TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: emre16 - Eylül 16, 2009, 05:46:10 ÖS
-
arakadaşlar babam bugün motora ölesine bi kontrol etmiş yağ çubuğunu çektiğinde normalin altında duruyomus,ustaya götürmüş 1 lt.mobil yağ koymus...şimdi normale geldi ama neden böle bişi yaptı acaba araç 59.000km de 2bin km sonra bakımı var...zaten o zaman Castrol syntec koydurcam....fikirleriniz ve yardımınız için tesekkürler....
-
bence bakım yapılan yerde bakım yapıldığı zaman eksik koyulmuştur. yoksa 59 binde neredeyse mümkün değil yağ eksiltmesi hondanın...
-
araçta LPG varmı.?
-
önder bey lpg li araçta yağ eksiltme normalmidir
-
Arkadaşlar,
10binde bir yağ değiştiğini düşünürsek arkadaşımız 8000 km kullanmış dolayısıyla bir yada bir buçuk litre yağ eksiltebilir araç.Özellikle yüksek devirli kullanılıyorsa gayet normal.Sadece yağ tamamlandıktan sonra dikkatli şekilde kontrol ve takip edilmeli.Araç soğuduktan sonra altına bakıp ya da motor kapağını açıp kontrol edilebilir.Ben şahsen çok büyük bir problem olduğunu düşünmüyorum...
-
eger araçda LPG varsa yag eksıltmesı normaldır bı sorun falan oldugundan degıl ;)
-
eger araçda LPG varsa yag eksıltmesı normaldır bı sorun falan oldugundan degıl ;)
arkadaşlar bu nasıl bi yorumdur kusura bakmayın.bahsettiğiniz araç honda.tofaş değil..
beniö önceki ies im 170000 deydi ve lpg liydi.ve 1 grm yağ eksittiğini görmedim.bu aracımda öyle asla yağ eksiltmio..
-
emre16 arkadaşım içini ferah tut bence bir önceki yağ değişiminde eksik konmuştur 59binde bu aracın yağ eksilteceğine kesinlikle ihtimal vermem.
-
yüksek devirlerde bi miktar eksiltir
-
Aracin yag filtresini kontrol ettirmenizi oneririm oncelikle, esneme yapmis ve yag filtresinin kenarindan yag akitiyor olabilir..
-
arkadaşlar bu nasıl bi yorumdur kusura bakmayın.bahsettiğiniz araç honda.tofaş değil..
beniö önceki ies im 170000 deydi ve lpg liydi.ve 1 grm yağ eksittiğini görmedim.bu aracımda öyle asla yağ eksiltmio..
Bence arkadasın yorumu gayet acık.Hondalara kullanılan yağ sentetiktir ve aracı devirli kullanırsanız 1000(bin) km de bile 1lt yag eksiltebilir ve bu anormal bi durum degildir.Dolayısı ile arkadasın bahsetmiş oldugu aracın 8000 km once bakıma girdigini varsayarsak cok normal,her ince yağ kullanılan arac cok duzgun kullanıldıgında bile 10bin kmde 500 gr ile 1 lt arasında yag eksiltir.
-
anlamadın galiba,ben lpg li araçların yağ eksiltmesi olayına vurgu yapıorum...
-
yok cok net anladımda sen anlamamıssın galiba her ince yag kullanan arac yag eksiltir derken lgp kullanınca durum farklı olmuyor dolayısı ile eksiltiyor.Ben senin aracım lpg ile 1 gr bile eksiltmiyor demene istinaden yorum yapmıstım.Kaldıi lpg dogası geregi aracın daha yuksek ısılarda calısmasına sebep oldugundan normaline gore 0.5 lt civarı yag eksiltmeye sebep olabilir.Opele lpg uygulattıgımızda aracın yagını arada kontrol edin ukatılımı yapılmıstı.
-
her ince yağ kullanılan arac cok duzgun kullanıldıgında bile 10bin kmde 500 gr ile 1 lt arasında yag eksiltir.
[/quote]
bu söylediğinize katılmıyorum 23000km dir 2005 civic kullanıyorum 2 kere yağını değiştim ikisindede yağ tam çazgisindeydi. caddede gazlıya gazlıya gitmiyorum ama ara ara kesiciyede soktuğum oluyor.
-
Ozaman şöyle söyliyim aracımın kitapcıgında 10bin km de 1lt yag eksiltmesi kabul edilebilir olarak yazıyor.Aynı sey focusum icinde gecerliydi onda da 5-30 yag kullanılırdı ve kabul edilir deniyordu servis tarafından.
-
cevaplarımızı tecrübelerimizle yazalım,kalıplaşmış kitapçık cümleleriyle değil.senın kullandığın opel ve focusta problem varmıs bence.benım kullandığım hondalar asla yağ eksiltmedi.
-
bundan önceki aracım elantra sıkıştırınca 500km de yarım litre yağ eksiltiyordu. ama bu araçta böyle bişey yaşamıyorum onu demek istiyorum. focuslar eksiltirmi eksiltmezmi bilmiyorum. ben sadece bildiğim araçları yazdım
-
cevaplarımızı tecrübelerimizle yazalım,kalıplaşmış kitapçık cümleleriyle değil.senın kullandığın opel ve focusta problem varmıs bence.benım kullandığım hondalar asla yağ eksiltmedi.
Dostum araclarımı hep sıfır alırım ve su anki aracım da civic ben olanı soyluyorum kalıplasmıs kitapcık cümlelerini degil demek istedigim boyle bir olay oldugunda normal karsılanması gerektigi,kesinlikle olucak diye bir kaide yok ama olursa sorun olmadıgıdır.
-
o zaman şöyle açıklığa kavuşturalım olayı . vtec 2 ye normalde 10 - 40 yağ koyulur belki servis daha ince bi yağ koyduysa yanlışlıkla o yüzden eksiltmiştir . yağ yakma konusuna gelince benim vti vtec bile 10000 km de 100 gram bile eksiltmiyo sürekli rollingle . vtec 2 nasıl eksiltsin 1500 gram yağ . mümkün değil ...