Gönderen Konu: ilk kalkışta motordan gelen tuhaf ses  (Okunma sayısı 15179 defa)

ERD20

Ynt: ilk kalkışta motordan gelen tuhaf ses
« Yanıtla #25 : Ocak 26, 2009, 09:25:39 ÖS »
krank milinin yatağındaki boşluktan kaynaklanıyormuş şuan arabam tertemiz..

görkem

« Yanıtla #26 : Ocak 26, 2009, 10:16:49 ÖS »
bu ses bendede var yaa...bi sorun yaratırmı acaba

TIBURON80

« Yanıtla #27 : Ocak 27, 2009, 07:47:43 ÖÖ »
Bu sesin ilk müdavimlerinden biri olarak sorunun nereden kaynaklandığını bilmem iyi oldu. Erdal kardeş sorunun nasıl çözüldüğünü bir anlatırsan sevinirim. Parça değişimi oldu mu?
Sesi servisteki ustaya bir türlü duyuramadım. İlk devirlenirken aynen tır tır diye bir ses geliyordu. Usta iyice artsın bakalım dedi. Sürekli aracı kullanan kişi çok rahat sesi hissediyor.

ERD20

« Yanıtla #28 : Ocak 28, 2009, 09:58:05 ÖÖ »
Evet senin dediğin ve anlattıkların aynen doğru problemi ancak kendi arabanda duyabilirsin araba sıcakken geliyor dikkat et servisteki ustaya anlat.camları kapat ve sessiz bir yere çık.hararet en az 4 çubuk olsun araba sıcak olsun ustayı bindir sessiz yere gidin ve duymaması imkansız.parça değişimi oluyor tabiki.

Fatih!

• Ziyaretçi
« Yanıtla #29 : Şubat 19, 2009, 04:41:38 ÖS »

Evet senin dediğin ve anlattıkların aynen doğru problemi ancak kendi arabanda duyabilirsin araba sıcakken geliyor dikkat et servisteki ustaya anlat.camları kapat ve sessiz bir yere çık.hararet en az 4 çubuk olsun araba sıcak olsun ustayı bindir sessiz yere gidin ve duymaması imkansız.parça değişimi oluyor tabiki.

Krank yatağı mı değti anlamadık ki biz?

umut

« Yanıtla #30 : Şubat 20, 2009, 12:19:55 ÖS »
servisin söylediği şu: Karnk mili ve yatağı sökülüyor fabrikaya gidiyor yeni parça hangisiyse geliyor bi 10 gün de işlem tamam

Krank yatağı mı değti anlamadık ki biz?

kacaman

« Yanıtla #31 : Şubat 24, 2009, 11:44:10 ÖS »
yav o ses kısa bir süre önce benim aracımdan da gelmeye başladı, ben de şanzuman problemi olarak düşünmeye beşlamıştım, boştayken de yapınca hafif gaz verince kesiyo ama çok düşük bi ses, sürekli kullanan duyabilir, demek ki yanlız değilmişim.

ERD20

« Yanıtla #32 : Şubat 25, 2009, 07:33:29 ÖS »
aynen dediğin gibi umut kardeş.

görkem

« Yanıtla #33 : Şubat 26, 2009, 09:12:44 ÖS »
bende sordum servise baskının yayından geliyor muhtemelen dendi....

mustafaokr

« Yanıtla #34 : Ocak 13, 2010, 07:11:53 ÖS »
Arkadaşlar anlattığınız olay şuan  benim basımda , nasıl canımı sıktı servisi araddım sesi duymadan yorum yapamayız dediler . aracı calıstırdıktan sonra motordan tır tır tır böyle tıkırtı  gibi bir ses gelio ve bunu P deyken yapıo D ye alıyorum tam araba hareketleniyor ses gidiyor , ama D de ikende frene basıp durunca yine yapıyor . bu sizin anlattıgınız olayla aynı degilmi , ?????
ERDAL KARDEŞİM BU OLAYI PEKİ GARANTİDEN Mİ YAPIOYORLAR , YOKSA PARASINI SEN Mİ ÖDÜYORSUN. ??

ERD20

« Yanıtla #35 : Ocak 13, 2010, 09:54:37 ÖS »
şimdi bak mustafa kardeşim benim olayı anlatayım sana civic 2008 manuel ben ilk kalkış sırasında fark ettim km 2500 deydi sanırım.ilk kalkış sırasında araba tam kavrama anında sanki böyle dizel araba sesi gibi tır tır tır bi ses geliyordu.hızlanınca geçiyordu yada ben duymuyordum en az belki dört beş kere servise bu yüzden gittim önce önemli deil dediler ben üstüne düşünce tamam sesi farkettik dediler hatta honda ana merkezden bir eleman gelip aracı inceledi ve kırank yatağında boşluk olduğunu halledileceğini  söylediler ben tamam dedim 11 gün arabam serviste yattı çünkü motor komple iniyor ve arabayı almaya gittiğimde usta işin hallolduğunu hondaya maliyetinin 5-6 milyar olduğunu söyledi tabiiki garantiden halloldu herşey eğer seninki de böyle ise üstüne git kardeşim bakarsın ilerde sorun çıkarır 2008 de benim bu olay olduğunda honda da bu şikatetten 10-15 araç varmış genel olarak şimdi görüyorum ki baya bi çoğalmış bence önemle üzerine düşülmesi gereken bir arıza.selam ve sevgilerimle....

mustafaokr

« Yanıtla #36 : Ocak 13, 2010, 10:27:41 ÖS »
Erdal kardeşim çok teşekkür ederim bilgilerin için bende aynen üsteleyecegim 40 küsür milyar para veriyoruz araba daha 16000 de hata cıkartıyo huzursuz ediyo 6 yıl 150 .000 km garanti bosunamı hakkımı arayacagım hatta cam fitilinde sorun var kapanmaya kalmadan asagı iniyo bu da kronik sorunmus onuda yaptırıcam , hatta amortisör takozları diye bir sey varmıs direksiyonu saga sola cevirirken katırtı yapıo buda kronik mis onuda degistiricem var oglu var hepsini biriktirdim gidecegim servis bayagı zahmet cekecek cünkü canıma tak etti , hergün birsey ekleniyo bi gün akü bosalır hiçbirsey yapmadıgım halde bi gün cam , bu ne ya komple elden gecicek galiba araç :) :)

mustafaokr

« Yanıtla #37 : Ocak 13, 2010, 10:31:03 ÖS »
birde arkadaslar ben aracımla tilki gibi birseye carpmıstım aracımda dısatan birsey yok ama önde su radyatörü galiba biraz yukarı dogru yamusmus ? öncelikle o su radyatörümü oluyo ? birde su akması gibi herhangi bir sorun yok o yüzden degistirtmedim sizce bir sorun cıkarırmı bana ? bilginize ihtiyacım var . ilgilenen arkadslara minnettar kalırım... :) :)

yeecee

« Yanıtla #38 : Ocak 14, 2010, 09:39:25 ÖÖ »
Merhaba, Geçen hafta pazartesi bu sorundan dolayı arabayı, ankara honda boraya bıraktım. Motor yatakları değişti, yağ kanalları ayarlandı. Şu an hiç bir problem yok. Ancak işlem 5-7 gün sürüyor ortalama. Herşey garantiden değişti. hiçbirşey ödemedim.  >=ok