Gönderen Konu: Yeni Golf, 2008de geliyor  (Okunma sayısı 1093 defa)

ALG

  • İleti: 6375
    • THT
Yeni Golf, 2008de geliyor
« : Nisan 03, 2006, 06:57:55 ÖS »
kaynak :  Otoyaşam
 
29 Mart 2006  
Yeni Golf, 2008’de geliyor Astra, ’bizi etkilemez’ diyor



Alman otomobil üreticisi Volkswagen, kısa bir süre önce kompakt sınıfın kurucusu olarak kabul edilen Golf’ün 6’ncı jenerasyonunun üretimini öne alarak 2008 yılında piyasaya sunacaklarını açıkladı. Bunun üzerine özellikle Alman otomobil dergilerinde yeni Golf’ün görünümü hakkında ipuçları veren fotoğraflara yer verildi.

Bu gelişmeler gözlerin Golf’ün en büyük rakibi olan Astra’ya çevrilmesini sağladı. Opel de geçtiğimiz hafta beklenen açıklamayı yaptı: "Yeni Astra üretimi Golf yüzünden öne alınmayacak."

General Motors bünyesindeki Alman üretici Opel, üretimi 2008 yılına çekilen 6’ncı jenerasyon VW Golf’ün yeni Astra’nın üretim tarihini etkilemeyeceğini açıkladı. Yeni Astra’nın planlanan tarihte üretime geçeceğini belirten Opel yetkilileri, tartışmalara son vermek için üretimin 2009-2010 tarihlerinden sonra gerçekleşeceğini açıkladı.

ASTRA MAKYAJLANIR

Volkswagen’den yapılan açıklamaya göre, aracın tanıtımının 2008’e alınmasının nedeni, en büyük rakip olarak kabul ettikleri Astra’nın bir yıl önünde satışa başlamak. Güncel Golf 2003, Astra ise 2004 yılında tanıtılmıştı. GM Avrupa Başkanı Carl-Peter Forster, Opel’in VW planlarını çok yakından takip ettiklerini belirterek, "En büyük rakibimiz, en önemli modelinin üretimini erken bir tarihe çektiğinde, bunu hayretle izledim" dedi. VW’nin yaptığı bu aceleci davranışın, yeni modelin kalitesini etkilemeyeceğini de belirten Forster, Astra’nın makyajlanarak yeni model piyasaya sunulana kadar satış grafiğini düşürmeden yoluna devam edeceğini söyledi.

YENİ GOLF SORU İŞARETİ

Otomotiv dünyasında ise 2008 yılında piyasaya çıkacak olan Golf’ün Astra satışları üzerinde büyük bir etki yaratacağı konuşuluyor. Yeni Golf’ün pazar payının büyük bir kısmını ele geçireceği ve Astra’nın da pastadan payını alabilmesi için savaşması gerektiği söyleniyor. Diğer bir taraftan ise, VW’nin 2008 yılında piyasaya tamamen yenilenmiş bir model yerine büyük makyaj geçirmiş bir Golf sunacağı, bu aracın da Astra satışlarını etkilemeyeceği ve GM üzerinde bir baskı oluşturmayacağı konuşuluyor.