TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Karşılaştırmalar => Konuyu başlatan: civic46 - Mart 23, 2010, 10:32:42 ÖS
-
Arkadaşlar her iki araçta stoch olmak üzere 2010 focus benzinli ford ile 2005 Vtec II yi kapıştırırsak sonuç ne olur deneyen varmı aranızda yada tahmini olan?
-
focusu cok iyi bilmem ama vtec2 ile karşılaştırman gereken focus 1.6TDCI gibi geliyor bana. yani 1.6 benzinlilinin şansı yok.
-
dizeli vtec2 den daha iyi torku fazla oldugundan.
-
benzinli focusun hiç şansı yok!..
-
bence o kadar kesin konuşmamak lazım, stock iki araç, vtecII 110hp focus 115, duratorq çift egzantrik motor var ve babamın kullandığı araç, seri bir otomobil ve torkunu net bilmiyorum vtecII'nin ama focus'un 155nm
-
focus kılo farkından kaybedebılır hele bırde sedansa sansı zor..
-
2002 focus 1.6 benzınlı ıle roll yapmıstık bı ara 2-3 boya kadar fark atıyor honda iki aractada 18 jant vardı eşit agırlıklardı yani
-
2002 focus 1.6 benzınlı ıle roll yapmıstık bı ara 2-3 boya kadar fark atıyor honda iki aractada 18 jant vardı eşit agırlıklardı yani
2002 ILE 2010 FARKLI KAAN DAHA AGIR 2010 LAR MOTOR IYICE TIRT KALIYOR O YUZDEN
-
Agırlıkları aynı arkadaşlar hatta Vtec II 40 kg daha fazla,akşam denedik 4. viteste 2 boy fark attım ;)
-
Agırlıkları aynı arkadaşlar hatta Vtec II 40 kg daha fazla,akşam denedik 4. viteste 2 boy fark attım ;)
HB MI SEDAN MI BU FOCUS WTEC II KAC KILO?
-
vtec2 tork 152 nm
-
en iyi giden kasası 2000 2004 ler hafif ve çok seri hondaya 1.6 atmosferikte kafa tutabilicek tek araçtır focus
-
focus sedan 1160 kg. vtecII 1190 kg,bana da ilginç geldi belkide ruhsata yanlış yazmışlardır
-
Benzinlide Honda Vtec2 ye Yetişemez Focus.
-
benzinlide vtec'e yetişemez ama dizlese korkun derim torku çok yüksek
devrini bilen biri iyi ivmelendirir focusu
-
korkmayin dizelden...
denedik vtec 2 ile
roll de hem de manuel focus otomatik vtec 2
focus biraz kafayi kaldiriyor 3 5 sn ye esit gidiyor sonra vtec 2 aciyor
-
ne dizelde ne benzinde vtec2 el sallar...dizelin bi yere kadar tork avantajı var dizel focusu büyütmemek lazım...
-
adana'da birinde dizel focus sedan vardı chip li geçiyordu bizim arabaları 2 tane vtec2 yle kalktı ikisinide 1-2 boyla aldı.. vteclerde boş değildi bu arada..
o zmanlar doblom vardı gözcü olarak takılıyordum arabalarda neler var neler yok bilmiyorum :)
-
chipli fark ediyor tabii
-
chip olayı baskadır ama dizel motorla oynamak hiç sağlıklı değil adamlar o aracın yazılımını argeden geçene kadar yazmıyorlar zaten herhangi bir olaydada sorumluluk almaz üretici firma...he dizel motorada harcama yapanları anlamıyorum sonuçta traktör gibi ötüyo...he vtece atarsın bi yazılım 240 gösterir oda baska bi konu...
-
Sonuc belgelenmiş tesekkürler :)
-
izmirde deneyecek varsa tdci veya benzinli ben denerim
-
focusa % 1 sans weriorum
-
focusa % 1 sans weriorum
bende binde 1 :)
-
focusun benzinli motoru dizele göre kötü her ikisinede Honda verir cevabı...
-
focusun benzinli motoru dizele göre kötü her ikisinede Honda verir cevabı...
Sen 110hp lilk tdci focus'a vtec2 ile ayar vericen öylemi ama dikkat et ayar olma.Benim kendi aracımda vtec2 ama babamda peugeot hdı var 110hplik benim 2. viteste gidemediğim yerde o nerdeyse 4. vites istiyo.Peşinden bile gidemiyorum vtec2nin geçmesine imkan yok.
İstersen deneriz buyur gel ama hdı peugeot 307 ile.
-
Arkadaşlar bizim şirket araçları focus benzinli,arasıra uzun yollarda kullanma imkanım oluyor,inanın bazen focus mu alsam diye içimden geçiyor yani hele hele direksiyondaki o sertleşme olmaması...ayrıca yola saglam oturuyor...0-100 km kim geçer diye sorsanız ikiside stok ise focus ghia benzinli derim...
-
ya 110hp diye vtec2 geçemicek şimdi onu sonuçta dizel vtec 7.000 görürken o max 6.000 görücek dizelin tork avantajı bi yere kadar civic kasasının içinde en iyi hızlanan vtec siz dizelleri bir tutuyosunuz....vtec2 nin geçmesine imkan yok demişsiniz birde hocam çok abartı...
-
denemek isteyen varsa bende vtec2 var, hdi 307yle de denerim ama bence gereksiz bir deneme olur
-
2002 model focus benzinli kullanmış biri olarak söylüyorum gazı iyi yiyor ayrıca hafif ama vtec2 ile baş edemez. dizel araçlarıda millet gözünde çok büyütüyor. tork yüzünden gidiyor sanıyorsunuz ama yerinde sayıyor araç. honda düşük tork yüzünden biraz daha hantal gelebilir ama deneyince farkı anlarsınız. honda devir makinası focus ekonomi arabası olay budur.
-
uzunda her türlü gecilir :) yuksek hızda baya kotu focus dizelin durumu :)
-
dün gece 2000 model ghıa hatcbak ile iki kez lambalarda beraber kalktık ilk yol 300m civarı kalkışta bir boy kadar açtı arayı kırmızıda frenledik.ikinci yolda tahmini 800m yine önde kalktı ben yakaladım bi süre kafa kafaya gittik sonra yollarımız ayrıldı o sağa girdi ben düz devam ettim.Benim araç 03 otomatik es focus %99 manuel iki araç şanzıman olarak aynı olsa cıvıc yer gibime geliyor.ama eski kasa focuslar özellikle yol tutuşu konusunda harika dayımda vardı uzun yolda çok keyifli ancak şekil itibari ve sorunsuzluk anlamında honda kadar mükemmel olamaz.
-
otomatik bile 1 boy yiyorsa vtecin manuelini tartışmaya gerek yok heralde...
-
otomatik bile 1 boy yiyorsa vtecin manuelini tartışmaya gerek yok heralde...
kardeşim yukarda yazanı bir daha oku istersen.
-
nolmuş otomatik civic manuel focustan 1 boy yemiş çok mu kötü manueli olsa yanında duramazdı heralde...
-
yooo çok değil fakat arkadaşın kapıştığı araba 100 bg lik model.