TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: civic_ef - Nisan 15, 2011, 09:44:09 ÖS
-
91 civic d14a1 aracım ilk marşta tak tak tak kaşıkla metale vuruyormuş gibi sesli çalışıyor ama ısınınca ses kayboluyor hararet göstergesi azıcık çıkınca ses yok. geçen hafta içi devirdaim yüzünden silindir kapak contası ve devirdaim değişti.subap ayarı yapıldı 20-25 ayar doğru bir ayarmıdır? subaplardan şıkırtı sesi önceden vardı şimdi o yok gelen bu ses üst kapaktan geliyor sanki kaşıkla bir metale vuruyormuş gibi arkadaşlar yoksa daha büyük bir sorunummu var. birde restore marka katkı yağı ekledik belirli bir km yapınca bu ses gidermi yoksa subap ayarımı yanlış ?
motor ısınınca bu ses kayboluyor..!! (http://www.dailymotion.com/video/xi8sfk)
-
Arkadaşım senin bu aracın sesi piston pimlerinden geliyor büyük ihtimal.yag yakma felan olayı varmı aracında.
-
ses sakırdaklı calışıyor subap ayarı bozukken böyle calışma gösteriyordu sese bakarak subap ayarı istiyor bence.
-
ses sakırdaklı calışıyor subap ayarı bozukken böyle calışma gösteriyordu sese bakarak subap ayarı istiyor bence.
subap bencede.
-
Aklıma piston etekleride gelmiyo degil hani.
-
ses gaza basınca kesiliyormu ?
-
Aleni subaplar vuruyor ama bu kadarıda çok dğeilmiii
-
subablar için çok sert bi ses geldi bana.
-
Off offf bu ne biçim bir ses böyle. Ben ilk defa bu kadar gürültü duyuyorum.Acaba yatakta falan bişey olmasın? Supaplar bindirme vs bence iyi bir ustaya göster.İstanbul'da isen Honda Radar'a gitmeni tavsiye ederim.Onlar işi çözerler mutlaka.
-
Arkadaşım senin bu aracın sesi piston pimlerinden geliyor büyük ihtimal.yag yakma felan olayı varmı aracında.
yağ yakma yok piston etek vurma sesi olduğunu söyledi başka bir yer neden piston olsunki sadece üst kapak söküldü conta değişti. cumartesi üst kapağı söküp silidir kapağamı vuruyor yer yapmışmı bakıcaz. conta ince gelme ihtimalinide düşündük.
-
subap ayarı olması gereken ayarında önceden daha çoktu şıkırtı ses şimdiki bu ses kayışlardan geliyor zaten subap ayarından sonrada yakıt tüketimim azaldı
-
Aklıma piston etekleride gelmiyo degil hani.
piston etek vurma sesi olduğunu söyledi bir yer 3. piston dedi hatta bakalım cumartesi belli olucak üst kapağa vurma sesi gibide olabilir conta ince gelmişse
-
Off offf bu ne biçim bir ses böyle. Ben ilk defa bu kadar gürültü duyuyorum.Acaba yatakta falan bişey olmasın? Supaplar bindirme vs bence iyi bir ustaya göster.İstanbul'da isen Honda Radar'a gitmeni tavsiye ederim.Onlar işi çözerler mutlaka.
şeref usta ile görüştük zaten malum çok uzağım oraya onun yorumlarınıda aldık yatak olsa ısındıktan sonra kesilmemesi lazım aracın performansta bir değişmesi düşmesi yok sadece bu ses kaybolunca yürüyorum yoluma çıkıyorum cumartesi kontrol yapıcaz tekrar
-
ses gaza basınca kesiliyormu ?
ses motor ısınsın kayboluyor ...!!
-
Merhaba
aynı ses bendede var. özelden telefonunu yollarsan konuşmak istiyorum .
-
arkadasim motor kulaklarina bakildi mi? motor yuvasindan oynayinca saga sola surtup ses yapar boyle. denemek icin calistir ve vitesi ileri ve geriye degistir, o esnada motor blogu komple oynuyo mu ona bak. oynuyosa kulaklarda sorun vardir. biraz tuzlu bi parcadir ama tamiri kolaydir. bi dene bakalim sorunun cozulecek mi bakalim hep beraber.
