Gönderen Konu: VtecII vs. Yeni Civic  (Okunma sayısı 22216 defa)

ocean0636

Ynt: VtecII vs. Yeni Civic
« Yanıtla #50 : Mart 02, 2010, 05:10:15 ÖS »
Yapirip yaptirmicami, nasıl hp alicami size sormuyorum araba benim kafama göre istediğimi yaparim kimseyi ilgilendirmez! İlk 160hp nasıl alınıyor tel veriym dedim ok dedin ama şimdi aramaya korkuyosun gayet normal aslında.. Çoluk cocuk diye bahsettigin kisi 20 yasında üslubuna dikkat et! O aramaya korktuğun kisinin bilgiside emin ol seni 100e katlar 3e boler ;). Bu foruma böyle muhabbetler hiç yakışmıyor o yüzden daha da cevap yazmicam ama polemik istiyosaniz çok bilgili vtec2 ciler olarak bı forum acın olarak orda istediğiniz kadar atar yapın cevap veririm istediğiniz gibi..
« Son Düzenleme: Mart 02, 2010, 05:13:35 ÖS Gönderen: ocean0636 »

ocean0636

« Yanıtla #51 : Mart 02, 2010, 05:18:13 ÖS »
160hp olayı için Tel verdiim kisi de yaklaşık 30 yasında.. Bu isler yaşla başla alakalı da değil ara öğren onun Yaptigi araçlara zaten bildigim kadarıyla ayar için de miniksler geliyor
« Son Düzenleme: Mart 02, 2010, 05:19:42 ÖS Gönderen: ocean0636 »

3553

« Yanıtla #52 : Mart 02, 2010, 05:35:43 ÖS »
demekki neymiş yeni civicler vtec2 yle dans ediyomuş ;)

despe

« Yanıtla #53 : Mart 02, 2010, 05:45:27 ÖS »
beni muhattap etme ozaman bana ara diceğin kadar sen ara sor bakalım neler yapıyomuş nasıl yapıyomuş, kapağı açınca hangi olmayan egzantrikle pistonu koyuyomuş yada hatim mi indiriyo kapak açıpta ne yapıyo bi öğren bakalım.

ben aramadım çünkü mod parçaları daha piyasaya çıkmamış bi arabaya ne takıcakta kapağı açıp 160 hp alıcak. yapıcaktı edicekti olmaz kanıt sun bana. şunlar şunlar yapılcak 160 hp olucak de bizde öğrenelim beni 100 e katlayıp 3 e bölen o abinden.

madem tanıyosun bi ara öğren bakalım. sonrada gel buraya yaz, yazki yeni civiccilerde arabalarına bişeyler yapıp yürütebilsinler jant yay takıpta kendilerini avutmasınlar. sözüm meclisten dışarı.

despe

« Yanıtla #54 : Mart 02, 2010, 05:46:39 ÖS »
160hp olayı için Tel verdiim kisi de yaklaşık 30 yasında.. Bu isler yaşla başla alakalı da değil ara öğren onun Yaptigi araçlara zaten bildigim kadarıyla ayar için de miniksler geliyor

bişey bilmediğin burdan belli.

murat_ozbek

« Yanıtla #55 : Mart 02, 2010, 05:57:08 ÖS »
vtec motoru swaplamasınlar?olurmu sence despe?bence swap yapmışlardır.

despe

« Yanıtla #56 : Mart 02, 2010, 06:00:31 ÖS »
vtec motoru swaplamasınlar?olurmu sence despe?bence swap yapmışlardır.

swap ayrı olay. olur mu olmaz mı bilmiyorum her halukarda olur ama çok uğraştırır. swap için bu kasaya motor kulağı yoktur b16. k20 için vardır ama.

arkadaşın bahsettiği olay swap değil. silindir kapağını açıp artık ne yapacaklar ise kapatınca 160 hp olması.

