TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: Samdağ41 - Mart 29, 2011, 04:57:13 ÖS

Başlık: yedek su deposu
Gönderen: Samdağ41 - Mart 29, 2011, 04:57:13 ÖS
herkese selamlar öncelikle 2003 model honda civicim var bir kaç gün önce su kaçağından dolayı araba durduğu yerde hararet tavan yaptı ve ustanın dediğine göre conta yanmamış ancak radyatörden kaçak olduğu için radyatörünü değiştirmiştim ve bugün yaklaşık 100 km yol yaptım eve geldiğimde motoru kontrol edeyim dedim ve yedek su deposundan su attığını farkettim.Ustaya gösterdim normaldir dedi fakat pek içim rahat etmedi.Sizce neden yedek depodan su atar araba?Acaba hararetin yükselmesinden dolayı başka bir sıkıntı mı varda şuan bu baş gösteriyor,contayla bi alakası olabilir mi?
Başlık: Ynt: yedek su deposu
Gönderen: 23korg23 - Mart 29, 2011, 07:55:20 ÖS
eger su fazla koyulmamışsa yani seviye göstergesini aşmamışsa su taşması normal değil diye biliyorum ve yine bildiğim kadarıyla bu durum contanın yandığını gösteriyor.. bence başka bi usta bulun
Gönderen: Samdağ41 - Mart 29, 2011, 08:52:59 ÖS
Aslına bakarsanız yedek su deposu ağzına kadar doluydu ve hala dolu sadece 5 cm kadar boşluk var.Eski arabamdan bi takıntı oluştu öncekinde  conta yakmıştım o gün bugün bütün arabalarımın suyuna bakarım yedek su deposunu hep dolu bırakırım.Fazlasının olduğunu biliyorum ama yinede contadan korktuğumdan içim rahat değil.Kontrol ettirmek istiyorum ama motor açılacak diye üzülüyorum daha arabama şükür anahtar değmedi.Acaba kapak açılmadan anlaşılması söz konusu mu?
Gönderen: 23korg23 - Mart 29, 2011, 09:11:42 ÖS
arkadasım bak o zaman bildiklerimi aktarayım yanlış bir bilgi ve uygulama içerisindesiniz!!! o depo yedek depo değil tahliye deposudur.. yedek ile tahliye arasındaki fark herşeyi anlatıyor aslında am yinede acıkca yazayım. bakın radyatördeki su ısınınca genleşir taşar ve tahliye deposuna dolar sonra soğuyunca tekrar tahliye deposundan geri radyatöre gider ve su tamamlanır siz tahliye deposunu ağzına kadar doldurusanız ısnınan su nereye gidecek?
ayrıca unutmayın tahliye deposunun üzerine max diye bir uyarı koyarlar bu da suyu doldurabileceğimiz maximum seviyeyi gösteriyor yani conta yanmasından ne kadar cok korksanızda o maximum yazan yeri aşmayın... zaten orayı aşarsanız tahliye deposunun kapağından sızar bi süre sonra su azda olsa azalır siz tekrar ağzına kadar doldurursunuz bu hep devam eder ancak siz maximum seviyeye kadar su koyarsanız kolay kolay su eksiltmez arac..
Gönderen: Samdağ41 - Mart 29, 2011, 09:20:52 ÖS
O zaman karşılaştığım durum normal bişey ve aslında fazla olan su atıyor değil mi.
Gönderen: 23korg23 - Mart 29, 2011, 09:54:31 ÖS
suan normal gibi görünsede su seviyesini normale cekip sonra bakmak lazım.. tahliye deposundaki suya bakarken hortumun ucunu suyun dışına cıkarmamaya calışın hava almasın...
Gönderen: chevasil - Mart 29, 2011, 10:09:58 ÖS
su seviyesini normale cek nıye dersen benımde basıma geldı o su atma olayı. özellikle motor ısındıgı anda o sıcaklıkla yedek depoya buhar gıbı atıp ordan o basıncla su alıyor. yedek depodakı su sevıyesı sınırın ustundeyse o tanzıkle kenarlarından fışkırıyor. sevıye cızgısınden fazla doldurma. göreceksın duzelıcek.