TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: surez - Mayıs 16, 2010, 12:45:15 ÖS

Başlık: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: surez - Mayıs 16, 2010, 12:45:15 ÖS
arkadaşlar 2000 1.6 ies klima çalışıyorken uzun süre sonra soğutuyor ancak belli aralıklarla soğuk üflemiyor.
çünkü klima motoru çalışmıyor. bunu da yeni değiştirdiğim klima kayışının her devreye geçişinde çıkardığı ses ve yığılma ile anlıyorum.

klima motoru sürekli çalışır mı  yoksa aralarda durup yeniden mi çalışır?

teşekkürler.
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: deniz44 - Mayıs 16, 2010, 12:48:03 ÖS
Klima motoru sürekli calısır ara sıra sogutma yapıp ara sıra da normal modda üflemesi normal degil.
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: 23korg23 - Mayıs 16, 2010, 03:30:14 ÖS
arkadasım klima motoru devreden çıkıyorsa bi arıza vardır.. torpidonun altında buzlanma sensörü var oradan olabilir yine aynı yerde valf var ondan da olabilir. bide aracın sağ farının arkasında gaz filtresi var ondan da olabilir ve son olarak radyatörden de yapabilir benzer durum basıma gelmişti.. saydıklarımın hepsine bakıldı değişti en sonunda radyatörün içi tinerle yıkandı ve düzeldi.
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: surez - Haziran 17, 2010, 12:39:35 ÖÖ
peki gaz miktarının az ya da çok oluşu buna sebep olur mu?
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: surez - Haziran 17, 2010, 12:43:03 ÖÖ
bulunduğum yer çok sıcak olmadığı için bugün yine denedim klimayı.4000-5000 devirde sabit giderken. 30 saniyede bir kayış sesi geliyor.araba bi yığılıyor bi toparlıyor.
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: mehmets - Haziran 17, 2010, 11:10:57 ÖÖ
torpidonun arkasındaki termostat arızalı olsa bile klima kompresörünün içerisinde de bir termostat vardır.uzun süreli çalışmalarda kompresörü aşırı ısınmaya karşı korur.klima sürekli çalışmaz.termostat üzerinden istenilen soğukluğa ayarlandığı zaman belirli aralıklarla durur ve yeniden çalışmaya başlar.aynı split klima ve buzdolapları gibi.
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: surez - Haziran 17, 2010, 03:36:08 ÖS
az önce kaputu açıp baktım.
rölantide klima motoru 45 saniye çalışıyor. sonra stop ediyor. sonra yeniden açılıp 1 dakka dolmadan kapanıyor.
sizden biraz dha çözüm alternatifi edinip tamirciye gitmeyi düşünüyorum.
teşekkürler.
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: kacaman - Haziran 18, 2010, 02:29:03 ÖÖ
şimdi yani gece gece bana bunu nasıl yaparsınız sevgili surez, şimdi uzun uzun yazmak gerek yazmaya başlıyorum, klimanın çalışma prensibini biliyorsun olarak anlatmaya başlıyorum.
klimamız düğmeye basıp açtığımız esnada devreye girer, kompresörümüz gaz dolaşımını başlatır, yüksek basınç borusundaki gazı soğutma peteğine doğru iter, soğutma peteğimizin girişindeki gazımız, genleşme valfinden geçerken petek içerisindeki basıncı düşük ortama püskürtülür ve basınçla itilirken sıkışmış ve ısınmış olan klima sıvımız, genişleyerek soğuma gerçekleşir, bu soğumuş peteğimizin arkasındaki fanımız hangi kademede olmasını bizim ayarladığımız hızda içeri doğru üfler, bu işlemle aynı anda kompresörümüz, soğutmayı gerçekleştiren gazımızı bir yandan da düşük basınç hortumu olan ve diğerine göre daha kalın olan hortum ile vakumlayarak radyatörümüzün önündeki dış soğuma peteğinden geçirip kendisine doğru çeker, ilk düğmeye bastığımız andan itibaren kompresör sürekli çalışır ancak gazımızın dolaşımını sürekli yapmaz, yüksek basınç horutumunun üzerine basınç kaptörü vardır, soğutma peteğinin içerisinde gereğinden fazla soğuma olması durumunda buzlanma olacağından gazımızın genişleyeceği alan daralır, bunu önlemek için kompresör basınç kaptörünün değişik basınç dengesizliğini fark etmesi anında devre dışı kalarak kendini güvenceye alır, bu güvenceyi aşırı soğuyan petek üzerindeki buzlanma sensörü yada bizim düzensiz sert çıkışlı gaz vermemiz belirler, stabil kullanımda kesik soğutma pek olmaz, olsa da araç içi yeterince soğumuştur, soğutma peteğinden fanın üflemesi sırasında geçen ortamdaki serin hava peteğin soğukluğunu alamamaktadır, şunu belirteyim fan ortam havasını üflediğinden ortam havası ne kadar sıcak olursa , soğutma peteğinden geçirdiği hava peteğin yüzeyindeki soğukluğu ısıttığından, kompresör devrede kalır, fakat ortam havası serinlediğinde, peteğimizin fanın üflediği hava zaten serin olduğundan peteğimizin soğukluğunu kıramaz ve buzlanma başlar ve o sırada buzlanma sensörü komut verir basınç kaptörü kompresörü devre dışı bırakır.
gelelim senin sorununa, kompresör sık sık neden devreye girip çıkar, klima gazı fazla ise yada az ise olur.
fazla ise motorumuz ve klima sistemi henüz çalıştırılmamış ilk çalıştırılıp bir müddet kullanıldıktan sonra sık sık devreye girip çıkıyorsa yani motor ve sistem ısındığında 10saniye kadar girip çıkıyorsa ve soğutma olmuyorsa gazımız fazladır.
rölantide soğutma oluyor fakat 2500 devir civarı sık sık devreye girip çıkma varsa gazımız eksik
soğutma şahane fakat fanımız soğuk havayı içeri hızlı veremiyorsa polen filtremiz kirli , polen filtresi hava geçişini yavaşlatırsa petekte buzlanmaya sebep olacağından sistem yukarıda bahsettiğim gibi devreye girip çıkar, polen filtremiz yeni fakat hava debisi az ise , fan motorumuz zayıflamıştır yada fanın pervaneleri zamanla toz tuttuğundan ağırlaşmış ve balans yapmıştır, temizlenmesi gerek hepsi bu.
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: kacaman - Haziran 18, 2010, 02:29:22 ÖÖ
biraz uzun oldu ama ;D
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: kacaman - Haziran 18, 2010, 02:32:08 ÖÖ
sormak istediğin ve açıklanmasını düşündüğün başka klima ile ilgili sorun varsa telefon vereyim başka çare yok...
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: surez - Haziran 18, 2010, 04:04:39 ÖÖ
çok teşekkür ederim.o zaman klima gazını kontrol ettireceğim ancak  http://www.teamhondaturkey.com/forum/problemler_ve_cozumleri/ynt_klima_gazi_miktari-t40522.0.html uzantılı konudaki sorunun kesin cevabını öğrenince işlem tamam olacak.
tekrar teşekkürler.
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: surez - Haziran 18, 2010, 04:13:34 ÖÖ
 sizi bulmuşken sayın temsilci bir de http://www.teamhondaturkey.com/forum/problemler_ve_cozumleri/2000_ies_performans_tutarsizligi-t13536.40.html bu konuya bakarsanız çok sevinirim. çok teşekkürler.
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: murdogan - Haziran 19, 2010, 11:52:45 ÖS
MERHABA ARKADAŞLAR.BENDE 97 MODEL 1.4İS CİVİC VAR.ŞUBAT 15 DE ALDIM ARABAYI VE ALIR ALMAZ TÜM FİLTRELERİ DEĞİŞTİRDİM.TORPİDONUN İÇİNDEKİ FİLTRE DE DAHİL.SICAK HAVALAR BAŞLADIĞINDA KLİMAYI ÇALIŞTIRDIĞIMDA NORMAL HAVA ÜFLEDİĞİNİ FARKETTİM GAZI YOK DEDİLER VE GAZ BASTIRDIM.ŞU AN ARABAM ÇOK GARİP BİR HAL ALDI.RÖLANTİDEYKEN KLİMA DÜĞMESİNE BASTIĞIMDA MOTOR STOP EDECEK SEVİYEDE DEVİR DÜŞÜYO.ÖRNEĞİN 3000 DEVİRDE DÜĞMEYE BASTIĞIMDA DİREK 2000 DEVİRE DÜŞÜYO.VE MOTORDAN TAK TAK TAK DİYE SES GELİYO.AÇIKCASI İLK KLİMALI ARABAM ARKADAŞLAR ACABA SORUN NERDEDİR TORPİDONUN ARKASINDAKİ FİLTRE VE KLİMAZ GAZINDAN BAŞKA NEYİ KONTROL ETTİREBİLİRİM