ocean0636

« Yanıtla #57 : Mart 02, 2010, 06:01:34 ÖS »
Bı gittiğimde boş vaktimde sorarım ogrenciyim bı şuru dersim var sizin gibi zamanım yok.. O zaman tel no veriyorum dediğim de niye tmm ver dedin madem aramicaksin?
Demekki yeni civic stock haliyle bile gayet yeterli ki Jant yay body tesisat yapılıyor genelde.. Amacınız ne hala cozemedim açtığım konuyu Pert ediyosunuz stock da geçemiyor ve eşit sartlarda kabullenemiosun..
Sizin yüzünüzden kardesce denediğim arkadasimla aram acilcak bu konusmalarla.. Biz sizin gibi sert iddia amaçlı deneme yapmıyoruz eğlencesine araçlarımızı deniyoruz xenonlarimiz sislerimiz açık stepneler bagajda.. Aramızda hiç bı iddia olmadı olamaz videodaki araç veya bizim arkadaslarımız olduğu sürece ben geçmişim yada vtec2 gecmis farketmez benim için onlar icinde öyle emin olabilirsin..
Neyse anlaştığımızı düşünüyorum merak ediyosaniz ararsınız tel unu verdigim adam temiyo, gayet seviyeli bı sekilde merakınızı giderir emin olabilirsin.. yoksa sole bole hp alınmaz demeyin. Daha onceki muhabbetten sonra senin tjet denemene güzel hi yorum yazmıştım aramızdaki tartışmalar unutulsun sonuçta hepimiz hondaciyiz bu islere Gönül verdik diye ama anlaşılan siz aynı fikirde değilsiniz.. Neyse konu uzamasın ii akşamlar, bir daha böyle bı muhabbet olmaması dileğiyle..  
« Son Düzenleme: Mart 02, 2010, 06:05:58 ÖS Gönderen: ocean0636 »

ocean0636

« Yanıtla #58 : Mart 02, 2010, 06:03:17 ÖS »
Konu gereksiz uzadı neyse tamam benim veya fd6 hakkında istediğini dusunmekte özgürsün kapansın artık konu..

SONE-R

« Yanıtla #59 : Mart 02, 2010, 06:11:30 ÖS »
demekki neymiş yeni civicler vtec2 yle dans ediyomuş ;)

nasıl bir dansmış bu tango mu vals mi? :D :D

despe

« Yanıtla #60 : Mart 02, 2010, 06:21:11 ÖS »
millete soru soruyosun cevap alamayınca yakınıyosun. biz soru soruyoruz kendin cevap vermiyosun. tekerlek gücünü, şanzıman oranlarını ve nasıl sadece kapak açıpta 160 hp alındığını sordum.

sen sislerin xenonların açık deneme yapıyosan hiç bişey bilmiyorsun demekki zaten.

ayrıca

O kadar yetmez yazık olur vtec2 ye sen headerslısını getır bana yaza deneyelım koyalım videosunu okey  conem
Kepezde basıcaz 60-220 ama unutmusum vtec2ler gormez o kadar kolay kolay 60-210 olsun.

gibi bi metin yazıp vtec2 kullananlara söz hakkı vermiş oluyosun, nasıl yapıcan edicen deyincede cevap vermiyosun konu uzamasın deyip kestirip atıyosun.

fd6 ve vtec2 nin aynı speclerde olması bikaç sene imkansız zaten ;) fd6 nın gidişi yetiyor yay jant xenon tamam diyosun, aracına egzoz filtre falan taktırıyosun buda ayrı bi çelişki.

neyse sen yine zaten sorulara cevap veremiyceksin ve konu uzamasın deyip kestirip atıcaksın. hadi kal sağlıcakla ;)

despe

« Yanıtla #61 : Mart 02, 2010, 06:21:43 ÖS »
şunuda ekleyeyim stock a stock fd6 vtec2 yi geçer.

murat_ozbek

« Yanıtla #62 : Mart 02, 2010, 07:46:18 ÖS »
sözlerim genel amaçlıdır...
bizim tr de araçlarımıza uyguladığımız ve hemen her yerde satılan performans parçalarını takıpta birbirimizi yemenin bir anlamı yok.herkes sevdiği arabayı yüklemeye çalışır.kimisi performans kimisi görüntü.ama arkadaşın dediği gibi üst kapak açılıpta 160 bg yani 35 beygir alınabiliyorsa aem,skunk2,mugen vs bu gibi firmalar boşa çalışıyor.bakın bizim forummumuzu subaru kullanıcılarıda  okuyor.hatta bir gün şahit olduğum konuşmayı anlatayım.

