TeamHondaTurkey.Com

HONDA MODELLERİ => Civic '88-'06 => Konuyu başlatan: 34 FVC 96 - Ocak 20, 2010, 05:23:59 ÖS

Başlık: 1.4 civic neden bu kadar kötüleniyor...
Gönderen: 34 FVC 96 - Ocak 20, 2010, 05:23:59 ÖS
bende 1.4 sahibiyim aracımdan da çok memnunum tipi olsun performansı olsun bana yetiyor... arabayı vteclerle kıyaslayanları anlayamıyorum hangi 1.4 sahibi benim aracım typer'ı veya vti geçer diyor ben görmedim ama 1.4 araçlar ve normal birçok 1.6 araçtan iyi bu ortada ama yok gitmiyor yok etmiyor yok araba diye binmem diyenleride anlayamıyorum... bu araba gitsin diye üretilen bir araç değilki vti yerine ekonomik olarak üretilmiş bir araç... benimle aynı düşüncede olan veya yok kardeşim yanlış söylüyorsun diyen varsa konuşmak isterim...
Başlık: Ynt: 1.4 civic neden bu kadar kötüleniyor...
Gönderen: pcvirus - Ocak 20, 2010, 05:28:33 ÖS
kardeşim senin üstüne çok gelmişler yaa
boşver canın sağolsun bende
93 1.5 e biniyorum
si lerle kıyaslamıyorum zaten bende memnunum aracımdan
sahibi oldugun araç senin ihtiyacını gideriyorsa ne mutlu sana
önemli olanda bu
ona kalırsa vti ile kıyaslayanlara sölersin vti 20000 bu araba 13 diye
:D
Gönderen: caner2 - Ocak 20, 2010, 05:35:51 ÖS
bende 1.4 sahibiyim aracımdan da çok memnunum tipi olsun performansı olsun bana yetiyor... arabayı vteclerle kıyaslayanları anlayamıyorum hangi 1.4 sahibi benim aracım typer'ı veya vti geçer diyor ben görmedim ama 1.4 araçlar ve normal birçok 1.6 araçtan iyi bu ortada ama yok gitmiyor yok etmiyor yok araba diye binmem diyenleride anlayamıyorum... bu araba gitsin diye üretilen bir araç değilki vti yerine ekonomik olarak üretilmiş bir araç... benimle aynı düşüncede olan veya yok kardeşim yanlış söylüyorsun diyen varsa konuşmak isterim...
sonuna kadar katılıyorum boşverceksn milleti bu kıyaslamalar sadece honda 1.4 için değil boşver herkez işine geldiği gibi konuşuyorr sen arabandan memnunsan yeter arabadan anlayan biliyo zaten ;)
Gönderen: 34 FVC 96 - Ocak 20, 2010, 05:39:11 ÖS
yok arkadaşım benim üstüme gelen olmadı... daha önce gti biniyordum lanet olsun öyle arabaya... sattım 1.4 civic aldım... bu konuşanlar hergün heran sanıyorum kesicide gidiyorlar.... sürekli performans ben göztepede oturuyorum gün içinde çok e5 ten giderim caddeye inerim bu kadar durmadan gazlayan görmedim... tabiiki var yok değil ama... dikkatimi çekiyor forumlarda adamın biri demiş 1.4 civic almak istiyorum ne dersiniz diye... 2 kişi al birader diyor 5 kişi bekle 3 ay daha vtec al diyor pişman olursun yerinde sayarsın diyor... bunları söyleyenler gerçekten sürücümü yoksa anca nfs oynuyor onuda bılmıyorum... adam 12000 lira temız 1.4 buldum dıyor... adam 3 ay bekle vtec al diyor...3 ayda 7-8 binlirayı nasıl koyuyorsa kenara :D bizmi yanlış  meslekteyiz acaba...
Gönderen: 34 FVC 96 - Ocak 20, 2010, 05:44:54 ÖS
sonuna kadar katılıyorum boşverceksn milleti bu kıyaslamalar sadece honda 1.4 için değil boşver herkez işine geldiği gibi konuşuyorr sen arabandan memnunsan yeter arabadan anlayan biliyo zaten ;)

Doğrusu bu dediğin gibi...
Gönderen: ALG - Ocak 20, 2010, 05:47:23 ÖS
valla çok haklısın birader..bizdede vardı 1.4 civic, babam 11 sene kullandı..satarken bile kıyamadık satmaya..

millete bakma sen, hepsi full vtec gezdiği için altını konduramıyorlar..
Gönderen: pcvirus - Ocak 20, 2010, 05:49:43 ÖS
hahahahaha :D
valla kardeş bana göre
eğer aldıgın araç verdiğin paraya değdiğini düşünüyorsan sorun yok
benim 7 küsür param vardı
en sonunda gittim dedim bu paraya alınabilecek en iyi araba ne olur dedim
olsa olsa civic 1.5
tabiki benim gönlümde si istiyordu ama
elimde olan paraya göre alınabilecek araba
1.5 gittim 8200 temiz bi civic el aldım
üstüne 2000 tl para verdim
harcadıgım para da kuruşuna kadar helal olsun

Gönderen: 34 FVC 96 - Ocak 20, 2010, 05:58:12 ÖS
valla çok haklısın birader..bizdede vardı 1.4 civic, babam 11 sene kullandı..satarken bile kıyamadık satmaya..

millete bakma sen, hepsi full vtec gezdiği için altını konduramıyorlar..
vala bende bindim 2,5 sene satıyorum... bende kıyamıyorum ama sedan 4 kapı bir araba almak istiyorum model yükseltip...
Gönderen: 34 FVC 96 - Ocak 20, 2010, 06:03:13 ÖS
valla kardeş bana göre
olsa olsa civic 1.5

aynen kardeşim... hani burası yorum açık bir yer herkes istediğini söylemekte özgür ama... yazıyorum ama yeminle üstüme alınmadım daha iyilerinede bindim şimdi durumum buna yeter buna binerim bakarsın hiç arabaya binemem bakarsın STİ'ye binerim... ama millet yorum yaparken karşısındaki kişiyi düşünmeli diye düşünüyorum... ben dünden beri üyeyim... öyle baktım forumları okuyorum dikkatimi çekti sadece...
Gönderen: delimanyak - Ocak 20, 2010, 06:07:42 ÖS
valla ben ilkez 1.4 u kotuleyen bı baslık gordum :) ben sayet bır cok aracın 1.6 sını alacagıma hondanın 1.4unu alırım :)
Gönderen: Fusion35 - Ocak 20, 2010, 06:17:30 ÖS
O sana Laf eden arkadaşlar; Senin yaktığın benzinle senin kadar gezip tozabiliyorlarmı? Kapının önünde Vtecim olacağına, Kıçımın altında 1.4üm olsun ;)
Gönderen: erenyorum - Ocak 20, 2010, 06:24:52 ÖS
BENDE DE 1.4 İS VAR VE 4.000 D/D BENCE ÇOK YETERLİ BİR HIZLANMA DEVİRİ VE BANA OLDUKÇA YETERLİ.4.000 D/D Yİ GEÇMEDİĞİM SÜRECE ŞEHİR İÇİNDEKİ TÜKETİMİM KM BAŞINA 13 KURUŞ.ALLLAH AŞKINA 2010 YILINDAYIZ VE AKARYAKIT HATTA OTOGAZ BİLE İNANILMAZ ZAMLI KİM HANGİ 1.4 ARAÇ BU KADAR AZ YAKABİLMİŞ SÖYLERMİSİNİZ.BİZİM  GEÇMİŞİMİZ BELLİDİR KIT KANAAT GEÇİNEN BİR HALKIZ 1.400 CC MOTOR HELEDE CİVİC SE PAHA BİÇİLMEZ KONFORUNA VE EKONOMİK OLUŞUNA...BUNUN ÜZERİNE NE SÖYLENİR Kİ...
Gönderen: erenyorum - Ocak 20, 2010, 06:28:59 ÖS
ARKADAŞIM KESİNLİKLE ÇOK DOĞRU BİR SEÇİM YAPMIŞSIN BÜTÇENE GÖRE...İNAN BU KADAR BÜTÇEYLE SENİN YAPTIĞINI DÜŞÜNEMEYEN İNSANLAR VAR,Kİ HALA TOFAŞ IN SERİLERİNE PARA DÖKENLER VAR YAZIKTIR GÜNAHTIR.KOÇ UN HALKIMIZA ATTIĞI EN BÜYÜK KAZIKLARDAN BİRİDİR.YILLARCA BİZİ SAMAN ARABALAR BİNDİRDİ BALATASI DAHA 15.000 KM OLMADAN SIYIRAN ARABALAR YAPTI SABAHLARI ÇALIŞMAYAN ARABALARLA KAZIKLADI BİZİ.KESİNLİKLE ÇOK DOĞRU BİR SEÇİM.TEBRİK EDERİM.

valla kardeş bana göre
olsa olsa civic 1.5

Gönderen: 34 FVC 96 - Ocak 21, 2010, 08:39:14 ÖÖ
O sana Laf eden arkadaşlar; Senin yaktığın benzinle senin kadar gezip tozabiliyorlarmı? Kapının önünde Vtecim olacağına, Kıçımın altında 1.4üm olsun ;)
ki sorduğumda birçok kişinin arabasından çok yakıyor benim araba... 50 lira benzinle şehir içi 170km yapıyordum ama devirli kullanırım çoğunlukla... bir çok kişi sorun var arabanda 1.4  araba 300 lira gibi yakmaz dedi ama arabanın baskı balata yeni, bujiler yeni, boğaz kelebeğim temiz, avans ayarı tam net ayarlı... rot,balans desen onlarda da sıkıntı yok bunlar dışında etkilediğini düşünüdüğüm... hava filtresi, katalizatör iptali, performans eksoz bunlar 1.4 araca benzin yakması için yetiyor zaten... eee bide gitsin diye o sesi alabilmek için biraz daha fazla gaza asıldığımızda ortada... nerdeyse arkadaşımın vtecleri kadar yakıyor :)
Gönderen: 34 FVC 96 - Ocak 21, 2010, 08:46:14 ÖÖ
valla ben ilkez 1.4 u kotuleyen bı baslık gordum :) ben sayet bır cok aracın 1.6 sını alacagıma hondanın 1.4unu alırım :)
yanlış anlama olmasın benim başlığım kötülemeye yönelik değil ben zaten kullanıcısıyım çok memnun bir şekilde böyle kötüleyen başlıkta var demedim... ama birçok 1.4 için açılan konu gördum ve almayı düşünenler yeni alanlar fikirleri sormuşta gereğinden fazla olumsuz yorum yapılmış... yapanlarda sırf vti ve vtecleri örnek göstererek konuşmuş... saçma kıaslanması onlar üzerinden yorum yapılması... vtec alacak birine bence alma az daha para biriktir sti al demek kadar sçma geliyor bana.. ve hiç bilmeden soranların kafası karışıyor... 11-14 lira arasında parası olup alınacak en yararlı en gösterişli araba dahası yok...
Gönderen: tarantino - Ocak 21, 2010, 08:32:46 ÖS
ne  vtec mi o da ne hahaahhahaa
Gönderen: tarantino - Ocak 21, 2010, 08:33:53 ÖS
1.4 üm benim herşeyim kötülüyen gelsin yanıma bana bu ömrü hayatım da 3 kez birincilik sağladı başka araba sağlarmıydı
Gönderen: memolf - Ocak 21, 2010, 09:09:09 ÖS
açıkcası bir civic ex sahıbı olarak, bu araçtan sonraki hedefim model yukselterek 98 kasa 1.4 civic almak. yani kotuleyen bir kaç kişi daha duydum yok gitmiyor, yok kesmez seni diye, yani bendeki ex bile yeteri kadar performans verıyor. he tabiki benimde beklentilerim çok fazla değil tabiki, ama imkanım bu kadar. kaldıki 1.4 civic en iyi alternatiflerden biri, ama teknik arıza bakım vs durumlarda ne konumdadır bilmiyorum ama bence kotulenecek bir model değil görüşündeyim bende...
Gönderen: spear55 - Ocak 21, 2010, 09:13:00 ÖS
İlk arabamı aldım 2 ay önce 97 model 1.4 is fazlasıyla memnunum işe gidip geliyorum
iş arkadaşlarımın arabalarıda kapıda yatıyor sadece haftasonu binebiliyorlar :-)
hondadan başka araca binicemide sanmıyorum.
Gönderen: statik - Ocak 21, 2010, 09:35:36 ÖS
Arkadaşlar bende eski 1.4 is sedan kullanıcısıyım. 1.4 civici kötüleyenlere tek birşey söyleyeceğim. 1.5 yıl boyunca maddi yetersizlikten dolayı ama kullanma mecburiyetinden dolayı yağ bile kullanmadan hergün kullandık. Ne filtresi ne bujisi hiç bişeyi değişmedi. Nerde rastgelirse ordan benzin alırdık. İşimiz hep acele olurdu zaten, sürekli devirli kullanırdım. Bi balataları değişti o da artık diski kıracak gibiydi mecbur değiştirdik. (Kardeşim niye hor kullandın o kadar? diye sormayın, para yoktu işte o dönemler borç çoktu. Gerekirse motorun bitmesi göze alınmıştı ama yine bakamamıştık) 1 saat boyunca ibre 180 km yi hiç düşmeden defalarca yol gittim. Motor tık demedi. Hayatımda bu kadar sağlam bi araba görmedim arkadaşlar ben. Satarken alıcıyla motorcuya gittik. Adam motor için "muhteşem" raporu verdi. Ve piyasa fiyatına sattım arabayı..

