Gönderen Konu: Civic 1.8 i-vtec i-shift  (Okunma sayısı 4401 defa)

BlackMajesty

  • İleti: 13
Civic 1.8 i-vtec i-shift
« : Ocak 16, 2013, 10:15:42 ÖÖ »
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar.Bir süredir başlıkta belirttiğim civic 1.8 i-vtec i-shift i almak niyetindeyim.Araç ile ilgili pek çok forum sitesinde kullanıcı yorumlarını okuyarak bilgi sahibi olmaya çalıştım.Genel olarak araç ile ilgili eleştiriler iyi olmasına rağmen i shift sisteminin büyük problem olduğundan bahsedilmiş.Forumda bu konuyla ilgili açılmış konuları okudum ancak birinci ağızdan sormak istediklerim olduğu için konu açma ihtiyacı hissettim. İlk sorum bu güne kadar manuel vitesli araçlardan başka araç kullanmamış olan ben bu araçla sıkıntı yaşar mıyım? Vites geçişleri sarsıntılı diyenler olmuş bu eleştiriyi yapanlar otomatik vitese alışmış kullanıcılar mıdır? Aracın manuel modda da kullanılabildiğini okudum.Manuel vitese alışık biri olarak aracı sürekli manuel modda kullansam verimi nasıldır beklentileri karşılar mı problem yaratır mı?

Yorumlarınızı mümkün olduğunca marka fanatikliğinden uzak objektif olarak yaparsanız sevinirim.Şimdiden cevaplarınız ve yönlendirmeleriniz için teşekkür ederim.İyi forumlar



zagor37

  • İleti: 22
Ynt: Civic 1.8 i-vtec i-shift
« Yanıtla #1 : Ocak 16, 2013, 11:21:56 ÖÖ »
tam otomatik bir araçtan geçmiş biri olarak 3 aylık izlenimlerim şunlardır.
vites geçişleri özellikle 1 den 2 ye atarken hissediliyor nasıl bir his derseniz acemi birinin debriyaj dan ayağını hızlı çekmesi gibi bir şeye benziyor şayet vites atarken gazdan ayağınızı çekerseniz bunu da hissettirmiyor. ama diğer bütün özelliklerine bakınca göz ardı edilebilecek bir kusur benim km 105K oldu ve daha baskısı hiç değişmedi buda sağlamlığının bir kanıtı olsa gerek.

DarkShot

  • İleti: 16
Ynt: Civic 1.8 i-vtec i-shift
« Yanıtla #2 : Ocak 27, 2013, 08:12:05 ÖS »
Bende bu aracı 3 aydır kullanıyorum 3700km yol yaptım bugune kadar Tam otomatik araba kullanıp bu arabaya binen kişilerden birisiyim bu aracımdan önce 1.6 audi a3 triptonik sahibiydim 55 60 krş yakıyordum Şuan 1.8 140 hondam ile şehir içi İstanbul bilen bilir :) 8.4lt yakıyor arabayı fazla yormuyorum arada gazlıyorum zagor37 dediği gibi sadece 1/2 . vitesde hissettir ama abartılcak bir durum söz konusu değil İç donanım olarak dış donanım olarak muhteşem bir araç gayet memnunum gözler her zaman üzerinizde oluyor bence bu araclarımız hakkında daha fazla bilgi deneyim için herkes görüşlerini yazarsa hepimize faydası olur.Konuyu saptırmıs olmayayım ama aracımı servise bakıma sokucam peryodik yag ıvır zıvır bakımına hangi honda bayisini önerirsiniz arkadaslar ist avrupa ?