sti kullanıcısı bir arkadaşla wrx kullanıcısı bir arkadaş konuşurken;
---geçen bir honda sitesinde hava filtresi taktım 9 beygir aldım diye okumuş :D
subaru kullanan arkadaşlar  xenon taktım 3 beygir,spoiler taktım 5 beygir gibi laflarla dalga geçtiler,dalga geçmeleride normal.çünki ben duymadımki aem filtre takıpta 9 beygir alsın bi vtec.adamlar haklı beygiri almak için devir çevirmek için o kadar maliyetli ve seçkin parçalar kullanıyorlarki bizim headers,hava filtresi,egzos takıpta rollere çıkmamız gibi...

onların arabaları turbolu ama yurtdışında hondalara neler yapıldığını biliyoruz,izliyoruz,okuyoruz.

biraz daha gerçekçi ve araştırmacı olmakta fayda var diye düşünüyorum.
hepimize keyifli şürüşler...

murat_ozbek

« Yanıtla #63 : Mart 02, 2010, 07:47:17 ÖS »
bu arada despe ve sone-r vtec 2 ile ilgili araştırmalarınızı biliyorum kolay gelsin..

ocean0636

« Yanıtla #64 : Mart 02, 2010, 07:55:49 ÖS »
millete soru soruyosun cevap alamayınca yakınıyosun. biz soru soruyoruz kendin cevap vermiyosun. tekerlek gücünü, şanzıman oranlarını ve nasıl sadece kapak açıpta 160 hp alındığını sordum.

sen sislerin xenonların açık deneme yapıyosan hiç bişey bilmiyorsun demekki zaten.

ayrıca

O kadar yetmez yazık olur vtec2 ye sen headerslısını getır bana yaza deneyelım koyalım videosunu okey  conem
Kepezde basıcaz 60-220 ama unutmusum vtec2ler gormez o kadar kolay kolay 60-210 olsun.

gibi bi metin yazıp vtec2 kullananlara söz hakkı vermiş oluyosun, nasıl yapıcan edicen deyincede cevap vermiyosun konu uzamasın deyip kestirip atıyosun.

fd6 ve vtec2 nin aynı speclerde olması bikaç sene imkansız zaten ;) fd6 nın gidişi yetiyor yay jant xenon tamam diyosun, aracına egzoz filtre falan taktırıyosun buda ayrı bi çelişki.

neyse sen yine zaten sorulara cevap veremiyceksin ve konu uzamasın deyip kestirip atıcaksın. hadi kal sağlıcakla ;)

Sen bana o soruyu soralı kaç ay oldu, bahsettıgım kısıyı arayabılırdın coktan merak edıyosan.. yapılacaklar hakkında detaylı bılgı alamadım ama bos bı vaktımde yanına gıdınce ogrenıp sana pm atarım..Fıltre egzoz takmısın dıosunda egzozu soktum zaten ve fıltreyı gormedın sanırım fanla sevısıyor resmen ezıyet cekıyo + bı etkısı yok vıdeo da da oyleydı zaten ses ıcın taktım sadece..
Cıddı bı ıddıa olan bı deneme olsaydı tek kısı denerdık farları dahı yakmadan saç jant vs vs. Biz rahatımızı bozmadan EĞLENCESİNE denedık aramızda bı husumet yok. Sımdı ben gecerım 2 gun sonra o, ARAMIZDA sorun degıl, bızım boyle seyler ;)

ocean0636

« Yanıtla #65 : Mart 02, 2010, 07:57:54 ÖS »
Bu arada bende oo herkesı gecerım fd6 kral demıyorum sorun degıl her turlu denerım ve 1-2 parca daha aldıktan sonra buyuk ıhtımalle headerslısını falan gecerım dıyorum bunda ne kotuluk var?
Dıger forumdakı senın denemelerıne yazdıgım yorumlardan anlamıssındır araban guzel yuruyor maasallah ugrastın emek verdın bıse demıyorum ki? Sizınkınler baya yuklu..

ocean0636

« Yanıtla #66 : Mart 02, 2010, 08:01:55 ÖS »
Bu arada konuyu kestırıp atmak ıcın degıl konu uzamasın bosuna dıye kapatalım dedım. Konusmak ıstıyosan msn ımı vereyım ıstedıgın kadar konusabılırız.. Benı yanlıs anlıyosunuz ben sıze bısey demıyorum ama sız durduk yere benım konuma ıste sole gecerım bole gecerım tarzında bısey yazınca sınırlenıyorum yoksa surda hepımız bu ısı gonul vermıs ınsanlarız.. Bu tarz muhabbetlerı de sevmıyorum yasalar falan her sey araclarımıza bısey yapmamızı en gellıyor zaten surda bırbırımıze destek cıkmamız gerekırken hos olmuyor bu muhabbetler bence..

