TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: 06y2659 - Mayıs 22, 2010, 08:57:08 ÖS
-
arkadaşlar ön takımdan hafif çukur veya kilit taşlı yola girdigim zaman gelen sese çözüm bulamıyorum ne yapmam gerekiyor bilmiyorum ustalara götürüp gösterdim ön takımda hiç bişey olmadıgını sölediler nasıl halledecegim bu problemi bilemiyorum... yada japon arabalarında hep mi böle ses var onuda düşünüyorum fakat 95 model arabaya biniyorum öle ses gelmio bi sorun var ama bulamadık
-
direksiyon kutusu olmasın allah mahafaza
-
rot koluna bakın.. sorun yokmuş gibi görünür ama usta kuvvetlice sallasın boşluk varsa rot kolu yapıyodur o sesi.. benim başıma geldi
-
bende direksiyon kutusundan şüpheleniyorum ama inşallah ordan bi problem yoktur ustalara gösterdim iyice baktılar bi problem yok ön takımlarda olmazsa direksiyon kutusunuda göstereyim
-
slm ön takımdan gelen ses tıkır tıkır tıkır diyemi geliyor
-
evet aynen öle ya kaç tane ustaya gösterdim bulamadı böle hafir çakıllı veya bozulmuş asfaltta gittigim zaman tıkır tıkır gidiyorum :) bilen yaşayan varsa problemin nerde oldugunu sölesin ona göre ustaya açıklama yapayım ama yetersiz kalıyorum
-
Kronik civic sorunudur o. Aynısı bende var, direksiyon kutusundan. İyi bir ustaya direksiyon kutusunu söktürüp ayar yaptırıyorsun. Ayar kabul etmiyorsa değişmesi gerekecek ki baya masraflı. Usta ellerde sökülüp ayarı yapılabiliyor.
-
kardeş mesela ne kadar maliyeti olur bi bilgin var mı o konuda ses gitsinde gerisi önemli deil aslında ön takımdan geliyormuş gibi adamı gıcık ediyor
-
Özel serviste 100-150 arası parça değiştirmeden ustalık artı ayar çektirebilirsin. Belki daha da aşağı fiyata olabilir. Yetkili servislere uğrarsan nasıl çıkarsın onu bende merak ediyorum: )
-
bende yetkili servislerden baya tırsıyorum açıkcası yazılanları gördükçe içimden gitmek gelmiyor ama direksiyon kutusunu dışarıda bi ustaya söledim ben giremem havalı direksiyon dedi ne yapacagımız bilmiyorum hafta sonu götürecegim bakalım nasıl bi sonuç çıkacak
-
sonucu burdan bildirirsen sevinirim. Bu sorunu çeken birçok hondacı da emınım aydınlanır. İnşallah en az zararla atlatırsınız
-
aynı sorun bendede vardı ön takım rotlar rotiller takoz lastikleri hep değiştirdim 200 tl işçilik dahil
muhtemelen direksiyon kutusu değil .iyi bi rotbalanscıya götür.
motor tamircisi hepsi anlamaz
-
kardeş götürdüm serviste direksiyon kutusu dediler ama çok ufak bi problem bunun için sökmeye gerek yok dediler ama bide rot balanscıya götüreyim bakalım ne olacak sonuç
-
arkadaşlar bende de aynı sorun vardı servise gitim amortisör dedi ama direksiyon kutusundan çıktı
-
arkadaşlar ben komple söktürüdm sakryadayım bütün sakarya tek bir yere yaptırıyor adam bu işin ehli hayatta başkasına gitmez kimse... Neyse o dreksyon keçelerine kadar değiştirdim. Yinede bir ince bozuk ylda oluyor sol rot kolunu bile değiştiridm. Şahsn bütün işçilik vs. 200 ü buluyor...
-
arkadaşlar herkez paylaşmış başından geçenleri hepsi birbirine benziyo aslında benim arabadanda geliyodu hafiften yaz bakımımda ustamla tüm alt takımı takozları rotları başlarını bozuk olmamasına rağmen yeniledik nede olsa 12 yaşında bi arabam var,sorunu z rot kollarını değiştirince çözdük,yanlız sana tavsiyem z rot kollarını taiwan malı alman 15 tl tanesi,bi türk malı var 10 tl ama sen taiwan al...türk malıda çok iyidir ama güzel yapmışlar helal olsun...inan bana z rotları değiştikten sonra sorun kalmayacak...
