Gönderen Konu: İşte Türkiye’nin en beğendiği 16 otomobil  (Okunma sayısı 2265 defa)

honda_team

  • İleti: 4133
İşte Türkiye’nin en beğendiği 16 otomobil
« : Mayıs 05, 2008, 07:05:48 ÖS »
Hürriyet Otoyaşam Gazetesi’nin bu yıl Petrol Ofisi, Damat/Tween/ADV ve Intercity’nin sponsorluğunda dördüncüsünü düzenlediği Türkiye’nin ’en beğenilen otomobilleri’ katılımması ’Otobil’de kazananlar belli oldu.

26 Eylül 2007 tarihinde başlayan Otobil katılımmasında, otomobilseverlerin oylarıyla belirlenen 49 finalist kendi segmentlerinde ’yılın en beğenilen otomobili’ olmak için katılımtı. 28 bin otomobilseverin kullandığı 330 bin oyla belirlenen 16 segmentin en beğenilen modelleri 24 Ocak Perşembe günü Ceylan InterContinental Otel’de düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Küçük A Sınıfı: Peugeot 107

Küçük B Sınıfı: Opel Corsa

Giriş Sınıfı: Hyundai Accent Era

Orta Sedan Sınıfı: Volvo S40

Orta Hatchback Sınıfı: Audi A3

Orta Üst Sınıf: Audi A5

Üst Sınıf: Mercedes E Serisi

MPV Sınıfı: Mercedes B Serisi

Coupe Cabriolet Sınıfı: VW Eos

Coupe Cabriolet Üst Sınıfı: Audi R8/_newsimages/4878053.jpg

4x4 Sınıfı: Land Rover Freelander 2

Lüks 4x4 Sınıfı: Audi Q7

Lüks Sınıf: Mercedes S Serisi

Hafif Ticari Sınıfı:Ford Transit Connect

Pick-up Sınıfı: Nissan Navara

Yerli Binek Sınıfı: Honda Civic


Son dönemde Türkiye’de büyük ilgi gören ’ENBE Orkestrası’nın birbirinden güzel şarkıları eşliğinde başlayan ödül törenine, otomotiv sektörü temsilcileri yoğun ilgi gösterdi. Ödül alan ve almayan tüm firmalardan katılım yaşanırken, Otobil katılımmasına destek olan Damat/ADV/Tween’in sahibi Süleyman Orakçıoğlu ve Intercity’nin sahibi Vural Ak’da törene katılarak, Hürriyet Ailesine verdiği desteği ortaya koydu. Hürriyet Otoyaşam Gazetesi Yayın Koordinatörü Emre Özpeynirci, Otobil’in sponsorlarına verdikleri destekten dolayı birer teşekkür plaketi verdi.

Törende konuşan Hürriyet Otoyaşam Gazetesi Yayın Koordinatörü Emre Özpeynirci otomotiv sektörünün Türk ekonomisinin lokomotif sektörü olduğunu belirterek, "Gerek ihracat gerek satışlar gerekse yarattığı istihdamla otomotiv sektörü Türkiye’nin en önemli gücü oldu. Bugün ihracat 20 milyar doları aşarken, üretim 1.2 milyon adede, iç pazar ise 600-700 bin tabanına oturdu. Dünyada ve Türkiye’de önemli bir kriz olmazsa, bu rakamın altına ineceğini düşünmüyorum. Bu güce bağlı olarak Türkiye’de uluslararası markalar hem üretim hem de satış ağı olarak yatırımlarını hızla artırıyor. OSD ve TAYSAD, 2010-2011 yıllarında 7.5-9 milyar dolarlık yeni yatırım Türkiye’ye gireceğini öngörüyor" dedi.

Türkiye’nin bunu ucuz işgücü ve teşviklerle değil kaliteli üretimle elde ettiğini belirten Özpeynirci, şunları söyledi: "Geçmişte yurtdışında ’Made in Turkey’ etiketli otomobillere burun kıvrılırdı. Etiket konmazdı. Ama bugün Türkiye’de üretilen otomobiller için sıralar oluştu" diye konuştu. Hürriyet olarak böylesine önemli bir sektöre gereken desteği verdiklerini söyleyen Özpeynirci şöyle konuştu: "Bugün Türkiye yollarında 50’nin üzerinde markanın 400’ün üzerinde modeli bulunuyor ve bu rakam hızla artıyor. 2007 yılında 50’nin üzerinde yepyeni model piyasaya girecek. Bu durum çok büyük bir rekabeti de beraberinde getiriyor. İşte bu noktada Otobil katılımması büyük önem taşıyor. Sektör için çok önemli bir referans ve marka haline gelen Otobil katılımmasında birinci olmak artık rekabette büyük avantaj yaratıyor."

