Gönderen Konu: Ucuz Çin malı otolar geliyor  (Okunma sayısı 1302 defa)

ALG

  • İleti: 6375
    • THT
Ucuz Çin malı otolar geliyor
« : Ocak 25, 2006, 07:58:03 ÖS »
Ucuz Çin malı otolar geliyor    

İki yıldır tarihinin satış rekorlarını kıran Türk otomotiv pazarı, Çinli markaların ilgi odağı oldu. Geçen yıl Avrupa pazarına giren Çin malı otomobiller, şimdi de Türkiye için hazırlık yapıyor.

Son iki yıldır tarihinin en parlak dönemini yaşayan üst üste büyüme rekorları kıran Türk otomotiv pazarı, otomotivde hızla büyüyen Çin'in de dikkatini çekiyor. Çinli otomobil markaları, Türk otomobil severlerle tanışmaya hazırlanıyor. Türk ekonomisini ve Türk otomotiv pazarını yakından gözlem altına alan Çinli markalar, Türkiye'ye gelebilmenin yollarını araştırıyor. Çinliler, Türkiye'yi araştırma şirketleri aracılığıyla tanımaya çalışırken, bazı Türk girişimciler de, temsilcilik alabilmek için Çinlilerle temas halindeler. Bazı girişimcilerin şimdiden birkaç Çinli markanın Türkiye temsilciliğini aldığı belirtiliyor.

BÜYÜK GRUPLARIN İLGİSİ
Ancak, Çinli markalarla sadece küçük girişimciler ilgilenmiyor. Aralarında otomotiv sektöründe faaliyette bulunanların da olduğu bazı büyük gruplar Çinli markaların temsilciliğini almak için çalışıyor.

FİYATLARI DÜŞÜK
Çinli otomobil markalarına olan ilginin bu denli büyük olmasının en önemli nedeni olarak, Çin ürünlerinin fiyatının düşük olması gösteriliyor. Çinli otomobil markalarının Türkiye'de satışa sunulması halinde, diğer otomobil markalarının olumsuz etkileneceğine kesin gözüyle bakılıyor. Ancak, yüksek vergiler nedeniyle, Çin malı otomobillerin Türkiye satış fiyatlarının Avrupa'daki gibi düşük olmayacağı konuşuluyor. Çin malı otomobiller geçen yıl Frankfurt Otomobil Fuarı'nda Avrupalı otomobil severlerin karşısına çıktı. İlk Çinli otomotiv markası ise 2005 yılında Hollanda'da satışa sunuldu. Landwind markasıyla Avrupalı otomobil severlerin beğenisine sunulan Çin malı 4x4 SUV araç, diğer SUV'lara göre düşük fiyatıyla dikkat çekmişti. Landwind'in, Almanya'da Opel bayilerinde satışa sunulması bekleniyor.

kaynak: sabah.com.tr



CaddeboyCan

  • Ziyaretçi
Ucuz Çin malı otolar geliyor
« Yanıtla #1 : Ocak 26, 2006, 01:57:45 ÖS »
çin malı otomobillerin çarpışma testlerini okudumda 1 yıldız bile alamıolar allah bizim bu otomobillerden korusun şasi denen olay yok :-(

tolgabin

  • Ziyaretçi
Ucuz Çin malı otolar geliyor
« Yanıtla #2 : Ocak 31, 2006, 02:25:43 ÖÖ »
yaw zaten adamlarda işçilik diye bi olgu yok arabalarını düşünemiyorum valla bizdeki kuş serisinden beter işçilikleri vardır herhalde