Gönderen Konu: Yeni Yakıt Değerleri  (Okunma sayısı 19555 defa)

haraba

Ynt: Yeni Yakıt Değerleri
« Yanıtla #50 : Ocak 12, 2010, 10:46:56 ÖS »
cıvıcem senin arabaya lpg taktırman şart, kötü kullandığını ve arabandan nefret ettiğini falan düşünmüyorum ama belliki yoğun trafik kısa kullanımlara denk düşüyorsun, artık senin için kenara lpg parası koyup lpg araştırma vakti gelmiştir. Hatta benim içinde gelmiştir araştırayım da para olunca gider taktırırım şöle gönül ferahlığıyla gezelim değil mi :))))
Hadi markaları tartışalım, bir arkadaş zavoli demişti yağlama kafası falan takıyolarmış 1500 lira demişti bana ustası telefonda.
Buradan anladğım kadarıyla tartarini ve brc sık kullanılanlar arasında.
Senin gözlemlerin neler ?
son değerlerim full ist. şehiriçi 1 depoyla 330 km gittimve şu an hiç kutucuk kalmadı,ışık yanıyor ve ıkınsam sıkılsam 400 km yi ya görürürm ya göremem... ben taktırmıyımda kim taktırsın lpg  he dostum haraba :)

cıvıcem

« Yanıtla #51 : Ocak 12, 2010, 10:53:40 ÖS »

dostum ben arabamı alalı 3,5 ay oldu ve inan her yönüyle aşığım aracın herşeyine... araç 4200 km oldu ve inan o kadar sakşn ve düzgün kullanıyoruım ama sabah 15 akşam 15 toplamda 30 km yol yapıyorum günde ve kısa mesafe dur kalk dolu hep yolum....  lpg olayına girecem ama motorun garanti dışı kalması hep beni düşündürüyor....   araştırdığım kadarıyla brc,prins ve teleflex bu konuda öne çıkan markalar.... brc firmasının manifoldu delmeden takılan pipo sistmei aslında bana cazip geliyor fiyatı 1.650 tl... diğer markalar hollanda malı ve fiyatları 2.000-2.300 civarı diye duydum...

ama dedim ya çok beğenerek ve yıllardır hayalini kuarark aldığım cıvıcıme sanki ihanet edicekmişim gibi gelyor lpg ile :) :)

haraba

« Yanıtla #52 : Ocak 12, 2010, 11:02:22 ÖS »
Hımmm 3.5 ayda 4200 km. Yılda 15.000 km yol yaparsın sanırım. Aracı 6 yıl kadar kullanacaksan arada bir kaç da uzun yol eklersek 100.000 km edermi ? eder sanırım. Hımmm bu durumda 100.000 çarpı senin ortalaman sanırım 35 - 40 kuruş arası.  Yani 35-40 bin liralık benzin parası eder değil mi ?

Bunun maliyetinin lpg ile yarıya indiğini varsaysak 17.500 - 20.000 arası karın olmuş olur.
Bu karı brüt düşünsek, nete indirgemek için en iyi bilgiyi gidip bu işle ilgilenen bir ustadan alırız ama 2.500 lira gibi de bir lpg takma maliyeti ve arkasından da lpg ile ilgili 1000-1500 lira bakım masrafları çıksa ki sanmıyorum bu kadar bakım masrafı çıkacağını ? 14.000 - 16.500 6 yıllık karın olabilir. Belki fazlası da olabilir çünkü biraz daha gönül rahatlığıyla binersin aracında lpg olduğunda. Bunu bir gün gidip çok güvendiğim bir ustam var onunla konuşmak istiyorum ama herkes ayrı bir fikre sahip lpg ile ilgili.
Bunların da ötesinde 180.000 kmdir lpg ile giden bir mitsubishi biliyorum şu anda 280.000de herhangi bir problemi de yok sanırım. Ama dediğim gibi öncesinde bir kaç sanayi ziyaret edip bu durumla ilgili bilgi toplamak gerek.
Unutmadan söylemek gerek bakımları da honda serviste yaptırmayacağın için sanırım oradanda 6 yılda altı bakımdan 10 bakımdan cebine 1250-1750 lira arası bir para kalabilir.