ŞİMDİDEN SAĞOLUN ARKADAŞLAR.
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: kacaman - Haziran 19, 2010, 11:56:46 ÖS
murdoğan küçük puntolu yazı kullanırsan seviniriz sitemizin genel kuralıdır, büyük harf yüksek sesle konuşmayı ifade ediyor bizim için.
senin klima kompresöründe sorun var muhtemelen pistonları sürtünme yapıp motora aşırı yük veriyordur, soğutması nasıl aracın, soğutma oluyorsa ve ses geliyorsa kompresöre bakım yaptırt yok soğutma da yoksa kompresörün değişmesi yada iyi bir tamir görmesi gerek.
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: murdogan - Haziran 20, 2010, 12:30:27 ÖÖ
kocaman abi öncelikle kusurabakma bilmiyordum  büyük punto olayını ve o yazıyı yazdığımdan beri senin klima ile alakalı yazılarını okuyorum inşallah benim yazımı da görür  cevap verir diye içimden geçiriyordum teşekkür ederim çok sağol.

arabaya gelince üflemesi gayet kuvvetli gaz bastıktan sonra da bayağı soğuk üflemeye başladı.sadece ilk gaz basıldığında böyle bir sorun olmadı birkaç dakika sonra başladı sanki biyere çarpar gibi tak tak vuruyo kaputu açtım baktım motoru bile silkeliyo ve korktum açmadım klimayı o günden beri.

şiimdiden verdiğin bilgiler için teşekkür ederim abi sağol.
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: murdogan - Haziran 20, 2010, 12:33:39 ÖÖ
ek bilgi olarak şunu da söyliyim.klima gazı basmadan önce klima düğmesine basınca herhangi bişey olmuyordu.sadece normal hava üflüyordu ama devir normaldi ses gelmiyordu.

birde bu kompresor tamiri ne kadardır acaba.bu aralar bayağı maddi durumum kötüleşti de :(

Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: kacaman - Haziran 20, 2010, 06:56:20 ÖS
senin gaz basım işlemi gerçekleştirdiğin sırada yapılan vakum işlemi sırasında yani, gaz ile birlikte dolaşım ve sistemin hareketli parçalarının yağlanmasını saglayan bir yag de sistemin içerisinde gazla birlikte dolaşmakta, benim tahminim bu yağı sistemi doyuracak kadar koymamışlardır diye düşünüyorum, sistem çalışırken ses gelmesi normal neden: gaz ve yağdan oluşan karışımın belirli bir yoğunluğu ve dolaştığı sıkıştırıldığı ve vakumlandığı bir işleyiş var, önceden gaz yokken sistem çalıştığında boş boş çalışıyordu kompresör ağırlığı motora hissedilmiyordu, ama şimdi sistemin içi dolu ve bu dolaşımı yapması için motorun gücünün bir kısmını alacaktır, sistem her devreye girip çıkarken motorun sarsılması normal, fakat sen kayış ve kasnağına  bir de bilyalarına baktırt, çok büyük muhtemel kompresörün ömrünü tamamlamış gibi duruyor, bir motor yenilemeci ile görüşsen yapılabilir aslında ama önce senin araca gaz basan yer bir şey söylemedi mi sana, eğer bir şey söylemeden seni gönderdilerse hiç şık olmayan bir esnaflık tutumu sergilemişler, eminim kendileri durumu bilmişlerdir fakat en kolayı gaz basıp para almak yine gelsin yine para alayım değildir umarım.
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: kacaman - Haziran 20, 2010, 06:58:49 ÖS
ikinci sitede satılıyordu bir araştır istersen
çıkma bulursun yada motor yenilemecilere bir sor kaça yaparlar diye ama önce arıza nereden kaynaklı onu bul.
soğutma iyi diyorsun. iyimi, çok iyimi, süper mi
kayış ve kasnak ne zaman değişti
gergi bilyası ne zaman değişti, bunları bir incele ve gaz basan yer kaçak kontrolü yaptı mı
eğer yapmadıysa gaz yine kaçacaktır üzgünüm.
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: murdogan - Haziran 20, 2010, 09:46:22 ÖS
kacaman abi anlattıklarından ciddi bişey olduğunu düşünmeye başladım :(
ilk gaz basıldığında camlar açıktı ben sadece soğuk üflüyomu üflemiyomu diye baktım bayağı soğuk üflüyordu ondan sonra bu sorunu görünce sadece durduğum yerde denedim bir iki sefer.baktım düzelmiyo bende hiç açmadım klimayı ve daha gösteremedim.

yani sanırım iyi derecede soğutuyo.
kayış kasnak gergi bilyası ne zaman değişti bilmiyorum ben şubatın ortasında aldım arabayı.
birde gazı bastırdığım yer evime de uzak biryer birazda kenar semtte kalıyo açıkcası büyük yanlış yaptığımı itiraf ediyorum biraz uygun olsun diye hiç yapmadığım bişey yaptım off.gazı basan adam da hiç bişey söylemedi.bi daha gelemez diyemi düşündü bilmiyorum ki.

artık klimadan anlayan biyere gidecez tamda ümraniye sanayinin karşısında oturuyorum aslında ya ne yaptım ben.
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: kacaman - Haziran 20, 2010, 09:51:36 ÖS
bilemem, yani en doğru kararı sen vereceksin. başka sormak isteğin birşey varsa beklerim.
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: murdogan - Haziran 20, 2010, 10:03:26 ÖS
var abi klima hariç bir iki sorunum daha var.
bu başlık altında mı sorsam diye düşünmüştüm aslında.elektrik aksam çalışırken rölanti düşüyo biraz.özellikle dururken frenden ayağımı çekince rölanti yükseliyo.bir gün arka rezistans düğmesi sabahtan akşama açık kalmış farketmemişim.artık o düğmeye bastığımda gösterge ışıkları bile azalıyo.
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: kacaman - Haziran 20, 2010, 10:04:44 ÖS
akünü kontrol ettirt ve şarz dinamosunu da, voltaj düşük geliyor.
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: murdogan - Haziran 20, 2010, 10:10:07 ÖS
çok sağolun.son sorunumu da söylemek istiyorum.