Kim kötülüyorsa şimdi 1.4 civicleri önce bana gelsin :)

Ayrıca performans olarak bütün 1.6 lara fark atabilirsiniz. Bütün 1.6 lara evet.
Gönderen: pcvirus - Ocak 21, 2010, 09:49:53 ÖS
heveslendim bi tanede ben aliim :D

arkadaşlar benimki 1.4 dei 1.5 eg ama şöyle bişiy söyliyim
geçen eczacı bi arkadaşım la tartıştık
yok bu araba 8000 devir yapmaz falan filan
kendisindede manda kasa vectra vardı
dedim madem öyle sen istedin dedim herleste bizi merak eiyor dukkandakiler felan
oturttum bunu arabaya devir 5000 e falan geldi arabada diyor
hıh bu arabamı 8000 devir basacak falan
sanıyorki motor bağırıyor
abi bi basarsın devir 8500
uauhauhauhauh adam arabadan attı kendini yaa
bu seferde dedi birde hareket halinde bas bu deviri demeye

insanlara bu duyguları yaşatan honda ya teşekkürler
Gönderen: statik - Ocak 21, 2010, 10:15:51 ÖS
1.4 lerde bi de 5000 devirden sonra incecik bi ses geliyo turbomsu, mest ediyo adamı valla :)
Gönderen: cevo - Ocak 21, 2010, 11:17:48 ÖS
benim 1.6 iesim var arabamdan gayet memnunum 1.4 is te kullandım bana göre pek bir farkı yok ha rampalarda biraz bayılıyor olabilir amcamın borası var o da 1.6 o daha beter kalkışta tam bir ceset rampaya biraz düşük devirle girdiğin zaman hemen tırtlıyor su gibi benzin yakıyor  onu neden kötülemiyorlar bilen de yorum yapıyor bilmeyen de ilan verdim sahibindene 2000 model 1.4 için arayan 11 vereyim 12 vereyim sanki şahin alıyorlar onun için hondanın değil 1.4 ü 1.2 si bile olsa gözüm kapalı alırım
Gönderen: 34 FVC 96 - Ocak 21, 2010, 11:18:10 ÖS
1.4 üm benim herşeyim kötülüyen gelsin yanıma bana bu ömrü hayatım da 3 kez birincilik sağladı başka araba sağlarmıydı
görecez kısmetse makinayı...
Gönderen: 34 FVC 96 - Ocak 22, 2010, 05:21:58 ÖS
benim 1.6 iesim var arabamdan gayet memnunum 1.4 is te kullandım bana göre pek bir farkı yok ha rampalarda biraz bayılıyor olabilir amcamın borası var o da 1.6 o daha beter kalkışta tam bir ceset rampaya biraz düşük devirle girdiğin zaman hemen tırtlıyor su gibi benzin yakıyor  onu neden kötülemiyorlar bilen de yorum yapıyor bilmeyen de ilan verdim sahibindene 2000 model 1.4 için arayan 11 vereyim 12 vereyim sanki şahin alıyorlar onun için hondanın değil 1.4 ü 1.2 si bile olsa gözüm kapalı alırım
bakalım bende ilan verdim benım 1.4e piyasasının üstündeymiş rakamım... arkadaşım neden aradın o zaman... arama alla alla...
Gönderen: memolf - Ocak 23, 2010, 10:43:45 ÖS
sözum meclisten dışarı olarak konuşmama başlamak istiyorum kimse yanlış anlamasın ama söyle bir durum var. bizler araçlarımıza çok güzel masraflar yapıp araçlarımızı çok güzel hale getirmeye çalışıyoruz. daha sonra iş satmaya gelince aracın ederının üzerine birde yaptıgımız masrafları ekleyip öyle satmak istiyoruz. ama işte maalesef boyle olmuyor. cunku gerçekten aracınız-aracımız ne kadar temız super modifiyeli %100 orjinal vs. olursa olsun, piyasasının çok üstünde satamayız. fiyat 1-2 lira fazla olur oda zaten araç kendini belli ediyorsa alıcı birşey diyemez ama kimi ilanlar goruyorum nette, adam vti turbolamış agzına kadar doldurmuş aracı hee evet, sonra gel vti ya sen 35 - 40 bin lira fiyat yaz. ya istersen 2 tane vti motoru koy yine etmez o fiyatı o araba. çunku kasa yaşlı kasa.

anlayacagınız, elbet aracımızı ederinde satacagız ama birazda gerçekçi olmamız lazım.
sözüm meclisten disarıdır.
Gönderen: ysf55 - Ocak 23, 2010, 10:52:38 ÖS
98 1.4is ye 20lira isteyeni biliyorum ben. ya tutarsa mantığı. tabi ederinin altında almak için cabalıyanlarda var. mesala satmaya kalk arabayı arkadas cliosunu satıyodu ordan biliyorum daha araca bakmadan telde pazarlık edeni mi dersin o arac o kadar etmez 2 yaş üstünü o paraya buldum deyip paket atanlar mı ararsın... yani birşeyin ederi neyse odur vti 40 lira istemek biraz abest yani yeni kasa alırım o paraya
Gönderen: 34 FVC 96 - Ocak 23, 2010, 11:11:21 ÖS
peki... benim araba için ne diyorsunuz :)
Gönderen: Doksan - Ocak 25, 2010, 03:48:35 ÖS
bende yeni 1.4 aldım arabam suanda 400 krş yakıyor bakımlarına yaptırdım sorun nedir acaba
Gönderen: pcvirus - Ocak 25, 2010, 04:10:25 ÖS
yakıt ayarı olabilir mi??
Gönderen: pcvirus - Ocak 25, 2010, 04:11:30 ÖS
birde yeni üyelerimizin kendini tanıtması gerekiyor
o bölümde kendini tanıtabilirsenseviniriz
Gönderen: 34 FVC 96 - Ocak 25, 2010, 04:42:56 ÖS
bende yeni 1.4 aldım arabam suanda 400 krş yakıyor bakımlarına yaptırdım sorun nedir acaba
araban otomatıkmı... bir kere 1.4 az yakıyor dıye bır fikir benımsenmiş... hayır efendım az yakmıyor... nasıl az yakar halam gıbı araba kullanan varsa 2500de vites değiştirip 100km hızı geçmiyorsan yakar... ama onlarında burada yorum yapacağına inanmıyorum... ben 4-5 kalkıştan birinde 1 ve 2 yi bitiririm... bu şekilde istanbulda biniyorsa ufak cc li motor oldugundan standart kapasıtesının uzerıne cıkınca cok yakıyor... benımde 350 den asagı dusmuyor... ama basıyorum... he aracım 1.6 olsa aynı sekılde bassam arac kendını daha rahat hareket ettırecegınden bu rakam 300liayı gecmez ama 1.4ile basıyorsan yakıyor...
Gönderen: 34 FVC 96 - Ocak 25, 2010, 04:46:39 ÖS
ama çok basmıyorsan....
baskı balata kontrolü
bujilerin durumunu
motor yağının kmsini
filtre temizliği
çok gerekli olmaz ama avans ayarı
bunları kontrol et derim... bunları herbiri ayrı ayrı yakıtı arttıran konular...
Gönderen: 34GB4525 - Ocak 25, 2010, 04:55:21 ÖS
Bence o kadar kötülenmiyor sadece söyle yorumlar var gti ve vti tarzı araçlara binmişsen 1.4 gitmez diyorlar bu doğru yoksa onun dışında evet bende katılıyorum 1.6 klasında bi ara. zaten 16V ve 90 hp bende kat iptali ve açık hava filtreside var memnunum rampada bayıldımı çek 3'e zehir zehir ;)
Gönderen: 06gny19 - Ocak 25, 2010, 06:20:33 ÖS
rampalarda 1.6 larla kıyaslanamaz  çekiş gücü farkettiriyor  çekiş biraz daha düşük 1.4 lerde(1.4 sedan)
Gönderen: Doksan - Ocak 25, 2010, 06:37:30 ÖS
arkadaşlar ben  basmadığım fiyatı yazdım basarsam 500 e çıkıyor ilk aldığımda daha fazla idi bujileri filitreleri yagı degiştirdim (yani 650 yakıyodu) simdi siz 300 diyosunuz çıldırıyorum gerci arabada 205-40 17 lastik var ondanda yapar.yaparda herkezin dediği en fazla 50krs fark edermiş lastik haricinde başka birşey yok arabada sizce ne yapmalıyım birde kendimi tanıtmak icin nereye tıklamam  gerekiyor
Gönderen: pcvirus - Ocak 25, 2010, 07:04:59 ÖS
http://www.teamhondaturkey.com/forum/sizi_taniyalim-b19.0/
Gönderen: delsolemrah - Ocak 25, 2010, 10:21:21 ÖS
normal yakıyo bence :) benim vti delsol 500 krş ykıyo :D
Gönderen: 34 FVC 96 - Ocak 29, 2010, 10:03:28 ÖÖ
Bence o kadar kötülenmiyor sadece söyle yorumlar var gti ve vti tarzı araçlara binmişsen 1.4 gitmez diyorlar bu doğru yoksa onun dışında evet bende katılıyorum 1.6 klasında bi ara. zaten 16V ve 90 hp bende kat iptali ve açık hava filtreside var memnunum rampada bayıldımı çek 3'e zehir zehir ;)
:))
Gönderen: 34 FVC 96 - Ocak 29, 2010, 10:03:47 ÖÖ
normal yakıyo bence :) benim vti delsol 500 krş ykıyo :D
senınkıde yakıyormuş be hacı...
Gönderen: tpmyo157 - Şubat 16, 2010, 12:11:41 ÖÖ
rampalarda 1.6 larla kıyaslanamaz  çekiş gücü farkettiriyor  çekiş biraz daha düşük 1.4 lerde(1.4 sedan)

Nedeni honda tork fakiri bi araç. 1.4 ler 120 Nm / 4600 rpm 1.6 lar da ise 144 Nm / 5000 rpm yeni kasalarda 152 Nm / 4200 rpm maximum tork gcü var aradaki tork farkı az değil ki zaten 1.6 lar bile yokuşta çok iyi değil 1.4 ler rahat rahat çıksın gitsin.
Gönderen: 34 FVC 96 - Şubat 16, 2010, 08:34:04 ÖÖ