Sen ne düşünüyorsun

dostum ben arabamı alalı 3,5 ay oldu ve inan her yönüyle aşığım aracın herşeyine... araç 4200 km oldu ve inan o kadar sakşn ve düzgün kullanıyoruım ama sabah 15 akşam 15 toplamda 30 km yol yapıyorum günde ve kısa mesafe dur kalk dolu hep yolum....  lpg olayına girecem ama motorun garanti dışı kalması hep beni düşündürüyor....   araştırdığım kadarıyla brc,prins ve teleflex bu konuda öne çıkan markalar.... brc firmasının manifoldu delmeden takılan pipo sistmei aslında bana cazip geliyor fiyatı 1.650 tl... diğer markalar hollanda malı ve fiyatları 2.000-2.300 civarı diye duydum...

ama dedim ya çok beğenerek ve yıllardır hayalini kuarark aldığım cıvıcıme sanki ihanet edicekmişim gibi gelyor lpg ile :) :)

derinmavi

« Yanıtla #53 : Ocak 12, 2010, 11:06:41 ÖS »
son değerlerim full ist. şehiriçi 1 depoyla 330 km gittimve şu an hiç kutucuk kalmadı,ışık yanıyor ve ıkınsam sıkılsam 400 km yi ya görürürm ya göremem... ben taktırmıyımda kim taktırsın lpg  he dostum haraba :)

civicem, senin halin benden betermifl. Ben yine ite kaka 430 yapabiliyorum. Ama civic'ine lpg takma yinede kardefl. yinede sen bilirsin.

cıvıcem

« Yanıtla #54 : Ocak 12, 2010, 11:11:39 ÖS »
 aynen senin hesabın gibi bir hesap yaptım bende ve bu araca en az 5-6 yıl binicem allah izin verirse ve bu benzin fiyatlarıyla bu kadar sen binmem hayal tabi...  lpg konusunda gerçekten herkes başka düşünüyor.. sıfır arabaya lpg mi olurmuş diyenlerde var,artık jeeplere mercedeslere bile takılıyor hiç durma diyenlerde var...  tek endişem lpg ile aracın motoruunda sıkıntı çıkarsa bunu karşılamak nasıl olur...  gerçi forumda okuduğum kadarıyla taktırıp memnun olmayan kimseyi görmedim,şu anki düşüncem en azından 10 bin km olana kadar bekleyip (belki servisin dediği gibi normal yakıt değerlerine inmek gerçi buna pek inanmıyorum ama)  ondan sonra karar vermek....  

cıvıcem

« Yanıtla #55 : Ocak 12, 2010, 11:15:19 ÖS »

civicem, senin halin benden betermifl. Ben yine ite kaka 430 yapabiliyorum. Ama civic'ine lpg takma yinede kardefl. yinede sen bilirsin.
valla öyle dostum,bazen araçtamı sorun var yoksa bendemi diye düşünüyorum:)  ama araçta ne olabilirki?

ysf55

« Yanıtla #56 : Ocak 12, 2010, 11:18:38 ÖS »
aracı süren kişiye göre yakıt değeri değişiyor walla. benim arabayla ben 280 yakıyorum bugun arkadsa verdim 240 falan yakmış koyduğu tüpe göre hesapladık. devirsiz ani hızlanıp ani yawaşlama baş nedenleri gibi geliyo bana fazla yakmasının aracın

haraba

« Yanıtla #57 : Ocak 12, 2010, 11:21:57 ÖS »
nasıl yani, lpg ile mi yakıyosunuz bunları ? şehir içidir heralde lpg ile bu kadarsa o zaman hakikaten araçları hemen satıp toplu akbil alıyoruz :D

Gerççi benim duyumlarım arasında lpg ile yeni kasada en çok yakan 18 kuruş yakıyorum diyordu
aracı süren kişiye göre yakıt değeri değişiyor walla. benim arabayla ben 280 yakıyorum bugun arkadsa verdim 240 falan yakmış koyduğu tüpe göre hesapladık. devirsiz ani hızlanıp ani yawaşlama baş nedenleri gibi geliyo bana fazla yakmasının aracın

haraba

« Yanıtla #58 : Ocak 12, 2010, 11:22:50 ÖS »
abi normal yakıt değerleri ile de 30 kuruşun altına inilmiyorki, tamam şimdi senin yaktığının yanında iyi görünüyorduur ama önemli olan aracın bize hizmet etmesi çalışıp didinip kazanıp araca yedirmek değil dimi ama ?
Elbette 10.000i beklemen senin hayrına en azından güzel bi bakılır aracına nesi var nesi yok bir iki şikayetim var dersin araçla ilgili daha güzel ilgilenirler sende sonra gönül ferahlığıyla taktırırsın lpg.
Bu arada derinmavi'ye katılmamak elde değil, ne güzel aracı alıp binmeli benzinle ufak tefek performans kayıpları bile yaşamadan ne var ki bence bu fiyatlarla zaten gönlümüz hiç rahat olamıyor ki hep kaç kuruş yaktı derdindeyiz :)
aynen senin hesabın gibi bir hesap yaptım bende ve bu araca en az 5-6 yıl binicem allah izin verirse ve bu benzin fiyatlarıyla bu kadar sen binmem hayal tabi...  lpg konusunda gerçekten herkes başka düşünüyor.. sıfır arabaya lpg mi olurmuş diyenlerde var,artık jeeplere mercedeslere bile takılıyor hiç durma diyenlerde var...  tek endişem lpg ile aracın motoruunda sıkıntı çıkarsa bunu karşılamak nasıl olur...  gerçi forumda okuduğum kadarıyla taktırıp memnun olmayan kimseyi görmedim,şu anki düşüncem en azından 10 bin km olana kadar bekleyip (belki servisin dediği gibi normal yakıt değerlerine inmek gerçi buna pek inanmıyorum ama)  ondan sonra karar vermek....  

