TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: salem - Nisan 29, 2010, 01:15:20 ÖS
-
Selam arkadaşlar. Sizlere bir sorum olacak. Bundan yaklaşık bir buçuj ay önce aracımın şanzıman yağını değiştirttim. Özel servis 2.6 litre kadar castrol 75-90 şanzıman yağı koydu. Aracım ise 98 model civic 1.4 is. Sizce aracım için uygun mudur bu şanzıman yağı. Yoksa başka bir şanzıman yağı mı koydurayım. Görüşlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
-
en en önemli araçta bence şanzuman, çok pahalı tamiri vs...
o yüzden hondanın standart yağından şaşmamalı atf-z1 di o da,
(ben eneos kullanıyorum ve memnunum, eneos hondaya atf z1 yağı üreten japonyanın en büyük yağ üretcisi
güvendiğimden kullanıyorum ben)
-
arkadaşlar peki oto şanzumana ne önerirsiniz. 2000 mod civic için. ve kaç kilometrede değişir bilen varsa..
-
Honda yetkili servislerine sordum. Manuel şanzıman için MTF 3 diye özel bir yağ varmış. Otomatik şanzıman için ise ATF Z1 kullanılıyormuş. Arkadaşlar en kısa zamanda şanzıman yağının değiştirilmesi gerektiğini yetkili servis elemanları söyledi. Castrol 75W-90 dişli yağı Toyota marka binek araçların orjinal yağı. Ama benim aracım için ne kadar uygun bilemiyorum. ustaların katılımı uygun diyor. Diğer katılımı ise kesinlikle MTF 3 diyor. Şanzıman yağını değiştirdikten sonra bin klometre yol yaptım. Aracımın şanzımanda dedikleri gibi ciddi arızalara yol açar mı? Yoksa her kes kendi yağını mı övüyor? Şuan da bu konuda çok teddirgin ettiler beni. Sizlerin cevabını bekliyorum.....
-
güncel bende merak ediyorum
-
arkadaşım ben aracımın debriyaj baskı balatasını değiştirmiştim valeo marka set ile o zaman usta normal castrol 10 40 motor yağı koymuştu.. sonra içim rahat etmedi gidip servisten orjinal baskı balata seti ve orjinal yağ almıştım.. kullanıcı olarak bişey farketmedim ve şanzıman bir zarar olduysada henüz çıkmadı bişey. aracım manuel
-
castrol 75W-90 şanzıman yağı sizce sakat mı? Yani gerçekten dedikleri gibi zarar verir mi vermez mi?
-
şanzıman yağı her zaman değişen bir yağ değildir git yetkisi servise orjinalini koydur bu konuda çok çok dikkatli ol bence otomatik şanzıman şakaya gelmiyen bir parça. Ben yağı yeni değiştim yetkili serviste 90 lira verdim hayati olan parçalarda 3e 5e bakma cok ciddi başın ağır
-
Selam arkadaşlar. Dün Erzurum'a gittim. Şanzıman yağını değiştirdiğim özel servise uğradım. Honda yetkili servisinden şanzıman yağını getirdiler. Kendilerinin koymuş olduğu castrol 75W-90 şanzıman yağını boşaltıp Yetkili servisten getirdikleri yağı koydular. Gerçekten aracın orjinal yağı biraz daha ince bir yağdı. Vites geçişlerinin daha rahat olduğunu söyleyebilirim.
-
manuelde 60bin km de bir sanzuman yagini degistirmek gerekiyor...
benim baskı balata cok eskidiğinden debriyaj sertleşmişti ve vitesler zor geçiyordu. balata değistirecek param olmadigi icin sanzuman yagini degistirmistim. MTF3 kullandilar ve vites gecisleri cok bariz yumusamisti.
-
Şanzıman yağı kaç bin km de değiştirilir? benim aracımda 1.4is 127.000 kmde, vites geçişleri falan çok rahat bir sıkıntı yok ama ilerde değişmesi gerekiyorsa da bilmek isterim belli bir km'si var mıdır?