Nedeni honda tork fakiri bi araç. 1.4 ler 120 Nm / 4600 rpm 1.6 lar da ise 144 Nm / 5000 rpm yeni kasalarda 152 Nm / 4200 rpm maximum tork gcü var aradaki tork farkı az değil ki zaten 1.6 lar bile yokuşta çok iyi değil 1.4 ler rahat rahat çıksın gitsin.
şimdi ben şunu anlıyamadım bu yorumdan yani 1.4 binilecek araba değilmi diyorsunuz... yoksa araba 1.4 elinden gelenin en iyi bu daha iyisi olmazmı diyorsunuz anlıyamadım...
Gönderen: tpmyo157 - Şubat 16, 2010, 12:29:32 ÖS
hayır ikisini de söylemiyorum, rampada arabanın çekiş gücü  torkuyla doğru orantılıdır. binilecek araba değil demiyorum ama demek istediğim şu uzun yolda dere tepe düz gidilecek bi araba değil 1.4 ve torku zayıf olduğu için. 1.4 elinden gelen en iyisi bu mu onu da bilemiyorum 1.4 diğer markaları kullanan arkadaşlar daha iyi bilir.
Gönderen: 34 FVC 96 - Şubat 16, 2010, 12:47:15 ÖS
hayır ikisini de söylemiyorum, rampada arabanın çekiş gücü  torkuyla doğru orantılıdır. binilecek araba değil demiyorum ama demek istediğim şu uzun yolda dere tepe düz gidilecek bi araba değil 1.4 ve torku zayıf olduğu için. 1.4 elinden gelen en iyisi bu mu onu da bilemiyorum 1.4 diğer markaları kullanan arkadaşlar daha iyi bilir.
valahi benim bildiğim golf yeni 1.4tsi dışında hiç bir 1.4 araçta bu performans yok... bu araba birçok 1.6 dan iyi demiyorum ama aşağı performansta vermiyor...
Gönderen: tpmyo157 - Şubat 16, 2010, 04:51:21 ÖS
wolksvagen scirocco  1.4 tsi(160 hp), seat leon 1.4 tsi, A3 1.4 tfsi... bide bunlar var :D
Gönderen: 34 FVC 96 - Şubat 16, 2010, 04:57:52 ÖS
wolksvagen scirocco  1.4 tsi(160 hp), seat leon 1.4 tsi, A3 1.4 tfsi... bide bunlar var :D
golf örnek vererek yeni teknolojileri sokmayalım demek istedim zaten... 2003 yılına kadar filan üretilen 1.4cc araçları baz alırsak ona göre tartışsak daha sağlıklı olur
Gönderen: baron.mba - Şubat 26, 2010, 12:09:22 ÖS
ben de 1.4 is var 98 model sedan.bana sağlam olması yetiyor.başkasının mercedes i beni ilgilendirmez.ben kafama göre canım arabama binip rahatça geziyorsam.ve o da bana bir gün olmaz demediyse sorun yoktur arkadaş.param olmadığı zaman 1 yılın üstünde bakım görmedi yavru .ama uzun yola çıktım o zaman bile tık demedi.200 bin kilometrede ve ben o araçla 5 kişi varken 190 nın üstüne çıktım.bana hiçbir masrafı yok.sadece resmi masrafları var.yağını suyunu ver yeter  hondaya.ama bu sene iyi bi bakım yaptırıcam yavruya.:)ağır bakımı ve ince işlerini de yaptırıp yola devam diyorum.bir sürü müşterisi var ama satmaya kıyamıyorum..honda işte hayat ve konfor onda.TÜRK-JAPON dostluğu adına ve başdüşmanlarımızın berbat arabalarına bineceğime taş gibi ve dost bir ülkenin malını kullanırım..her boyutuyla HONDA YA DEVAMMM.
Gönderen: 34 FVC 96 - Şubat 26, 2010, 12:43:18 ÖS
ben de 1.4 is var 98 model sedan.bana sağlam olması yetiyor.başkasının mercedes i beni ilgilendirmez.ben kafama göre canım arabama binip rahatça geziyorsam.ve o da bana bir gün olmaz demediyse sorun yoktur arkadaş.param olmadığı zaman 1 yılın üstünde bakım görmedi yavru .ama uzun yola çıktım o zaman bile tık demedi.200 bin kilometrede ve ben o araçla 5 kişi varken 190 nın üstüne çıktım.bana hiçbir masrafı yok.sadece resmi masrafları var.yağını suyunu ver yeter  hondaya.ama bu sene iyi bi bakım yaptırıcam yavruya.:)ağır bakımı ve ince işlerini de yaptırıp yola devam diyorum.bir sürü müşterisi var ama satmaya kıyamıyorum..honda işte hayat ve konfor onda.TÜRK-JAPON dostluğu adına ve başdüşmanlarımızın berbat arabalarına bineceğime taş gibi ve dost bir ülkenin malını kullanırım..her boyutuyla HONDA YA DEVAMMM.
yavruyuda görmek isteriz... resimlerini paylaşabilirsin...
Gönderen: chevasil - Mart 05, 2010, 11:10:33 ÖS
slm kardes benım arabamda resımdekı gordugun 1.4 is 2000 model sol serıtten dusmuyorum. 1.6 arabalrın coguna dumanı attırıyorum o yuzden kafanı yorma,söförsen arabanın pek onemı yok sıkma kardes canını. arabanda huzurluysan gerısı yalan saygılar

(http://img14.imageshack.us/img14/5172/arabaj.jpg)
(http://img443.imageshack.us/img443/1531/araba2.jpg)
(http://img690.imageshack.us/img690/4122/araba3l.jpg)
Gönderen: tpmyo157 - Mart 05, 2010, 11:58:06 ÖS
pırıl pırıl maşşallah
Gönderen: 34 FVC 96 - Mart 06, 2010, 08:36:42 ÖÖ
slm kardes benım arabamda resımdekı gordugun 1.4 is 2000 model sol serıtten dusmuyorum. 1.6 arabalrın coguna dumanı attırıyorum o yuzden kafanı yorma,söförsen arabanın pek onemı yok sıkma kardes canını. arabanda huzurluysan gerısı yalan saygılar

kardeşim Allah kaza bela vermesin ama o yaylarla fazla zorlama şansını derim... standart yaylarda yol tutuşu çok zayıf benim hb den biliyorum güvenliğin için bence yay tak aracına madem sol şeridi bırakmamakta kararlısın...
Gönderen: chevasil - Mart 06, 2010, 11:04:38 ÖÖ
hayır altına araba alıp hava atanlara gelıp yanasanlara bıramıyorum elımden geldıgı kadar  o kadar hız delısı degılım ama kasınanıda bızım yavruyla kasıyoz yeter bana. bence 1.4 bana yetıyo devır tasaruf zamanı hemde turkıyede cok hız yapacak yol nerde ancak otoyola cıkarsan var. arabamdan mutluyum kımse begenmesın sorun degıl vergım az yakacagım az tüp taktırmadım dusunmuyorumda sebebı az yakıyo 97 oktanı koydumu ucuyor yavru herkese saygılar yorumlarınız ıcınde tesekurler.
Gönderen: 34 FVC 96 - Mart 06, 2010, 12:27:59 ÖS
hayır altına araba alıp hava atanlara gelıp yanasanlara bıramıyorum elımden geldıgı kadar  o kadar hız delısı degılım ama kasınanıda bızım yavruyla kasıyoz yeter bana. bence 1.4 bana yetıyo devır tasaruf zamanı hemde turkıyede cok hız yapacak yol nerde ancak otoyola cıkarsan var. arabamdan mutluyum kımse begenmesın sorun degıl vergım az yakacagım az tüp taktırmadım dusunmuyorumda sebebı az yakıyo 97 oktanı koydumu ucuyor yavru herkese saygılar yorumlarınız ıcınde tesekurler.
Allah kaza bela vermesin tekrardan...
Gönderen: gknvt4 - Mart 13, 2010, 10:49:45 ÖS
ej9 ıyıdır
Gönderen: chevasil - Mart 14, 2010, 03:11:40 ÖS
1.4 lerde bi de 5000 devirden sonra incecik bi ses geliyo turbomsu, mest ediyo adamı valla :)

haklısın kardes dedıgın dogru o ses benımde cok hosuma gıdıyor 3 vıteste daha net duyuluyo. valla 2000 1.4 is sedan kullanıcısı olarak 3 kişilik aileyiz bize hız yönündende,yakıt yönündende yetiyor. (lpg gerek duymadık). arkadasın dedıgı gıbı arabaya bınmıyeceksen nıye alıyosun. 1.8,1.6,2.0 motorları görüyoruz hep kapıda yatıyo. gezenlerde ise lpg var o da arabayı mahvedıyo kuru yakıt. 1.6 yada yuksek motorlular kapınızda duracagına altımdakı gıbı 1.4 sedanınız olsun üstünden inmeyin. lpg düşünürseniz bide hiç inmezsiniz :) saygılar bu arada 1.6 ları kotulemıyorum herkes bütçesine göre biner,yasar.

(http://img14.imageshack.us/img14/5172/arabaj.jpg)
Gönderen: 06gny19 - Mart 14, 2010, 06:34:07 ÖS
chevasil araban çok güzel maşallah güle güle kullan  panjur çok güzel görünüyor nerde bulabiliriz..
Gönderen: baron.mba - Mart 14, 2010, 08:01:13 ÖS
gerçekten güzel araban var...allah kaza bela vermesin dostum.ben de resim ekliycem ama resimler arkadaşın bilgisayarında kalmış...ondan alınca eklerim inşallah...adı bile var..:D muson koydu adını sahibi:D   yani sizi yolda sollayan bi honda görürseniz ve arkada muson yazıyosa o benimdir:D  ...
Gönderen: chevasil - Mart 14, 2010, 11:29:09 ÖS
gerçekten güzel araban var...allah kaza bela vermesin dostum.ben de resim ekliycem ama resimler arkadaşın bilgisayarında kalmış...ondan alınca eklerim inşallah...adı bile var..:D muson koydu adını sahibi:D   yani sizi yolda sollayan bi honda görürseniz ve arkada muson yazıyosa o benimdir:D  ...

izmirdemisin kardes :)

bu arada on panjuru ben almadım kuzen'e ıstanbuldan sparıs ettırdım geldı. internette var
Gönderen: haagii - Mart 20, 2010, 08:42:29 ÖÖ
97 model 1.4 ümü sattktan sonra  okadar çok araba baktım,ama hiçbiri aynı zevki ve rahatlığı vermedi.gene aradım buldum 2000 model 1,4 is.allaha şükür çok mutluyum,hiç 1.6 sını binmedim ama stock motorla 1.4 olmasına rağmen 1,6 ve 2ooo motorlu değşik markalardaki arabalarla draglarda daha geçilmedim.[opel,toyota,ford vw...)hondan varsa gerisi teferruat...
Gönderen: 34 FVC 96 - Ağustos 26, 2010, 05:23:42 ÖS
vay anasını ne kadar çok olmuş ben bu konuyu açanı...
Gönderen: kayaturk41 - Ağustos 30, 2010, 09:08:33 ÖS
cıvıc 2000 model1.4 1.6 tek geçiyorum.başka araba tanımam.
Gönderen: statik - Ağustos 30, 2010, 09:11:10 ÖS
Arkadaşlar bende eski 1.4 is sedan kullanıcısıyım. 1.4 civici kötüleyenlere tek birşey söyleyeceğim. 1.5 yıl boyunca maddi yetersizlikten dolayı ama kullanma mecburiyetinden dolayı yağ bile kullanmadan hergün kullandık. Ne filtresi ne bujisi hiç bişeyi değişmedi. Nerde rastgelirse ordan benzin alırdık. İşimiz hep acele olurdu zaten, sürekli devirli kullanırdım. Bi balataları değişti o da artık diski kıracak gibiydi mecbur değiştirdik. (Kardeşim niye hor kullandın o kadar? diye sormayın, para yoktu işte o dönemler borç çoktu. Gerekirse motorun bitmesi göze alınmıştı ama yine bakamamıştık) 1 saat boyunca ibre 180 km yi hiç düşmeden defalarca yol gittim. Motor tık demedi. Hayatımda bu kadar sağlam bi araba görmedim arkadaşlar ben. Satarken alıcıyla motorcuya gittik. Adam motor için "muhteşem" raporu verdi. Ve piyasa fiyatına sattım arabayı..

