Gönderen Konu: Korsan avcısı stajyer aranıyor  (Okunma sayısı 1020 defa)

aRas

  • Furkan Aras Alağaç
  • İleti: 3334
Korsan avcısı stajyer aranıyor
« : Nisan 04, 2010, 03:28:15 ÖS »
Korsan avcısı stajyer aranıyor

Korsanla savaşta yeni bir hamle başlatan Warner Bros, yüksek maaşla stajyer almaya başladı.

 

Warner Bros'un İngiltere şubesinde stajyer ünvanıyla işe başlayacak olan öğrencilerle 12 aylık sözleşme imzalanacak. Warner Bros'un öğrencilerden oluşan bir ekip kurmasının en önemli sebebi korsan paylaşımın en yoğun olarak öğrenciler arasında gerçekleşiyor olması.

Warner Bros böylece hedef kitlenin arasına bir bakıma ajanlar yerleştirmiş olacak.


Öğrenciler ne yapacak?

Anti-korsan ekibi hem sanal alemde hem de gerçek dünyada mücadele edecek. Korsan film indirilen internet sitelerine kayıt olarak bilgi toplayacaklar ve bunları raporlayıp Warner Bros'a sunacaklar.

Aynı zamanda korsan film indirmek isteyenlere de çeşitli tuzaklar kuracaklar. Bu tuzaklara düşen kullanıcılara ne gibi bir tepki verileceği ise net değil. Şimdilik sadece uyarılacakları söyleniyor.

Teknoloji ile ilgili bölümlerde okuyan öğrencilerden seçilecek olan anti-korsan ekibinin bir diğer görevi de korsan içerik barındıran linkleri tarayan yazılımlar geliştirmek olacak.

Forumları da düzenli olarak takip ederek korsan içeriğe rastladıklarında kaldırılması için gerekli kişilerle bağlantıya geçmesi istenen bu şanslı stajyerlerin aylık maaşı yaklaşık 3.250 Türk Lirası'na karşılık geliyor.

Şanslı öğrenciler Haziran ayında işbaşı yapacaklar.