-
Benım ustanın bana soyledıgı cıvıclerın rot,rotıl v.s aksamları kolay kolay bozulmaz arabanın omrunu bıle savar şeklinde oldu, bakmaya bile gerek duymadan direksiyon kutusu teşhisini koyup ayar yapacağız hondanın kronık sorunlarından biri dedi. Tabi ben ıkna olmadım .o-si arkadasımızın soyledıgı gibi z rotları degıstırecegım sanırım once. bakılacak yerlerden dıreksıyon kutusu en son sıralamam da.
-
Benım ustanın bana soyledıgı cıvıclerın rot,rotıl v.s aksamları kolay kolay bozulmaz arabanın omrunu bıle savar şeklinde oldu, bakmaya bile gerek duymadan direksiyon kutusu teşhisini koyup ayar yapacağız hondanın kronık sorunlarından biri dedi. Tabi ben ıkna olmadım .o-si arkadasımızın soyledıgı gibi z rotları degıstırecegım sanırım once. bakılacak yerlerden dıreksıyon kutusu en son sıralamam da.
tabi bakmışken hepsini değerlendirmek lazım,ama genelde 2002-2005 modellerin kronik sorunu direksiyon kutusu bu doğru ama 96-2001 lerde bu sorun çok nadir rastlanan bişey hatta ls ve es kasalarda en azından benim arkadaşlarım arasında direksiyon kutusunu değiştirmeyen yok,bi kere değiştirmek lazım bu kasalarda sonra bi daha bişey olmuyo gerçi,olsunda tek sorun o olsun hiç olmazsa çözümü var...
-
kardeş z rotları gösterdim ama bi sıkıntı yok dediler geçenlerde servise götürdüm ankara bar hondaya hüseyin abi direksiyon kutusundan ama çok küçük bişey onun için sökmeye gerek yok boşuna masraf dedi ama ölede binmek istemiyorum arabaya tekrar bi yere daha gösterecem bu hafta sonu bakalım ne diyecekler
-
ankara bar hondaya ben de temmuzda göstereceğim aynı şikayetten. Ses asfaltta fazla belli olmuyor ama sinir bozucu bozuk yollarda.
-
aynen asfaltta hiç bişey yok kardeş takip edecegim sonucu buraya yazarsan yine sevinirim bakalım senin araca ne diyecekleer
-
Önden gelen sesi ustaya göstermelisin.Çünkü ya, z rotlar dandır ,değilse ön rot koludur.O da değilse direksiyon kutusudur.Aynı sorunu bende yaşadım.Direksiyon kutusu ise 2007 ve üstü elektronik kutudur.Fiyatı 3000 TL.Tamiri de yapılır.Ama yine aynı problemi zamanla yaşarsın.Yan sanayiden Zrot ve Rot kolu temin edebilirsin.Ama orjinalini tutmuyor.Orjinali de para demek.Ustanın tavsiyesine uymalısın...
-
öncelikle hondacı arkadaşlara selam.Aynı sorunu bende yaşadım 2002 vtec de.Rot başlarını rotilleri kontrol ettirdim ama sonunda iyi bir usta sorunun direksiyon kutusunda olduğunu söyledi ve aracın altından girip direksiyon kutusunun ayar yeri olduğunu söyledi ve bir tur sıktı.Daha sonra direksiyon biraz sertleştiği için yarım tur kadar (artık ne kadar olduğunu usta bilir ama çok az sıktı) gevşettikten sonra inanırmısınız ne tıkırtı kaldı nede başka bişey.Genelde honda da direksiyon mili zamanla çukurlara gire gire boşluk yapıyormuş ve oradan ses yapıyor dedi.Şimdi 2 yıldır ne bozuk satıhlara girdim tık yok.Eminim bu size biraz yardımcı olur.Masraf : rot başları rotil kontrol balance ayarı ve direksiyon kutusu ayarı toplam işcilik 70 tl verdim :)
-
arkadaşlar ön takımdan hafif çukur veya kilit taşlı yola girdigim zaman gelen sese çözüm bulamıyorum ne yapmam gerekiyor bilmiyorum ustalara götürüp gösterdim ön takımda hiç bişey olmadıgını sölediler nasıl halledecegim bu problemi bilemiyorum... yada japon arabalarında hep mi böle ses var onuda düşünüyorum fakat 95 model arabaya biniyorum öle ses gelmio bi sorun var ama bulamadık
Aynı sorun kardeşimin Corolla'da da vardı, yaptırdı. Usta "ön tekerlerde boşluk var" demiş.