Kim kötülüyorsa şimdi 1.4 civicleri önce bana gelsin :)

Ayrıca performans olarak bütün 1.6 lara fark atabilirsiniz. Bütün 1.6 lara evet.

güncelleyeyim şöyle yazdığımı :)
Gönderen: 34GB4525 - Ağustos 31, 2010, 11:56:34 ÖÖ
1.4 civic im conta yaktı conta değiştirdik parçacıya gittim 50 tl dedi yan sanayi fiyatına... ben bana 30 tl demiştinz dedim adamda içinden 1.6 çelik contası çıktı dedi ;)
Gönderen: 34 FVC 96 - Ağustos 31, 2010, 02:31:32 ÖS
1.4 civic im conta yaktı conta değiştirdik parçacıya gittim 50 tl dedi yan sanayi fiyatına... ben bana 30 tl demiştinz dedim adamda içinden 1.6 çelik contası çıktı dedi ;)
uyuyormuymuş 1.6 contası... enterasan geldi bana...
Gönderen: Karahan - Ağustos 31, 2010, 03:10:46 ÖS
heveslendim bi tanede ben aliim :D

arkadaşlar benimki 1.4 dei 1.5 eg ama şöyle bişiy söyliyim
geçen eczacı bi arkadaşım la tartıştık
yok bu araba 8000 devir yapmaz falan filan
kendisindede manda kasa vectra vardı
dedim madem öyle sen istedin dedim herleste bizi merak eiyor dukkandakiler felan
oturttum bunu arabaya devir 5000 e falan geldi arabada diyor
hıh bu arabamı 8000 devir basacak falan
sanıyorki motor bağırıyor
abi bi basarsın devir 8500
uauhauhauhauh adam arabadan attı kendini yaa
bu seferde dedi birde hareket halinde bas bu deviri demeye

insanlara bu duyguları yaşatan honda ya teşekkürler
Kardeşimin 92 model 1.6 corolla'da 8000 devir yaptım, triger mriger, subap mubap cortladı, al sana 250 TL masraf.
Honda olsun yeter be kardeşim. Gerisi hikaye ;)
Gönderen: wordsman - Ağustos 31, 2010, 03:20:28 ÖS
Arkadaşlar herkese merhaba,
bende Honda Civic 1.4is Sedan full olanından bir araç aldım ve aranıza yeni katıldım, aracı alalı aşağı yukarı 1 ay oldu ve aracımdan son derece memnunum, çevremdeki eş,dost,arkadaş, arabam için hayırlı olsun dediklerinde ne aldın diye soruyorlar,"Honda Civic" diyorum herkes "ooo" hayırlı olsun falan yapıyor "1.4is modeli"  deyince herkesin bi yüz ifadesi değişiyor ve "1.4 mü aldın" diyorlar. Ben araçtan çok memnumu gaza dokunmamla araba 110-120 yi rahat görüyor hiç zorlanmadan, fakat bu yaklaşımlar sinirlerimi bozuyor, 1.6 lar ile 1.4 arasında bu kadar çok fark var mı? 
Gönderen: Karahan - Ağustos 31, 2010, 03:51:52 ÖS
Başka markalar 1.6 litreye 80 beygiri zor sığdırırken Honda 1.4 litreye 90-100 beygiri sığdırmış ama bunu vatandaş bilmiyor işte. Sanki 1.4 Toros'tan bahsediyoruz. Vatandaşın 1.6 ısrarı Honda'yı tanımadıklarından veya iyi tanıyanların 1.6ies'te gördüğü 120 beygir avantajından kaynaklanıyor.
Gönderen: 34 FVC 96 - Ağustos 31, 2010, 03:54:38 ÖS
Arkadaşlar herkese merhaba,
bende Honda Civic 1.4is Sedan full olanından bir araç aldım ve aranıza yeni katıldım, aracı alalı aşağı yukarı 1 ay oldu ve aracımdan son derece memnunum, çevremdeki eş,dost,arkadaş, arabam için hayırlı olsun dediklerinde ne aldın diye soruyorlar,"Honda Civic" diyorum herkes "ooo" hayırlı olsun falan yapıyor "1.4is modeli"  deyince herkesin bi yüz ifadesi değişiyor ve "1.4 mü aldın" diyorlar. Ben araçtan çok memnumu gaza dokunmamla araba 110-120 yi rahat görüyor hiç zorlanmadan, fakat bu yaklaşımlar sinirlerimi bozuyor, 1.6 lar ile 1.4 arasında bu kadar çok fark var mı? 
arkadaşım ne kadar ekmek o kadar köfte diye bir laf vardır... senın arabanı aldıgın fiyata gıtsın o burun kıvıran arkadasların palio 1.6 alsın bınsınler takoz gıbı... için rahat olsun verdıgın rakama alabılecegın en ıyı arabaya bınıyorsun... performansı yabana atılmaz ama unutmakı araban performans arabası degıl kendıne gore gayet iyi ama... burun kıvıran arkadaşlarınada selamımı söyle buyursun gelsın cayımızı ıcsınler bıde onları dınlıyelım...
Gönderen: 34 FVC 96 - Ağustos 31, 2010, 03:55:59 ÖS
Başka markalar 1.6 litreye 80 beygiri zor sığdırırken Honda 1.4 litreye 90-100 beygiri sığdırmış ama bunu vatandaş bilmiyor işte. Sanki 1.4 Toros'tan bahsediyoruz. Vatandaşın 1.6 ısrarı Honda'yı tanımadıklarından veya iyi tanıyanların 1.6ies'te gördüğü 120 beygir avantajından kaynaklanıyor.
ki kalkışta 2.vites sonuna kadarda  1.4is abisi 1.6 ies den önde gider :)
Gönderen: Karahan - Ağustos 31, 2010, 04:06:03 ÖS
Helal olsun!
Bu arada 1.6ies ve 1.4is yakıt tüketimi ve ağırlık bilgilerini yazabilir misiniz? İkisi arasında kararsız kaldım da :))
Gönderen: 34 FVC 96 - Ağustos 31, 2010, 04:10:51 ÖS
Helal olsun!
Bu arada 1.6ies ve 1.4is yakıt tüketimi ve ağırlık bilgilerini yazabilir misiniz? İkisi arasında kararsız kaldım da :))
valahi evdeki bilgisayarımda var akşam unutmazsam yazarım...
Gönderen: Karahan - Ağustos 31, 2010, 04:11:59 ÖS
Teşekkür ederim İlke kardeş, sana zahmet.
Gönderen: 34 FVC 96 - Ağustos 31, 2010, 04:20:11 ÖS
Teşekkür ederim İlke kardeş, sana zahmet.
ama rakamlardan ziyade şunu paylaşayım arkadaşlarımla karşılaştırmalarımız olmuştur genelde... arkadaşımın 1.4is(manuel-sedan) basmadan kullandığında 1,6ies(manuel-sedan) göre daha az yakmaktadır... ama arabaları sıkıştırdığın durumda 1.4is daha fazla yakmaktadır... ve 1.6ies kadar performans vermemektedir. sakin kullanmayı seviyorsan 1.4is al derim ama devirli araba kullanırım diyorsanda 1.6ies alman daha mantıklı gibi... satış rakamı olarak sorun olmaz diyorsan...
Gönderen: wordsman - Ağustos 31, 2010, 04:23:46 ÖS
Ben zaten arabayı kibar kullanırım, çoluk çocuk arabaya biniyoruz, performansla falan işim zaten yok. Ama 1.4 o kasayı çekmez, yürümez, elinde kalır satamazsın, demezlermi hakikaten çok sinir bozucu, ben biniyorum aracıma öyle çekmeme yokuşta bayılma falan yok allaha şükür, biraz hızlanmak istesem bi anda ibre 100-110 oluyor, mutlaka 1.6 ile aralarında teknik farklar vardır fakat, ben bunu fark edecek kadar profesyonel olduğumu düşünmüyorum. ( biryerde görmüştim 1.6 100 km hıza 10.2 saniyede çıkıyormuş, 1.4 100 km hıza 11 saniyede çıkıyormuş, yani bana göre çokta önemli değil)
bugün hala işyerimde 2000 model doğan arabasına 11 milyar isteyen arkadaş tanıyorum.
Parçası ucuz, ekonomik aile arabası diye 8 sene reno9 kullandım (sanki hergün sanayideyim parça değiştirmeye), fakat bu aracımla kıyaslanamaz bile, ve gerçekten şahin, doğan, reno9, brodway grubu o paraları hak etmiyor, yani hondanın 13-14-15 olduğu biryerde doğan 11'i bence hak etmiyor. Fakat yıllarca o araçları kullandık,aman kolay satılsın, aman parçası ucuz olsun, kullanmayada devam ediyoruz, ama bir yöndende iyi bişey, hiç olmazsa gerçekten binilecek arabaların fiyatları uygun oluyor, 9 milyar brodwaya bineceğime 13-14 e honda ya biniyorum. şuna kesin kaant getirdim, bu araçlar için bu kadar fark vermeye kesinlikle değer.
Gönderen: 34 FVC 96 - Ağustos 31, 2010, 04:40:21 ÖS
Ben zaten arabayı kibar kullanırım, çoluk çocuk arabaya biniyoruz, performansla falan işim zaten yok. Ama 1.4 o kasayı çekmez, yürümez, elinde kalır satamazsın, demezlermi hakikaten çok sinir bozucu, ben biniyorum aracıma öyle çekmeme yokuşta bayılma falan yok allaha şükür, biraz hızlanmak istesem bi anda ibre 100-110 oluyor, mutlaka 1.6 ile aralarında teknik farklar vardır fakat, ben bunu fark edecek kadar profesyonel olduğumu düşünmüyorum. ( biryerde görmüştim 1.6 100 km hıza 10.2 saniyede çıkıyormuş, 1.4 100 km hıza 11 saniyede çıkıyormuş, yani bana göre çokta önemli değil)
bugün hala işyerimde 2000 model doğan arabasına 11 milyar isteyen arkadaş tanıyorum.
Parçası ucuz, ekonomik aile arabası diye 8 sene reno9 kullandım (sanki hergün sanayideyim parça değiştirmeye), fakat bu aracımla kıyaslanamaz bile, ve gerçekten şahin, doğan, reno9, brodway grubu o paraları hak etmiyor, yani hondanın 13-14-15 olduğu biryerde doğan 11'i bence hak etmiyor. Fakat yıllarca o araçları kullandık,aman kolay satılsın, aman parçası ucuz olsun, kullanmayada devam ediyoruz, ama bir yöndende iyi bişey, hiç olmazsa gerçekten binilecek arabaların fiyatları uygun oluyor, 9 milyar brodwaya bineceğime 13-14 e honda ya biniyorum. şuna kesin kaant getirdim, bu araçlar için bu kadar fark vermeye kesinlikle değer.
aynen müdür ben nasıl aracımı gidipte 3.16ti kıyaslamıyorsam şahine broadwaye binenede saygım var herkezin kendi arabası ama oda honda ile kıyaslamasın yani...
Gönderen: Karahan - Ağustos 31, 2010, 05:14:38 ÖS
Ben en çok 1.4'ün yüklü iken yokuşta bayılmasından korkuyordum ama anlaşılan korkum yersizmiş. Ben de çok performans meraklısı değilim. Az yaksın, iyi kötü basınca da mahcup etmesin yeter. katılımmayı da sevmem sürati de. Model yükseltirken verdiğiniz bilgileri göz önünde bulunduracağım.
Gönderen: jaggalagalaga - Ağustos 31, 2010, 07:24:52 ÖS
arkadaşlar 1.6 si almayı düşünüyorum ancak 1.4 is ile arasında kalıyorum 1.6 si nin temizini hangi fiyat aralığında bulabilirim ve birde sizce tarafsız olarak 96-00 1.4 is hb mi yoksa 1.6 si dohc mu si lerin sağlamlığı nedir 1.4 is yi biliyorum ancak bunun motoru nasıldır ?
Gönderen: chevasil - Eylül 01, 2010, 12:22:28 ÖÖ
Ben en çok 1.4'ün yüklü iken yokuşta bayılmasından korkuyordum ama anlaşılan korkum yersizmiş. Ben de çok performans meraklısı değilim. Az yaksın, iyi kötü basınca da mahcup etmesin yeter. katılımmayı da sevmem sürati de. Model yükseltirken verdiğiniz bilgileri göz önünde bulunduracağım.