murat_ozbek

« Yanıtla #67 : Mart 02, 2010, 08:05:08 ÖS »
Bu arada konuyu kestırıp atmak ıcın degıl konu uzamasın bosuna dıye kapatalım dedım. Konusmak ıstıyosan msn ımı vereyım ıstedıgın kadar konusabılırız.. Benı yanlıs anlıyosunuz ben sıze bısey demıyorum ama sız durduk yere benım konuma ıste sole gecerım bole gecerım tarzında bısey yazınca sınırlenıyorum yoksa surda hepımız bu ısı gonul vermıs ınsanlarız.. Bu tarz muhabbetlerı de sevmıyorum yasalar falan her sey araclarımıza bısey yapmamızı en gellıyor zaten surda bırbırımıze destek cıkmamız gerekırken hos olmuyor bu muhabbetler bence..

...........

ocean0636

« Yanıtla #68 : Mart 02, 2010, 08:05:26 ÖS »
bizim tr de araçlarımıza uyguladığımız ve hemen her yerde satılan performans parçalarını takıpta birbirimizi yemenin bir anlamı yok.herkes sevdiği arabayı yüklemeye çalışır.kimisi performans kimisi görüntü.ama arkadaşın dediği gibi üst kapak açılıpta 160 bg yani 35 beygir alınabiliyorsa aem,skunk2,mugen vs bu gibi firmalar boşa çalışıyor.bakın bizim forummumuzu subaru kullanıcılarıda  okuyor.hatta bir gün şahit olduğum konuşmayı anlatayım.

subaru kullanan arkadaşlar  xenon taktım 3 beygir,spoiler taktım 5 beygir gibi laflarla dalga geçtiler,dalga geçmeleride normal.çünki ben duymadımki aem filtre takıpta 9 beygir alsın bi vtec.adamlar haklı beygiri almak için devir çevirmek için o kadar maliyetli ve seçkin parçalar kullanıyorlarki bizim headers,hava filtresi,egzos takıpta rollere çıkmamız gibi...

onların arabaları turbolu ama yurtdışında hondalara neler yapıldığını biliyoruz,izliyoruz,okuyoruz.

Bu konuda en kısa surede detaylı bılgılerı ogrenıp yazıcam haklısınız ılk banada sacma geldı ama bunu soyleyen abımın yaptıgı arabaları, su ana kadar ki kendı araçlarını dusunce yapamayacagı bır sey asla soylemeyecegını dusunuyorum..

murat_ozbek

« Yanıtla #69 : Mart 02, 2010, 08:10:48 ÖS »

Bu konuda en kısa surede detaylı bılgılerı ogrenıp yazıcam haklısınız ılk banada sacma geldı ama bunu soyleyen abımın yaptıgı arabaları, su ana kadar ki kendı araçlarını dusunce yapamayacagı bır sey asla soylemeyecegını dusunuyorum..

peki hangi firma özelden atarmısın?

ocean0636

« Yanıtla #70 : Mart 02, 2010, 08:17:54 ÖS »
Pm gonderılmıstır..

SONE-R

« Yanıtla #71 : Mart 02, 2010, 08:18:49 ÖS »
bu arada despe ve sone-r vtec 2 ile ilgili araştırmalarınızı biliyorum kolay gelsin..

teşekkür ederiz.. yeni projeler yolda bakalım... :) emre kardeşimden

murat_ozbek

« Yanıtla #72 : Mart 02, 2010, 08:23:35 ÖS »
ben swap düşünüyorum ama gerekli bütçe araç ve motoru bulmak lazım motorda k20 olucak fakat artık swap motor ruhsata işletilemiyormuş doğrumu yada bilginiz varmı?

SONE-R

« Yanıtla #73 : Mart 02, 2010, 08:25:29 ÖS »
sanırım işletilmiyor...

murat_ozbek

« Yanıtla #74 : Mart 02, 2010, 08:28:25 ÖS »
evet bi kaç kişi daha söyledi o zaman ya orjinal motorla oynayacağız yada integraya bineceğiz.:D