Gönderen Konu: ucuz iphone 4s???  (Okunma sayısı 7060 defa)

faw13

Ynt: ucuz iphone 4s???
« Yanıtla #25 : Eylül 25, 2012, 09:29:32 ÖÖ »
dip not, hiç bir iphone abd de üretilmez, çinde foxconn tarafından üretilirler :D apple ın bir abd fabrikası bile olmayabilir :D

poyraz_41

• VeLi AY
« Yanıtla #26 : Eylül 25, 2012, 09:41:04 ÖÖ »
Arkadaşlar,

Ucuz etin yahnisi ne kadar olur bilirsiniz :) gerek yok bu tarz aksiyonlara , bizim bir komşuda Tv de yayınlanan N72 ilanına aldandı kesinlikle ürün orjinal demişler kargo geliyor parasını ödeyip ürünü alıyor ve kutuyu açıyor bakıyor ki Çin malı N72 :D telefonda görüştüğü kişiyi aramış ben sizi yetkiliye yönlendireyim falan bir sürü fasa fiso :) görüştüğü kadın da hala ürünün orjinal olduğunu iddia ediyormuş yüzsüz bunlar gelmeyin bu tarz oyunlara güvenilir sitelerden ikinci elini almak en mantıklısı olacağını düşünüyorum.

Mahir TÜRKMEN

« Yanıtla #27 : Eylül 25, 2012, 10:09:28 ÖÖ »
dip not, hiç bir iphone abd de üretilmez, çinde foxconn tarafından üretilirler :D apple ın bir abd fabrikası bile olmayabilir :D

bunun sebebiyle foxcon veya parça kalitesi değil işçi maliyetinin düşük olmasıdır. ;) Samsung un fabrikasıda Çindedir :) adamlar çalışıyor :)

faw13

« Yanıtla #28 : Eylül 25, 2012, 10:55:47 ÖÖ »

bunun sebebiyle foxcon veya parça kalitesi değil işçi maliyetinin düşük olmasıdır. ;) Samsung un fabrikasıda Çindedir :) adamlar çalışıyor :)

aynen, Çin malı kavramı kafamızda yanlış oturmuş, evet çooook kalitesiz ürünler de var, ama adamlar dünyayı üretiyor, en adisinden en kalitelisine herşey Çinde üretilmekte..

Mesela ben müzisyenim, o sektördeki bazı en iyi markalar Japonya ve ABD fabrikalarını kapattılar ve Çin'e taşıdılar, ama hala en iyiler, kalitelerinde gram düşme olmadı

legolas

« Yanıtla #29 : Eylül 25, 2012, 07:30:39 ÖS »
geçen yıl sony fotoğraf makinesi aldım... japon markası olduğunu bilmeyeniniz yoktur... neyse kargodan teslim aldım evirip çevirip inceliyorum amanın... birde ne göreyim... made in PRC!!!!! neredeyse global tüm markalar üretimlerini cinde yaptırıyorlar....

Mahir TÜRKMEN

« Yanıtla #30 : Eylül 26, 2012, 08:39:04 ÖÖ »
Made in China yazısından korkmayın ;) by yazmasın yeter :)

Telefon alıp bataryasını takarken o in china yazısını görüp çin malı diyen bir sürü insan var bu yanlış.Çin malı başka çin de üretilmesi başka.

hondacolik

• ホンダ患者
« Yanıtla #31 : Eylül 26, 2012, 07:30:39 ÖS »
aynen katılıyorum , dikkat edin yabancı ürünler artık china ' de üretiliyor hemde en marka yapmış firmalar bile

Mahir TÜRKMEN

« Yanıtla #33 : Eylül 29, 2012, 04:24:14 ÖS »
bu direkt çakma çin malı iphone :)

hangover

« Yanıtla #34 : Eylül 29, 2012, 04:43:14 ÖS »
legolas arkadaşım. bu ürün replika. gerçek ıphone değil. işletim sistemi dokunmatiği vs farklıdır. kasası benzer. arayüzleri geçişleri benzer. he dersenki bana görüntü yeter arada internete girerim msn mail işlerimi hallerim yeterli olabilir. ama bu cihazlar fazla uzun ömürlü değiller.    biri sıkışıp satmadıkça 600 700tl den aşağı 4s vs bulman çok zor. bu fiyatları telefoncular teklif ediyor satmaya kalksan şahit oldum. tavsiyem ya büyük elektronik mağazalarından yada gg ve hb gibi web satışı olan yerlerden alman. çünkü hertürlü yasal haklarını kullanabilirsin. sahibinden ilanların da elden teslim alabileceğin ürünlerle ilgilen. get sistemi sahibindende güvenli işlemiyor bilgine.

yukardada arkadaş bahsetmiş. 3 çeşit telefon vardır.

1. distribütör garantili telefonlar. örnk fiyat 1500tl . 2 yıl garantisi vardır. istediğin her yetkili serviste yaptırabilirsin bozulunca

2. ithalatçı garantili telefonlar. fiyat 1200-1300 e iner. 2yıl garantilidir bu yasaldır. ithalatçı firmanın belirlediği illerdeki anlaşmalı servislerde telefonunu tamir ettirirsin. bulunduğun ilde yoksa kargo ile bu işlemler çözülür herhengi bir ücret ödemezsin.

3. pasaport kayıtlı telefonlar. fiyat çok oynaktır. 900-1200 tl arasında bulursun( gg deki satıcılar bu konuda güvenilirlerdir). yurtdışından şahsi bireylerin yanlarında getirdikleri telefonlardır. getirildikten sonra türkiyede çalışması için sanırım 1 haftalık süre içinde pasaport kaydının yapılması gerek. telefonun kapanma riski yoktur. garantisi yok yada uluslararası 1 yıldır. yani garantisi bi işe yaramaz. samsung bi zamanlar belli bir ücret karşılığında garanti kapsamına almaktaydı şimdilerde varmı bilmiyorum.

tavsiyem. umreye gidicek, abd de work and travel yapan, ingilterede dil eğitimi gören, fransaya gezmeye giden tanıdıkların varsa oradan rica ile getittirebilirsin. bi pasaport bulup işlettirmen yeterli. 1500 tl lik tr piyasası olan bi telefonun sana gelişi dik yarıya olacaktır. buralarda nispeten ucuz. almanya vs gibi yerlerde telefon piyasası tr den pek farklı değil. umarım yardımcı olmuşumdur.