bende 1.4 2000 sedan kullanıcısıyım kardes o kadar bariz bir yıgılma yok sana 1 örnek vereyım 4 kişi + bagajda 160 km hızı rahat görüyorum. araba boşken en son 180'i gördüm daha da basmadım cesaret edemedim. 190'a gelirdi bassam.
Gönderen: 34 FVC 96 - Eylül 01, 2010, 08:47:01 ÖÖ
arkadaşlar 1.6 si almayı düşünüyorum ancak 1.4 is ile arasında kalıyorum 1.6 si nin temizini hangi fiyat aralığında bulabilirim ve birde sizce tarafsız olarak 96-00 1.4 is hb mi yoksa 1.6 si dohc mu si lerin sağlamlığı nedir 1.4 is yi biliyorum ancak bunun motoru nasıldır ?
yine çok farklı iki araç...
si direkt performansa yönelik bir araç biraz geliştirilmişi vti dır... 135 beygirlik dohc motorlu çift egzantrik bir araç ve şehir içi trafikte olağan olarak 1.4is ten çok yakan bir araç... 1.4is daha sonra üretilen bir kasa daha yeni bir kasa daha ekonomik bir araç... bu sorunun cevabını kendin vereceksin... hiç bir 1.4is hiçbir şekilde 1.6si gibi gidemez... hiçbir bir 1.6si da 1.4is kadar ekonomik olamaz... ben 1.4is kullandığım için onu tercih ederim si kullanan biride onun o sürüş keyfinden dolayı onu tercih eder. ben biraz daha yeni kasa ve modifiyeye daha uygun olduğu için ve satarken piyasası daha iyi olduğu için 1.4is derim.
Gönderen: jaggalagalaga - Eylül 01, 2010, 06:49:19 ÖS
teşekkür ederim kardeşim 1.4 is hakkında bilgim biraz mevcut ancak si konusunda fazla bilgim yok motor konusunda ömrü konusunda da yardım edebilirmisin
Gönderen: 34 FVC 96 - Eylül 02, 2010, 08:55:57 ÖÖ
teşekkür ederim kardeşim 1.4 is hakkında bilgim biraz mevcut ancak si konusunda fazla bilgim yok motor konusunda ömrü konusunda da yardım edebilirmisin
si kullanmadım ama kullanan arkadaşlarımdan şikayeti olan kimseyi duymadım si şuan yaşı olan bir araba bütçen ona yetiyorsa temizi araştırılıp binilebilecek bir araç. ve binenler satmayı düşünmüyor genelde. ama daha detaylı bilgiyi atacağım linke gir o forumda selam ver istediğini sor bütün si cılar orada :)
Gönderen: 34 FVC 96 - Eylül 02, 2010, 08:56:54 ÖÖ
http://www.teamhondaturkey.com/forum/empty-t29540.0.html;topicseen

bu forumda istediğin herşeyi öğrenebilirsin hem çok bilgili hem çok efendi arkadaşlar takılır bu foruma...
Gönderen: jaggalagalaga - Eylül 02, 2010, 05:34:07 ÖS
saolasın kardeşim eyv
Gönderen: 34 FVC 96 - Eylül 03, 2010, 08:55:55 ÖÖ
saolasın kardeşim eyv
rica ederim arkadaşım... kafandaki herşeyi sor buraya 92-95 kasa ile ilgili...
Gönderen: jaggalagalaga - Eylül 03, 2010, 03:28:44 ÖS
eyv.. birde dohc motorların ömrü nasıl ve yakıt konusunda nedir
Gönderen: Karahan - Eylül 07, 2010, 11:19:02 ÖÖ
Gardaşım Honda motorunun ömrü sorulur mu? Torunlarına kalır tabii ki :))
Gönderen: wordsman - Eylül 07, 2010, 12:56:38 ÖS
Arkadaşlar bugün honda civic 1.6.ies kullandım, açıkcası çok bi fark hissedemedim, belki uzun yolda 1.4 170 basıyorsa 1.6 da 190 basar en belirgin fark bu olur galiba, birde rampa mevzusu var bunda 1.4 ile 1.6 arasında mutlaka fark olur, ama sonuç olarak, arabayı spor kullanmıyorsanız ve genelde şehir içinde kullanıyorsanız ( zaten hız yapamazsınız, hele Ankarada iseniz artık her yer kamera dolu, caddeler biri bizi gözetliyor evi gibi oldu) 1.4 kesinlikle üzmeyecektir.
Gönderen: 34 FVC 96 - Eylül 07, 2010, 12:59:46 ÖS
Arkadaşlar bugün honda civic 1.6.ies kullandım, açıkcası çok bi fark hissedemedim, belki uzun yolda 1.4 170 basıyorsa 1.6 da 190 basar en belirgin fark bu olur galiba, birde rampa mevzusu var bunda 1.4 ile 1.6 arasında mutlaka fark olur, ama sonuç olarak, arabayı spor kullanmıyorsanız ve genelde şehir içinde kullanıyorsanız ( zaten hız yapamazsınız, hele Ankarada iseniz artık her yer kamera dolu, caddeler biri bizi gözetliyor evi gibi oldu) 1.4 kesinlikle üzmeyecektir.
dostum benim 1.4is rahat rahat olmasada uzun mesafede 200 görmekte... eğimli yolda +1 kişiyle 210 kadarda getirdim kadranı... benim 1.6ies ile 1.4 arasında gördüğüm fark sadece 3.vitesin sonlarından itibaren son hıza yani 200 lere biraz daha çabuk çıkıyor... ve basıldığı takdirde 1.6ies den biraz daha fazla yakıyor küçük motor olduğu için...
Gönderen: wordsman - Eylül 07, 2010, 01:02:53 ÖS
Ankarada otobanlarda bile kemara var artık ben en şimdiye kadar en fazla 140 basabildim, onun içinde hiç uğraşmadan hemen çıktı (daha fazlasına yol müsait değildi yol olsaydı giderdi herhalde), bu arada yüksek hızlarda fazla yakıt harcıyor olabilir ama ona göre de vergisi düşük, bide öyle bişey var.
Gönderen: 34 FVC 96 - Eylül 07, 2010, 01:16:51 ÖS
Ankarada otobanlarda bile kemara var artık ben en şimdiye kadar en fazla 140 basabildim, onun içinde hiç uğraşmadan hemen çıktı (daha fazlasına yol müsait değildi yol olsaydı giderdi herhalde), bu arada yüksek hızlarda fazla yakıt harcıyor olabilir ama ona göre de vergisi düşük, bide öyle bişey var.
orası öyle ben 1.4 seviyorum kardeşim isterse 1.6ies kadar gitmesin gitsin derdim olsa  bir önceki kasa si alırım o paraya... :) şeklide güzel biraz üzerine düşersen... performansıda bence kapasitesine göre gayet iyi...
Gönderen: luca55 - Eylül 07, 2010, 01:22:58 ÖS
ilke sen boşver milleti onların mantıgı çamur at izi kalsın.senın eskı arabana hayranlıkla bakmayacak adam mı varmış?
Gönderen: 34 FVC 96 - Eylül 07, 2010, 01:33:41 ÖS
ilke sen boşver milleti onların mantıgı çamur at izi kalsın.senın eskı arabana hayranlıkla bakmayacak adam mı varmış?
saol kardeşim... hayırlı olsun koymuşun resmi... Allah kaza bela vermesin...
Gönderen: luca55 - Eylül 07, 2010, 01:38:52 ÖS
saolasın teşekkür ederim daha yenı oldugu ıcın tam keyfını alamadım zamanla anlarız herhalde :)
Gönderen: esrallkay - Eylül 07, 2010, 01:50:45 ÖS
bastımı gidiyor velet kım ne derse desın.çok memnunun 1.4 ümden
Gönderen: 34 FVC 96 - Eylül 07, 2010, 02:05:46 ÖS
yürü be ilkay kim tutar seni...
Gönderen: luca55 - Eylül 08, 2010, 07:23:48 ÖS
sanan dedım kızını dövmeyen dızını döver diye :D
Gönderen: chevasil - Eylül 10, 2010, 11:47:19 ÖS
1.4'ümüzle mutluyuz. bunun yasında 1.6 ları getirsinler hepsini tokatlar bizim 1.4'ler. camur atanlar dönüp dönüp bakanlardır :)
Gönderen: wordsman - Eylül 14, 2010, 12:33:39 ÖS
bayramın 3.ncü günü köye gitmiştim, bizim köyün yolları ilçeden sonra 20 km, dağ yoludur, asfalt eskiye nazaran fena değil. Çok dik yokuşlar vardır. Eskiden reno 9 aracımla bu yokuşlarda hararet çok yükselirdi, hatta bir seferinde arabada yüklüydü, o kadar yükselmişti ki durmak zorunda kalmıştım. yokuşu çıkınca rahatlardı.

Honda da ise maşallah o dik yokuşlarda bile hararet 1 mm oynamadı ortada öylece duruyor, hemde hiç zorlanmadan çıkıyor.
Gönderen: pcvirus - Eylül 14, 2010, 01:16:00 ÖS
evet hararet konusunda ne kadar yüklensemde daha hiç yarıyı geçmedi
honda bu konuda süper
Gönderen: 34 FVC 96 - Eylül 14, 2010, 01:34:32 ÖS
honda bu konuda süper

benım radyatörüm delindi 6 ay öyle bindim yine yükselmedi desem :)
Gönderen: esrallkay - Eylül 14, 2010, 01:37:37 ÖS
honda bu konuda süper

evet 1 ayda ben bindim sadece yokuşlarda hafif yükselme yaptı
Gönderen: 34 FVC 96 - Eylül 14, 2010, 01:46:20 ÖS
honda bu konuda süper

evet 1 ayda ben bindim sadece yokuşlarda hafif yükselme yaptı

yükselmez benimki yükselmedi :)
Gönderen: esrallkay - Eylül 14, 2010, 01:50:30 ÖS
uzun mesafeli yokuşta yükselme yapmıştı.istbuldan dönerken.ama kısa mesafe yokuşta bişey yoktu.hatta muratta vardı yanımda
Gönderen: 34 FVC 96 - Eylül 14, 2010, 01:55:36 ÖS
uzun mesafeli yokuşta yükselme yapmıştı.istbuldan dönerken.ama kısa mesafe yokuşta bişey yoktu.hatta muratta vardı yanımda
zaten hamite ben direk söyledim benim radyatör su eksıltıyor haftada bir yedek depoya su koyuyorum dıye, o değişecek dıye rakamdan masrafını düştüm... zaten bişey değil taş çatlasa 100lira radyatör ama bana sorun cıkartmadı haftada 2-3 defa arabayı yıkardım ben o yuzden suyuda hep tamamlıyordum sorun yaratmıyordu ciddi bir eksiltme olsa bende değişecektım...
Gönderen: luca55 - Eylül 14, 2010, 02:09:39 ÖS
bari ben sitedeyken yalan söyleme :D  yalan söylüyor ilke hararet yapan ilkaydı :D
Gönderen: esrallkay - Eylül 14, 2010, 02:10:52 ÖS
konu dağıtmayalım arkadaşlar :D
Gönderen: 34 FVC 96 - Eylül 14, 2010, 02:12:50 ÖS
bari ben sitedeyken yalan söyleme :D  yalan söylüyor ilke hararet yapan ilkaydı :D
hararet yaptıkca bas önden soguk hava alır ıner :)
Gönderen: 34GB4525 - Eylül 14, 2010, 05:17:00 ÖS
Ben 1 sene 20 bin bindim hemde gazlaadım kafama göre çubuk yerinden oynamıyo ama gün geldi conta yaktık hararet tavanın tavanı yaptı bizde diyorduk hararet oynamıyor diye ama o bile neticesinde insan yapımı onunda bi ömrü var
Gönderen: 34 FVC 96 - Eylül 14, 2010, 05:27:05 ÖS
Ben 1 sene 20 bin bindim hemde gazlaadım kafama göre çubuk yerinden oynamıyo ama gün geldi conta yaktık hararet tavanın tavanı yaptı bizde diyorduk hararet oynamıyor diye ama o bile neticesinde insan yapımı onunda bi ömrü var
aşırıya kaçmamak gerek tabiki bende senin gibi 1.4is bindim insan yapıyor o ayrı birde araban performansa dayalı bir üretim değil... eğerki aracın bir vti bir typer olsa o bastığınla eminimki aynı sorun çıkmayacaktır...
Gönderen: 34GB4525 - Eylül 14, 2010, 07:15:40 ÖS
E tabi cnm biz 1.4 ü 2.0 gibi kullanıyoruz :D (diğer 1.4 is i olan arkadaşımdan alıntıdır :D )
Gönderen: 34 FVC 96 - Eylül 14, 2010, 11:38:51 ÖS
E tabi cnm biz 1.4 ü 2.0 gibi kullanıyoruz :D (diğer 1.4 is i olan arkadaşımdan alıntıdır :D )
:D :D
Gönderen: wordsman - Eylül 15, 2010, 07:25:18 ÖÖ
valla ben gayet kibar kullanıyorum, yağ gibi akıp gidiyor
Gönderen: 34 FVC 96 - Eylül 15, 2010, 09:43:33 ÖÖ
valla ben gayet kibar kullanıyorum, yağ gibi akıp gidiyor
en güzeli zaten...
Gönderen: PearL GreY MoNsteR - Eylül 15, 2010, 01:15:36 ÖS
bir üyede 70.000 bindeki 1.4 is modeli 99 du heralde lpg yeni takılmış 14 muydu 15 miydi neydi fiyatı 1.4 alma demişLer 1.6 al demiş ler  170 geçmiyo demiş biriside :D  70000 binde araba vede honda wala bis çok rahat 200 ü görüyorus 1.4is Le ...
Gönderen: PearL GreY MoNsteR - Eylül 15, 2010, 01:17:47 ÖS
http://www.teamhondaturkey.com/forum/diger_honda_modelleri/ynt_14_is_civic_aliyorum_sizce-t29196.0.html;msg620312;boardseen#new