28 BİN KİŞİ 330 BİN OY

İnternet üzerinden yapılan oylamada otomobilseverler, Türkiye’nin en beğenilen otomobillerini seçmek için en az 5-6 dakikalık bir süre ayırdılar. Dünya çapında internet sitelerinin abonelik için kullandıkları sistemle, www.hurriyet.com.tr, www.arabam.com, www.e-kolay.com ve www.cnnturk.com.tr siteleri üzerinden oy kullanmak isteyenler önce bazı soruları içeren bir form doldurduktan sonra elektronik posta adreslerine gönderilen şifreyle oylama yaptılar. Yeni sistemle bir kez oy kullanan bir daha oy kullanamadı. Diğer taraftan doldurulan form oy kullananların, cinsiyeti, yaşı, otomobil sahipliği, sahip olduğu otomobil markası gibi bazı temel soruları içeriyordu. Bu uzun sürece rağmen geçtiğimiz yıla ciddi bir artış yaşanarak Otobil yeni bir rekora imza attı. 2006 yılında 23 bin kişi 270 bine yakın oy kullanırken, bu yıl 28 bin kişi 330 bin oy kullanarak Otobil katılımmasına verdiği önemi gözler önüne serdi. Oy dağılımına baktığımızda ise finalist otomobilleri belirlemek için 19 bin kişi 220 bine yakın oy kullandı. Bu oylamayla 16 segmentin en beğenilen 49 modeli birincilik için mücadele etmeye başladı. Bu aşamadan sonra 9 bin kişi 108 bin 475 oy kullanarak nihai sonucu belirledi.

ASIL BELİRLEYİCİ HALK

26 Eylül’de başlayan katılımma için ilk tur oylama 28 Kasım’da sona erdi ve Hürriyet okurları, verdikleri oylarla ’Otobil’ katılımmasının ilk turunda 16 ayrı segmentte yer alan 161 model arasından finale kalan adayları belirledi. 16 segmentin yer aldığı Otobil katılımmasında, her segmentin en beğenilen 3 modeli finalist olmayı başardı (Sadece 4X4 sınıfında iki adayın da eşit oy alması nedeniyle 4 finalist belirlendi). Otomobilseverlerin oylarıyla belirlenen ve 13 Aralık tarihinde 9 kişilik jüri tarafından test edilen 49 aday kendi segmentlerinde yılın en beğenilen otomobili olmak için katılımtı. Otomotiv firmalarının da yoğun ilgi gösterdiği test sürüşü sonrasında, Otobil katılımmasının sektör için önemi bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Jüri üyeleri tarafından verilen oylar katılımmayı yalnızca katsayı olarak etkiledi. Böylece, 16 segmentte yılın en beğenilen otomobilleri halkın oyları sonucunda seçilmiş oldu.



buura

  • İleti: 1869
Ynt: İşte Türkiye’nin en beğendiği 16 otomobil
« Yanıtla #1 : Mayıs 05, 2008, 08:26:59 ÖS »
heheheh bunnarın hiçbirisine inanmıom valla bn bu türkiyenin deil istanbulun bi yerinin en beğendiği arabalar olmuş bence    ;)

fikito

  • İleti: 2739
Ynt: İşte Türkiye’nin en beğendiği 16 otomobil
« Yanıtla #2 : Mayıs 05, 2008, 08:50:06 ÖS »
yerli demiyolar mı kopuyorum ya  bu arabanın neresi türk yapımı :şaşır sadece montaj :)  keşke yapabilseler isteriz ama nerde :)

sSPAM

  • Ziyaretçi
Ynt: İşte Türkiye’nin en beğendiği 16 otomobil
« Yanıtla #3 : Mayıs 05, 2008, 10:03:24 ÖS »
1 koreli 2 japon bu kadar arac icinde...

arasALG

  • Ziyaretçi
Ynt: İşte Türkiye’nin en beğendiği 16 otomobil
« Yanıtla #4 : Mayıs 06, 2008, 10:07:23 ÖÖ »
PYLŞM İÇN TEŞK

infaztim

  • İleti: 3903
Ynt: İşte Türkiye’nin en beğendiği 16 otomobil
« Yanıtla #5 : Mayıs 09, 2008, 09:21:20 ÖS »
yaw sen tr ye ne bakıosun burdada araba fiyatları düşük olsa bak ozaman listyeye ne japon arabaları girer.

japon bi hastalık gibi bişe bi bağlanan bırakamıo kolyay kolay bide bemeve tabi almanlardan