Gönderen Konu: Sıcaklarla beraber Araç sürerken Sırt terlemesi  (Okunma sayısı 14359 defa)

alimagar

• şeyhmus bilgiç
Ynt: Sıcaklarla beraber Araç sürerken Sırt terlemesi
« Yanıtla #25 : Mayıs 16, 2012, 07:33:48 ÖS »
aslında bunun çözümü var ayakkabılarda kullanılan yüzlük suni deriler var ama herkesin anlacığa bişe olmadığı için

Suni deri dediğin malzeme Pvc dir Naylondur Daha çok havayı keser ve terletir.
başka bi malzeme burdan sölesemde  kimse anlamaz ancak meslekten olmak lazım bu malzemeyle kılıf yaptırmak  çözüm ilerki zamanlarda ben yapcam  içine koltuk ısıtmada yapcam

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #26 : Mayıs 16, 2012, 07:46:10 ÖS »
Bende dericilik okudum. Suni deri fabrikasında geziye gitmiştim. Suni hakkında çok bilgi sahibi değilim. Varsa bu işe çözüm denerim.

alimagar

• şeyhmus bilgiç
« Yanıtla #27 : Mayıs 16, 2012, 08:01:34 ÖS »
Bende dericilik okudum. Suni deri fabrikasında geziye gitmiştim. Suni hakkında çok bilgi sahibi değilim. Varsa bu işe çözüm denerim.
öle bi bölümmü vr ilk defa duyuyom çok çeişt malzemelr var mademki dericilik okumuşsun astarlık gerçek  deriler var ayağı terletmeyen onlardan güzel dçşeme veya ustasını bulursan kılıf bunlara uygun suni deriler de var pcden pek anlamam ki resim yollayım kendime ilerde yapcam  o zaman birini bulup resimler yüklerim  aa bide gerçek derinin maliyeti çok yüksek olur derinin desisi 2.5 lira  1000 desi gitse bide işçilik 3500lirayı bulur suni deri  700- 800 liraya  olur

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #28 : Mayıs 16, 2012, 08:20:33 ÖS »
İzmirde 4 yıllıgı var 6 ilde de 2 yıllık yüksek okulu var :) Ayrıca daha ne bölümler var :)

Dediğin gibi fiyat olarak pahalı oluyor.

alimagar

• şeyhmus bilgiç
« Yanıtla #29 : Mayıs 16, 2012, 08:25:24 ÖS »
İzmirde 4 yıllıgı var 6 ilde de 2 yıllık yüksek okulu var :) Ayrıca daha ne bölümler var :)

Dediğin gibi fiyat olarak pahalı oluyor.
ne olarak mezun oluyosunuz deri mühendisi diyemi

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #30 : Mayıs 16, 2012, 08:48:04 ÖS »
2 Yıllık Deri teknikeri.

4 yıllık mühendis.

Neyse konuyu çok dağıtmayalım. Ama kimseyede tavsiye etmeyin oku diye. :) Ben evdekilerin zoruna gittim. anı olarak kaldı :)

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #31 : Temmuz 10, 2013, 04:37:54 ÖS »
Konuyu hortlatıyorum :) Merso bu işin çözümünü bulmuşCLS 350 ye koltuk kaltına fan koymuş. (İnceleme fırsatım olmadı) Çalıştırdım süper olmuş. 3 kademe yapmış. Bu işi projelendirmek istiyorum. 12 volt ile çalışan orta boy ve sessiz çalışan bir fan. Açma kapama duğmesi (kademeli.) Sıgorta ve biraz kablo sanırım yeterlı olur. Elektriği de kontaktan alırsan stop edince açık kalma ihtimali ortadan kalkar.. Ancak sanırım koltugu söküp süngerine 0,5 çapında delikler açmak gerekecek.

Yemekten sonra biraz kafa patlatıp yapılabilirliğini kontrol edeceğim :)

seyyahseyyah

• SeYYaH
« Yanıtla #32 : Temmuz 11, 2013, 06:25:48 ÖS »
File gibi bir malzeme var(boşluklu hava alıyor)
altına, sırtına koyuyon terlemiyonn <nohapy hepiciburada dan aldım iyi terletmiyor ama biraz konforunu bozuyor...

aLeN

« Yanıtla #33 : Temmuz 11, 2013, 06:43:46 ÖS »
Arabanın klimasini son seviyede calistir fanlarida yukarıya kaldir içerisi buz gibi oluyor zaten istesende terlemezsin ondan sonra :)

sbs_11

• Burak
« Yanıtla #34 : Temmuz 11, 2013, 06:54:15 ÖS »
Aynı sıkıntıdan bende muzdaribim.Takipteyim :)

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #35 : Temmuz 11, 2013, 07:00:56 ÖS »
Arabanın klimasini son seviyede calistir fanlarida yukarıya kaldir içerisi buz gibi oluyor zaten istesende terlemezsin ondan sonra :)

Şirket arabası kullanıyorum. Yakıt limitsiz. Kilimayı sonuna kadarda açsan fayda etmiyor.O güneş yok mu adamı mahfediyor. Araştırmaya başladım bakalım ne olacak :)

paradigma

« Yanıtla #36 : Eylül 02, 2013, 02:12:24 ÖS »
Bence bu konuda yapılacak olan 3M marka UV ve ısı filitreli cam filmi kullanmak. Onun dışında ne kadar klima falan açık kalsa da camlardan içeri giren sıcaklık yüksek oluyor ve kavrulmaya devam. Tabi bu filmler için de en az 300-500 TL gözden çıkarmak gerekiyor. Diğer markaların cam filmlerinin filtreleri hikaye..