-
arkadaşlar bendede vardı aynı sorun önce rot kolu dediler gittim değiştirdim rot balans yaptım sonra ses devam etii gittim bidaha rot cuya devam ediyo dedim aks başlarından dedi 150 lira falan masrafı var dedi tahmini bırak dedim kalsın öle sonra bigün triger seti değiştirmek için gittim ustama söktü alttan motoru taşıyan kulak varya içi kauçuklu tabi 12 sende kaucuk çürümüş aracın benden önceki sahibi 35 lira verip bi kulak almamış serefsiz ona tamir uygulamış ek kaucuk koymuş içine tutsun diye neyse hazır sokuldu araba triger için alıyım dedim bi kulak o sesin ondan olduğu hiç aklıma gelmemişdi şu an hiç bi ses kalmadı bu arada götürdüğüm onca üsta hep farklı farklı şeler soyledi kimse bişeyden anlamıyo anlıcağın benim başıma bu geldi belki seninde bunun gibi bi sorunun vardır bu arada aracım 98 civic sedan seninkinin aksamını bılemeiyorum tabi aynımı inş. faydam dokunur
-
ustalara kaldıysak yandık demek ki ama şu direksiyon kutusunun ayarı ile kaucuk olayınada bi baktırayım iyi bir usta nerden bulacaz bilmiyorum gecenlerde bar hondaya gittim hüseyin abiye durumu anlattım direk direksiyon kutusu dedi belkide böe bi sorun var bilemiyorum ama ses git gide rahatsız ediyor bozuk yola girdigim zaman arabadan soguyorum bakalım nasıl bi çözüm bulacaz
-
güngörene yolun düşerse benim ustaya gösterebilirsin sen önce direksiyon kutusuna baktır yok geçmiyosa dediğim gibi motoru taşıyan alttaki kulak ona baktır derim benim ses şöyle idi cukurlara girince ve direksiyon tam dönükken haraket ettiğim zaman tak diye vuruyodu bişey alttan eğer bu şekildeyse aynı sorun olabilir
-
benim sorun çukura girdigim zaman veya stabize yol diolarya öle yollarda belli oluyor bu hafta sonu tekrar götürmeyi planlıyorum bi çözüm bulursam burdan paylaşırım
-
BİRDE ALTAN HONDA SERVİSİNE GÖTÜR ORADAKİ USTALAR BAKSIN BELKİ BULURLAR OSTİM SANAYİ GİRİŞİNDE.
-
aynı tıkrtı sesi benden de geliyordu fakat çok rahatsız edici boyutta degil dün servise götürdüm arıza tesbiti için viraj denge kolu dedi yani z rot oluyormuş diğer adıda tanesi 125 tl deddi çifti 250 kalsın dedim acelesi yok yan sanayi 30 tl civarı imiş servisteki adam fiyatı karıştırdı galiba orjinalle bu kadar fark olması garip yan sanayide tavsiyesi olan bilgisi olan varsa sevinirim
-
kardeş yan sanayi olsada o kadar ucuk bir fiyat olamaz ben z rotları gösterdim sıkıntı yok en son bar hondaya götürdüm onlarda direksiyon kutusu dedi tamiri sökmesi takması 250 falan olacak heralde... araba oldukça masraflar bitmez onu yaptırırsın yag zamanı gelir onu halledersin bor zamanı gelir balatalar biter bujiler ölür lastikler eskir balans ayarı gerekir falan filan vs vs işte kısacası araban mı var derdin var :):):)
-
http://www.parcatreni.com/index.php?p=show&pid=38077&k_id=5439&kn=Mekanik adresinde aynı z rot var aynı parça 23 tl eğer beyenmezsen geri iade edebiliyorsun servis biraz kütletiyo direksiyon kutusunu da sordum çok fazla boşluk olmadıgını söyledi peki sen bir çare bulabildin mi gelen sese
-
Bendede aynı problem vardı usta rot çubuğunu değiştirdi sorun kalmadı direksiyondaki boşlukta ortadan kalktı belki ondandır.
