Gönderen Konu: Otomotivciler İzmir'de Buluşacak  (Okunma sayısı 1070 defa)

HONDA

  • Ziyaretçi
Otomotivciler İzmir'de Buluşacak
« : Şubat 10, 2006, 12:15:32 ÖS »
BU YIL İZMİR'DE İKİNCİ KEZ DÜZENLENECEK OLAN EURO ASİA OTOMOTİV FUARI, OTOMOTİVİN DEVLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

İZMİR (İHA) - Bu yıl İzmir'de ikinci kez düzenlenecek olan Euro Asia Otomotiv Fuarı, otomotiv devlerine ev sahipliği yapacak. Master Fuarcılık Genel Müdürü Mustafa Cingöz, dünya otomotiv devlerinin üst düzey yöneticilerini Euro Asia 2006 kapsamında İzmir'de ağırlayacaklarını belirterek, sadece Çin'den 20 firmanın stand açacağını söyledi.
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın ile birlikte düzenlenen toplantıda konuşan Mustafa Cingöz, Fuarın geçen yıl ilkini düzenlediklerini belirterek, "Bu yıl 2005 yılındaki başarımızı aşacağız. Geçen yıl 10 bin metrekare alanda gerçekleştirilen fuarı bu yıl 15 bin metrekare alana çıkardık. Geçen yıl 14 ülke katılırken, bu sayıyı 30 ülkeye yükselttik. Sadece Çin'den 20 firma stand açacak" dedi.
Dünya otomotiv devlerini ve sektörün üst düzey temsilcilerini, geçtiğimiz yıl İzmir'de buluşturduklarının anlatan Cingoz, 9-12 Mart tarihleri arasında 15 bin metrekare alanda ikincisi düzenlenecek fuara, 30 ülkeden katılımcı ve 50 binin üzerinde yerli ve yabancı ziyaretçi beklediklerini kaydetti. Fuarla birlikte otomotivin kalbinin İzmir'de atacağını vurgulayan Cingöz, "Hindistan, İran, Fransa, İtalya ve Almanya'dan da ziyaretçi ve katılımcılar bekliyoruz. Fuar kapsamında ikili görüşmeler için salonlar oluşturacağız. Düzenlenecek panel ve seminerlerde, otomotiv ve yan sanayinin sorunları, geleceği masaya yatırılacak" diye konuştu.
Türk fuarcılık tarihinin en iyisini gerçekleştireceklerini ifade eden Master Fuarcılık Başkanı Hızır Çeliköz ise, "Euro Asia fuarlarına 2 yıl önce start verdik. Bu fuarın ilkini geçen yıl gerçekleştirdik. Bu yıl 50 bine yakın ziyaretçi ve 350 firma katılımı ile Türk fuarcılık tarihinin en iyi fuarını gerçekleştireceğiz" dedi. Euro Asia 2006 Fuarı'nın her yönü ile farklı olacağını vurgulayan Çeliköz, yeni ürün lansmanları ve sektördeki yeniliklerin sergileneceği fuarın ülke ekonomisine milyonlarca dolarlık katkı sağlayacağını belirtti.
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın ise otomotiv ve yedek parça sektörünün uluslararası alanda rekabete hazır olması gerektiğini, Türkiye'nin geleceğinin dört tekerlek üzerinde olduğunu artık görmek zorunda olduğumuzu kaydetti.