TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: Erdur - Ekim 25, 2010, 10:09:17 ÖÖ
-
2006 es aracımı 6 ay önce aldım aldığım kişide kontrol ettirdiğim yerde önden kazası olmadığını hali ile boyada olmadığını söylemişti.Ama aracın ön tamponundaki boyalar bir kaç yerinden çatlayarak dökülmeye başladı bazı arabaların orjinal boyalarınında plastik üzerine tutmadığından döküldüğünü görmüştüm Honda için böyle birşey duydunuzmu gerçi niye 4 sene sonra olsunki acaba yıkama yerlerindeki yıkama ilacı veya suyun tazzikinden bir şey olurmu? çünki yıkattıktan sonra gördüm:)
-
hocam çatlayan yerleri inceleyin boya gereğinden fazla kalın ise macun vardır yani boyanmış demektir. benim bildiğim bu çatlamaya neden olan şey macundur yani eğer boya orjinal olsa catlama olmaz diye biliyorum
-
belki de aracı aldığınız kişi boya yok derken aracın kaporta aksamında boya yok demek istemiştir zira tamponlarıdaki boya için boya var denilmiyor araçlarda. çatlamaya gelince de park ederken diğer sığır sürücülerin tamponlarımıza araçlarını yaslamasından kaynaklanıyor olabilir:)
-
sadece boya yokmuş büyük bir ihtimalle macun bile varmış senin arabada.ama genelde ön ve arka tampon boyalarına pek bakmazlar sorun olarak görmezler ondan dolayı temiz derler.kaputta çamurluklarda bişey yoksa sorun yok anlayacagın
-
peki bu boya çatlayıp döküldüğüne göre ben nasıl bir boya yaptırmalıyımki bir daha dökülmesin?
-
hocam boya ile ilgili olduğunu sanmıyorum tekrar boyatırsanız tekrar catlar hatta sıcak soğuk farkından bile çatlar çünki tampon plastik gibi bişey ve esnektir esnek olduğu için esnedikçe üzerindeki macunu esnetir ve catlatır en sağlıklısı yeni tampon ve macun cektirmeden boya attırmak yeni olduğu için boyacılar içinde kolay olur çünki macun cekme derdinden kurtulurlar..
-
Aslında ilginç olan her yıkatmadan sonra bir yeri çatlıyor acaba suyun tazzikinden olabilirmi ? farların köşelerindede ufak çatlamalar olmuş
-
benim bildiğim kadarıyla tazyikli yıkama fırçasız yıkama aracların tümüne zarar veriyor en güzeli iyi bi oto şampuanı alıp sünger ile yıkamak ama biçoğumuz uğraşamıyoruz
-
aynı sorun bndede var ön tanponda boya kabarıp dökülüyor.ben ustaya sordum plastik tanponlarda boya tutması içn özel astar varmış onu sürmeden boyamışlar benim arabayı aldığım adamı ya kandırmışlar yada adam ucuz yollu boyatmış.çözümü ise sıfır tanpon alıp boyatmaktan daha zahmetli olur dedi usta tanpon sökülecek iyi zımpıra atılması lazım dedi boyanın tutması için 23korg23 de dediği doğru tansikli su ile yıkamakta özellikle zarar veriyor...
-
hocam çatlayan yerleri inceleyin boya gereğinden fazla kalın ise macun vardır yani boyanmış demektir. benim bildiğim bu çatlamaya neden olan şey macundur yani eğer boya orjinal olsa catlama olmaz diye biliyorum
Hocam aracımdaki arka tamponda boyada kabarma ve atma var. Bende bunu üzerine boyatsam, tekrar atacak diye yaptırmıyorum. Onun için yeni tampon almayı düşünüyorum. 100 lira'ya buldum nette. Şimdi bu sıfır tamponu kaça boyattırırım ve nasıl? Birde arkada park sensörleri var. Delikler v.s nasıl yapılacak?
-
astar pahalı oldugundan atmıyolar 2 sefer boyattım attı. en son astarlı attırdım yapıştı boya resmen tamamen maddiyata bakıyor
-
ben arka tamponun sol köşe tarafını boyattım macun çekildi slo köşeye srıtmasın diye yarıya kadar boyadı boyacı.macunlu yerin çatlamasının nedeni macundur arkadaşlar.sanayide boyacılar 5-6 liraya macun alıp onu kullnıyolar sıkıntı oluyo.ben benim boyacıya çok boyattım araba plastik olsun normal kaporta olsun ama 40-45 liraya macun alıyor kaliteli onunla boya yapıyor.geçen sene bu zamanlar boyattım tamponu hiçbir sıkıntı yok çatlama ve ya kılcl çatlak bile yok.kaliteli malzeme kullanıyosa boyacı bir sıkıntı olmaz