camları kapatıyorum araç rölantide çalışırken motor sesi çiftli geliyor.yani düşük viteslerde özellikle motor sesini çok veriyor araç.bu araçların daha sessiz olduğunnu düşünüyorum açıkcası.usta dinledi ses var dediler fakat halledemediler.
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: kacaman - Haziran 20, 2010, 10:17:55 ÖS
çifli derken neyi anlatmak istedin anlayamadım
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: murdogan - Haziran 20, 2010, 10:27:16 ÖS
yani bi tek düze motor sesi geliyo birde sadece rölantide arabanın içinde duyabildiğimiz yada kaputu açınca duyabildiğimiz tık tık bir ses var.çiftli motor sesi gibi.hani insan hasta olurda sesi bir garip çıkar.motoru dinlediler şarj dinamosu dediler sanırım bobinleri değiştirdiler ama en ufak bi gelişme olmadı.
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: kacaman - Haziran 20, 2010, 10:32:50 ÖS
bilya sesi olabilir mi
gergi bilyaları gıık gıııyk gibi sesler triger, altarnatör, klima kayışı gergi bilyalarından yada şarz marş kuru bilyalarından geliyor olabilir, bobinle ne ilgisi varmış da değiştirmişler bu millet hepten dolandırıcı olmuş yaaavvv
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: murdogan - Haziran 20, 2010, 10:42:48 ÖS
ya bilmiyorum abi.acaba istanbul ümraniye civarı bildiğiniz bir usta varmı yada forumdakilerin bildiği biri.kime gitsem böyle deneme yanılma yoluyla para döküyoruz.sanayiye gitmek istemiyorum açıkcası artı halledemiyorum hiç bir sorunu.
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: kacaman - Haziran 20, 2010, 10:53:45 ÖS
istahbul temsilcilenimiz var onlarla irtibata geçsene.
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: murdogan - Haziran 20, 2010, 10:56:11 ÖS
tamam.forumda çok yeniyim ulaşmaya çalışıcam.yardımların için teşekkür ederim çok sağol abi.
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: kacaman - Haziran 21, 2010, 06:13:18 ÖÖ
anasayfada bölgeler kısmı var marmara bölgesi ne gel istanbulu bak
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: surez - Haziran 21, 2010, 03:33:44 ÖS
az önce klima gazını kontrol ettirdim. uygun seviyedeymiş. 1 dakikada nerdeyse 7 defa klima devreye girip çıktı. basınç pompasında sorun olabilir dedi. ya da basınçla ilgili bişeyde. servise gidicem galiba. bu sorun sanayide olcağa benzemiyo. bu arada klima fanı üstündeki soğuyan boru buz tututyo hemen. ancak devre dışı kaldığından hemen eriyor.

acaba önce hangi parçadan başlasak?
bilgisayar bu sorunu algılayabilir mi?
teşekkürler.
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: kacaman - Haziran 21, 2010, 05:10:07 ÖS
o boru buz tutuyorsa, içeri üfleme nasıl hızlımı yavaş mı, yani üfleme hızını sona aldığında kuvvetli üflüyor mu
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: surez - Haziran 21, 2010, 07:59:05 ÖS
üfleme hızı gayet normal.
kendime kızıyorum. 3 senedeir her yaz gaz değiştirip bindim. ve klimasının yetersizolduğunu düşünerek durumu kabullendim.
meğerse arabaya gelen hafif serinlik. borularda olan soğuk havanın etkisi imiş.
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: kacaman - Haziran 21, 2010, 08:23:46 ÖS
basınç pompası ne oluyormuş öyle bir parça yok
kaptör demek istemiş olabilir
hiç mi soğuk üflemiyor tam tarif edermisin
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: surez - Haziran 21, 2010, 11:14:13 ÖS
soğuk üflüyor.ama klima motoru hemen akabinde stop ettiğinden ve bir süre sonra yeniden çalıştığından çok verimsiz.
yani tam soğuk hava gelmeye başladığı an klima motoru devre dışı kladığından hava ılıyor ve ısınıyor. aynı şey tüm yolculuk boyunca devam ediyor.
belki de bu kesintisiz çalışıp durma sorunu klima motoruna zara bile veriyordur.
bu arada klima motorunun devreye girip çıktığını klima kayışını takip ederek ve rölantideki dalgalnmadan çok kolay anlıyoruz.
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: surez - Haziran 21, 2010, 11:15:00 ÖS
yani klima sürekli çalışsa hiç sorun olmayacak
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: kacaman - Haziran 21, 2010, 11:17:26 ÖS
servise götür bence arabayı basınç kaptörü bozuk olabilir, iç petek veya dış petek tıkanmış olabilir, içi değil arası kirden falan çok tıkanırsa da olur. iç basıç az yada fazla geliyor sebebi bu makineye bağlasa usta görmesi gerek neden görememiş hayret, sanırım ustan klima olayından pek anlamıyor.
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: surez - Temmuz 05, 2010, 06:28:04 ÖS
bugün konya yetkili servis toros a gösterdim, durumun normal olduğunu evapuratörün olduğu  yerde derece gibi bişey var o içerideki havanın belli dereceye gelmesiyle klimanın durmasını sağlar dedi.
yani hem motor kendini soğutmaya alır hem de iç sıcaklık motorun durup yeniden çalışmasına neden olur dedi.

ama ben hala emin değilim. içerisi asla serinlemez bu taktirde. soğuk sıcak soğuk sıcak....
ve tüm honda modellerinden işleyişin bu şekilde olduğunu söyledi.

forumda 2001 sonrası kasada klima sorununudan bahseden bir arkadaş da yine servisin sonunda klima kompresörünün açılıp kapandığını farketmesi üzerine kompresör dğişimi gerekebilir dediğini yazmış. gerçekten garip durum.

egede ne yapacağız o sıcaklarda bilmiyorum

Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: surez - Temmuz 05, 2010, 06:31:34 ÖS
arkadaş şunu yazmış.
Alıntı sahibi: hibo üzerinde Haziran 19, 2010, 10:36:05 ÖÖ
merhaba arkadaşlar...dün itibsariyle aracımın 30bin bakımını yaptırdım...geçen ay yaptığım iki uzun yolda başıma gelen klimanın soğutmamasını servise söyledim...test sürüşüne filan ıktık..15-20 dakika ankara içinde dolaştık ustayla...ancak tamin edilebileceği gibi klima,ustanın yanındayken kusursuz çalıştı!!kesinlikle soğutmama yapmadı,süperdi yani...ama yinede usta sağolsun,gazına,elektrik sistemine bakılacak heryerine baktı ve klima sistemi gayet normal dedi...bende bakım sonrası mutlu mutlu evime giderken(servis ile benim ev 220 km mesafede) yolda kontrol mahiyetinde klimamı açtım,tam soğutuyor derken o da ne,yine ılık ılık üflemeye başladı!!!!en düşüğe getiriyorum olmuyor,22-24 filan yappıyorum olmuyor,içeride hafif rutubet kokan ılık hava geziyor!!!sonra çektim yol kenarına,araç rölantide iken tekrar çalıştırdım klilmayı,tıpkı serviste olduğu gibi yine buz gibi yaptı çalıştı...hazır çalışırken haraket ettim,normal 100-110 km a hızla cruise ile seyrederken yine kesildi soğuk hava,ılık hava ve hafif rutubet kokusu!!!gerçekten çok canım sıkıldı....sonuçta mesela ampul patlak olur,usta bakar,değiştirir,problem çözülür....ama burda uzun yolda klima devreden çıkıyo,ustayla 15-20 dakikalık gezinmede bişey olmadı ama eve dönüş yolundada bi türlü soğutmadı klima!!!yani test sürüşünde ustayı buna nası tanık yapacağımı bilemiyorum,zaten onun yanında bişey yapmıyacağını az çok tahmin etmiştim aynen öyle oldu.......i-shift e 2010 yazılımı da yüklettim,maşallah araba çok tatlı oldu ama klima problemi aynen duruyor,ki haftaya yaklaşık 800 kmlik yola gideceğim,yine klimasız olcak büyük ihtimallle...yokmudur bunun bi çözümü?

