Gönderen Konu: Sheva,Fener'i söndürdü 0-4  (Okunma sayısı 1520 defa)

HONDA

  • Ziyaretçi
Sheva,Fener'i söndürdü 0-4
« : Kasım 24, 2005, 09:22:03 ÖÖ »
Fener’den buraya kadar. Sarı-Lacivertli ekip, Şampiyonlar Ligi’ne “farklı” veda etti. 8. dakikada sağ kanattan bindirme yapan M.Yozgatlı, Ümit’i gördü. Ümit Özat’ın çaprazdan şutu üstten auta gitti. 16. dakikada Milan iki pasta F.Bahçe ağlarını buldu. Orta sahada kaptırılan topta Seedorf, Shevchenko’ya pasını çıkardı. Kaleci Volkan’la karşı karşıya kalan Ukraynalı yıldız, genç file bekçisinin bacakları arasından Avrupa’da 50. golünü Sarı-Lacivertli ağlara bıraktı: 0-1. 25. dakikada sağdan Mehmet’in ortasında Tuncay’dan önce, Milan defansı son anda topu uzaklaştırdı. Fenerbahçe en net pozisyonunu 38. dakikada geliştirdi. Deniz-Appiah duvar pasında Appiah ceza sahasına girip topu geriye çıkardı. Bomboş pozisyondaki M.Yozgatlı’nın yerden sert şutu direğin dibinden auta çıktı.

SAVUNMADAN İNANILMAZ HATALAR

52. dakikada organize gelişen Milan atağında Gilardino, Shevchenko’yu gördü. Topu önce düzelten Shevchenko ceza yayının üzerinden sert vurup kendisinin ve takımının ikinci golünü attı: 0-2. 60. dakikada Servet’in hatasından topu alan Shevchenko, Volkan’la karşı karşıya kaldı. Volkan’ın çeldiği top bir kez daha İkraynalı yıldızın önünde kaldı. Şutunda Serkan çizgiden topu çıkardı. Dönen topa bu kez Gilardino tamamladı. Bu sefer Önder mutlak golü önledi. 70. dakikada yine organize gelişen Milan atağında Serginho soldan ortasını yaptı. Arka direkte topu dokunan Shevchenko bu kez affetmedi: 0-3. Fenerbahçe, Shevchenko’yu bir türlü durduramadı. 75.dakikada Vieri’nin soldan ortasında Shevchenko ayak koyup topu filelerle buluşturdu: 0-4.

Kaleci Volkan ne yapsın

Fenerbahçe dün akşam Milan karşısında oldukça kötü bir sonuç alırken, tam 4 gol yiyen kaleci Volkan’ın sahanın en iyileri arasında olması, Sarı-Lacivertli takımın ne kadar kötü oynadığını anlatmaya yetiyor. Çünkü Volkan yediğinin iki katını ise kurtardı.

Genç file bekçisi, özellikle ikinci yarının başında bir çok pozisyonu kişisel becerisiyle kurtarmasına karşısın arkadaşlarının yaptığı hatalar nedeniyle çaresizleri oynadı. Fenerbahçeli taraftarlar da bu yüzden Volkan’ı 90 dakikae sonunda alkışladı.

İnanamıyorum

Karşılaşmadan sonra hayli üzgün ve sinirli görünen Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum, futbolcularının sergilediği performansa inamamadığını söyledi. Maç öncesinde büyük talihsizlikler yaşadığını belirten Alman hoca, “Luciano ve Aurelio cezalı, Alex ise sakattı. Bir takımdan üç as oyuncusunu çıkarırsanız dengesi bozulur. Nitekim biz de oldukça dengesiz bir oyun ortaya koyduk. Ama şunu söylemek istiyorum bizim bu kadar kötü oynamaya hakkımız yoktu. Milan maça iyi başladı ama sonra dengeledik. Kişisel hatalar Shevchenko’yu yıldızlaştırdı”dedi.

DAHA İYİ KOŞULLAR OLACAK

Daum daha sonra şöyle devam etti: “Özellikle orta alanda topu bir türlü tutamadık. Futbolcularım maçtan önce söylediklerimi sanki unutmuş gibiydiler. Şimdi bu maçın yarasını sarıp, Galatasaray karşılaşmasına konsantre olmamız gerekiyor. UEFA Kupası umudumuz sürüyor. Bu mudumuzu sonuna kadar korumak için elimizden geleni yapacağız. PSV Eindhoven ile daha iyi koşullarda mücadele edeceğiz”

Tribünler yine süperdi ama!