ysf55

« Yanıtla #59 : Ocak 12, 2010, 11:24:18 ÖS »
nasıl yani, lpg ile mi yakıyosunuz bunları ? şehir içidir heralde lpg ile bu kadarsa o zaman hakikaten araçları hemen satıp toplu akbil alıyoruz :D

Gerççi benim duyumlarım arasında lpg ile yeni kasada en çok yakan 18 kuruş yakıyorum diyordu

sehir içi ortalama 280 yakıyo walla tartarini tüp var üzerinde :)

ysf55

« Yanıtla #60 : Ocak 12, 2010, 11:25:20 ÖS »
walla 180 kuruş bedava ben uzun yolda bile 200*210 yakıyorum

haraba

« Yanıtla #61 : Ocak 12, 2010, 11:27:27 ÖS »
Abi bu durumda sen benzinde 50 - 60 kuruş mu yakıyordun ki :) bu ne böyle bence senin aracın bakım vakti gelmiş, belki de psikolojik bişeydir kendini jip falan sanıyodur araç :)

Şaka bi yana araç neydi ?

akurtalan

« Yanıtla #62 : Ocak 14, 2010, 11:19:25 ÖÖ »
Abi bu durumda sen benzinde 50 - 60 kuruş mu yakıyordun ki :) bu ne böyle bence senin aracın bakım vakti gelmiş, belki de psikolojik bişeydir kendini jip falan sanıyodur araç :)

boşa demiyoruz dizel diye puhhaaahhaaa

haraba

« Yanıtla #63 : Ocak 14, 2010, 11:48:58 ÖÖ »
Valla ben dizel motorların ömürlerinin çok kısa olduğunu duyduğum için pek taraftarı değilim açıkcası, bir de gürültülerine tahammül etmek de zor açıkcası :D

ysf55

« Yanıtla #64 : Ocak 14, 2010, 11:52:53 ÖÖ »

1.4 is 99 model otomatik. ben 180 yakanını görmedim daha

haraba

« Yanıtla #65 : Ocak 14, 2010, 11:56:10 ÖÖ »
abi senin aracı çok tanımıyorum. bişey diyemeyeceğim. Ama eminim sen aracını tanıdığın için elinden geldiğince az tüketiyorsundur.

1.4 is 99 model otomatik. ben 180 yakanını görmedim daha

ysf55

« Yanıtla #66 : Ocak 14, 2010, 11:58:44 ÖÖ »
zaten zam geldi tüpe 1.880di 2.05 oldu samsunda. şehir içi dısı karışık 275 yakıyo ortalama. benzinde 400 civarı yakıyor

akurtalan

« Yanıtla #67 : Ocak 14, 2010, 12:07:03 ÖS »
Valla ben dizel motorların ömürlerinin çok kısa olduğunu duyduğum için pek taraftarı değilim açıkcası, bir de gürültülerine tahammül etmek de zor açıkcası :D

kardeş yeni nesil dizeller çok iyi ve şöyle diyelim yıllda 10000 km geçiyorsan kullanımda dizel geçmek zarar vermez ama benim gibi arabayı gezmek için kullanıyorsan dizelmi benzinmi ikileminde kalabilirsin zira ben yılda ortalama 8000 km yapıyorum yinede benzin zammmın etkiliyor bizleri .

haraba

« Yanıtla #68 : Ocak 14, 2010, 12:09:28 ÖS »
Samsunu ve trafiğini de hiç bilmiyorum, ama kalabalık ve trafiği zorlu bir il olduğunu duymuştum, benzin fiyatların böyle artması durumu hepimizin araçlarına olan ihtiyaçlarına rağmen araçlarımızdan uzak düşmemize neden oluyor.

zaten zam geldi tüpe 1.880di 2.05 oldu samsunda. şehir içi dısı karışık 275 yakıyo ortalama. benzinde 400 civarı yakıyor

ysf55

« Yanıtla #69 : Ocak 14, 2010, 12:27:51 ÖS »
Samsunu ve trafiğini de hiç bilmiyorum, ama kalabalık ve trafiği zorlu bir il olduğunu duymuştum, benzin fiyatların böyle artması durumu hepimizin araçlarına olan ihtiyaçlarına rağmen araçlarımızdan uzak düşmemize neden oluyor.

yapacak bişey yok ne kadar pahalı olsa olsun herkes yine yolda aracını kullanıyor benzin 5 lira olsun yine aynı trafik olur :)