-
Merhaba
aynı ses bendede var. özelden telefonunu yollarsan konuşmak istiyorum .
pm attım
-
motor sıfırlıyorum rektifiyede su an pzt başladık cuma bıtıyor malesef kurtaramadık 3 conta harcadık ust kapak 4 kez açtık pıston etek sesi kesılıyordu ısınınca sımdı 2500 devır civarı yatak vuruyor pıston bırı yatak sarmış bıle ogunden snr hıc kullanmadım zaten
-
kardeş merhaba aynı sorun bendede var. aynı senin ses gibi bir ses geliyordu fakat bugün extradan gıcırtı seside gelmeye başladı . kaça maal oluyo bu iş yaptırdıysan paylaşırmısın. birde kısaca özetliyim sesi önce tıkıtr tıkır demir sesi geliyordu gaza bastıkça ses artıyodu gaza çok yüklenince ses kayboluyordu ve araba arada bir aniden tekleme yapıyordu aynı vurduruyormuş gibi oluyordu sendeki sorunda böylemiydi acaba ?
-
yağ yakma yok piston etek vurma sesi olduğunu söyledi başka bir yer neden piston olsunki sadece üst kapak söküldü conta değişti. cumartesi üst kapağı söküp silidir kapağamı vuruyor yer yapmışmı bakıcaz. conta ince gelme ihtimalinide düşündük.
aynen conta ince geldiyse etek vurma yapar.ama bu kadar ses zaten vura vura subab parçalar ve ısınınca kaybolacak bi ses gibi gelmiyor ilginç :(
-
kardeş merhaba aynı sorun bendede var. aynı senin ses gibi bir ses geliyordu fakat bugün extradan gıcırtı seside gelmeye başladı . kaça maal oluyo bu iş yaptırdıysan paylaşırmısın. birde kısaca özetliyim sesi önce tıkıtr tıkır demir sesi geliyordu gaza bastıkça ses artıyodu gaza çok yüklenince ses kayboluyordu ve araba arada bir aniden tekleme yapıyordu aynı vurduruyormuş gibi oluyordu sendeki sorunda böylemiydi acaba ?
sizede merhaba öncelikle geçmiş olsun bu sesin aynısı motor ısınınca kesiliyor mu? yoksa sürekli varmı eğer devamlı bu ses çıkıyorsa aracınızı hiç hareket dahi ettirmeyiniz yoksa daha büyük masraf çıkartır.Ama ısınınca kesiliyorsa motor açılınca daha net belli olur maliyet düşük olur piston eteğe vuruyodu benim sonra yatak vurmaya başladı ve motor parçaları sıfırlandı maliyeti 1.900 2.200 arası parça durumuna göre değişebilir İstanbulda'sınız Şeref ustayla görüştünüz mü?
-
motor sıfırlıyorum rektifiyede su an pzt başladık cuma bıtıyor malesef kurtaramadık 3 conta harcadık ust kapak 4 kez açtık pıston etek sesi kesılıyordu ısınınca sımdı 2500 devır civarı yatak vuruyor pıston bırı yatak sarmış bıle ogunden snr hıc kullanmadım zaten
arkadaşlar civic_ef isimli arkadaşımız motoru rektefeye sokmuş.mesajla belirtmiş bende görmemişim.tekrar çok geçmiş olsun allah kimseye kaza bela vermesin.
-
ya bendede bı ses var ısınınca kesılıyor ama bu vıdeo acılmadı bıda yukleme ya da dınleme olasılıgımız varmı bı sekılde aynı sesmı merak etttım
-
ya bendede bı ses var ısınınca kesılıyor ama bu vıdeo acılmadı bıda yukleme ya da dınleme olasılıgımız varmı bı sekılde aynı sesmı merak etttım
farklı tarayıcıdan deneyin videoda sıkıntı yok :)
-
aynen conta ince geldiyse etek vurma yapar.ama bu kadar ses zaten vura vura subab parçalar ve ısınınca kaybolacak bi ses gibi gelmiyor ilginç :(
ince conta araca etek vurdurmaz sadece yanma odasını daraltacağı için piston subap mesafesi kısaldığı için ses yapar.
bu ses aleni etek sesi piston kenarları gömleklere çarpıyor nedeni hararete bağlı ovalleşme büyük ihtimal.