TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: EuphoriA - Mayıs 31, 2009, 11:22:43 ÖS

Başlık: Direksiyon Hafiflemesi
Gönderen: EuphoriA - Mayıs 31, 2009, 11:22:43 ÖS
92 EX Sedan

Sağ sol rot kolu ve başı 6 ay önce değişti. Rot ayarları yapıldı Amortisörlerin durumunu bilmiyorum ama 6 ay önce bakan usta sağ arkada hafif bir problem olduğunu ama aciliyetinin olmadığını söyledi. Lastikler 17.000 KM' de Bridgestone yağmur lastiği. Gürültü yapmaları dışında tutuş, fren mesafesi v.s konusunda bir problem çıkarmadılar. Aracın stok lastik değerleri neyse o lastik boyutu var. Hava değerleri normal. Direksiyon hidroliğinin ne zaman değiştiği hakkında bilgim yok. 2,5 senedir olması gereken seviyede.

Geçen kış aracı ilk çalıştırdığım zamanlar manevra yaparken direksiyonu çevirirken gıcırtı geliyordu ama 2-3 KM sonra kesiyordu. 2-3 hafta önce ne olduysa direksiyon hafiflemeye başladı. Eskiden virajlara v.s girerken tekerleklere olan baskıyı direksiyondan hissedip araca hakim olabilirken şimdi direksiyon kuş gibi kalıyor. Aynı şekilde düz yolda giderken aniden bir kaç defa direksiyonun sola veya sağa anormal çektiğini farkettim. Sanki direksiyonda bir hafiflik var ve manevra yaptırabilmek için daha çok çevirmek gerekiyor.

Araç dururken direksiyon biraz ağır olur şimdi o da yok. Araç dururken denemek için direksiyonu aniden sağa ve sola çevirip tekerlekleri gözlemledim dönüyorlar ama bir gariplik var. 30 derece Antalya sıcağında ve araç yeni stop etmişken bunu yaptım ve yine gıcırtı geliyor. Sürtme sesi gibi birşey.

Birisi dün gece olmak üzere 2 defa ciddi problem yaşadım. Dün gece hafif bir virajda 70 km hızla girip aracı güç bela şeritte tutabildim. Direksiyonu sıkı sıkı tutsam  bile hafif ve araç sanki bildiğini okuyor.

Direksiyonda titreme yok.

Anlattıklarımdan teşhis koymak zor biliyorum. Hafta içi ustaya gideceğim. Sizce ilk şüpheli olan nedir. Araç lifte girince rot başları v.s kontrol edilebilir ama problem direksiyon kutusunda değildir boşu boşuna sökülür masraf çıkar ya da amortisörler problemsizdir durduk yere değiştirmeye kalkınca masraf çıkar. Ustada bakıp edecek mutlaka da sizinde tahminleriniz önemli.
Başlık: Ynt: Direksiyon Hafiflemesi
Gönderen: tunci - Şubat 28, 2012, 03:07:31 ÖS
Konuyu hortlatmış oluyorum belki, yeni konu açmadan önce arama yaptırdım benim yaşadığım duruma benzer bir şey yaşamış konuyu açan. Neredeyse 2 yıl olmuş hiç yorum gelmemiş kendisi de sonuçtan haber vermemiş. Bu direksiyon yumuşaması neden olabilir? Bu sabah trafikte 40 km hızlarda benim de başıma geldi, önce direksiyon yumuşadı sonra da yolun meğiline göre sanırım sola çekme yaptı. Yerlerde buz varmış gibi oldu. Bazen de araba duruyorken direksiyonu tam sağ ya da sol yapınca direksiyon sona dayandığında, tam tersi istikamette itme yapıyor, hiç bunları yaşayan var mı?
Gönderen: hondalove - Şubat 28, 2012, 03:51:00 ÖS
   benim direksiyonda çok hafifti . ön amortisörleri değişince daha tok duruyor şimdi.100-120 ile giderken direksiyon düz duruyordu ama sürekli çok az ellemek gerekiyodu.şimdi tam ortalı şekilde  ve daha sert duruyor.
Gönderen: tunci - Şubat 28, 2012, 03:56:17 ÖS
Forumda biraz daha karıştırdım, direksiyon pompası, kutusu, rotlar derken aküden de olabileceğini yazanlar olmuş. Akü zayıflayınca direksiyonun bazı fonksiyonları yeterli elektirik alamadığından işlev yapmayabilirmiş. Benim de aküyle ilgili sıkıntım var buna bağladım çünki rot ayarlarını yeni lastik-jantlarla birlikte 4 gün önce yaptırdım.
Peki direksiyonun sona dayandığında ters tarafa itmesi normal midir?