not: klima gazı normal seviyede imiş,tümsistem kontrol edildi sigortalar filan,normal,polen filtreside değişildi....sistem normal ama problem anormal!!
saygılar...


merhaba arkadaşlar...geçen hafta izmir terakki honda ya gitme fırsatı bulabildim...aracımın öncelikle klima gazı kontrol edildi...komple boşaltılıp yenideen dolduruldu ve tam 400 g gaz eksik çıktı...(normal de 600 g mış full olduğunda)...ancak klima gazı tam doldurulduktan sonra tekrar test sürüşüne çıktık usta ile,aracım aynı problemlere devam etti,yalnız bi iki veriyi daha netleştirdik...araç ortalama 100-120 km hız ve civarına geldiğinde(devir 3000 ve üzeri) klima kompresörü devreden çıkıyor,yani ekranda AC on yazmasına rağmen klima devre dışı kalıyor.. bu kez benim bu şikayetimi ustanın yanında defalarca yaptı aracım,işin iyi tarafı artık ustalarda gördü sıkıntıyı....yaklaşık 6 saat aracı incelemelerine ve birkaç test sürüşüne rağmen problem çözülemedi maalesef...aracın garantisi devam ettiği için garantiden klima kompresörünü değiştirecekler büyük ihtimalle...bi iki hafta içinde başka bir kompresör montajı ile sorunun kompresörden olup olmadığını anlayacağız,öyleyse şayet kompresör değişecek....bütün bunları,evime izmirden daha yakın olan ankarada devam edeceğiz bakalım hayırlısıyla...velhasıl servisteki ustaların ilk defa karşılaştığını öğrendiğim bu problem umarım hiçbirimizin başına gelmez...saygılar....
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: hibo - Temmuz 06, 2010, 07:52:05 ÖÖ
merhaba surez...evet yukarıdaki iletiler benim başımdan geçenler...bu cumaya ankaradan randevu aldım,kompresör değişimi gerekecek muhtemelen onlar da problemi çözemezse,onu netleştirmeye çalışacağız bakalım cuma günü...benim araç 2008 civic hb...rölantide ve düşük hızlarda hiçbir problemim yok,klima oldukça başarılı hatta...ama hızım 100-110 ları bulmaya başladığında peteklerden bi ılık hava ,az sonra az soğuk sonra tekrar ılık hava geliyor,yani bu hızlardan sonrasında sadece ılık-sıcak hava geliyor...sonra hızımı düşürmeye başlayınca tekrar buz gibi hava geliyor,tekrar hızlanınca yine ılık hava geliyor(izmirde test sürüşü yaptığımız usta ,ılık hava gelmeye başlayınca ekranda AC on yazmasına rağmen muhtemlen kompresörün devre dışı kaldığını belirtti,ve ilk izlenim olarak kompresör değişimi gerekebileceğini söyledi)...ilk şüphelenilen şey klima gazıydı ve hakkaten eksik çıktı,ancak gaz tamamlandıktan sonra problem niye aaynen devam etti kimse bi anlam veremedi...can sıkıcı mevzular..umarım hallolur bi an önce...gelişmeleri yine haber etmeye çalışacağım saygılar...
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: hibo - Temmuz 10, 2010, 07:24:06 ÖÖ
merhaba arkadaşlar..dün klima sistemine birde ankarada bakıldı..sağolsun usta epey ilgilendi...şimdilik sorun çözüldü görünüyor...yapılan şey ise,ne olur ne olmaz diye sigorta kutusundaki klima rölesi değişti yenisiyle(garanti kapsamında),birde usta sanırım şarj dinamosunun üzerindeki kompresörün fişi var,onu çıkarıp taktı gevşeyip temassızlık yapıyor olabilir diye,sonrasında 3 defa test sürüşü yapıldı,problem çıkmadı...eve dönüş yolundada 200 km boyunca klima hep açık kaldı,maşallah gayet güzel çalıştı...inşallah sorun bu kadar basit bişeydir,bir daha tekrarlanmaz...saygılar...
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: caddy_w - Ocak 02, 2011, 04:09:37 ÖS
selamlar, 2005 model honda accord sahibiyim, aracı 02.12.2010 da aldım. aldığımda klima da bir sorun yoktu, hatta uzun zamandır kullandığım passat model araçlardan daha sert soğuk üflediğini tespit etmiştim. ama aracı aldıktan 10 gün kadar sonra ki havalar o sıra çok soğuk gittikten sonra biraz ısınmıştı (yaklaşık 20 derece) klimayı çalıştırdığımda kompresörün devreye girmediğini gördüm, motor kısmındaki klima boruları hiç soğumuyordu böylece kompresörün devreye girmediğini kesin anladım... hemen bir klima işi de yapan elektrikçiye gittim. sözde klima gazını tamamladı ama ben eksik olmadığını düşünüyorum. deneme de kompresörün devreye girmediğini gördük, bunun üzerine kompresörün devreye girmesini aküden manuel olarak denedi, sonuç kaplin kasnağı devreye sokuyordu. bunun üzerinde başladı araçta kompresöre ait sigorta aramaya ama bulamadı. daha sonra bir arkadaşını aradı ona durumu anlattı telefondaki kişi bilgisayarla beynin sıfırlanması gerektiğini söylemiş ancak onda alet olmadığı için sadece akü kutup başını söküp bir kaç dakika bekleyeceğimizi söyledi. işlemi yapıp birkaç dakika bekledikten sonra kompresör devreye girdi. ama yarım saat sonra falan bir dalgalanma yaptı yani sert soğuk üflerken biraz ısında sonra tekrar sert soğuk üflemeye başladı ama sonrasında sürekli soğuk üfledi ve sorun yoktu... aradan bir hafta yada on gün geçtikten sonra bir gün yine aracın içinin çok ısındığı düşüncesiyle klima ayarını düşürerek kabini soğutmak istedim ancak kompresörün yine devreye girmediğini sadece dışarıdaki havayı üflediğini anladım. eve gelince kaputu açıp akünün kutup başını söküp bekledim ama düzelmedi. klima borularını kontrol ettiğimde motor ısısı etkisiyle ılık olduğunu hiç soğumadığını dolayısıyla kompresörün hiç devreye girmediğini anladım. sizce neden olur? yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: kacaman - Ocak 02, 2011, 05:34:42 ÖS
telefonla konuştuk ama tanışmadık, sizi tanıyalım bölümünde kendinizi tanıtırsanız seviniriz, şimdiden keyifli ve aktif forumlar diliyorum.
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: caddy_w - Ocak 04, 2011, 04:38:36 ÖÖ
evet arkadaşlar sorun çözüldü, ve inşallah tekrarlamaz... önce bostancı oto sanayi de bir yere gittim oradaki çocuk klima cihazına bağlayıp içinde gaz olduğunu gördükten sonra ustasını cep telefonundan aradı. ustası bugün olmayacağını yarın halledebileceklerini ama yarın tekrar gelmem gerektiğini söylemiş, bunun üzerine ustanın telefon numarasını alarak birde ben kendi cep telefonumdan aradım. ustaya nasıl bu kadar basit ve telefondan teşhis koyabildiğini, olası arızaları ve olası masrafı sorduğumda lafı gevelemeye başladı. yani anlayacağınız bana güven verecek kadar bilgili olmadığı kanaatine vardım... oradan çok yakında olan ve birgün önce arızayı nerede nasıl tespit ettiririm araştırması sırasında öğrendiğim yer olan ikiler honda özel servisine gittim. ciddi bir yer, hoşuma gitti. oradaki yetkiliye durumu anlattım ve ben klima ünitesini elektronik olarak test ettirmek istiyorum eğer elektronik kısmında sorun çıkmazsa sizin klimacınız varmış beni ona yönlendirirmenizi rica ediyorum dediğimde, yetkili tabi ne demek hemen yardımcı olalım dedi ve hemen oradaki ustalardan birini görevlendirerek bilgisayarı araca bağlattı ve test edilmesini sağladı. test neticesinde