Kullanıcı Adı: Sürekli Bağlı Kal
Şifre:

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Gönderen Konu: IMMOBILIZER (MOTOR KİLİDİ)  (Okunma Sayısı 3350 defa)
VTEC
Administrator
Turbo S2000

Kaymakam-Büyük güç büyük sorumluluk ister.

« : Kasım 28, 2007, 08:16:17 ÖÖ »

(Elektronik) Motor kilidi. Anahtar çıkarıldıktan sonra motorun elektronik olarak kilitlenmesini sağlayan sistem. Ancak aracın kendi anahtarı sokularak belli bir elektronik şifre gönderildikten sonra motorun tekrar çalışmasına izin verir. İngilizcesi aynen çevrilirse hareketsizleştirici demek. Yeni bir terim olduğu için Türkçesi henüz oturmadı. Şifreli kontak anahtarı diyenler de var.
« Son Düzenleme: Kasım 30, 2007, 03:32:31 ÖÖ Gönderen: VTEC » Logged

yassi
Co-Admin
Honda S2000

Professional Honda Driver...Drift time now!

« Yanıtla #1 : Kasım 28, 2007, 10:31:19 ÖÖ »

Paylaşım için teşekkürler deniz...

whitehan
Turbo Civic Type-R

cuneyt

« Yanıtla #2 : Kasım 28, 2007, 10:16:51 ÖS »

paylasım tesekk..denız pekı hırsızların bu aracları calıstırabılmelerı ne kadar mumkun..

Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz....
VTEC
Administrator
Turbo S2000

« Yanıtla #3 : Kasım 29, 2007, 02:53:51 ÖÖ »

Mümkün Cheesy

Otomobilin motorunu kilitleyen 'immobilizer' teknolojisinin nasıl aşıldığını, oto hırsızı 'İmmobilizer Müslüm' anlattı...  

Oto hırsızları, immobilizerleri (elektronik motor kilidi) 2.5 dakikada etkisiz hale getirip 'çalınması imkânsız' denilen son model otomobilleri kolaylıkla çalıyor.
İstanbul'da son 6 ayda yaklaşık 7000 otomobil çalındı. Bunların arasında lüks otomobillerin bulunması, sürücüler kadar otomobil üreticilerini de şaşırttı.
Polisin bugüne kadar bu tip hırsızlık olaylarıyla ilgili çökerttiği çetelerin başında da Müslüm Yılmaz adlı sabıkalı oto hırsızı geliyor.
Motor kilidi olan otomobil çaldığı için 'İmmobilizer Müslüm' lakabıyla tanınan Yılmaz, polisteki ifadesinde hırsızlığın inceliklerini şöyle anlattı: "Hırsızlık için 3 adet immobilizer beyni gerekiyor. Fiyatları hurdacılarda 200 - 300 milyon, yedek parçacılarda ise 15 milyon liraya kadar çıkıyor. Biz bu beyinleri yedek parça satıcılarında kolayca buluyoruz. İlk olarak otomobilin bagajını açıyorum. Buradan arka koltuğu eğerek otomobile giriyorum. Ön panelde bulunan orjinal 3 beyni çıkarıp yerine yanımızda getirdiğimiz beyinleri takıyorum. Böylece elektronik kilit devre dışı kalıyor. Daha sonra varsa beyinlere uygun bir anahtarla veya düz kontak yaparak otomobili çalıştırıyorum. Bunlar 2.5 - 3 dakika sürüyor. Otomobil üreticileri tekniklerini geliştirdikçe, biz de yeni yöntem geliştiriyoruz."

yassi
Co-Admin
Honda S2000

Professional Honda Driver...Drift time now!

« Yanıtla #4 : Kasım 29, 2007, 10:33:44 ÖÖ »

ohaaaa  vaww vaww vaww  immobilizer müslüm denyosu aklını başka şeylere yorsa belki de doktor olurmış..

Mümkün Cheesy

Otomobilin motorunu kilitleyen 'immobilizer' teknolojisinin nasıl aşıldığını, oto hırsızı 'İmmobilizer Müslüm' anlattı...  

