Gönderen Konu: Trafik Tescilde Yeni Dönem..  (Okunma sayısı 1142 defa)

Mahir TÜRKMEN

  • İleti: 5958
Trafik Tescilde Yeni Dönem..
« : Nisan 29, 2010, 09:34:38 ÖÖ »
Emniyet Genel Müdürlüğü,2. el araç devir işlemlerinde yeni sisteme geçiyor. Mevcut uygulamada vatandaşlar 2. el araç satış işlemi için önce notere gidip satış sözleşmesi imzalıyor sonra Trafik Tescil'den ruhsat alıyorlardı.


1 Mayıs tarihinden itibaren ikinci el araç sahipleri Trafik Tescil şubelerine gitmeyecek.

Araç satış sözleşmesinin yanı sıra devir işlemleri de bu tarihten itibaren noterler kanalıyla gerçekleşecek. Noterler araç satış sözleşmesi ücretinin yanı sıra vatandaştan ruhsat ve posta ücreti tahsil edecek.

Aracın ruhsatı çıkana kadar vatandaşlara geçici bir belge düzenlenecek. Ruhsat, vatandaşa ulaştırılana kadar trafikte bu geçici belge kullanılacak.

Devir işlemlerinin noterlere devredilmesiyle Trafik Tescil'deki çilenin de sona ermesi hedefleniyor. Vatandaşlar yeni sistemde TŞOF'a verdikleri ücretten de kurtulacak. Dosya parası ve iş takipçilerine verilen ücretler de yeni sistemde vatandaşa yansımayacak.

Böylelikle, 100 liralık masrafla araç devri gerçekleştirilecek. Trafik Tescil şubelerinde sadece yeni araçların tescil işlemleri gerçekleştirilecek. Tescil şubeleri ayrıca belge kaybı, ruhsat yenileme işlemlerini de yürütmeye devam edecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü şimdi ilk el araçların devir işlemlerinin de noterler kanalıyla yapılması amacıyla bir çalışma yürütüyor. Araç devir işlemlerinin noterlere devredilmesiyle birlikte emniyetin üzerindeki yükün büyük bölümü kalkmış olacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü 81 il ile 476 ilçedeki Trafik Tescil bürolarında görev yapan 3 bin 600 polisin büyük bölümünü ise asli görevlerine göndermeyi planlıyor.



a-r-m

  • İleti: 332
Ynt: Trafik Tescilde Yeni Dönem..
« Yanıtla #1 : Nisan 29, 2010, 09:48:25 ÖÖ »
düzügn yürütülürse çok ii olmuş!..

sanli90

  • İleti: 1586
Ynt: Trafik Tescilde Yeni Dönem..
« Yanıtla #2 : Nisan 29, 2010, 10:25:51 ÖÖ »
Bence çok iyi olucak. Dün daha Eyüp trafik tescildeydim Enişteme 2. el araç aldık resmen eziyet. Bu uygulamayı düşünüp yürürlüğe koyanlardan Allah razı olsun...