elektronik bir arıza olmadığı ortaya çıkınca bana klimacıyı tarif edip yolladılar, bende onlara teşekkür ettim ve buradan da tekrar teşekkür ediyorum bostancı ikiler honda özel servisine. klimacının dükkanının adı merve oto klima'ydı sanırım. gittim bana ismini söyledikleri usta yoktu, babasını hastaneye götürmüş. orada olan diğer usta ben yardımcı olayım dedi. bende durumu anlattım, bunun üzerine aracın kaputunu açtıktan sonra sigorta kutusunun kapağını açtı bana birkaç kez klimayı açıp kapattırırken kendisi de rölelerin üzerinde elini gezdirerek klima kompresörünün rölesini aradı. sonra bir röleyi yerinden söktü, bir kablo ile rölenin girdiği yuvalar arasında köprü yaparak kompresörün devreye girip girmediğini kontrol etti ki giriyordu. bana kompresörü devreye sokan röleniz bozulmuş, bunu değiştirelim ama ileride tekrar bozulabilir, çünkü bunlarda kronik bir sorun var bu klima kompresörlerinin manyetik kavramaları çok akım çekiyor bu sebeple bobini sık yakıyor bizde manyetik kavramayı sökerek bobincide daha az akım çekecek şekilde tekrar sardırıyoruz dedi ve maliyetinin de 180 tl olduğunu söyledi. bende şu an sadece röleyi değiştirmesini bobin revizyon işine daha sonra karar vereceğimi söyledim. sonuçta sadece bobini değiştirdi ve herşey normale döndü, maliyeti 40 tl oldu. usta bence işinin ehli biriydi elini attı ve işi çözdü ona da teşekkür ederim. oysa iki hafta evvel ilk arıza olduğunda kadosan oto sanayi sitesinde 70 tl vermiştim... neyse sizce bobini tekrar sardırmaya gerek varmı? benim kanaatime ve bilgilerime göre manyetik sargılarda bobin sarımı ve çekilen akım direkt olarak manyetik alanın gücünü etkiliyor. örneğin 20 amper çeken bir manyetik sargı misal 5 kg taşıyorsa bunu kabloyu örneğin 8 yada 10 tur daha sararak 15 ampere düşürebiliriz ama taşıma gücü 4 kg'a düşer. bu durumda bahsi geçen yerdeki manyetik kaplin motordan kayış aracılığı ile aldığı hareketi kompresörün gazı pompalayan kısmına ilettiği ve bu bölümde zaman zaman yüksek basınç nedeniyle güç gerektiği için manyetik kaplinin gücünün zayıflatılmasından dolayı zaman zaman kaçırabileceğini düşünmekteyim. yani böyle bir işlemin doğru olmayacağı kanaatindeyim. sizler ne dersiniz? düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim, teşekkürler.
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: demiray - Ağustos 07, 2011, 08:56:07 ÖÖ
arkadaşlar benim problemim klima düşük devirlerde soğutmuyor   devir yükselince  klima güzel soğutuyor klima gazı normal   ustanın demesine göre üç  parça tıkalı olabilir 1  klima radyatörü     2 klima filitresi  3  göğüslüğün hemen arkasında bir valf varmış oda  tıkalı olabilir
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: demiray - Ağustos 07, 2011, 08:57:40 ÖÖ
acaba ilk bakması gereken parça hangisi olması gerekir ona göre  parçaların 3 ünüdedeğişmesi gerekebilir dedi  hangisini ilk değişip denemek gerekir klima komprösörü güzel durumda basıncı normal   ama sistemde tıkanma var dedi usta
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: farukcelik - Ağustos 07, 2011, 03:53:11 ÖS
kacaman kardeş walla bu işte profösör olduğun belli, bendede klima açıkken torpidonun altından tısss diye ses gelip gidiyor yardımcı olursan sevinirim.
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: galantus - Ağustos 07, 2011, 06:07:43 ÖS
kacaman kardeş walla bu işte profösör olduğun belli, bendede klima açıkken torpidonun altından tısss diye ses gelip gidiyor yardımcı olursan sevinirim.
o tıss sesi benim bildiğim kadarıyla normalimiş. Cünkü arkadaşın 2000 model ies dende geliyor ama hep değil ara sıra. O servise gösterdi normal dediler.
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: galantus - Ağustos 07, 2011, 06:09:07 ÖS
Birde arkadaşlar benim klima bazen acayip soğuk üflüyor içeriyi anında soğutuyor yani herşey normal. Ama bazende böyle soğuk üflemiyor sanki biraz ılksı üflüyor diyelim ve içeriyi soğutması biraz daha zaman alıyor bu neden olabilir
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: farukcelik - Ağustos 07, 2011, 06:25:16 ÖS
inşallah normaldir walla korkuyorum başıma iş açıcak diye...
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: hsncck26 - Ağustos 07, 2011, 06:38:12 ÖS
Birde arkadaşlar benim klima bazen acayip soğuk üflüyor içeriyi anında soğutuyor yani herşey normal. Ama bazende böyle soğuk üflemiyor sanki biraz ılksı üflüyor diyelim ve içeriyi soğutması biraz daha zaman alıyor bu neden olabilir
bende de aynı durum var . gözlemlerime göre benım araç ısınıkken basınca çabuk soğutuyor diğer türlü dediğniz gibi
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: independent - Ağustos 07, 2011, 07:04:23 ÖS
o zaman benimde klima açıkken devir aceyip düşüyo performansı geçtim artık araç ışıkta bile bekleyemiyo bi kaç saniye sonra stop ediyo ışıklara geldiğimde klimayı kapatıp açmaktan anam ağladı hadi kendi başına sorun değilde arkadaşlar kızlar olunca koyuyo insana aldığın honda bu mu diyeceklermiş gibime geliyo bu arada araç 1.6 ies
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: gecetilkisi - Ağustos 07, 2011, 08:27:17 ÖS
klimayı açınca sogutma normaldi ama  kompressörden  surtme sesi gibi bir ses geliyordu. araca yagsız gaz basmıslar klima kompressörü rodaj yapmış dendi. açmadan belli olmaz dendi. açıldı yagı eksıkmiş tamamlandı, 2 tane oring varmış onlar degişti. gaz yenılendi.ama ses gitmedi. ustamızın dedine göre 98 İES lere 2004 öncesi ford connect   ve 2006 öncesi ford focus kompressör içleri oluyormuş, Sesli halde kullanmalımıyım yoksa kompressör yenilemeliyim korkum, bu halde kullanırsam  peteklerın ve boruların tıkanarak daha buyuk masraflar acması boyle bir olasılık varmıdır ..cevaplar için şimdiden teşekurler..
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: farukcelik - Ağustos 07, 2011, 09:31:14 ÖS
bende de aynı sorun vardı araç seyir halindeyken klima açtığımda arabayı arkadan birileri sanki çekiyo gibiydi, klima açıkken kalkışlarda motorda tireme stop edecek durumları vardı ama bu kışın arabama subap ve avast ayarı yaptırdım bu anlattığım problemler ortadan kalktı şu an seyir halindeyken klimayı açtığımda hissetirmiyo bile bence sizde bu yönde ilerleyin derim...
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: independent - Ağustos 08, 2011, 08:23:45 ÖÖ
bende de aynı sorun vardı araç seyir halindeyken klima açtığımda arabayı arkadan birileri sanki çekiyo gibiydi, klima açıkken kalkışlarda motorda tireme stop edecek durumları vardı ama bu kışın arabama subap ve avast ayarı yaptırdım bu anlattığım problemler ortadan kalktı şu an seyir halindeyken klimayı açtığımda hissetirmiyo bile bence sizde bu yönde ilerleyin derim...