Link burda
bu arada aracın fiyatı 14.000 bin tL ymiş özür diLerim...
Gönderen: PearL GreY MoNsteR - Eylül 15, 2010, 01:26:19 ÖS
biLen biLir izmir kemalpaşada yeni kurudereden bayındıra gidilir yol sürekli yokuştur yeri gelir dik yeri gelir orta ama hep yokuştur arabada annem ben kardeşim ve babam vardı ve babam qazdan ayağına viraj haricinde kaldırmadı sürekli 60-70 bazen duz yokuşlar oluyodu 80-90 sürekli bastı aracımız 1.4 is hararet 1mm yükseLmedi vaLLaha aracımdan çok memnunum qeLsin 1,6 Lar isterse 1.6 Lar  300 e çıksın benim aracım 1.4 ve aracımı seviyorum ...
Gönderen: 34 FVC 96 - Eylül 15, 2010, 02:00:52 ÖS
biLen biLir izmir kemalpaşada yeni kurudereden bayındıra gidilir yol sürekli yokuştur yeri gelir dik yeri gelir orta ama hep yokuştur arabada annem ben kardeşim ve babam vardı ve babam qazdan ayağına viraj haricinde kaldırmadı sürekli 60-70 bazen duz yokuşlar oluyodu 80-90 sürekli bastı aracımız 1.4 is hararet 1mm yükseLmedi vaLLaha aracımdan çok memnunum qeLsin 1,6 Lar isterse 1.6 Lar  300 e çıksın benim aracım 1.4 ve aracımı seviyorum ...
>=ok
Gönderen: Karahan - Eylül 15, 2010, 02:24:47 ÖS
Hararet mi? O ne ki?
Gönderen: endlessnihilist - Eylül 16, 2010, 04:14:18 ÖS
hergün tekrar hayran oluyorum 1.4 civic'ime, resmen beni hissediyor...
1.4'ü kötüleyen bizden değildir... ;)
Gönderen: 34 FVC 96 - Eylül 16, 2010, 04:21:05 ÖS
hergün tekrar hayran oluyorum 1.4 civic'ime, resmen beni hissediyor...
1.4'ü kötüleyen bizden değildir... ;)
1.4 kötüleyeni tarantino engellesin siteden :)
Gönderen: Karahan - Eylül 16, 2010, 05:41:20 ÖS
1.4 mü  :dilcikar
Gönderen: wordsman - Eylül 17, 2010, 09:18:48 ÖÖ
Düşük tüketim, düşük vergi daha ne olsun. Şahsen 1.6 da kullanmış biri olarak büyük bi fark hissetmedim.
Gönderen: PearL GreY MoNsteR - Eylül 21, 2010, 08:04:04 ÖS
>=ok

dimi kardeş :D:D

kLima açıkken 215 yaptım 6000 rpm  vede yoL bitti yoksa devam araçta 3 kişi vardı topLam 180 kiLo felan yani  inanmayan inanmasın fotoda çekmedim yaLan soyLicek haLim yokya inanmayan inanmasın :D:D 1.4ümü seviyorum :D:D
Gönderen: PearL GreY MoNsteR - Eylül 21, 2010, 08:05:59 ÖS
1.4ü oLan araç sahipLerine sesLeniyorum :D

3. viteste kaç km hız yapınız ??
Gönderen: 34 FVC 96 - Eylül 22, 2010, 08:45:08 ÖÖ

155
Gönderen: wordsman - Eylül 22, 2010, 10:16:49 ÖS
LPG denemesi için yanımda LPG ustasıyla birlikte 2 nci viteste 80 i gördüm, acayip bi duyguydu
Gönderen: PearL GreY MoNsteR - Eylül 23, 2010, 08:49:05 ÖS

bende 150 yaptım vede 6500 devirde zaten 155 160 qeçmez heraLde 1.4 e göre çok iyi bence
1.4 1.4 1.4 fawori 1.4 :D
155
Gönderen: PearL GreY MoNsteR - Eylül 23, 2010, 08:50:19 ÖS
LPG denemesi için yanımda LPG ustasıyla birlikte 2 nci viteste 80 i gördüm, acayip bi duyguydu

devir kaçtaydı acaba ? limitöre  yakLaşmışmıyDı?
Gönderen: PearL GreY MoNsteR - Eylül 24, 2010, 12:41:48 ÖÖ
tüm hondacıLara bi sorum oLacak
sizce motor modifiyesi oLarak 1.6 mı daha ii sonuç verir 1.4 mü..?
ben mantıken düşündüm ve şu sonuca karar verdim:
şimdi aynı motor sistemi kuLLanıLmış
1.6  200 cc,30bg,24nm tork farkLa önde
1.4 ise 1400cc 90bg ve 120nm tork sahip
aynı motor sistemine sahip oLdukLarı için bence 1.4 ten daha ii verim aLınır diye düşünüyorum
çünkü zaten 1.6 dan aLınacak güç aLınmış fakat 1.4 ten 90bg eLde ediLmiş 200 cc farkLa 30bg çok büyük bi mebLa
sizce motor modu için 1.4 mü yoksa 1.6 mı daha verimLi oLur..?
Gönderen: Karahan - Eylül 24, 2010, 08:08:31 ÖÖ
1.4 iktisatlı bir motordur. 1.6 ise performans için üretilmiştir. Eğer modifiyeden beklediğin yüksek performans ise zaten performans için üretilmiş bir motoru modifiye etmen daha mantıklı. Yok eğer modifiye merakını tatmin etmekse, 90 beygirlik 1.4 üzerinde bir beygir çiftliği kurabilirsen 1.4 de düşünülebilir. Ancak, 1.4'ü modifiye edince 30-35 beygir arttırmak için onca emek ve para harcadıktan sonra 1.6 seviyesine geliyorsun. Bence 1.6 ile birkaç adım önde başlamak dururken 1.4'ü modifiye etmek mantıksız.
Gönderen: Karahan - Eylül 24, 2010, 08:11:37 ÖÖ
1.4 kullanacaksan onu olduğu gibi sevmelisin. Motor modifiyesi yapmadan kullanmalısın. Madem ki bu motor ekonomik olsun diye üretildi, böyle yakıt sarfiyatı hesaplı bir motora ihtiyacınız varsa almalısınız.
Gönderen: Karahan - Eylül 24, 2010, 09:02:37 ÖÖ
Arkadaşlar 1.4is'de servotronik ve yokuş kalkış desteği var mı? Aşağıdaki araç bayağı dolu görünüyor, aslı var mıdır acaba?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-honda-civic-oscardan-107-000km-de-2000-civic-otm-abs-ac-31473900/detay
Gönderen: powerful_honda - Eylül 24, 2010, 09:15:39 ÖÖ
ARKDSLAR  BNM ARACTA  14,İS GAZLI BIDE OHHH AZ YAKIYOR  BOL BOL GEZIYORM KENYA MALKARA YARIM SAAT:d:d:d:d
Gönderen: PearL GreY MoNsteR - Eylül 24, 2010, 05:19:38 ÖS
1.4 iktisatlı bir motordur. 1.6 ise performans için üretilmiştir. Eğer modifiyeden beklediğin yüksek performans ise zaten performans için üretilmiş bir motoru modifiye etmen daha mantıklı. Yok eğer modifiye merakını tatmin etmekse, 90 beygirlik 1.4 üzerinde bir beygir çiftliği kurabilirsen 1.4 de düşünülebilir. Ancak, 1.4'ü modifiye edince 30-35 beygir arttırmak için onca emek ve para harcadıktan sonra 1.6 seviyesine geliyorsun. Bence 1.6 ile birkaç adım önde başlamak dururken 1.4'ü modifiye etmek mantıksız.

böyLe bi cvp qeLeceğini düşünmüştüm zaten çünkü arada 30 bg fark var yani bidaha 1.4 ten 30 bg üstü almak için miLyarLar dokersin heraLde fakat benim sorum yani insan performans için 1.6 yı tercih eder
ama yani 1.6 en fazla ne kdr çıkabiLir ki haa çıkar turbo fLn ama turboyuda herkez yapma imkanı buLamıyor yani normal bi bütçeye göre hesapLarsak 1.6 motora  filtre headers chip düz boru susturucu fLn  yapsa yapsa 130-140 yapmazmı bu kadarada çıkmaz beLki  fakat 1.4 ün önü açık oLmazmı şahsi düşüncem bu

yani 200 cc için 30 bg fark tüm motor modu 200 cc ye mi bakıyor bence 1.4 diyorum
yani bi headers 1.4 e 3 bg variyosa tahminen 1.6 ya 200 cc için 6 hp mi vercek en fazla 4 hp ki bu bence oLmaz yani 200 cc için bi parçadan 3-4 bg eksiLeceqini düşünmüyorum hatta 1.4 için yakıtı az yaktıqından headersten geçen duman daha az oLcağı için daha rahat çaLışmazmı ... ben mantıqıma göre knuştum akLımdakiLer bunLar ...
sizce?
Gönderen: PearL GreY MoNsteR - Eylül 24, 2010, 05:21:50 ÖS
ARKDSLAR  BNM ARACTA  14,İS GAZLI BIDE OHHH AZ YAKIYOR  BOL BOL GEZIYORM KENYA MALKARA YARIM SAAT:d:d:d:d

