Gönderen Konu: Kullanılmış Oto Satma İncelikleri  (Okunma sayısı 2054 defa)

ALG

  • İleti: 6375
    • THT
Kullanılmış Oto Satma İncelikleri
« : Mayıs 02, 2006, 09:40:10 ÖS »
Kullanılmış Oto Satma İncelikleri

Genelde otomobilinizi satabileceğiniz yer, aynı zamanda otomobil alabileceğiniz yerdir: Bayi, servis veya şahıs.

İnsanların sizin arabanızı almaları için iki nedeni olabilir: Kullanmak ya da alıp satarak kâr etmek. Arabanızı almak isteyen ikinci kategoriye giriyorsa sizin için en iyi fiyatı vereceğine güvenmeyin.

Eğer otomobilinizi kendiniz satarsanız en iyi fiyatı alırsınız. Diğer yandan bir servise satarsanız en az uğraşıyı vermiş olursunuz. Her gün ikinci el oto alanlar hem ne kadar vereceklerini bilirler, hem işlemleri en hızlı şekilde yaparlar. Eğer kendiniz satarsanız ilan vermek ya da "satılık" diye yazıp bir yerlerde sergilemek, gelen telefonlara cevap vermek, arabanızı tanımadığınız insanlara göstermek hatta belki evinize davet etmek durumunda kalabilirsiniz. Bunlara şimdiden hazırlıklı olun. Ama bu zahmetin karşılığında muhtemelen daha fazla kazanacağınızı da unutmayın.

ARABANIZI İYİ SUNUN Arabanızı satmak için hangi yolu seçerseniz seçin, içini ve dışını olabildiğince iyi temizleyin. Bagaj ve motor bölümü dahil, erişebildiğiniz her yeri silin ve süpürgeyle alın.Yağ değişim vakti gelmişse değiştirin. Elinizdeki bütün servis kayıtları ve faturalarını götürün ki arabaya iyi baktığınız anlaşılsın.

Eğer aracın bozuk veya trafikte sorun yaratabilecek bir durumu - örneğin kabak lastikler, delik egzoz, eksik farlar- varsa ya tamir ettirin/değiştirin ya da alıcıya bunları eksiksiz bildirin. Her zaman doğruyu söyleyin ama size sorulmayan soruların cevabını vermenizi gerektirecek bir kanun da yok.

FİYATI BELİRLEYİN Sitemizdeki ikinci el fiyatları, otomobilinizin ikinci eldeki fiyat düzeyi hakkında bir fikir verebilir. Ayrıca otomobil bayilerinin, özellikle sizin kullandığınız marka araçları alıp satan bir tanesinin ikinci el otoyla ilgilenen bölümlerine gidip aracınıza fiyat biçmelerini isteyebilirsiniz. Söyleyecekleri rakam da sonuçta pazarlığa tabidir, siz de istediğiniz fiyatı söyleyebilirsiniz. Böylece birkaç bayi dolaşırsanız bayilerin arabanıza ne kadar verebileceği konusunda daha sağlam bir bilginiz olur. Belki de hemen, sorunsuz bir şekilde otomobili onlara satmaya karar vereceksiniz.

TAKAS İÇİN TAKTİKLER Eskisini verip yenisini alıyorsanız ikisi için de en iyi fiyatı almaya bakın. Yapacağınız önce en iyi koşulları sağlamak, sonra yeni arabaya razı olmaktır. Eğer yeni otomobil için kararlı olduğunuzu belli ederseniz, bayi muhtemelen eski aracınıza en düşük fiyatı verecektir. Yeni otomobil için onca konuştuktan ve "alacağım" dedikten sonra geri adım atmanız kolay olmayabilir.

Eğer bayi arabanıza fiyat biçmeye çekiniyor veya çok düşük bir fiyat veriyorsa başka bayileri deneyin. İstediğiniz fiyatı aldıysanız şimdi de yeni otomobil için anlaşmaya çalışın. Pazarlığa, sanki takas olmamış gibi sıfırdan başlayın. Maliyet fiyatından başlayın ve mümkün olan en az kar marjıyla bu otomobilin size satılmasını istediğinizi açık olarak belirtin.

Eski arabanızı size iyilik olsun diye değil, tekrar satıp kar etmek için aldıklarını unutmayın.

ŞAHISA SATARKEN Çok çaba sarf edeceksiniz ama en iyi fiyatı alacaksınız. İnternet sitelerine ve tirajı yüksek olan gazetelere ilan verin. Tedbirli davranmayı düşünürseniz muhtemel bir alıcıyla evinizin dışında, mesela bir otoparkta buluşabilirsiniz



Onu-R

  • İleti: 3113
Ynt: Kullanılmış Oto Satma İncelikleri
« Yanıtla #1 : Mayıs 02, 2006, 11:54:19 ÖS »
Tedbirli davranmayı düşünürseniz muhtemel bir alıcıyla evinizin dışında, mesela bir otoparkta buluşabilirsiniz

:) :)

teşekkürler ALG ;) . . . . .

Strained

  • Ziyaretçi
Ynt: Kullanılmış Oto Satma İncelikleri
« Yanıtla #2 : Mayıs 02, 2006, 11:59:05 ÖS »
bilgiler için tşk

vtimania

  • İleti: 1116
Ynt: Kullanılmış Oto Satma İncelikleri
« Yanıtla #3 : Mayıs 03, 2006, 01:35:50 ÖÖ »
tesekkurler

DuDuM

  • Ziyaretçi
Ynt: Kullanılmış Oto Satma İncelikleri
« Yanıtla #4 : Mayıs 03, 2006, 02:35:03 ÖS »
bilgiler için teşekkürler

ALG

  • İleti: 6375
    • THT
Ynt: Kullanılmış Oto Satma İncelikleri
« Yanıtla #5 : Mayıs 03, 2006, 08:58:52 ÖS »
rica ettim arkadaşlar..

Selçuk

  • Ziyaretçi
Ynt: Kullanılmış Oto Satma İncelikleri
« Yanıtla #6 : Mayıs 03, 2006, 11:10:12 ÖS »
Gerçekten güzel hatırlatmalar var teşekkürler ALG bu arada abi o beyaz Type-r ın plakası AGT 25 imiş :)

Onu-R

  • İleti: 3113
Ynt: Kullanılmış Oto Satma İncelikleri
« Yanıtla #7 : Mayıs 04, 2006, 08:41:45 ÖS »
beyaz Type-r ın plakası AGT 25 imiş :)

beyaz type-R mı  :o  Türkiye'den mi  :o  yani ikinci beyaz type-R mı  :o