bu aralar sanayiye gidemiyorum gidince bi kontrol ettireyim ama benim ki stop edecek gibi olmuyo bildiğin stop ediyo aslında klimasızdaykende hafif titreme yapıyo var bi ayarsızlık haftaya güzel bi bakıma sokayım diyorum ama klimada yada kompressörde bi sorun yoktur diyosunuz birde bu subab ve avans ayarları yaptırmak için bi belirti var mı ses performans olarak
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: Grafink - Ağustos 08, 2011, 09:35:18 ÖÖ
Bir soru da ben sorayım, 93 Sedan Si Otomatik aracım. Klimam gayet iyi soğutuyor ve herhangi bir problem çıkartmıyor. Ancak Çakmak girişinden telefon şarj ederken klima devreye girmiyor. sadece havalandırma olarak çalışıyor. Ne zaman adaptörü çakmak girişinden çıkartıyorum. O zaman devreye giriyor. Bu normal midir? 
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: Mermi26 - Ağustos 09, 2011, 06:17:10 ÖS
slm arkadaşlar nisan ayında 2008 civic aldım ve araca lpg taktırdım bu yaz yani temmuz ayının sonuna tatile cıktım klima acık şekil yaklaşık 300 km durmadan giderken yolun bozuk bölümünden geçtim ve klima göstergeleri ile birlikte kapandı, en yakın honda servisine girdim kontrol ettiler klimanın sigortası atmıştı taktılar, lpg taktırmadan önce sol arka kapının sigortasıda atmıştı ve servise arka kapı sigortasıda atmış galiba dedigimde ilginç bi cevap geldi camın sigortası yok dediler biraz baktılar uzun sürer dediler bende yolda oldugum için sonra gösteririm dedim ve yola devam ettim, klima çalışmasında bi sorun olmadan alanya ya gittim tatil bitiminde tekrar yola cıktım ve gene konya seydi şehir yakınlarında bi tümsekten gectim klima sigortası gene attı, ve eskişehire geldim servise gittim arka kapıya baktılar sigorta atmış onu taktılar :) klima yı da bakmamız lazım LPG kaynaklıdır garantiye girmez saatlik işçilik parasından falan bahsettiler, kumar gibi bişey :) herneyse klimanın sigortası takıldı şuanda çalışıyor, sorum klima ile LPG nin alakası olabilirmi veya neden olabilir bu durumu yaşayan var mı?
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: 23korg23 - Ağustos 09, 2011, 11:58:52 ÖS
Mermi26 sizinki bir temassızlık gibi görünüyor rölede yada sigorta yuvasında yada klimanın elektik aksamında.. lpgyi takarken oraları kurcalamışlarsa olur ama normalde lpg ile ilgisi olmaması lazım
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: 23korg23 - Ağustos 10, 2011, 12:01:48 ÖÖ
sayın kacaman ies araclarda klima termostatı tam olarak nerededir ve bunun ideal ayarı nasıl olamlıdır? benim klimada bazen devre dışı kalıyo ( gaz-gaz filtresi-radyatör temizliği,polen-torpidonun ordaki valf vs herşey yapıldı) ara sıra devre dışı kalıyo şuanda ve en son 640 gram gaz basıldı ondan sonra biraz düzeldi ve şuanda termostattan şüpheleniyorum
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: Qzann - Ağustos 10, 2011, 02:33:05 ÖS
aynı sorun bizdede vardı kardesım. bi süre sogutum sora duruodu. sora bi gün hiç çalışmadı :)  götürdük klımacıya  dediki kablosu ince kaldırmıo elektırık akımını dedı. kalın bı kablo taktı smdı sorun yok
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: Mermi26 - Ağustos 12, 2011, 02:44:26 ÖS
Mermi26 sizinki bir temassızlık gibi görünüyor rölede yada sigorta yuvasında yada klimanın elektik aksamında.. lpgyi takarken oraları kurcalamışlarsa olur ama normalde lpg ile ilgisi olmaması lazım
tşkler cevabın için, ancak benim araçtaki problem uzun mesafede klima sürekli acık 3-4 saat gittikten sonra oluyor, sigorta takıldıktan sonra bi cok cukurdan falan gectim atmadı, acaba uzun süreli acık kalmamasımı gerekiyor, bana görede lpg ile baglantılı degil, ama lpg taktırınca problemin ucu lpg ye cıkıyor:)  Cady_W arkadaşımızın yaşadıgı sorun ilgimi cekti acaba klima uzun süre calışınca cektigi amper miktarı artıp sigortayı zayıflatıyor ve sarsıntıda atıyor mu diye düşünüyorum, bakalım istanbula gidecem yakında ordaki servislerle de gösterecegim, birde 2008 veya benzeri model Civic le klima acık durmadan 3-4 saatlik yol giden varmı?
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: kacaman - Ağustos 16, 2011, 06:12:17 ÖÖ
kacaman kardeş walla bu işte profösör olduğun belli, bendede klima açıkken torpidonun altından tısss diye ses gelip gidiyor yardımcı olursan sevinirim.
geç cevap yazdığım için özür dilerim, işlerim yoğundu siteyegiremiyordum;
aracınızın klimasının gazı çok az miktarda eksik hepsi bu.
zaman zaman iyi soğutup zaman zaman kötü soğutmasının sebib de bu zaten, içindeki gaz miktarı hava serinse ve araç gölge bir yerde kalmışsa süper soğutur, ama motor sıcak hava sıcak ve araç güneşte yanmışsa, soğutma zayıf kalacaktır.
gazmiktarına baktırın, yaklaşık 100gr kadar eksik olduğunu tahmin ediyorum.
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: kacaman - Ağustos 16, 2011, 06:14:41 ÖÖ
o zaman benimde klima açıkken devir aceyip düşüyo performansı geçtim artık araç ışıkta bile bekleyemiyo bi kaç saniye sonra stop ediyo ışıklara geldiğimde klimayı kapatıp açmaktan anam ağladı hadi kendi başına sorun değilde arkadaşlar kızlar olunca koyuyo insana aldığın honda bu mu diyeceklermiş gibime geliyo bu arada araç 1.6 ies
rölanti takip sensörü tipi bir cihaz yada müşür var bizim araçlarda, eğer bu parça arızalı değilse kompresörün içindeki yağ miktarı çok azalmış sistemi zorluyor olabilir, soğutma durumu nasıl aracın ve klima devreye girince aracı çok sarsıyor mu?
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: kacaman - Ağustos 16, 2011, 06:16:44 ÖÖ
Bir soru da ben sorayım, 93 Sedan Si Otomatik aracım. Klimam gayet iyi soğutuyor ve herhangi bir problem çıkartmıyor. Ancak Çakmak girişinden telefon şarj ederken klima devreye girmiyor. sadece havalandırma olarak çalışıyor. Ne zaman adaptörü çakmak girişinden çıkartıyorum. O zaman devreye giriyor. Bu normal midir? 
elektrik tesisatında sorun var bence
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: kacaman - Ağustos 16, 2011, 06:18:35 ÖÖ
sayın kacaman ies araclarda klima termostatı tam olarak nerededir ve bunun ideal ayarı nasıl olamlıdır? benim klimada bazen devre dışı kalıyo ( gaz-gaz filtresi-radyatör temizliği,polen-torpidonun ordaki valf vs herşey yapıldı) ara sıra devre dışı kalıyo şuanda ve en son 640 gram gaz basıldı ondan sonra biraz düzeldi ve şuanda termostattan şüpheleniyorum
klimanın soğutması nasıl detaylı anlatırsanız sevinirim,termostat iç peteğin üzerinde.
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: kacaman - Ağustos 16, 2011, 06:21:03 ÖÖ
slm arkadaşlar nisan ayında 2008 civic aldım ve araca lpg taktırdım bu yaz yani temmuz ayının sonuna tatile cıktım klima acık şekil yaklaşık 300 km durmadan giderken yolun bozuk bölümünden geçtim ve klima göstergeleri ile birlikte kapandı, en yakın honda servisine girdim kontrol ettiler klimanın sigortası atmıştı taktılar, lpg taktırmadan önce sol arka kapının sigortasıda atmıştı ve servise arka kapı sigortasıda atmış galiba dedigimde ilginç bi cevap geldi camın sigortası yok dediler biraz baktılar uzun sürer dediler bende yolda oldugum için sonra gösteririm dedim ve yola devam ettim, klima çalışmasında bi sorun olmadan alanya ya gittim tatil bitiminde tekrar yola cıktım ve gene konya seydi şehir yakınlarında bi tümsekten gectim klima sigortası gene attı, ve eskişehire geldim servise gittim arka kapıya baktılar sigorta atmış onu taktılar :) klima yı da bakmamız lazım LPG kaynaklıdır garantiye girmez saatlik işçilik parasından falan bahsettiler, kumar gibi bişey :) herneyse klimanın sigortası takıldı şuanda çalışıyor, sorum klima ile LPG nin alakası olabilirmi veya neden olabilir bu durumu yaşayan var mı?
ben bunu hep söylemişimdir,
lpg kitlerinin çalışma prensipleri neredeyse aynı fakat önemli olan montaj işçiliğinin kalitesinden geçiyor, montajı yapan yer, bir hata yapmış.
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: kacaman - Ağustos 16, 2011, 06:22:20 ÖÖ
sayın kacaman ies araclarda klima termostatı tam olarak nerededir ve bunun ideal ayarı nasıl olamlıdır? benim klimada bazen devre dışı kalıyo ( gaz-gaz filtresi-radyatör temizliği,polen-torpidonun ordaki valf vs herşey yapıldı) ara sıra devre dışı kalıyo şuanda ve en son 640 gram gaz basıldı ondan sonra biraz düzeldi ve şuanda termostattan şüpheleniyorum
daha detaylı bilgi verirsen yardımcı olabilirim. anlayamadım sorunu.
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: Grafink - Ağustos 16, 2011, 09:10:38 ÖÖ
Bir soru da ben sorayım, 93 Sedan Si Otomatik aracım. Klimam gayet iyi soğutuyor ve herhangi bir problem çıkartmıyor. Ancak Çakmak girişinden telefon şarj ederken klima devreye girmiyor. sadece havalandırma olarak çalışıyor. Ne zaman adaptörü çakmak girişinden çıkartıyorum. O zaman devreye giriyor. Bu normal midir? 
elektrik tesisatında sorun var bence