Biletleri bir gün öncesinde tükenen karşılaşmaya Fenerbahçeli taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Sağanak yağış nedeniyle tribünleri maç saatine yakın bir zamanda doldurmaya başlayan taraftarlar, takımları için çok önemli olan bu mücadelede yerlerini alarak, coşkulu bir atmosfer oluşturdu. Bayraklar ve balonlarla tribünlerde renkli görüntüler sahneleyen taraftarlar, Maraton VIP tribününde sarı-lacivert kartonlarla İngilizce ‘’Heroes’’ (kahramanlar) yazısı oluşturdu. Karşılaşmayı az sayıda AC Milan taraftarı da izledi. İtalyan taraftarlar, Fenerium tribününün sağ tarafında yer alan misafir takım seyirci tribününde karşılaşmayı izledi.

Vogel bir hafta sonra Kadıköy’de

18. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off baraj maçlarında Türkiye’yi eleyerek finallere giden İsviçre Milli Takımı’nın kaptanı, Milanlı futbolcu Johann Vogel, gergin rövanş maçından bir hafta sonra yeniden Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’na geldi. İsviçreli futbolcu karşılaşmada yedekler arasında yer aldı. Milan’da sakatlık ve kart cezası nedeniyle iki futbolcu Fenerbahçe maçında forma giyemedi. Cafu’nun sakatlığı nedeniyle forma giyemediği maçta, kırmızı kart cezalısı Stam da takımdaki yerini alamadı.

Böylesini görmedim

Fenerbahçe’nin defansta yaptığı hatalar, Paul le Guen’i hayrete düşürdü. Türkiye’de ne zaman bir teknik direktör arayışı olsa akla gelen ilk isim olan Fransız teknik adam dün Fenerbahçe-Milan maçını izledi. Ünlü çalıştırıcı, yabancı bir televizyon kanalı için maçın yorumunu yaptı. Lyon’dan ayrıldıktan sonra takım çalıştırmayan Le Guen, özellikle Fenerbahçe’nin savunmada yaptığı hatalara dikkat çekti ve yapılan basit hatalar karşısında şaşkınlığını gizleyemeyip, “30 yıldır futbolun içindeyim böyle kötü bir defans görmedim” ifadelerini kullandı.

ÜMİT’LE SOHBET ETTİ

Maçtan sonra soyunma odasına inip F.Bahçeli futbolcuları teselli eden Le Guen’in Milli Takım’ın Ukrayna’yı 1-0 yendiği maçı da izlediği ortaya çıktı. Ümit Özat, ünlü teknik adamla görüştüğünü ancak İngilizcesinin çok iyi olmadığı için uzun uzun konuşamadıklarını belirterek, “Le Guen’le sadece merhabalaştık. Oynadığım pozisyonla ilgili biraz yorum yaptık. Kendisi Ukrayna-Türkiye maçını da izlemiş” diye konuştu. Mücadeleyi bırakmalarının kendilerine yakışmadığını da söyleyen Ümit, derbi içinse R.Madrid-Barcelona maçındaki centilmenliği örnek gösterdi.

Derbide af sözü

F.Bahçeli futbolcular Milan hezimetine rağmen maçtan sonra dünyaya küsmek yerine Türkiye’de alışık olmadığımız bir medeni cesaret gösterip, kameraların karşısına geçti. Sarı-Lacivertliler, olgunlukla görüşlerini açıkladı. Serkan Balcı, beklemedikleri bir yenilgi aldıklarını vurgulayıp, “Defansta çok zayıf kaldık. Ağır bir mağlubiyet aldık. Önümüzde Galatasaray maçı var. Bu maçı kazanıp taraftarlarımızdan özür dilemek istiyoruz. İkinci yarıda oyundan alınmamı istedim. Çünkü çok yorulmuştum. Ama hocamız kabul etmedi” diye konuştu.

Kaleci Volkan ise hata yaptığını kabul etti ve “Daha gencim. Önümde daha çok maç var. Takım da genç. Tabii ki hatalar yapıyorum. Bu hatalarımdan ders çıkarıyorum” diye konuştu. Tuncay da kötü oynayıp kaybettiklerini itiraf ederek, “Sistem veya taktik önemli değil. Sahaya çıkıp mücadele etmez ve koşmazsanız bu şekilde kaybedersiniz. Biz de koşmadık, mücadele etmedik. Ve kaybettik. Rakip bizden çok daha fazla istedi. İlk yarı bizden çekindiler ama bizim oyunumuzu görünce üzerimize geldiler” ifadelerini kullandı.

Schalke üç çekti

n Schalke, PSV’yi 3-0 devirip, ikinci tur kapısını araladı. Hamit Altıntop’un ilk 11’de sahaya çıktığı maçta Mavi-Beyazlılar, Gürcü Kobiashvili’nin 16 ve 79. dakikalarda penaltıdan ve 72. dakikada attığı üç golle üç puanın sahibi oldu. Schalke bu galibiyetle gruptan çıkma şansını Milan ile San Siro’da oynayacağı maça taşıdı. Defanstan sık sık çıkıp PSV kalesinde gol arayan Hamit Altıntop, 69. dakikada 30 metreden nefis vurdu ama top kaleyi bulmadı. Hamit, Farfan’a yaptığı faulün ardından 80. dakikada da sarı kart gördü.