Oto hırsızları, immobilizerleri (elektronik motor kilidi) 2.5 dakikada etkisiz hale getirip 'çalınması imkânsız' denilen son model otomobilleri kolaylıkla çalıyor.
İstanbul'da son 6 ayda yaklaşık 7000 otomobil çalındı. Bunların arasında lüks otomobillerin bulunması, sürücüler kadar otomobil üreticilerini de şaşırttı.
Polisin bugüne kadar bu tip hırsızlık olaylarıyla ilgili çökerttiği çetelerin başında da Müslüm Yılmaz adlı sabıkalı oto hırsızı geliyor.
Motor kilidi olan otomobil çaldığı için 'İmmobilizer Müslüm' lakabıyla tanınan Yılmaz, polisteki ifadesinde hırsızlığın inceliklerini şöyle anlattı: "Hırsızlık için 3 adet immobilizer beyni gerekiyor. Fiyatları hurdacılarda 200 - 300 milyon, yedek parçacılarda ise 15 milyon liraya kadar çıkıyor. Biz bu beyinleri yedek parça satıcılarında kolayca buluyoruz. İlk olarak otomobilin bagajını açıyorum. Buradan arka koltuğu eğerek otomobile giriyorum. Ön panelde bulunan orjinal 3 beyni çıkarıp yerine yanımızda getirdiğimiz beyinleri takıyorum. Böylece elektronik kilit devre dışı kalıyor. Daha sonra varsa beyinlere uygun bir anahtarla veya düz kontak yaparak otomobili çalıştırıyorum. Bunlar 2.5 - 3 dakika sürüyor. Otomobil üreticileri tekniklerini geliştirdikçe, biz de yeni yöntem geliştiriyoruz."

whitehan
Turbo Civic Type-R

cuneyt

« Yanıtla #5 : Kasım 30, 2007, 01:52:40 ÖÖ »

bılgıler ıcın saol denız..gercekten cok ılgınc..

Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz....
engin17tr
Honda Jazz
*

« Yanıtla #6 : Kasım 30, 2007, 02:35:58 ÖÖ »

Hocam saolda..benim anlayamadığım şu:
daha önce megane kullanıyordum,kocaman içerisinde zannediyorum bir bobin olan anahtarı vardı.
şimdi benim 99 civic te bi anahtar var birde dışında sewrt plastik.bobin falan görmüyorum.Yedek te yok.KOD bunun neresinde.Yedek anahtarcıya yaptırsam bloke edewrmiyiz???(göstergede yeşil ışık var)

rusensky
Honda Jazz
*

« Yanıtla #7 : Kasım 30, 2007, 03:04:37 ÖÖ »

GÜZEL BİR SORU,
SENİN 99 CİVİC'TE BİR DE KIRMIZI KAPLAMALI BİR ANAHTAR OLMASI GEREKİYOR,EĞER YOKSA MEVCUT OLAN SİYAH KAPLAMALI ANAHTARI KAYBEDERSEN İŞİN ÇOK PAHALIYA ÇÖZÜLÜR.BU ARADA SABIKALI TECRÜBELİ OTO HIRSIZI GELSİN BİR DE SON TEKNOLOJİ İMMOBİLİSERLİ BİR JAPON OTOSUNU ÇALMAYI DENESİN BAKALIM ÖYLE HURDACIDAN ALINAN BEYİNLERLE ÇALINIRMIYMIŞ GÖRELİM
ANAHTARI KONTAĞA TAKTIĞIN ANDAN İTİBAREN KONTAK YUVASI ÇEVRESİNDE BULUNAN SİYAH RENK BİR YÜZÜK VAR,O SİSTEMİN ANTENİDİR VE ANAHTARA ELEKTRİK AKIMI GELEREK PLASTİK KAPLAMANIN İÇİNDEKİ ÇİP AKTİF HALE GELİR AYRICA MEVCUT OLAN İMMOBİLİSER KONTROL ÜNİTESİ ARACIN BEYİNİ İLE İLETİŞİMİ KURARAK ARACIN ÇALIŞTIRILMASINA İMKAN VERİR
VTEC
Administrator
Turbo S2000

« Yanıtla #8 : Kasım 30, 2007, 03:31:33 ÖÖ »

Benim yedek anahtarımda yok nasıl ve nerde yaptırırz yahu  Rolf

polo sport
Honda Jazz
*

« Yanıtla #9 : Aralık 15, 2007, 10:04:12 ÖS »

bursacilingir
Honda Jazz
*

« Yanıtla #10 : Ocak 02, 2008, 06:14:32 ÖS »

BEN YAPABİLİYORUM  okey
Faruk
Turbo Civic Type-R

2006 Civic ES

« Yanıtla #11 : Ocak 02, 2008, 06:18:25 ÖS »

BEN YAPABİLİYORUM  okey

hoş geldınız..sızınle daha rahat ıletışım kurabılmemız ıçın kendınızı sızı tanıyalım bolumune yenı uye tanıtım formu ıle tanıtmanız rıca olur..  okey

Yanlıyorum Kahrımdan,Devir 6000'deyken,Uzuyorum Sahilden Pugcular Peşimdeyken,VTEC Açıkken,Eğer Şöför Bensem,Dans Ederim CİVİC 1.6 ES'len ..
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: