Gönderen Konu: Mobil mi-Castrol mü?  (Okunma sayısı 29758 defa)

yusuftaner

Ynt: Mobil mi-Castrol mü?
« Yanıtla #25 : Eylül 14, 2010, 03:02:47 ÖS »
4 lt yeterli hocam extraya gerek yok
teşekkür ederim, saygılar...

fermannn

• clp650
« Yanıtla #26 : Eylül 14, 2010, 03:06:04 ÖS »
Mobil 1 daha iyidir.

34GB4525

« Yanıtla #27 : Eylül 14, 2010, 04:42:58 ÖS »
mobil koydum ama mobil 1 değil fark eder mi 10 40 ??

HONDAHAN

« Yanıtla #28 : Eylül 14, 2010, 05:05:16 ÖS »
Arkadaşlar bombaaa. (wv lar kendilerini çok övüyolardı ya! )

Laf aramızda geçen gün oto yıkamada wv servisi sahibiyle tanıştım. Kesinlikle honda diyor.

Buraya yazma sebebim şu : kesinlikle castrol ve opet diye ekliyor. Hepsinde de anlattıkları beni çok tatmin etti, detayı yazarsam çok kalabalık olacak ama ben tatmin oldum, sizlerle de paylaşmak istedim.

yusuftaner

« Yanıtla #29 : Eylül 15, 2010, 08:17:37 ÖÖ »

Laf aramızda geçen gün oto yıkamada wv servisi sahibiyle tanıştım. Kesinlikle honda diyor.

Buraya yazma sebebim şu : kesinlikle castrol ve opet diye ekliyor. Hepsinde de anlattıkları beni çok tatmin etti, detayı yazarsam çok kalabalık olacak ama ben tatmin oldum, sizlerle de paylaşmak istedim.
en azından neden castrol dediğini açıklarmısınız ? dayanağı nedir ?

HONDAHAN

« Yanıtla #30 : Eylül 15, 2010, 08:38:34 ÖÖ »

en azından neden castrol dediğini açıklarmısınız ? dayanağı nedir ?

Yağla ilgili dayanağı 30 yıllık tecrübesi. Diyor ki: "kilometresi birbirine çok yakın müşteriler geliyor, yağlarını değiştiriyoruz, bazılarından bildiğin zift çamur gibi bişey akarken bazılarındansa doldurulurkenki şeffaflığından az bişey koyu ve şeffafa çok yakın bir yağ akıyor. Ne yağı koymuştunuz diye sorduğumuzda aldığımız cevap hep castrol." Hondalarımız için de (wv ve birçoğuna kıyasla) sorunsuz bir araba, yağını-benzinini doğru kullan, hor kullanma, yıllarca sorunsuz binersin diyor ve "iyiki Honda servisi açmamışım" diyor. ;) 

fsunnetci

• http://www.TeamHondaintegra.com
« Yanıtla #31 : Eylül 15, 2010, 09:05:13 ÖÖ »
Bence bu kadarda marka bağımlısı olmayın arkadaşlar yağın markasından ziyade yağın kimyasalına bakın..Castrol ve Mobil Dünya markası firmalar her ikisinde de sorun yaşamazsınız...

driftmachine

« Yanıtla #32 : Eylül 15, 2010, 09:11:13 ÖÖ »
BMW yıllardır Castrol kullanıyor. BMW kullanıyorsa demekki Castrol en iyi yağlardan biri demektir.

egc

« Yanıtla #33 : Eylül 15, 2010, 01:22:55 ÖS »
şimdi arkadaslar her ikiside kaliteli marka burada birini digerine ezdirmek degil amaç ama mobil newlife full sentetik yağları ile ilgili söylenenler ortaya konan sonuclar ve adamların 200 bin km sonra bile asınmanın sıfıra yakın olmasıni iddia etmesi kendisine bi adım daha yaklastırıyor.

Ben bugune kadar surekli mobil kullandım daha onceki aracım focustu ve mobil super formula 5w-30 konulurdu arabamı 4 yıl sonunda 40 binde satarken alacak olan arkadas arabayı yetkılı ford servisinde expertize sokturdu ve kompresyon testi yapıldı cıkan sonuc icin yetkılı servıs calısanları arabanın bana ait olup olmadıgını ve sadece benımmı surdugumu sordular ben de saskınlıkla evet dedım bi yandan cekınerek acaba bişimi var dusuncesıyle ve adamlar benı tebrik etti cıkan sonucun ilk fabrikadan cıktıgı seklınde oldugu idi.

Buaracımda da mobil 5-30 dusunuyodum ilk baslarda ama sonrasında mobil new life 0-40a döndüm.

carousal

« Yanıtla #34 : Kasım 20, 2010, 07:59:01 ÖS »
Castrol 10W-40 Magnatec (4 lt) yarı sentetik motor yağı Carrefoursa'da 73,50 lira. Bana çok pahalı geldi, ya da yağlara iyi zam gelmiş anlaşılan. Acaba sanayide fiyatlar ne seviyededir bilen var mı acaba?
« Son Düzenleme: Kasım 20, 2010, 07:59:53 ÖS Gönderen: carousal »

poseidon999

« Yanıtla #35 : Kasım 20, 2010, 08:55:12 ÖS »
Castrol 10W-40 Magnatec (4 lt) yarı sentetik motor yağı Carrefoursa'da 73,50 lira. Bana çok pahalı geldi, ya da yağlara iyi zam gelmiş anlaşılan. Acaba sanayide fiyatlar ne seviyededir bilen var mı acaba?

Geçen hafta 60 tl ye aldım.
Yağ filtresi ile 70 tl ye değiştirdiler.
Gitmek isteyen olursa da başka yerde boşu boşuna fazla para vermeyin.
Kadıköyden üsküdar'a giderken Nautilus'u geçer geçmez sağdaki ilk sokağa girin
soldaki ilk dükkan.
Adamın işi sadece motor yağı.

carousal

« Yanıtla #36 : Kasım 20, 2010, 09:03:46 ÖS »
poseidon999 paylaştığın için teşekkürler, Ankara için tavsiye bekliyorum. Castrol magnatec daha ucuza nereden alabilirim? Son zamanlarda alan varsa bizleri de bilgilendirirse iyi olur.

73,50 TL'nin pahalı olduğunu teyit etmiş olduk 60 TL fiyatı ile. Carrefoursa'da yağ şu an pahalı.
« Son Düzenleme: Kasım 20, 2010, 09:04:40 ÖS Gönderen: carousal »

nadirgoktan

« Yanıtla #37 : Kasım 20, 2010, 10:28:46 ÖS »
Aracın 20.000 km bakımında ankara b.o.r.a servisi Mobil SUPER-S 10w-40 M.Yağı koymuş bu yağ honda civic için uygunmudur acaba bilen varmı? yani uygun olmasına tabi uygundur ama bu yağ nasıl acaba bileniniz var mı?

carousal

« Yanıtla #38 : Kasım 20, 2010, 10:36:40 ÖS »
http://www.hepsiburada.com/Liste/mobil-super-s-10w40-4-lt-benzindizel-motor-yagi-652073/ProductDetails.aspx?productId=otm652073&categoryId=26005

Ben de az önce bu ürüne bakıyordum, fiyatı Castrol Magnatec ile aynı, ikisi de 74 küsür liraya satılıyor. Bir problem yaşayacağını sanmıyorum, hatta Castrol'den 1 gömlek üstün bile olabilir.

Ancak Honda yetkili servisi neden fabrikanın önerdiği yağı kullanmaz işte ona anlam veremiyorum. Servisler kendi ceplerine bakıyorlar, şu yağ 75 lira ama size fatura ne çıktı gerçekten merak ediyorum. 120-130'dan aşağı vermezler bu yağı serviste.

Bu arada Castrol ile Mobil 1 aynı fiyatlı ise açıkçası Mobil 1 almak daha mantıklı geliyor bana. Eğer yanılıryosam lütfen düzeltin.
« Son Düzenleme: Kasım 20, 2010, 10:37:51 ÖS Gönderen: carousal »