,5dci renaulta bile rahatca 11 kusur ortalama tutturmusum turbo benzinliye mi tutturamicam ya siz neden bahsediyosunuz. ayruca tekrarliyorum madem o makina o kadar az yakiyo dizeline ne gerek var, ona on bin lira fark veren vwci gerizekali mi yani?
15 litre yaktırmak problem değil de ortalama sakin kullanımda 11.5 litre yakmak başarı yani bende kullandım bu aracı belirttimde kaç litre yaktığımı.dizele ne gerek var biliomusun dizel 5.5 litre yaksın benzinlide 5.5 litre yaksın aynı hacide olmaz da oldu birisi 20.75kuruş birisi 23.1 kuruş yakar zaten aynı hacimdeki benzinli 8 litre yakarken dizel 5.5 litre filan yakar aynı hacimde bile dizel daha avantajlı ;)
-
ayni yakmayla ilgili kurdugun mantigi anlamiyorum acarsan sevinirim ama ben 5,5 yakan 1,2tsi alacagima 2,0 tdi alirim daha iyi demek istiyorum. yakittan bi tasarruf olmadigi ortada bari buyuk hacimli olani alirim motoru zorlamam diyorum. vergiden saglayacagim kazancin da bozulan turbodan zorlanan motordan kisalan motor omrunden ziyadesiyle cikacagi kanaatindeyim. zaten bence vwnin en iyi motoru 2.0tdi... gerisi luzumsuz. yeni kasanin eskisine gore bi ustunlugu de yok gibi... soran arkadasa cevabim da budur
-
ayni yakmayla ilgili kurdugun mantigi anlamiyorum acarsan sevinirim ama ben 5,5 yakan 1,2tsi alacagima 2,0 tdi alirim daha iyi demek istiyorum. yakittan bi tasarruf olmadigi ortada bari buyuk hacimli olani alirim motoru zorlamam diyorum. vergiden saglayacagim kazancin da bozulan turbodan zorlanan motordan kisalan motor omrunden ziyadesiyle cikacagi kanaatindeyim. zaten bence vwnin en iyi motoru 2.0tdi... gerisi luzumsuz. yeni kasanin eskisine gore bi ustunlugu de yok gibi... soran arkadasa cevabim da budur
+1 :D
-
dizele ne gerek var demişsin ya bi önceki mesajda ordan çıktı yakıt mevzusu bende olsam 1.2 motor almam ama şu an için motoru tanımıyoruz ne olur ne olmaz bilmiyoruz ama 1.2 motor için veriler değerler kağıt üzerinde de olsa başarılı hele biraz yollarda görelim şu arabaları
-
jettalarda 1.4 tsıda var
-
jettalarda 1.4 tsıda var
bu konu tartışılırken yoktu yeni 160 ps koydular.