-
bende ekleme yapayım otomatikte 40 bin km de değişmesi gerekmekte
-
Sanayi ustalarının genel kanaatini söyleyeyim:
"Eğer yağ kaçağı yoksa, şanzıman problemi yoksa, şanzıman yağını motor yağı gibi değiştirmeye ihtiyaç yoktur."
İlla ki değiştireyim diyorsanız orijinal şanzıman yağını servisten temin edin. Bazan şanzıman yağını durduk yere değiştirip vitesi kemikleşenleri duymuyor değiliz.
Fakat yukarıda 40.000 - 60.000 km'de bir değiştirilmesi gerektiğini söyleyen arkadaşlar kullanma kılavuzlarına dayanarak söylüyorlarsa orasını bilemem.
-
Selam arkadaşlar. Sizlere bir sorum olacak. Bundan yaklaşık bir buçuj ay önce aracımın şanzıman yağını değiştirttim. Özel servis 2.6 litre kadar castrol 75-90 şanzıman yağı koydu. Aracım ise 98 model civic 1.4 is. Sizce aracım için uygun mudur bu şanzıman yağı. Yoksa başka bir şanzıman yağı mı koydurayım. Görüşlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
arakdaşım hondanın hiç bir aracında 75-90 şanzıman yağ yoktur ki zaten 75-90 s2000lede difransiyele konur hondanın şanzıman yağı daha incedir düz vitesler için mt3 otomatik vitesler için z1 dediğimiz yağ kullanılır bunun müdailleride dışarıda vardır otomatik şanzıman yağ castrol atf z1 yağ ile aynı özelliklere sahiptir düz viteslerde ise 10/40 ya konulsa bile sorun cıkarmazz
-
Duman kardeş, şanzıman yağı derecelerinde kaç çeşit standart var? Benim bildiğim ep 70, ep 80 gibi idi. Burada mt3 ve z1 gibi dereceler var. Bir de yağ değişim periyotları nasıl? Değiştirilmesi gerekir mi? Arkadaşların dediği gibi 40 bin, 60 bin gibi mi?
-
2001 sonrası otomatik viteslerde cvt-f hariç ilk 60.000 ve dahasonraında her 40.000 kmrede bir değişmesi lazım
2001 öncesi ve cvt-f ler için ilk 40.000 km ve daha sonrasıda yüne 40.000 kmde bir değişmesi lazım
düz vitesler ilk 80.000 km ve sonrasında yine her 80.000 kmde bir değişmesi lazım
hondalar için fabrikanın önerdiği yağ standarları
mt3-z1-cvt-f tir
-
Teşekkür ederim. Benim 95 Civic El'in vitesini serçe parmağınızla değiştirebilirsiniz. O kadar yumuşak. Önceki sahibi hiç değiştirdi mi bilmiyorum. Araç 310 binde. Vites bu kadar düzgünken yine de değiştireyim mi? Değiştirmesem sorun yaşar mıyım?
-
Arkadaşlar forumda yeni sayılırım araştırdım ancak bulamadım , umarım doğru yere soru yazıyorumdur, bende 2002 civic LS var, manuel şanzıman olan aracımda 1. vitesde ve 2. vitesde düşük devirde ötme sesi geliyor, ayrıca düşük viteslerde yokuş aşağı motor freninde bıraktığımda da ötme oluyor, genellikle soğukken yapıyor bunları, ama bazende motor sıcakken hiç ses gelmiyor, ama ben buna sinir oluyorum, debriyaj baskı balata ve bilyası daha yeni değişti, sizce ne sorunu olabilir, ilginize şimdiden teşekkürler..
-
Bunu Problemler ve Çözümleri bölümünde yeni konu açarak belirtirseniz daha iyi yardım alabilirsiniz.
-
teşkkür ederim, birde orada deneyelim bakalım..