Gönderen Konu: 17 Senelik Bekleyişin Ardından “Honda Passport SUV” Geri Geliyor  (Okunma sayısı 1419 defa)

hondatutkudur

  • İleti: 49
1990'lı yıllarda asfalt dışı yollarda adından söz ettiren Honda Passport, yeni yapısıyla yeniden üretiliyor. İşte detaylar...




Honda’nın üst sınıf aracı Passport SUV‘unu geri getirme kararını gerçek görsellerle bir kez daha açıkladı. Geçtiğimiz yaz, Honda’nın 1993 yılında bantlara aldığı ve 2002 yılında üretimden çektiği lüks 4×4’ü Passport, kamuflajlı haliyle görüntülenmişti. Birinci nesline baktığımızda aslında Japon markanın neye, kimlere karşı bu aracı tasarladığı belli oluyor. Nissan’ın Pathfinder’ına baktığımızda hangi alanda koşturacağı belliydi.

2019 model yılıyla görmeyi düşündüğümüz Passport, saldırı alanını genişletmiş ve elit SUV sınıfındaki Ford Edge, Nissan Murono, Hyundai Santa Fe gibi temsilcilere karşı gücünü ortaya koyacak. ABD pazarında adı çok telafuz edilen Pilot SUV’unda aynı pistte koşturdukları takım arkadaşına birkaç noktada yardımlarının olacağını düşünüyoruz. Detaylar aşağıda…

Passport’un uzun bekleyişinden sonra sunumlarının iyi olacağı kanısındayız.



İlk olarak üzeri örtülü vaziyette rastladığımız Passport’un yapısal hacmi saklanamamış. Delikli far gizlemesinden bizler Honda araç tasarımlarına hakim olduğumuzdan devamını getirebiliyoruz. Çok da kompakt diyemeyeceğimiz Japon 4×4’ün parçaları CR-V’den büyük!

O zaman yeni 4×4, CR-V’nin bir üstü konumunda ise ve Pilot’tan da küçük olması gerekiyorsa, Passport ara bir konumda. Çünkü Honda, markaların hangi modeline karşı aracını hazırladığını bizlere aktarmıştı.

Yeni Passport’tan gelen görselde, tozların içerisinden biraz da olsa stop farlar belli oluyor.




Bu aracın düşük hacimli bir Pilot olacağını varsayarsak, arka stop farların gidiş şekli de yine Honda Pilot gibi olacak. Biz ona benzettik. Elbette yanılıyor da olabiliriz.

Passport ismi uzun zamandır konuşuluyordu. Honda, SUV ve crossover araçların dünyadaki artışlarına karşı ara model yaparak, pastadan aldığı dilimi büyültmek istiyor.



Bir nevi Japon Honda ile ABD’li Chevrolet’in 4×4 ataklarını birbirine benzetiyor. 13 yıl önce de Amerikalı markanın ünü tüm dünyaya yayılan SUV’u Blazer’ı üretimden alınmış ve bu sene Camaro tadında yeni hatlarıyla tanıtılmıştı.

Honda Passport’un iyi kötü motor kaputunun altı tahmin edilebilir!



Çoğu şirketin yaptığı gibi Honda’da modellerinde aynı yapı ve hacimdeki motorları kullanıyor. Belki beygir gücü farkları oluyor. Yeni çıkışı yapılacak Passport’da giriş olarak 2.0L turbo beslemeli 252 ps güç üreten motorun olması bekleniyor.

Öte yandan daha fazla güce hakimiyet kurmak isteyenlere ise 3.5L V6 ile 280 beygirin kontrolü verilebilecek. Aktarımların hepsi 9 ileri otomatik şanzımanla gerçekleştirilecek.

Ekstra bilgiler arasında Passport’un Pilot’un sahip olduğu, farklı zeminlere ayak uydurabilen ve ona göre davranan dört çeker sisteminin aktarılacağı söylendi. Görsellerin neden arazi şartlarında çekilip gösterildiği şimdi belli oldu!

1990’lardan tekrara döndürülen Honda Passport, CR-V hacimlerinden daha geniş şekilde sisteme giriş yapacak. Aktaracaklarımız şimdilik bu kadar. Detaylar geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Kaynak: https://paratic.com/2019-honda-passport-tanitim-gorsel/