-
S.a arkadaşlar bu ara canımı sıkmaya başladı önden tak tuk diye sesler geliyor ve direksiyonda sola dönük duruyor düz durmuyor neden olabilir rot balansa gittim bu arada :(
-
Selam arkdaşlar honda civic 2000 model 1,6 arabamda çukurlu yollarda ön takım bozukmuş gibi ses geliyor...bu sesin direksiyon kutusunda geldiğini söylediler,dreksiyon kutusunda problem vardı zaten biliyordum arabanın altında direksiyon kutusunun somunu var orayı sıkıyorduk ses kesiliyodu bir hafta sonra yine yine tıkırtılar başlıyordu... dreksiyon kutusunu değiştirdim...rot kollarını z rotu ön takımla ilgili ne var sa değiştirdim neyse ustayla bi tur atalım dedik hala ses var o an araban satılıkmı deselerdi al kardeşiim diyecek duruma geldim tekrar kanala soktuk arabayı ön tekerleri oynatınca tıkır tıkır ses var fren balatalarını tutan o demirin (adına ne deniyor bilmiyorum ama)içinde iki tane fim var onların yuvaları aşınmış onlar yapıyo dedi fimlere bant sardı yağladı bi kaç gün ses gitti ama şu an ses yine devam etmekte ayar oldum derdime bi çare
BUDA BENİM SORUNUM :):)
-
Selam arkdaşlar honda civic 2000 model 1,6 arabamda çukurlu yollarda ön takım bozukmuş gibi ses geliyor...bu sesin direksiyon kutusunda geldiğini söylediler,dreksiyon kutusunda problem vardı zaten biliyordum arabanın altında direksiyon kutusunun somunu var orayı sıkıyorduk ses kesiliyodu bir hafta sonra yine yine tıkırtılar başlıyordu... dreksiyon kutusunu değiştirdim...rot kollarını z rotu ön takımla ilgili ne var sa değiştirdim neyse ustayla bi tur atalım dedik hala ses var o an araban satılıkmı deselerdi al kardeşiim diyecek duruma geldim tekrar kanala soktuk arabayı ön tekerleri oynatınca tıkır tıkır ses var fren balatalarını tutan o demirin (adına ne deniyor bilmiyorum ama)içinde iki tane fim var onların yuvaları aşınmış onlar yapıyo dedi fimlere bant sardı yağladı bi kaç gün ses gitti ama şu an ses yine devam etmekte ayar oldum derdime bi çare
BUDA BENİM SORUNUM :):)
kardeşim sen herşeyi yapmışsın ön takımla alakalı o frenleri tutan kaliperlerin içindeki iki tane pim var onları sarmak yerine tornacıya yaptırsaydı belki de kesilirdi ses. bir denemede fayda var
-
ilk işim onu yapmak olcak tşk ler
-
kilitl taşlı yollarda ve özellikle çukura girince soldan bu ses geliyor tabla burçlarını değiştirdim motor sol destek kulakçığını değiştirdik yine var ama o kulakçık girdiği yan kola tam oturmadı bi boşluk var benım aklıma o geliyor ıcını plastık conta ile doldursak geçer diye tahmın ediyorum çok sınır bozucu gerçektne
-
merhaba kardeşim 2 gün önce arabaya hararet yaptırmış o gündür arabanın radyatörü su eksiltiyor 2 km yol yapıyorum 2 su bardağı su tamamlıyorum su haznesine radyatörden su kaçagını bulamıyoruz görünüş olarak arabam conta yakmış olabilirmi beyaz duman atıyor rolantada bin devirin altına düşüyor devirdayımı arzalıda olabilirmi birde aracımla hızlanırken tekleme yapıyor lütfen yardımcı olurmsunuz.tşk ederim iyi günler.