TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: gxlk - Temmuz 29, 2010, 07:32:05 ÖÖ

Başlık: far ayarı yardım !!!!!!!!
Gönderen: gxlk - Temmuz 29, 2010, 07:32:05 ÖÖ
arkadaşlar herkese iyi forumlar sizlere sormak istediğim konu 98 1.4 is aracıma yeni jdm far takımı aldım farlarımı ayarlamak istiyorum şu an çok yukarıyı gösteriyor bu ayarı nasıl yapabilirim bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim tekrar herkese iyi forumlar
Başlık: Ynt: far ayarı yardım !!!!!!!!
Gönderen: okn84 - Temmuz 29, 2010, 07:42:44 ÖÖ
lastıkcı lerın cogunda far ayarı yapılıyo 10 tl ye yapıyolar gıtmek ıstemıyorum dersen duz bı yerde duwara dogru ayarlaya bılırsın farın arkasına baktında ayar vıdalarını goruceksın zaten  ama makına ıle ayarlatırsan sorunsuz olur
Gönderen: gxlk - Temmuz 29, 2010, 08:24:19 ÖÖ
lastıkcı lerın cogunda far ayarı yapılıyo 10 tl ye yapıyolar gıtmek ıstemıyorum dersen duz bı yerde duwara dogru ayarlaya bılırsın farın arkasına baktında ayar vıdalarını goruceksın zaten  ama makına ıle ayarlatırsan sorunsuz olur

yardımınız için teşekkürler en iyi dediğiniz gibi lastikçide yaptırmak sanırım iyi forumlar..
Gönderen: hakaneuro98 - Ağustos 03, 2010, 08:18:17 ÖS
selam bendede 98 is var yaa hiç uğraşma 10 tl ver ayarı yaptır karşıdan gelenden de küfür yeme ben yapmaya çalıştım ya çok aşağı oluyo ya yukarı sağa sola zaten ayarlıyamıyon dediğim gibi 10tl kıy ayarı yaptır derim
Gönderen: BuCaLI - Ocak 07, 2011, 08:20:24 ÖS
açık bir konu varken yeni konu açmayayımda konuyu hortlatayım dedim :)

Bu far ayarını serviste yaptırmamızmı daha uygun kaçar yoksa herhangibir tamirci de servisin yaptığı gibi bu ayarı doğru yapabilirmi.? tabi olayın maddi yönünüde düşünerek tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..
Gönderen: okn84 - Ocak 08, 2011, 05:20:01 ÖÖ
her tamırcı yapmaz zaten far ayar makınası yoksa yapılan ıs ayar falan olmaz genelde rotçularda far ayar makınası bulunuyo servıste ne kadar bılmıyorum ama dısarda 10 lıra bısey
Gönderen: 23korg23 - Ocak 08, 2011, 08:12:11 ÖÖ
bu far ayarı işi tam olarak yapılamıyor maalesef özellikle bu tip araçlar için.. hele bide angel olunca iyice sorun oluyor.. eski civiclerin birçoğunda far eğimi %1.3 tür fakat diğer araclarda genellikle %1 dir. far ayarı yapanların çoğu buna dikkat etmezler hatta farın odak noktasını bile tam olarak ayarlamazlar ki bu nokta farlarımızın üzerinde işaretlidir.. kısaca demek istediğim şudur farın üzerinde eğimi yazar yani mesele bizimkilerde %1.3 yazar bu şu anlama gelmektedir her 10 metrede bir far ışığının kesilme çizgisi 1.3 cm asağı düşmelidir yani 20. metrede 2.6 vs şeklinde gider... basitce ayar şu şekilde olur farın odak noktasının yerden yüksekliği alınır ve düz bir zeminde düz bir duvara bu nokta işaretlenir sonra araç tam 10 metre geriye cekilir ve işaretlediğimiz yerin 1.3 cm altına düz bir çizgi çekilir her iki far boyunca... sonra ışık bu çizgiyi aşmayacak şekilde ayarlanır... yalnız sağ far yani yolcu tarafının yol kenarına gelen kısmı birtaz yukarıda kalmalıdır bunuda yükseklik ayarından değil farın üzerindeki diğer vidadan yani sağ sol ayarından yapılır. fakat bu sağ-sol ayar vidasının çevirince farımızın yüksekliği değişir buna dikkat etmek gerekir... uğraşmamak için rot-balansçılara gidebilirsiniz fakat onlar diğer araçlardan biraz daha düşük olması gerektiğini hatırlatınız..
Gönderen: hdyt - Ocak 08, 2011, 03:07:34 ÖS
Sis farı yere mi bakar arkadaşlar. Yoksa bir ayarı var mıdır.
Gönderen: aRas - Ocak 09, 2011, 08:37:12 ÖÖ
Sis farı yere mi bakar arkadaşlar. Yoksa bir ayarı var mıdır.