1.6 mı one
odamı honda :D

koy qazı istediğin kdr gez :D
Gönderen: Karahan - Eylül 24, 2010, 05:45:47 ÖS
Herşeyden önce şunu belirteyim, ben modifiyeyi sevmem ve fazla anlamam bu işten. Ancak merak edip zaman zaman araştırıyorum veya forumlarda kulaktan dolma öğreniyorum. Yine bildiğim kadarını paylaşayım.
200 cc dediğin fark 30 beygir fark ettirmiş. 1.4 ile 1.6 motor arasında her zaman bu kadar beygir farkı olmaz. Mühim olan bu 1.6'lık silindir hacminin motor tarafından nasıl kullanıldığıdır. Önce de yazdığım gibi 1.4 baştan performans için üretilmemiştir. Başka markaların 1.6'sına kafa tutar, o ayrı mesele.
Yapacağın bazı modifiyeler (headers örneğindeki gibi) 1.6'da çok farklı arttırmaz, doğru. Fakat senin yapacağın modifiye 1.4'ü canavar yapmaya yetmeyeceği gibi, 1.6'ya yetişebilmen dahi bayağı zor. Yapacağın bir işlemle 1.4'te 3 beygir alırken belki 1.6'da aynı işlemle 4 beygir alamayacaksın. Ama aradaki fark baştan 30 beygir. Senin düşündüğün işlemlerle ne kadar arttıracağını tahmin ediyorsun?
Gönderen: PearL GreY MoNsteR - Eylül 24, 2010, 05:50:25 ÖS
ben 1.4 ve 1.6 yı karşıLaştırmıyorum yanlış anLaşıLmasın şu 30 bg farkını bi unutaLım sizce motor modu oLarak hangisi verimLi
böyLe düşünelim 30 bg fark unutuLsun yani
sizce?
Gönderen: Karahan - Eylül 24, 2010, 05:57:07 ÖS
Bu konuyu ehline sormak lazım. Yukarıda da belirttiğim gibi modifiyeden anlamam. Bir de asıl bomba sonraki mesajımda geliyor bak.
Gönderen: Karahan - Eylül 24, 2010, 05:57:38 ÖS
Yahu tuttuğunuzu modifiye ediyorsunuz, araba ararken orijinalini bulmakta zorlanıyoruz. Başka markalarda yok, Honda'da durum böyle. Ne istersiniz o Honda armasından, panjurdan? O canım farları karartmak ne korkunç, ne itici, estetikten mahrum bir işlem öyle. Yapacaksanız motor modifiyesi yapın. O kadar Honda aşığısınız niçin Honda armasını söküyorsunuz? Plakalık iptaline de ayar oluyorum. Aracın tasarımı iyi olmamış siz daha iyi mi yaptığınızı zannediyorsunuz?

Arkadaşlar, kusura bakmayın, aradığım zaman istediğim gibi temiz bir Honda bulamıyorum. Buna canım sıkılıyor. Araba sizin, dilediğinizi yapmaya hakkınız var tabi. Benim karışmaya hakkım yok ama ben yine de bazan böyle sataşabilirim, haberiniz olsun.
Gönderen: Karahan - Eylül 24, 2010, 05:58:18 ÖS
Modifiye ederken dışıyla fazla oynama, tamam mı?
Gönderen: PearL GreY MoNsteR - Eylül 24, 2010, 09:32:48 ÖS

abicim ben 15 yaşındayım :D
biz modifiyeLi araç aLmıyacaktık asLında fakat
baktıkLarımızın en qüzeLi buydu modifiyeLiydi ama
ustam dediki getirdikLerinden en iyisi bu kaporta sağLam değişen yok fakat heLezon Lar kesik
meseLa dedi orjnde 3 yıLda alt takımsa bunda 1 yıLda değişir dedi

bizde tefLon tarzı bi metal koyduk helezonlara orj yüksekLiğine qeLdi

yani babam mod merakLısı deiL benim mod merakLısı oLan
15 yaşında vede honda için yanıp tutuşuyorum fakat inanın orj daha qüzel
modifiye oLarak neLer yapıLır orjine şöyLe bahsedeyim

arabayı basacaksın abartmamak şartıyLa jant lastik fiLm tamam
heLeki aracın onunu daha fazla basarsan orj farLarı içime aLasım qeLiyor o kadar masum bakıyor araç   fakat mod taraftarı değiLim ama modda yakışır
yani orjn orjn orjn :D
Gönderen: PearL GreY MoNsteR - Eylül 24, 2010, 09:38:13 ÖS

bide abi

araba hazır modLu aLdık zaten dış modifiye oLarak arabada

vTEC jant
lassa impetus sport 2 lastik
angeL eyes on farLar
4d arka stop
mini cooper s tarzı amerikan sinyal
sis farı
bide panjur var

hazır qeLdi yoksa orj aLcaktık

dediğim gibi orj oLcak
heLezon alcan 3.5 Lik onLer daha basık oLcak
jant aLcan tercihim borbet tir :D
Lastik
bide camLara fiLm
ohooohhh tadından yenmez :D :D

Gönderen: Karahan - Eylül 25, 2010, 03:54:57 ÖÖ
Motoru ile oynanmış mı?
Bir de imzandaki 215 km/h'yi baban mı yaptı, sen mi yaptın :D
Gönderen: powerful_honda - Eylül 25, 2010, 08:32:50 ÖÖ
ben orjıanl buldum herseyı hıc bıryernde oynama yapmadm  bayandan aldm ;) tertemızz sattıgmda cok rht satarm hıc bı yerınde oynama yok cnku ;)dostum sende ıyı arastr bn 4 ay bekledm vlla acele etmedm
Gönderen: 34 FVC 96 - Eylül 25, 2010, 08:49:31 ÖÖ
piyasada dünya kadar jant kapaklı filtre takılmamış orijinal kaset çalarlı civic mevcut aramak lazım...
Gönderen: Karahan - Eylül 25, 2010, 09:18:52 ÖÖ
piyasada dünya kadar jant kapaklı filtre takılmamış orijinal kaset çalarlı civic mevcut aramak lazım...
2005 ve üzeri dünya kadar.
Gönderen: PearL GreY MoNsteR - Eylül 25, 2010, 09:39:06 ÖÖ
Motoru ile oynanmış mı?
Bir de imzandaki 215 km/h'yi baban mı yaptı, sen mi yaptın :D
motorda chip headers ve filtre var
215 kmyi babam yaptı ben deqiL:D
Gönderen: Karahan - Eylül 25, 2010, 09:43:11 ÖÖ
Baban da az çılgın değilmiş haa. Damarında Honda'cı kanı hızlı dolaşıyo demek ki.
Gönderen: PearL GreY MoNsteR - Eylül 25, 2010, 03:13:45 ÖS
evet yoL oLsa qitcekti fakat 6000dd iken yoL bitti yani 220 beLkide 225 ...
Gönderen: chevasil - Eylül 26, 2010, 09:12:59 ÖÖ
valla onu bunu bilmem bizim 1.4'ler honda hybrid aractan bile az yakıyor bolca gezıyoz benzin'le :)
Gönderen: jaggalagalaga - Eylül 26, 2010, 03:10:10 ÖS
en baba yapacağı 213 215 falan düz yolda da yapmaz eğimliyolda yapar (sen diyeceksin gördüğümemi inanıyım sana mı kilometre  de ki ibrenin sapma payını da katmak lazım  8-9 km falan 10 belkıde
Gönderen: PearL GreY MoNsteR - Eylül 26, 2010, 03:43:02 ÖS
en baba yapacağı 213 215 falan düz yolda da yapmaz eğimliyolda yapar (sen diyeceksin gördüğümemi inanıyım sana mı kilometre  de ki ibrenin sapma payını da katmak lazım  8-9 km falan 10 belkıde

o zmn vtec 2 210 km yapıyor max
dediğinizden bu çıkıyoR
Gönderen: PearL GreY MoNsteR - Eylül 26, 2010, 03:44:40 ÖS

vede araç daha 6000dd idi geriye kaLıyor 1200 dd
6000dd  de 215 ise  qeriye kaLan 1200dd 5 km hız vermezmi?
Gönderen: pcvirus - Eylül 26, 2010, 04:42:45 ÖS
araçların 5. viteste kesiciye girmesi çoooook zor güçlü bi motoru olması lazım
Gönderen: PearL GreY MoNsteR - Eylül 27, 2010, 11:54:30 ÖÖ
orası oLe ama bi artış oLacaqını sanıyorum çünkü qazı kokLedik sonunda da yoL bitti
sizin dediğinizde oLabiLir...
Gönderen: PearL GreY MoNsteR - Eylül 27, 2010, 11:55:14 ÖÖ
1.4 is e göre kLima açıkken 215km/h iyi bir hız deqiLmi?
3 ki
şi yakLaşık 170-180 kg ?=
Gönderen: pcvirus - Eylül 27, 2010, 12:16:58 ÖS
bence gayet güzel
Gönderen: Adem YILMAZ - Eylül 27, 2010, 12:19:25 ÖS
ben katılıyorum arkadaşımda 1.4 vardı 210 görmüştük..Ancak 1.4 'ler kalkışta ve performansta 1.6 'lardan zayıf kalıyor normal olarak..Ben aracı yavaş kaldırırım 300 deviri geçmem diyorsan 1.4 süper araç (yakıt ekonomisi açısından )...Güle güle kullanın kazasız belasız inşlh.
Gönderen: Karahan - Eylül 27, 2010, 12:38:25 ÖS
Öyleyse 1.4 civic neden bu kadar kötüleniyor hocam?
Ana konuya döndük çok şükür.
Gönderen: PearL GreY MoNsteR - Eylül 27, 2010, 07:33:31 ÖS
ben katılıyorum arkadaşımda 1.4 vardı 210 görmüştük..Ancak 1.4 'ler kalkışta ve performansta 1.6 'lardan zayıf kalıyor normal olarak..Ben aracı yavaş kaldırırım 300 deviri geçmem diyorsan 1.4 süper araç (yakıt ekonomisi açısından )...Güle güle kullanın kazasız belasız inşlh.

teşekürLer abicim sizede kazasız beLasız
fakat biLiyorsunuz bizim bu kasaLarın son hızı beLLi deqiL 1.4 die 210 220 yi geçmez sanıyorLar  fakat ne yapacaqıda beLLi oLmaz bence 200 cc için bu kadar kötüLenmez

diyeceksinizki ama 200cc 30 bg fark vermiş
vermiş çünkü 1.6 performans  1.4 ise ekonomi için üretiLmiş sonuşta aynı motor yapısına sahip oLsaLar biLe bi yerde mutLaka daha değişik parçaLar vardır
1.4 bence 230 235 görebiLir
 şu an yaşım eL vermediği için kanıtLayamıyorum ama bu arabalar  230 u görür

şahsi düşüncem bu saygı duyanada karşı çıkanada saygım sonsuz...
1.4 se 1.4 bir sürü 1.6 yı soLLuyomu soLLuyo konuşmasınLar ala ala :D
Gönderen: PearL GreY MoNsteR - Eylül 27, 2010, 07:34:16 ÖS
Öyleyse 1.4 civic neden bu kadar kötüleniyor hocam?
Ana konuya döndük çok şükür.

allahtan bi 1,6 30 bg fark etmiş tüm sorun bundan kaynakLanıyor bence ..!
Gönderen: pcvirus - Eylül 27, 2010, 07:57:08 ÖS
bence 1.4 kullananlar bi takıntı yapmış heralde :D :D
jazz ve city de 1.4 onlar hiç konuşmuyor hihihihihih
Gönderen: 34 FVC 96 - Eylül 27, 2010, 08:00:15 ÖS
selamlar beyler...
konu almış gitmiş ya:) bi okuyayım önce neymiş son durumlar :)
Gönderen: pcvirus - Eylül 27, 2010, 08:01:45 ÖS
hep sen karıştırdın zaten ortalıgı :D
Gönderen: 34 FVC 96 - Eylül 27, 2010, 08:04:08 ÖS
hep sen karıştırdın zaten ortalıgı :D
ne isterler 1.4ümden anlamadımki  <nohapy
Gönderen: 34 FVC 96 - Eylül 27, 2010, 08:07:05 ÖS
şu 230-240 gören bir kardeşimiz var... o biraz zor kardeşim... 240 için arabanın full dolu olması(motorunun) güzel bir hava ve asfalt... çok iyi bir eğim... ve rüzgarı tam arkana alman gerek ama bu şekilde de 240 zor derim benim fikrim ki bu şekilde 240 görsen nekadar anlamlı olur onuda düşünmek lazım...
Gönderen: chevasil - Eylül 27, 2010, 08:29:45 ÖS
şu 230-240 gören bir kardeşimiz var... o biraz zor kardeşim... 240 için arabanın full dolu olması(motorunun) güzel bir hava ve asfalt... çok iyi bir eğim... ve rüzgarı tam arkana alman gerek ama bu şekilde de 240 zor derim benim fikrim ki bu şekilde 240 görsen nekadar anlamlı olur onuda düşünmek lazım...

