Gönderen Konu: Honda F1 Team de satışı İle İlgili Son Gelişmeler...  (Okunma sayısı 3063 defa)

metin16

  • Ziyaretçi
Honda F1 Team de satışı İle İlgili Son Gelişmeler...
« : Aralık 21, 2008, 01:56:30 ÖS »
  Prodrive patronu David Richards, Honda Racing takımına yönelik muhtemel bir kurtarma anlaşması için görüşmeler yapmak üzere Ortadoğu'ya hareket etti.
  Richards, Japon otomobil üreticisinin F1'den çekilme kararının ardından Honda'yı satın alma konusuyla ilgileniyordu. Richards, bununla birlikte ancak şartların uygun olması halinde F1'e dönebileceğini ifade etmişti.

Merkezi Kuveyt'te olan Investment Dar Co.'nun hissedarı olduğu Prodrive'ın sahibi olan Richards, bu yüzden finansal destek bulmak amacıyla yatırımcılarla bir araya gelmek için Ortadoğu'da görüşmeler yapacak.

Richards, İngiliz Mail gazetesine yaptığı açıklamada, "Ortadoğu'da, Formula 1'e girişimizi desteklemek isteyen bir grup insan var. Fakat doğru bir zamanlama da anlaşmaya varmak zorundayız" dedi.

Honda Racing CEO'su Nick Fry, Cuma günü yaptığı açıklamada, takımın satışı konusunda ilerleme beklentisi içinde olduğunu belirtmişti. Richards ise, kendisinin içinde bulunduğu herhangi bir anlaşmada, görüşmelerde ilerleme kaydetmeden önce çok dikkatli düşünmek zorunda olduğunu belirtti.

Formula 1'de bir takımın faaliyetlerini yürütebilmesi için sağlam finansal desteklere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Richards, "Gelir giderleri dengelemeden önce, finansal olarak büyük bir boşluğu kapatmak zorunda kalacağız ki, bu da tahmini üç yıllık bir süreyi kapsıyor" dedi.

Mail gazetesi ise bugünkü sayısında, Honda'nın alımıyla ilgilenen diğer isimlerin Yunan deniz nakliyat devi Achilleas Kallakis ile Force India patronu Vijay Mallya olduğunu ileri sürdü.

Bu arada Subaru'nun Prodrive yönetimindeki takımını Dünya Ralli Şampiyonası'ndan çekme kararının da Richards'ın F1 girişimlerine ivme kazandırdığı belirtiliyor.
Alıntı...