Gönderen Konu: Crz Tecrübesi olanlar  (Okunma sayısı 1145 defa)

siarex

  • İleti: 5
Crz Tecrübesi olanlar
« : Eylül 26, 2023, 08:47:23 ÖS »
Merhaba arkadaşlar. Adım Erkan. Eski bir üyeyim, uzun bir süredir honda'dan uzak kaldım. Vakti zamanında 10 12 yıl süre zarfında, 2 crx, 1 Civic ef ve 1 Civic Ek kasa tecrübelerim oldu. Özellikle crx leri en küçük vidasına kadar yiyip yutmuş biriydim



siarex

  • İleti: 5
Ynt: Crz Tecrübesi olanlar
« Yanıtla #1 : Eylül 26, 2023, 08:55:07 ÖS »
Mesajımın sadece kısa bir kısmını alıyor ve ekleyeniyor düzeltemiyorum
« Son Düzenleme: Eylül 26, 2023, 08:56:51 ÖS Gönderen: siarex »

siarex

  • İleti: 5
Ynt: Crz Tecrübesi olanlar
« Yanıtla #2 : Eylül 26, 2023, 09:03:54 ÖS »
Tekrar deneyim.

Merhaba arkadaşlar. Adım Erkan. Eski bir üyeyim, uzun bir süredir honda'dan uzak kaldım. Vakti zamanında 10 12 yıl süre zarfında, 2 crx, 1 Civic ef ve 1 Civic Ek kasa tecrübelerim oldu. Sonrasında kısmet.. çoğu yine tek kapı başka markalarda araçlarım oldu. 49 yaşıma rağmen hala genç ruhumun olması :)) ve Tekrar özüme dönme zamanımın geldiğini düşünmem ilk çıktığı günden bu yana hayran oldum crz'ye yönelmeme neden oldu. :)
Geride kalan hayatım boyunca Honda'dan aldığım zevki hiçbir arabadan alamadım.. crz leri ilk çıktığı zamandan beri beğeniyorum ve nickimden de anlaşılacağı üzere efsanevi crx lerin yerini doldurmayacağını düşünsem de çok hoşuma gidiyor bu crz ler. Öncelikle söyleyeyim spor ve tek kapı araba hayranıyım. Eğer buradalarsa çok Eskilerden bazı arkadaşlar beni tanırlar. Bu nedenle bu başlıkta başka model araç önermenizi istemiyorum. Konu açma ihtiyacı hissetmemdeki neden Crz kullanan arkadaşların, 11-12 yıllık bir geçmişi olan bu modeldeki araç hakkındaki tecrübelerine ihtiyaç duymam. Genel geçer sorular değil kafama takılanlar. yok ne kadar yakıt yakar yok hızlanması nedir elektrik motoru ne zaman devreye girer bunları sormayacağım. Hepsini biliyorum. Merak ettiğim ve burası dahil internette hiçbir bilgi bulamadığım, sadece tecrübeye dayanan yanıtlar arıyorum. Genel kanı ve duyumlardan çok Crz kullanmış bu konuda tecrübe edinmiş arkadaşların yanıt vermesini tercih ederim.
Anlayacağınız üzere şu sıralar güzel bir CRZ bakınıyorum ve kısmetse en geç bir ay içerisinde almış olacağım. İhtiyacım olan bilgiler ise şunlar.

- Hibrit sistemi sorunlu veya pillerin öbürü bitmiş Bir crz araçta, trafikte ilerlerken düşük veya yüksek hızlarda motor geçişlerinde devir Yükselmelerinde bir sendeleme boğulma kasma gibi durumlar yaşanır mı?

- pil ömrü bitmiş ise pillerin değişimi için güncel fiyat bilen arkadaş var mı?

- IMA sisteme sahip bu motorun benzin ile çalışan donanımında herhangi bir arıza olması durumunda, tamir onarım yaptırırken, standart benzinli Honda araçları yapan özel servisler bu motoruda tamir edebilir mi yoksa IMA sistemin olması benzinli çalışan donanıma ulaşmayı tamir etmeyi engeller mi özel servisler bu işe yanaşıyor mu. Bunu şunun için soruyorum crz satın alırsam sadece Honda yetkili servisine mi mahkumum.

- yedek parçaları mekanik yürüyen vs aynı model örneğin yılı aralığındaki diğer Honda veya civic'lere nispeten daha mı pahalı yoksa hemen hemen aynı mı.

- Hibrid sistemi devre dışı ise araç benzinde çalışırken spesifik veya kronik bir dezavantajı var mı? Tork ve beygir düşüşü dışında spesifik bir şey var mı diye merak ediyorum?

- benzinli motor kısmı, aynı yıl civarında üretilmiş başka bir model Honda ile aynı motora mı sahip. Evet ise hangi model?

- son olarak bir crz kullanıcısının tecrübeleri ile sabitlenmiş, kullanımında sürüşünde tamiratında vs herhangi konularda sadece bu araca özgün trick'ler var mı?

Şimdiden teşekkürler.

(bu arada eski üyeyim ama eski mesajlarım silinmiş nedense ulaşamadım.)
« Son Düzenleme: Eylül 26, 2023, 09:08:39 ÖS Gönderen: siarex »