Teşekkür ederim, En kısa zamanda gidip baktıracağım.
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: ersindurum - Ağustos 16, 2011, 09:07:05 ÖS
sayın kacaman ies araclarda klima termostatı tam olarak nerededir ve bunun ideal ayarı nasıl olamlıdır? benim klimada bazen devre dışı kalıyo ( gaz-gaz filtresi-radyatör temizliği,polen-torpidonun ordaki valf vs herşey yapıldı) ara sıra devre dışı kalıyo şuanda ve en son 640 gram gaz basıldı ondan sonra biraz düzeldi ve şuanda termostattan şüpheleniyorum
klimanın soğutması nasıl detaylı anlatırsanız sevinirim,termostat iç peteğin üzerinde.


arkadaşlar klima termostadı ayarı vs sizin yapabileceğiniz şeyler değil arkadaş ilk sayfada çok güzel anlatmış bir ısı algolayıcı vardır bir genleşme valfi sizin anlayacağınız kadarını söyleyim torbito içerisinde dir ıkiside genleşme valgi evaparatöre giden gazı ayarlar ısı algalıyıcıda evaparatör ısısını kontrol eder siz bunlardan neyi ayarlayacaksınız tek ayar yeri genleşme valfinde var ve hondalarda 3 yer ayarlanmaz

1. otomatik şanzıman cpc valfi
2.tp dayanma ayar civatası
3.genleşme valfi

bunları hangi usta neye dayanarak ayarlayacak merak ediyorum
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: ersindurum - Ağustos 16, 2011, 09:08:21 ÖS
adam gibi işi bilen bir yere gidin
1. klima gazını yenilesinler kapasite kontrolü yapsınlar adam gibi polen filitresini kontrol etsinler  bunlar normalmi diye
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: 23korg23 - Ağustos 17, 2011, 01:19:56 ÖÖ
sayın kacaman ies araclarda klima termostatı tam olarak nerededir ve bunun ideal ayarı nasıl olamlıdır? benim klimada bazen devre dışı kalıyo ( gaz-gaz filtresi-radyatör temizliği,polen-torpidonun ordaki valf vs herşey yapıldı) ara sıra devre dışı kalıyo şuanda ve en son 640 gram gaz basıldı ondan sonra biraz düzeldi ve şuanda termostattan şüpheleniyorum
daha detaylı bilgi verirsen yardımcı olabilirim. anlayamadım sorunu.