+5500 derim buna katılıyorum kardeş ben sedan 1.4 is arabamla bakıdan cıkınca en son düz yolda 3 kişiyle 180 gördüm . gitse nereye kadar giderdi 195-200 olurdu ama 200km hızı gecmezdı.
Gönderen: 34 FVC 96 - Eylül 27, 2010, 08:35:06 ÖS

+5500 derim buna katılıyorum kardeş ben sedan 1.4 is arabamla bakıdan cıkınca en son düz yolda 3 kişiyle 180 gördüm . gitse nereye kadar giderdi 195-200 olurdu ama 200km hızı gecmezdı.
vala 200 yolu var rahatca ama ben 98 hb ile izmir otobanda 210 getirdim şaşma vardır orasını bılemem 210 a geldı ama... daha yok yanı fazlası yok gıtmıyor... benımkı gıtmedı yanı oyle soylıyım...
Gönderen: denizce2 - Eylül 27, 2010, 08:45:43 ÖS
210 ! daha nere gidicekki yetmezmi :)
Gönderen: 34 FVC 96 - Eylül 27, 2010, 09:06:37 ÖS
210 ! daha nere gidicekki yetmezmi :)
bana fazla bile ben son sürati sevmiyorum arabayı denemiştim zaten... bana seri kalksın yeter ondan zevk alıyorum...
Gönderen: wordsman - Eylül 29, 2010, 11:17:34 ÖÖ
ya abiler uçacakmısınız, 180-200 ler falan, sorunsuz 140-150 ye çıkıyor mu tamam yaw hadi olsun 160, fazlası zaten zarar yaw.
Gönderen: Mahmut27 - Eylül 29, 2010, 11:42:10 ÖÖ
Arkadaşlar klima açıkken etkiliyor mu?
Gönderen: Karahan - Eylül 29, 2010, 11:46:28 ÖÖ
Tepedeki PearL GreY MoNsteR'ın imzasını okumadın herhalde.
HONDA CIVIC 1.4 iS 1999
kLima açık 215 km/h 6000 dd

Fazla etkilememiş belli ki :)
Gönderen: Mahmut27 - Eylül 29, 2010, 11:58:24 ÖÖ
İlginç kasa aynı motor ufak. Bu honda farkı oluyor heralde
Gönderen: Karahan - Eylül 29, 2010, 12:02:32 ÖS
Hocam başka markalarda da var aynı durum. Küçük motor da taşır aynı kasayı ama küçük motor sakin kullanımda az yakarken yüklenince büyük motorun aynı hızda/devirde yaktığından fazla yakar.
Gönderen: PearL GreY MoNsteR - Eylül 29, 2010, 12:28:43 ÖS
Tepedeki PearL GreY MoNsteR'ın imzasını okumadın herhalde.
HONDA CIVIC 1.4 iS 1999
kLima açık 215 km/h 6000 dd

Fazla etkilememiş belli ki :)

etkiLememmiş benceDe:D:D
kLima motoru etkiLer bence yani bizde araba normaLine göre kasıyor
Gönderen: Karahan - Eylül 29, 2010, 12:32:36 ÖS
yardırıyo yani
Gönderen: Mahmut27 - Eylül 29, 2010, 03:24:03 ÖS
Bende 92 İntegra var. 1.8 dohc motora rağmen klimayı açınca etkiliyor. Benim araba ile kıyaslarsam bende dediğinizden çok etkiler diye düşünüyorum.
Gönderen: chevasil - Eylül 29, 2010, 04:57:50 ÖS
bende etkiliyor 5. vites gazı sabit tutun 3500 d/d da motordan farkına varıcaksınız.
Gönderen: Karahan - Eylül 30, 2010, 04:13:06 ÖÖ
Arkadaşlar, kardeşimin 2003 Corolla'da (1.4 Terra) klimayı açıyorum, kapatıyorum birşey değişmiyor. Bazıları çok etkileniyor, bazıları belki hiç etkilenmiyor klimadan.
Gönderen: 34GB4525 - Eylül 30, 2010, 06:37:12 ÖÖ
Klima etkilerrr... Bende 1.4 var şehir içi klimayı açamıyorum eziyet oluyor gerçi pekte lazım oluyor uzunda sorun yok tek sorun rolantideyken araba titriyor
Gönderen: PearL GreY MoNsteR - Eylül 30, 2010, 11:13:47 ÖÖ
yardırıyo yani

sanırım biraz yardırıyo :D
Gönderen: Mahmut27 - Eylül 30, 2010, 05:09:40 ÖS
Kanımca Honda ve diğer avrupa arabalarda 1.6 ve yukarısı diyorum.
Gönderen: Karahan - Ekim 01, 2010, 11:51:33 ÖÖ
İhtiyaca göre değişir. Bana göre ucuz olsun, hesaplı yaksın yeter. Onun için arabayı değiştirecek olsam tercihim 1.4'ten yana olur.
Gönderen: wordsman - Eylül 13, 2011, 04:42:24 ÖS

devir kaçtaydı acaba ? limitöre  yakLaşmışmıyDı?

kesiciye girmemişti ama sanırım yaklaşmıştı.
Gönderen: prevailingboy - Aralık 12, 2011, 01:35:35 ÖÖ
bende 2 ay önce sedan 1.4 aldım 99 model,memnunum hem de çok 5bin kmoldu tek bi masraf etmedim,ama çalıştıgım köy bayır biraz,diğer arkadaşımda clio var benimkinden iyi gidiyo sinir oluyom:)forumda bahs, geçti ve verilen cevaplarla tatmin oldum,yine de insan gitsin istiyo bayırda falan,tabi düz yolda üstüne yok ve kendi arabam oldugundan mıdır bilmem,hiç bi arabada arabamdaki konforu görmedim...
Gönderen: chevasil - Aralık 12, 2011, 02:47:49 ÖS
bende 2 ay önce sedan 1.4 aldım 99 model,memnunum hem de çok 5bin kmoldu tek bi masraf etmedim,ama çalıştıgım köy bayır biraz,diğer arkadaşımda clio var benimkinden iyi gidiyo sinir oluyom:)forumda bahs, geçti ve verilen cevaplarla tatmin oldum,yine de insan gitsin istiyo bayırda falan,tabi düz yolda üstüne yok ve kendi arabam oldugundan mıdır bilmem,hiç bi arabada arabamdaki konforu görmedim...

rampalarda devir kaybettiğiniz zaman sogutur arac sızı kendı aracımdan bılıyorum :) rampalarda devir kaybetmemeye bakın düz yolda kaçar :D en son bursa otoban'da 4 kişi 190 km gördüm lpg ile.
Gönderen: Grafink - Aralık 12, 2011, 03:30:58 ÖS
Kötülemek değil de, Şimdi 1.6 lpg li civic, 1.4 benzinliden daha az para yakıyor. Daha iyi kaçıyor, rampada üzmüyor, düzde coşuyor... Bu açıdan düşününce bana mantıksız geliyor 1.4 araç almak. Yani amaç ekonomi ise, 1.6  lpg li daha iyi bir seçenek, ancak ben lpg ye güvenmiyorum, az yakayım benzinli yakayım diyen sürücülere hitab ediyor 1.4... Elbette 1.4 araçla Si, gibi Vti, Vtec gibi araçları kıyaslamak saçmalamak oluyor. Ama honda diyince insanda bir beklenti oluşuyor... Tabi şu da var, bazi eski model 1.4 ler dönemim bir çok farklı marka 1.6 sını tokatlıyor. Sonuçta bu araçlar 1.4 te olsalar Honda farkını üzerlerinde taşıyorlar. Ama yine de bana Honda 1.8 den aşşağı olmazmış gibi geliyor, Altındaki motorun hiç yorulmadığını hissetmenin hazzı bambaşka birşey, Bu biraz da honda laneti, yani dün Si ye binerken başka bu gün 1.8 HB'e binerken başka hissediyorum, Yarın kısmette 2.0-2.4 bi accord ya da CRV olursa da şimdi bindiğimi beğenmem herhalde... :D
Gönderen: PearL GreY MoNsteR - Aralık 12, 2011, 05:42:43 ÖS
15 e İstedigin 1.4 al ennnn fazla 1 tl masraf yap. Zaten Çogumuz Modla Ugrasıyoruz. 1.6 yı Hertürlü yerik....
Rampada Ne Olur bilmemde Düzde hertürlü alır ...
Gönderen: chevasil - Aralık 12, 2011, 08:29:21 ÖS
şehir içi sakin kullanımda 1.6 iesten az yakıyor 1.4 is'ler ama 120 gibi hızların üstüne cıktımı motoru zorladıgından 1.6 ies'e göre fazla yaktıgı dogru. birde aynı model 1.6'ya göre 100 tl lik senede farkı var. dıger 1.4 atmosferiklerin içinde en ıyısı bence.
Gönderen: jaggalagalaga - Aralık 12, 2011, 11:00:57 ÖS
is iyidir ya :):)
Gönderen: PearL GreY MoNsteR - Aralık 13, 2011, 10:12:16 ÖS
Çogu Kişi 1.4 İçin 200 KM Yi Çok Görüyor.. Klima Açık 215 Yaptık... 1.4 Küçümsenecek Bir Araç Değil. 1.6 Ya Binip Sonradan 1.4e Binerseniz Böyle Yorumlar Kaçınılmaz Olur..
Gönderen: wordsman - Aralık 24, 2011, 12:32:31 ÖÖ
temizini buldunuzmu, evladiyelik araçlardır, sizinle birlikte yaşlanırlar,
yağını suyunu koy bin,
Gönderen: birdorties - Haziran 18, 2012, 08:19:52 ÖS
kardeş ben de 1.4 is kullanıyorum. lpg yok az yakıyo çok kaçıyo. lpgli 1.6 araçları geçtikten sonra arkadaki 1.4 is yazısını görünce şaşaırp kalıyorlar
Gönderen: GRKN51 - Haziran 18, 2012, 10:46:27 ÖS
ben 1.4 is ve 1.6 is kullamdım arada pek fark yok sayılır  rampalarda ve klima hariç , eee birde motora rahat basabiliyorsun kasılma olmuyor 1.6 da , 1.4 de fazla basmaya gelmiyor:_ genel olarak diğer marka 1.4 lere 10 basar
Gönderen: prevailingboy - Haziran 18, 2012, 11:05:31 ÖS
abi konu bayagı eski ama ben 2. viteste 100 yaptım kesiciye girdi:)
Gönderen: soner35_09 - Haziran 22, 2012, 11:47:05 ÖS
1.4 hem ekonomik arkadaşlarımın bahsettiği gibi hem motoru çok iyi bir araç. vtec diye tutturanlara bakmamak lazım. bende kendime yeni 1.4 aldım. araç son kuruşuna kadar hak ediyor. kim nederse desin. sen ne bildiğinden nede 1.4 ten vazgeçme...
Gönderen: BURSASPOR16 - Temmuz 01, 2012, 08:00:38 ÖÖ
of be dayı :)  bizde sankı buyuk bısıye bınıyozda 1.6 115 beygırlık makına :D:D:D:D:D
Gönderen: ramiz_21 - Temmuz 01, 2012, 11:05:03 ÖS
Merhaba arkadaslar 1.4 ler benzinde sehir icinde kaç krs yakiyo benim aracım 2000 model sedan
Gönderen: bugra1945 - Şubat 22, 2013, 01:22:49 ÖÖ
her söylenene kulak asacak olursak eğer heralde şahinlerle falan kıyaslanması lazım bizim civic'lerin :D
Gönderen: gknvt4 - Mart 01, 2013, 01:32:53 ÖS
1.4 le 215 goren foto koy bakıyım:) 1.4 215 duz yolda yapmaz kendınızı kandırmayın
Gönderen: myimmortal35 - Mart 02, 2013, 02:15:36 ÖS
kim kötülemiş yaw izmirde sedanını bulsam 16500 e hemen alıcam temizini :D :D :D