Sis farının ayarı olduğunu zannetmiyorum.Sadece farlara ayar yapılıyor.
Gönderen: BuCaLI - Ocak 16, 2011, 09:02:00 ÖÖ
Dediğiniz gibi bir rotçuda ayarı yaptırdım sözde ama hala gece yola çıktığımda karşıdan gelen araçlar illaki selektör yapıyor korna çalıyor farlarım gözlerini aldığı için ne yapacağımı şaşırdım hangi nedenden bu farlar karşımdakini hala böyle rahatsız ediyor olabilir ? far ayarını normalden dahada aşağıya indirsek sorun hallolurmu veya bu başka bir soruna yol açarmı acaba ?

araçta xenon var yanlız kaç K olduğunu bilmiyorum üzerindede yazmıyor balastların.
Gönderen: 23korg23 - Ocak 16, 2011, 04:39:31 ÖS
arkadasım xenon var ise çok kötü cok cok aşağı düşürmeniz lazım ancak yinede çözüm olmayabilir... çözüm olabilecek bişey söyleyebilirim ancak bununla kimse uğraşmaz.. çözüm şu xenon ampülü çıkarıp ampülün şişkin olan kısmının üzerine yuvarlak (yüzük gibi ama yarım cm genişliğinde olmalı) bir halka gecirmek dediğim gibi bu zahmetli bir iştir.. D2R ampüller gibi olur ve kimse sellektör yapmaz o zaman... bunun dışında başka bir çözüm mercek taktırmak..
Gönderen: BuCaLI - Ocak 17, 2011, 01:56:10 ÖS
bu bahsettiğin halka neyden olmalı peki plastik saydam olmayan bişeymi yoksa demirden bir halka falanmı.
mercek düşünecek olursam bu merceklerin çeşitleri varmıdır takılı olan xenona göre yoksa herhangibir mercek işe yararmı? bunuda maddi açıdan soruyorum çok fazla masrafa kaçmadan bu işide halletmek istiyorum çünkü.

birde son çare bu xenonları söktürsem normal far ampulü alıp taktırsam öyle sarımtırak ışıklarla aracın karizması bozulurmu ki acaba :)
Gönderen: 23korg23 - Ocak 18, 2011, 04:55:59 ÖS
sondan başlayayım aracınızın karizması xenon ışığının kelvinine mi bağlı? sizin bu karizma diye düşündüğünüz şey yüzünden biri kaza yaparsa vicdanı karizmanız nolcak?
bahsettiğim halka demir olcak yani sac parcası bu dediğim şeyi D2R ampüllerin üzerinde görebilirsiniz görmeden anlamanız yada ben anlatmam zor çünki koyacağınız yerde önemli..
mercek işine gelince sanıyorum sizin xenon h4 o yüzden sadece ampüller değişmeli.. mercek seçiminde valeo h7 bi-halogen mercek bulabilirseniz iyi olur bir çiftte h7 xenon ampül alırsınız olur biter yada hella bi-xenon mercek bulursunuz ve ampüllerinizi de D2S alıp ayrıca duyunuda almanız lazım. bu iş masraflı olur birde işçiliği var çünki farın açılması lazım ha birde muayene işi riskli olur çünki arka akstan seviye ölçen otomatik far yükseklik kontrolü ve far yıkamada olmalı.. muayene zamanı baska far takar gecerim dersen o başka.
Gönderen: BuCaLI - Ocak 23, 2011, 06:01:28 ÖÖ
karizma olayını zaten espri olarak söylemiştim konuyu dediğin ölçüde kazaya sebebiyet vermeme açısından önemsediğim için bu far olayını bu kadar araştırıyorum. sonuç olarak xenonları söktürdüm normal ampul taktırdım. boşa çıkan xenonlarıda ilerde sis farı için kullanabilirim sanırım.