yıkarıda saydığım işlemler dışında en son klima radyatörü sökülerek içi ve dışı temizlendi ve 640 gram gaz basıldı usta radyatör değişimine gerek görmedi ustam ancak yine devre dışı kalıyor klima... eskisine göre daha iyi ama özellikle sehir içindeyken daha çok devreden cıkıyor uzun yolda neredeyse devreden çıkmıyor ve devreden çıkmayınca soğutması oldukca güzel..  sizce sorun nerededir?
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: kacaman - Ekim 12, 2011, 10:26:22 ÖS
sabit seyirde düzgün çalıştığını yazmışsınız, demekki, basınç farkında sistem çabuk devre dışı kalıyor, bunun iki sebebi olabilir, basınç kaptörü arızalıdır yada yeteri kadar uzun süreli vakum yapılmamıştır.
Başlık: Ynt: klima motoru kendini soğutmaya alır mı?
Gönderen: 20171026yuanyuan - Ocak 03, 2018, 08:00:13 ÖÖ
clb0103
pandora charms (http://www.pandora-jewelryoutlet.us.com)
coach outlet store (http://www.coach-outlets.us.com)
uggs outlet (http://www.uggsbootsaustralia.us.com)
pandora charms (http://www.pandoracharmssaleclearance.uk)
michael kors outlet store (http://www.michaelkorsoutlets.us.com)
adidas nmd r1 (http://www.adidas-nmd.us.com)
tory burch shoes (http://www.toryburchoutletonline.com.co)
polo ralph lauren (http://www.ralph-laurenuk.org.uk)
mbt shoes sale (http://www.mbtshoessale.us.com)
ugg boots women (http://www.ugg-boots.net.co)
coach outlet online (http://www.coachoutletmalls.us.com)
coach factory outlet online (http://www.coach-outletonline.us.org)
salvatore ferragamo outlet (http://www.ferragamo-outlet.us.com)
air max (http://www.2017nikeairmax.us)
ralph lauren (http://www.ralphlauren.me.uk)
yeezy shoes (http://www.yeezyboost.us.com)
coach factory outlet online (http://www.coach-factory-outlet.us.org)
red bottom (http://www.red-bottoms.us.com)
michael kors bags (http://www.michael-kors-handbags.us.org)
mlb jerseys (http://www.cheapmlbjerseyschina.us.com)
ralph lauren uk (http://www.ralph-laurenuk.org.uk)
the north face outlet (http://www.thenorthface.us.com)
air jordan shoes (http://www.air-jordans.us.com)
polo outlet online (http://www.polooutlets.us.org)
ray bans (http://www.cheapraybans.com.co)
adidas outlet online (http://www.adidas-outlet.us.com)
discount ray ban sunglasses (http://www.raybansunglassessalecheap.us.com)
hermes handbags (http://www.hermes.us.org)
michael kors outlet online (http://www.michael-korsoutlets.us.com)
coach factory outlet (http://www.coachoutletsonlines.us.com)
mlb jerseys cheap (http://www.cheapmlbjerseyschina.us.com)
louis vuitton factory outlet (http://www.outletlouisvuitton.us.com)
ralph lauren uk (http://www.ralph-laurenoutlet.org.uk)
kate spade outlet online (http://www.katespadeoutletstoreonline.us.com)
ugg outlet store (http://www.uggsoutletus.us.com)
ugg outlet (http://www.ugg-outletstores.us.com)
louis vuitton outlet (http://www.vuittonlouis.us.com)
kate spade handbags (http://www.katespadeoutletstoreonline.us.com)
adidas nmd r1 (http://www.adidasnmdr1.us.com)
michael kors (http://www.michael-korshandbags.me.uk)
canada goose outlet online (http://www.canadagooseoutletonlines.us)
ray ban sunglasses discount (http://www.rayban-sunglasseoutlet.us.com)
moncler jackets (http://www.monclerjacketsoutlet.in.net)
canada goose coats (http://www.jacketscanadagoose.org.uk)
michael kors handbags outlet (http://www.michael-kors-handbags.us.org)
adidas store (http://www.adidas-shoes.us.com)
coach outlet online (http://www.coach-outlets.us.com)
michael kors outlet store (http://www.michaelkorsoutletclearance.in.net)
canada goose parka (http://www.canadagooseoutletus.us.com)
adidas yeezy (http://www.adidasyeezyboost-350.us.com)
longchamps (http://www.longchamphandbagsuk.org.uk)
coach outlet online (http://www.coachoutlet-online.us.org)
uggs on sale (http://www.uggbootsoutletstores.us.com)
michael kors outlet store (http://www.korsmichaeloutlet.us.com)
nike outlet (http://www.nike-store.us.com)
air jordan retro (http://www.jordanretro.name)
mbt (http://www.mbtshoessale.us.com)
ray ban sunglasses sale (http://www.raybansunglassessalecheap.us.com)
adidas yeezy boost (http://www.yeezyboost.us.com)
canada goose (http://www.canadagoosesaleoutlet.us.com)
christian louboutin shoes (http://www.louboutinshoes.in.net)
nike sneakers (http://www.nikeshoes.us.com)
adidas ultra boost (http://www.ultraboost.us)
ugg outlet (http://ugg.bootsoutlet.us.com)
nike air max 97 (http://www.airmax-97.us)
uggs outlet (http://www.uggsoutlets.name)
harden vol 1 (http://www.harden-vol1.com)
canada goose jackets (http://www.canadagooseoutlet-jackets.us)
timberland boots (http://www.timberlandbootsoutlet.us.com)
moncler coats (http://www.monclerjacketsuk.org.uk)
adidas yeezy (http://www.adidas-yeezyboost.us.com)
coach outlet online (http://www.coachfactory-outletonline.us.org)
yeezy boost 350 (http://www.yeezyboost.org.uk)
fitflop shoes (http://www.fitflopssale-clearance.us.org)
longchamp outlet (http://www.longchampoutletus.us.com)
pandora charms sale (http://www.pandoracharms.com.co)
ugg (http://www.uggbootsoutletsale.us.com)
canada goose sale (http://www.canadagoosejacketssale.com.co)
ray ban sunglasses outlet (http://www.raybanssunglassesoutlet.us.com)
kate spade outlet (http://www.katespade.in.net)
canada goose jacket (http://www.canadagoosejacketsofficial.us.com)
longchamp outlet store (http://www.longchampoutletus.us.com)
hermes bags (http://www.hermes-handbags.us)
nike outlet online (http://www.nikeoutletonline.us.com)
canada goose jackets (http://www.canadagoosesoutlet.ca)
uggs outlet (http://www.uggoutlet-clearance.us.com)
ugg boots (http://www.uggsboots.name)
ugg sale (http://www.uggbootssales.us.com)
nike air max 97 (http://www.airmax-97.us.com)
longchamp bags (http://www.longchamphandbagsuk.org.uk)
ugg boots outlet (http://ugg.bootsoutlet.us.com)
coach outlet online (http://www.coachoutlets.us.org)
nike outlet store (http://www.nike-store.us.com)
nike air max 2018 (http://www.airmax-2018.com)
yeezy boost (http://www.yeezyboost-350.us.com)
kate spade outlet online (http://www.kate-spade.us.com)
adidas outlet store (http://www.adidas-outlet.us.com)
canada goose jackets (http://www.canadagoosesalejackets.us.com)
canada goose outlet (http://www.canadagooseoutlets.us)
adidas sneakers (http://www.adidas-shoes.us.com)
clb0103